rhtoras Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, uniquegr είπε To antix βλέπω ότι είναι πιο ελαφρύ απο το mint, έχει δυνατότητα openrc ( που το έχω συνηθίσει απο το alpine ) και έχει και δυνατότητα persistancy, κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Θα το δοκιμάσω στο htpc μου. ναι το antix τα εχει όλα αυτά έχε όμως στο νου σου οτι τα επισημα init είναι runit/sysV οποτε ισως θέλει καποια πράγματα να ρυθμίσεις οπως ήθελε το Devuan π.χ parallel boot με runit δεν το συζητάμε ειναι πιο γρήγορο και από το φως επισης αν σε ενδιαφέρει υπάρχει -ξανά- το damn small linux που ειναι βασισμένο στο antix και ειναι εξίσου ελαφρυ (και ισως και λιγο παραπάνω) το linux mint πάντως θεωρείται βαρύ στις αρχές μου είχα την εκδοση με γραφικό περιβάλλον mate και δεινοπάθησα ετσι και γύρισα τη μπιφτέκα πηγαίνοντας ενάντια στο systemD (και εμένα κάποιος με μύησε!) για το antix ο πιο αναλυτικός οδηγός είναι αυτός(μεχρι και systemDάς μπορει να καταλάβει τι παίζει): Επεξ/σία Τρίτη στις 01:17 μμ από rhtoras 1
uniquegr Δημοσ. Τετάρτη στις 02:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:47 μμ Είδα το βίντεο και το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον! Θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως και σίγουρα πριν παραδώσω το laptop στην αδερφή μου! Αν μάλιστα καταφέρω το persistancy, να λειτουργεί δηλαδή με παρόμοιο τρόπο με το Alpine, μιλάμε για νικητή! 1
rhtoras Δημοσ. Πέμπτη στις 10:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:30 μμ Στις 16/7/2025 στις 2:47 ΜΜ, uniquegr είπε Είδα το βίντεο και το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον! Θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως και σίγουρα πριν παραδώσω το laptop στην αδερφή μου! Αν μάλιστα καταφέρω το persistancy, να λειτουργεί δηλαδή με παρόμοιο τρόπο με το Alpine, μιλάμε για νικητή! Χαίρομαι να βοηθάω φίλε μου. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ό,τι θέλω να βοηθήσω. Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε. Το antix όπως και οι περισσότερες no systemD διανομές είναι σαν μια φρεσκάδα αέρα σε ένα χώρο γεμάτο καυσαέριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα