Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειρήνη υμίν αδελφοί.  Απλά να σας υπενθυμίσω ότι δεν υπάρχει καλύτερος φακός από το ανθρώπινο μάτι και περισσότερο ζωντανός κόσμος από αυτόν που ζούμε. Από κει και πέρα... ΝΑΙ αξίζει το VR σαν εμπειρία έχοντας όμως υπόψιν σου την προηγούμενη μου πρόταση.  Απ' ότι έχω διαβάσει η συσκευή της Apple έχει στην μάσκα αισθητήρες που παρακολουθούν που εστιάζει η ίριδα  του ματιού σου και αλλάζουν την εστίαση σε αυτό που βλέπεις. Δηλαδή αν έχεις μπροστά σου έναν Χάρτη της Ελλάδος ας πούμε το Quest 3 θα έχει εστιασμένο μόνιμα το κέντρο του χάρτη (Στερεά Ελλάδα) ενώ εσύ θα κοιτάς το Σουφλί 😀 .  Εμένα δεν με πειράζει καθόλου αυτό βέβαια. Τραβάω ερασιτεχνικά κάποια βιντεάκια με μια 360 μοιρών κάμερα και με το quest 3  ξαναζώ την στιγμή.  Αν έφτιαχνα επαγγελματικά βίντεο και projects σε macos τότε το vision θα ήταν the way to go. 

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ τραγικό λάθος την τιμολόγηση. Η Apple θα έπρεπε να το πούλαγε στο κόστος, στην ουσία με χασούρα, για να καθιερωθεί στον χώρο. Με επόμενα φθηνότερα  μοντέλα, θα μπορούσε να συνεχίζει με κέρδος.

Είναι πολύ δυνατό προϊόν και δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα VR.  

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ.

Λοιπόν έχουν γραφτεί αναλύσεις επί αναλύσεων για το vr που είναι το "μέλλον" (μονίμως, κάτι σαν τη δευτέρα παρουσία), αλλά τελικά τα είπε όλα ενας ψιλό ανώνυμος αρθρογράφος: πάρτε το χαμπάρι, ο πολύς κόσμος δεν θέλει να φοράει στη μούρη του οτιδήποτε βαρύτερο από γυαλιά ηλίου. Όσο και να αυξηθεί η ευκρίνεια, τα apps κλπ πάντα θα είναι niche προϊόν. Προσωπικά έχω VR, και συμφωνώ.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, primesoft είπε

Παιδιά... πρέπει να λέμε ευχαριστώ στην Apple (και δεν έχω τίποτα από Apple στην κατοχή μου) για το γεγονός ότι άνοιξε το δρόμο για αυτή την υπέροχη τεχνολογία.

Συμφωνώ.... ήταν Beta ΑΛΛΑ δεν υπήρχε τίποτα που να το πλησιάζει σε εμπειρία χρήσης και ποιότητας.

η Apple ίσως! μας έκανε χάρη και ελπίζω πραγματικά η Google να μην τα κάνει σκατά με το δικό της και η τιμή να είναι 50% κάτω από της Apple.

Ξέρουμε ήδη πως οι περισσότερες εφαρμογές Android θα παίζουν στο δικό της.

Μην κοιτάτε το δέντρο.... δείτε το δάσος που φύτεψε η Apple.

Αλήθεια πιστεύες ότι η apple άνοιξε το δρόμο για αυτή την υπέροχη τεχνολογία η απλά είναι ειρωνεία...

30 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Θεωρώ τραγικό λάθος την τιμολόγηση. Η Apple θα έπρεπε να το πούλαγε στο κόστος, στην ουσία με χασούρα, για να καθιερωθεί στον χώρο. Με επόμενα φθηνότερα  μοντέλα, θα μπορούσε να συνεχίζει με κέρδος.

Είναι πολύ δυνατό προϊόν και δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα VR.  

τα έχεις δοκιμάσει όλα ε?

42 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Ειρήνη υμίν αδελφοί.  Απλά να σας υπενθυμίσω ότι δεν υπάρχει καλύτερος φακός από το ανθρώπινο μάτι και περισσότερο ζωντανός κόσμος από αυτόν που ζούμε. Από κει και πέρα... ΝΑΙ αξίζει το VR σαν εμπειρία έχοντας όμως υπόψιν σου την προηγούμενη μου πρόταση.  Απ' ότι έχω διαβάσει η συσκευή της Apple έχει στην μάσκα αισθητήρες που παρακολουθούν που εστιάζει η ίριδα  του ματιού σου και αλλάζουν την εστίαση σε αυτό που βλέπεις. Δηλαδή αν έχεις μπροστά σου έναν Χάρτη της Ελλάδος ας πούμε το Quest 3 θα έχει εστιασμένο μόνιμα το κέντρο του χάρτη (Στερεά Ελλάδα) ενώ εσύ θα κοιτάς το Σουφλί 😀 .  Εμένα δεν με πειράζει καθόλου αυτό βέβαια. Τραβάω ερασιτεχνικά κάποια βιντεάκια με μια 360 μοιρών κάμερα και με το quest 3  ξαναζώ την στιγμή.  Αν έφτιαχνα επαγγελματικά βίντεο και projects σε macos τότε το vision θα ήταν the way to go. 

ούτε αυτό δεν δουλεύει σωστά στο vision pro. μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα. όσο για την εστίαση το ανθρώπινο μάτι σε συνεργασία με τον εγκέφαλο είναι μονίμως εστιασμένα παντού οπότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η παρακολούθηση της ίριδας παρά μόνον σαν χειρισμός και χαβαλέ. το έχει και το quest pro στα 1000 ευρώ... δεν είναι τόσο τρομερό και ούτε είναι η πρώτη....Πέραν αυτού δεν είναι δικαιολογία για την υψηλή τιμολόγηση. Το μόνο καλό που έχει είναι τα πολλά dpi στην οθόνη και η μπροστινή οθόνη για να σε βλέπουν οι απέξω (για χαβαλέ και αυτό και καμία σχέση με τα ψεύτικα βιντεάκια που δείχνουν πόσο καθαρή είναι η εικόνα της οθόνης ... είναι ΜΟΥΦΑ) και αυτό σαν ιδέα και τίποτε άλλο. Βασικά ΜΟΝΟ οι οθόνες... δεν έχει κάτι άλλο να δώσει... Και λόγο μεγάλης ανάλυσης / πυκνότητας δεν μπορεί να ανταπεξέλθη ο επεξεργαστής η ψύξη και η μπαταρία του. ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ / σχεδιασμός ήταν το ένα σενάριο και το άλλο εις γνώση τους όπως τα περισσότερα προιόντα της εταιρίας για αισχρή κερδοφορία / κοροιδία.

10 ώρες πριν, Lefteris Sorogos είπε

Εγω πιστευω οτι εχει περιθωρια επιβιωσης .

Αν κατεβασουν την τιμη στα 499,00 με μια συνδρομη στο πορνχαμπVR θα αλλαξουν το κοινό που απευθυνονται με σημαντικες πιθανοτητες επιτυχιας. Αν μπορουσε να ειναι κ πλενωμενα μερικα μερη ..( σαν τα κρανη ) 

βασικά ούτε για αυτό είναι καλό.. γιατί αν ανοίξεις σοβαρό βίντεο 3d 8κ για το κάθε μάτι για να εκμεταλευτείς το μοναδικό καλό επάνω σε αυτό , (ανύπαρκτα η έστω πολύ λίγα και πρέπει να πληρώσεις ΑΔΡΑ) ο επεξεργαστής αγκομαχά ζεστένεται και λαγκάρει περισσότερο απ'ο τον χρήστη του που κάνει την πράξη.

9 ώρες πριν, ethereum είπε

θα μπορούσε να είχε βγάλει νωρίτερα ένα fold κινητό , το φοβήθηκε υπερβολικά , άφησε τη Samsung να παίζει μόνη της και έβγαλε αυτή τη μάσκα που ήταν μεγαλύτερο ρίσκο .

δεν έχει να κάνει με φόβο αλλά τεχνογνωσία που δεν έχει. αν είχε θα είχε και δικές της οθόνες αλλά αγοράζει από samsung και δεν την συμφέρει γιατί δεν θα έχει μεγάλο κέρδος πρώτον και δεύτερον λόγο έλλειψης τεχνογνωσίας θα κάνουν κάποια πατάτα σίγουρα και θα χάσουν χρήμα. 

με το headset ήταν σίγουρη ότι θα βγάλει χρήμα για αυτό το έβγαλε... αλλά και εκεί έχουν τραγική έλλειψη εμπειρίας και για αυτό τα έκαναν σαλάτα. 

8 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Σιγά τα ωά. 

Κάποιοι καταναλωτές μένουν ευχαριστημένοι από τις αγορές τους. Κάποιοι άλλοι μένουν δυσαρεστημένοι. Τίποτα περίεργο. Στις επόμενες αγορές θα προσέξουν πιο πολύ που θα δώσουν τα λεφτά τους. 

δεν είναι καθόλου σιγά τα ωά φίλε. εδώ δεν έφαγαν 100-200 ευρώ... έφαγαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ... μιλάμε για χοντρή /νόμιμη/απάτη. εκμετάλευση των χρηστών που εμπιστεύονται το brand  με τέτοια ποσά είναι στην κυριολεξία ΑΠΑΤΗ

12 ώρες πριν, Arkin είπε

Μεγαλο κριμα αυτο. Δηλαδη οκ πληρωνεις για κατι πολλα λεφτα αλλα περιμενεις και κατι ανταξιο που θα πεις χαλαλι τα χρηματα χαιρομαι αυτο που αγορασα και γουσταρω. Εδω τωρα περα απο τα χρηματα εχουν και αλλα προβληματα πανω στη συσκευη που χαλαει την ολη εμπειρια. Alpha testers κυριολεκτικα και κατι που σιγουρα δεν περιμενεις απο την apple αλλα οκ παντα υπαρχει η πρωτη φορα. 

δεν είναι alpha testers. alpha testers θα ήταν μόνον αν υπήρχε περίπτωση να κάνει σωστά όσα υποσχόταν στις άπειρες διαφιμήσεις. 

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, primesoft είπε

Παιδιά... πρέπει να λέμε ευχαριστώ στην Apple (και δεν έχω τίποτα από Apple στην κατοχή μου) για το γεγονός ότι άνοιξε το δρόμο για αυτή την υπέροχη τεχνολογία.

Συμφωνώ.... ήταν Beta ΑΛΛΑ δεν υπήρχε τίποτα που να το πλησιάζει σε εμπειρία χρήσης και ποιότητας.

η Apple ίσως! μας έκανε χάρη και ελπίζω πραγματικά η Google να μην τα κάνει σκατά με το δικό της και η τιμή να είναι 50% κάτω από της Apple.

Ξέρουμε ήδη πως οι περισσότερες εφαρμογές Android θα παίζουν στο δικό της.

Μην κοιτάτε το δέντρο.... δείτε το δάσος που φύτεψε η Apple.

Από ότι βλέπω εδώ οι περισσότεροι έχουν άποψη χωρίς να το έχουν δοκιμάσει (είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά). Αντιθέτως από αυτά που γράφεις και κυρίως τη σιγουριά, φαίνεται ότι το έχεις δουλέψει και συγκρίνει με άλλα.

Αν δεν είναι κόπος θα με ενδιέφεραν πολύ 2 λόγια για την εμπειρία και κυρίως ένα παραλληλισμό με τα άλλα που έχεις δοκιμάσει. Ευχαριστώ για το χρόνο.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Tlykog είπε

Δείξτε μου μια μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που δεν έχει κυκλοφορήσει προϊόντα τα οποία απέτυχαν εμπορικά, και θα σας στείλω τα καρφιά και τον σταυρό για να σταυρώσετε τον Tim Cook. Η αποτυχία του Vision Pro στις πωλήσεις ήταν αναμενόμενη, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Δεν πιστεύω ότι η Apple περίμενε να πουλήσει εκατομμύρια τεμάχια με τιμή εκκίνησης τα 3.499 δολάρια (ή 4.000€ στην Ευρώπη). Πιο ρεαλιστικά, πρόκειται για ένα πρώτο βήμα προς ένα νέο τεχνολογικό οικοσύστημα: ένα “proof of concept” που απευθύνεται κυρίως σε developers, early adopters και όσους θέλουν να βρίσκονται στην αιχμή. Όσοι δεν είχαν καταλάβει τί ακριβώς αγόραζαν, απογοητευτηκαν. Λογικό.

Η ίδια η Apple φάνηκε να γνωρίζει τους περιορισμούς του προϊόντος. Δεν είδαμε καμία σοβαρή διαφημιστική εκστρατεία με τα δικά της συνήθη στάνταρ, κάτι που λέει πολλά. Η αγορά δεν ήταν έτοιμη, το λογισμικό χρειάζεται χρόνο και το οικοσύστημα εφαρμογών είναι ακόμη περιορισμένο. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία επιχειρεί να εισαγάγει κάτι ριζοσπαστικό και δεν πετυχαίνει με την πρώτη.

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, πάντως, είναι η ικανότητα της Apple να χτίζει εμπειρίες γύρω από τα προϊόντα της. Αν το Vision Pro είναι το "πρώτο βήμα", τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το δεύτερο, ειδικά αν έρθει με χαμηλότερη τιμή και πιο ώριμο οικοσύστημα.

θα ίσχυε αυτό αν κόστιζε 1000 ευρώ πάνω από το quest pro και αυτό λόγο καθαρά χαμηλότερης ανάλυσης. Δηλαδή να κόστιζε 2000 ευρώ. Άντε 2200 λόγο του χαβαλέ με την μπροστινή οθόνη. Αλλά 4000 δεν είναι απλά τα πράγματα και το γνώριζαν πολύ καλά. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ethereum είπε

θα μπορούσε να είχε βγάλει νωρίτερα ένα fold κινητό , το φοβήθηκε υπερβολικά , άφησε τη Samsung να παίζει μόνη της και έβγαλε αυτή τη μάσκα που ήταν μεγαλύτερο ρίσκο .

Τα folding κινητά είναι να παίζεις

Διαλύονται, είναι πανάκριβα και δεν είναι χρήσιμα για τους περισσότερους

Για μένα καλά κάνει η apple και μένει μακριά, παρόλο που δεν θεωρώ ότι μπορεί να το προσπαθήσει και αυτό έστω και "μισοτελειωμένο" όπως έκανε και με το ai

Βέβαια το ai οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν για το πόσο μισοτελειωμένο είναι, άλλωστε γενικά έχει τα θέματά του ακόμα και από τον ανταγωνισμό που είναι έτη φωτός μπροστά από την Apple, αλλά οι folding οθόνες που επάνω στο χρόνο θα είναι για πέταμα θα είναι κάτι προφανές

Το vision pro πάντως όσο έχει μικρή βάση χρηστών δεν πρόκειται να έχει και σοβαρή υποστήριξη, το βλέπουμε εδώ και χρόνια σε κάτι που είναι πολύ πιο φθηνό και θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στον τομέα του (μιλάω για το ps vr)

Όσο υπάρχει μικρή βάση δεν θα γίνει κάτι σοβαρό

Άλλες σχετικά νέες τεχνολογίες όπως πχ τα smartwatch έχουν τεράστιο κοινό, οπότε επενδύουν στο να βελτιώνουν διαρκώς τις δυνατότητες που προσφέρουν. Η βάση χρηστών νομίζω είναι το α και το ω, όχι απλά η ιδέα

Το ότι είναι νεα τεχνολογία αναφορικά με το κόστος δε μου λέει κάτι και το iphone όταν βγήκε ήταν νέα τεχνολογία, αλλά δεν ήταν εξωγήινα ακριβό. Το αγόρασαν αρκετοί και από γενιά σε γενιά ειδικά στην αρχή οι δυνατότητες αυξάνονταν εκθετικά. Αν δεν ήταν προσβάσιμο από την αρχή και δεν μάζευαν κόσμο οι δυνατότητες θα είχαν μείνει σε αυτές του πρώτου άντε δεύτερου που ναι μεν είναι πρωτοποριακές για τότε αλλά δεν θα ήμασταν σε αυτά που έχουμε σήμερα (ή θα ήμασταν σε μεταγενέστερη χρονική περίοδο)

Αν απλά το έβγαλαν για να φλεξάρουν, οκ το κατάφεραν και με το παραπάνω. Αλλά αν το έβγαλαν για να "αλλάξουν το κόσμο" κάτι κάνουν πολύ λάθος.

Η YouTuber influencer είναι για να επηρεάζει τα 14χρονα ή όσους έχουν μυαλό 14χρονου, όχι αυτούς που παράγουν πλούτο

Επεξ/σία από logistoulis
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, PLHROPPP είπε

πολλοι που το πήραν το μετάνιωσαν 
άλλα ούτε ένας που δεν το πήρε δεν μετάνιωσε καθόλου.

Master Yoda......

χμμμμ μετανιώσεις το παρεις αν . μετανιώσεις αν το παρεις οχι χμμμ 

52 λεπτά πριν, BadBoy είπε

εμπειρία χρήσης

εμπειρία  χρήσης αν υπάρχει περιέχομενο αν δεν υπάρχει , ουτε λογος για " εμπειρίας" δλδ σκεψου να αγορασεις μια κονσολα 4 ,000  ευρω να της βαλεις στην τηλεοραση και αν παιζεις με το μενου της... δεν μπορω να πω... τρελα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν ανακοινώθηκε το είδα έτσι το παρουσίασαν σούπερ και το ήθελα (πιστεύω και άλλοι)

Μάλιστα έκανα οικονομίες και ήμουν έτοιμος να το πάρω όταν είχε πέσει και αρκετά η τιμή του σε γνωστό Site Στην Ελλάδα 

Ωμός την τελευταία στιγμή πριν την αγορά είδα ότι 1ον δεν λειτουργεί τόσο σωστά στην Ελλάδα  (Οκ πες σε αυτό βρίσκεται λύση)

και 2ον διάβασα ότι σταματάει η παραγωγή του (για αυτό δεν προχώρησε και σε άλλες αγορές)

Πάλι καλά που έκανα πίσω (θα έκλαιγα τα χρήματα μου ακόμη )

Νιώθω ένα πράγμα σαν τεχνολογία ότι είναι σαν το πρώτο πρώτο iPhone

οποτε λίγη υπομονή και θα φτιάξει και η τιμή και η κατάσταση και ίσως αξίζει τότε να το δοκιμάσουμε (αν ξανα βγάλει νέο μοντέλο με μισή τιμή)

Επεξ/σία από aloukos3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 ώρες πριν, Tlykog είπε

Φαίνεται πως για να κάνεις μια στοιχειωδώς ψύχραιμη ανάλυση πάνω σε ένα προϊόν πέρα από τα «απέτυχε η Apple», «κλείνει αύριο» ή «φωτιά και τσεκούρι στον Tim Cook», πρέπει πρώτα να δηλώσεις πίστη, να βάλεις t-shirt με το μήλο και να σε λένε fanboy.

Κρίμα, γιατί η ικανότητα να αξιολογεί κανείς ένα επιχείρημα με βάση το περιεχόμενό του, και όχι ανάλογα με το αν του αρέσει η εταιρεία που αφορά, φαίνεται να χάνεται επιλεκτικά σε κάποιους όταν η κουβέντα αγγίζει την Apple.

Ορισμένοι μπερδεύουν την κριτική σκέψη με την ανάγκη να πάρουν θέση λες και βλέπουμε ντέρμπι. Εδώ όμως μιλάμε για τεχνολογία, όχι για οπαδισμό.

Το ότι προτίμησες να με βάλεις σ’ ένα βολικό τσουβάλι, ώστε να απαξιώσεις τη θέση μου χωρίς να μπεις στον κόπο να απαντήσεις με επιχειρήματα, λέει αρκετά, κυρίως σε όποιον διαβάζει με ανοιχτό μυαλό.

Δεν θα πω κάτι άλλο πέρα από το εξής: όταν θελήσεις πραγματικά να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και να κάνεις συζήτηση με σεβασμό, όχι προς εμένα, αλλά προς τη λογική και τον διάλογο, θα με βρεις εδώ.;)

Και μιας και μου θύμισες το ύφος της κουβέντας…
"Μα... αυτά τα λέν' οι κομμουνισταί!"

Δεν πρόσβαλα καθόλου και ούτε σε έβαλα σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Μόνος σου το είπες. Δεν ανέφερα πουθενά η Apple κλείνει κτλπ. 

Το apple vision ειναι ενα προϊόν ανάλογο του windows phone. 

Δεν κατάφερε στην αγορά να προσεγγίσει κόσμο, δεν είχε το ανάλογο λογισμικό για να ενδιαφερθεί κόσμος. Η τιμή ήταν υπερβολικά μεγάλη. Δεν πούλησε καθόλου. Υπάρχει κόσμος που του λείπει το windows phone σκέψου. Δεν υπάρχει κάποιος που θα του λείψει το vision. 

Η Apple έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες, βλέπε M επεξεργαστές. 

Έχει όμως και μεγάλες αποτυχίες, βλέπε apple vision. Δεν γίνεται μια εταιρεία να είναι οδηγός στα πάντα. Βλέπε ai.

Αυτά είναι πράγματα που πρέπει οι πελάτες της να τα βλέπουν. 

Επεξ/σία από hellghan
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, nikos5800 said:

Φαντάσου να είσαι beta tester και να πληρώνεις από πάνω τέσσερα χιλιάρικα 😁

δεν θα τους λειψουν.οσο ο κοσμος αγοραζει χωρις αυριο τοσο θα βλεπουμε τετοια.

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, BadBoy said:

Από ότι βλέπω εδώ οι περισσότεροι έχουν άποψη χωρίς να το έχουν δοκιμάσει (είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά). Αντιθέτως από αυτά που γράφεις και κυρίως τη σιγουριά, φαίνεται ότι το έχεις δουλέψει και συγκρίνει με άλλα.

Αν δεν είναι κόπος θα με ενδιέφεραν πολύ 2 λόγια για την εμπειρία και κυρίως ένα παραλληλισμό με τα άλλα που έχεις δοκιμάσει. Ευχαριστώ για το χρόνο.

Καλησπέρα, δεν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά μια που τα έχω δοκιμάσει και τα 2, θα απαντήσω και εγώ και αν θες το κρατάς 😛

Λίγο context: δουλεύω σε μια εταιρία που προγραμματίζουμε διάφορα, και το VR/AR είναι ένας τομέας όπου είμαστε ενεργοί. Για αυτό το λόγο, είχαμε και τα 2 ουσιαστικά από το launch date (το AVP το είχαμε ήδη ένα μήνα μετά το US launch). Παρότι δεν έχω επαγγελματική επαφή με κανένα από τα 2, δε θα μπορούσα να μην τα έχω δοκιμάσει ως γκατζετάκιας.

Αρχικά σαν κατασκευή, το AVP είναι σίγουρα πιο premium-feeling, αλλά και σημαντικά βαρύτερο, το οποίο είναι μάλλον το πιο σημαντικό μειονέκτημά του. Προσωπικά, ήδη στα 15/20 λεπτά κουράζομαι. Σε αυτό παίζει σίγουρα ρόλο το ότι δεν είναι ρυθμισμένο πάνω μου (έχω και μια ιδιαίτερη μυτούλα :p), αλλά δε μπορώ να φανταστώ ότι ακόμα και να ήταν θα μπορούσα να το φοράω πάνω από ώρα. Το Quest είναι πολύ πιο άνετο σε αυτό και δεν ένιωθα αυτή την επιβάρυνση.

Το passthrough του AVP είναι σε άλλο επίπεδο απ του Quest. Σε καλή φωτεινότητα εύκολα ξεχνάς ότι φοράς κάτι (λέμε τώρα με αυτό το βάρος), σε πιο χαμηλή χαλάει λίγο αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση με το Quest.

Σε βίντεο/ταινίες το AVP είναι επίσης φανταστικό σε εικόνα. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ποιότητα, ενώ και τα immersive videos είναι ότι πιο ρεαλιστικό έχω δει ποτέ. Το Quest είναι οκ αλλά και πάλι όπως με το passthrough, είναι άλλη κατηγορία. Βέβαια θα ρωτήσεις, τί να το κάνω αυτό με το AVP αν θέλω κάθε μισή ώρα διάλειμμα; Καλή ερώτηση.

Σαν UX το AVP επίσης αν το καλιμπράρεις πάνω στα δικά σου μάτια είναι σουρεαλιστικό. Βέβαια, το ότι πρέπει το μάτι να κάνει focus και μετά μπορείς να επιλέξεις κάτι σε κάνει σημαντικά πιο αργό απ ότι το χειριστήριο του Quest, αλλά η μεταφυσική αίσθηση του ότι διαλέγεις κάτι με τα μάτια σου, πλας το μίνιμαλ του να μην έχεις άλλο χειριστήριο, είναι για μένα πόντος υπέρ του AVP σε απλές διεργασίες (γιατί πχ σε παιχνίδια προφανώς χρειάζεσαι παραπάνω input).

Σχετικά με το "τί μπορείς να κάνεις με αυτό το μαραφέτι", το Quest νικάει άνετα για 2 λόγους. Καταρχάς όπως είπα είναι πολύ πιο άνετο το να το φοράς για πολλή ώρα. Κατά δεύτερον, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια, κάτι για το οποίο το AVP για τώρα δεν έχει τίποτα να αντιπαραβάλλει. Ναι, φοβερές οι ταινίες και τα immersive vids, αλλά πόσα από τα 2α υπάρχουν και τί να τις κάνεις τις ταινίες όταν "πονάει" το να τις δεις;

Τη λειτουργία του AVP που κάνεις extend την οθόνη του μακ δεν την δοκίμασα, καθώς πρέπει να το κάνεις pair ή να συνδεθείς με το δικό σου λογαριασμό, και ποιός έχει χρόνο να το σετάρει αυτό 😛 Αλλά η προσδοκία μου είναι μια απ τα ίδια, λογικά θα ήταν πολύ ωραίο, αλλά τί να το κάνω για μισή/ μια ώρα; 

Τελευταίο, για να είμαι δίκαιος, είδα τις προάλλες το immersive μιας συναυλίας των Metallica στο AVP. Το βίντεο ήταν 20-25 λεπτά, δηλαδή ακριβώς όσο αντέχω με το τωρινό AVP και ήταν πραγματικά μια φανταστική εμπειρία. Το Quest δυστυχώς δεν μπορεί να προσφέρει κάτι κοντινό ακόμα.

Εν κατακλείδι, προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ το AVP. Θα το σκεφτόμουν ίσως λίγο μόνο αν έβγαζε το NBA ένα app που θα μπορούσα να βλέπω immersive games (ζωντανά ή όχι). Αλλά και πάλι με το τωρινό βάρος δύσκολο. Χρειάζεται πολύ φθηνότερο και κυρίως πολύ πιο άνετο νέο μοντέλο, και εκεί ανάλογα με το τί content υπάρχει "το συζητάμε". Το Quest θα το αγόραζα πιθανώς πολύ πιο εύκολα λόγω τιμής, άνεσης και παιχνιδιών, αλλά δεν είμαι gamer ούτε λίγο οπότε για ταινίες/productivity το θεωρώ λίγο meh.

• Like 6
Δημοσ.

Οτι και να λέτε οι haters, το VR είναι το μέλλον. 

Το πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ  θέλω-τηλεσκόπιο-να-το-δώ, μακρινό μέλλον. 

• Haha 1
Δημοσ.

καλα η apple δεν ειναι που περιμένει όλους τους άλλους να πειραματιστούν και μετά βγάζει τη "σωστή" υλοποίηση; τώρα εχει αξια ο πειραματισμός; 😋

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν η Apple κυκλοφορεί κάτι τελευταία στην αγορά, το αφήγημα των fans είναι ότι “τα κάνει σωστά”, επειδή παρατηρεί πρώτα τους άλλους και εφαρμόζει τις δικές της λύσεις πιο «ώριμα». Το “πιο καλά” συνήθως μεταφράζεται σε έξτρα περιορισμούς ή “features” που κλειδώνουν τον χρήστη, κάτι που όμως παρουσιάζεται ως πλεονέκτημα.

Όταν όμως επιχειρεί να ανοίξει νέα κατηγορία και τελικά αποτυγχάνει, η υπερασπιστική γραμμή είναι το γνωστό “you are using it wrong” ή ότι το προϊόν προοριζόταν για άλλο σκοπό από αυτό που πίστεψαν οι χρήστες. Γιατί μην ξεχνάτε η Apple δεν κάνει ποτέ λάθη, τα λάθη είναι όλων των υπολοίπων συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών.

Στην περίπτωση του Vision Pro, έχουμε μια κλασική υπερκοστολόγηση για specs που δεν δικαιολογούν τη διαφορά από τον ανταγωνισμό, ειδικά αν συνυπολογίσουμε το hardware (βάρος, άνεση χρήσης, εξωτερική μπαταρία κλπ). Ταυτόχρονα παραμένει κλασσικά ασφυκτικά κλειδωμένο στο οικοσύστημα της Apple, περιορίζοντας ουσιαστικά τις πραγματικές του δυνατότητες... στοιχείο που κανείς fan δεν σχολιάζει ποτέ αρνητικά γιατί πάντα το ζητούμενο καταρχήν είναι να είναι apple ότι και να είναι.

Επιπλέον, το concept δεν είναι ούτε καινοτόμο ούτε μοναδικό: η Varjo έχει βγάλει αντίστοιχα headsets εδώ και καιρό, επίσης πανάκριβα και κλειδωμένα. Ανάλογη εμπειρία μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε καλό 3D visor, εφόσον υπάρξει σωστό λογισμικό. Το “killer app” που θα δικαιολογούσε την ύπαρξή του Vision Pro που δεν θα το είχε κανένα άλλο δεν εμφανίστηκε ποτέ... ούτε gaming, ούτε productivity, ούτε κάποιο “must have” καθημερινό use case.

Η μεταπωλητική του αξία έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ τα επίσημα νούμερα πωλήσεων είναι, για τα δεδομένα της Apple, απογοητευτικά. Το «selling point» ότι “είναι Apple” στην πραγματικότητα έγινε και η θανατική καταδίκη της συσκευής, γιατί κανένα οικοσύστημα, όσο ισχυρό κι αν είναι, δεν μπορεί να στηρίξει ένα προϊόν χωρίς πραγματική καινοτομία, ευκολία χρήσης και λογικό κόστος.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...