ringboy Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, majunior είπε <=0,8* Υπάρχουν πολλά είδη νοθείας στο ελαιόλαδο και πολλά από αυτά χρειάζονται όργανα για να ελεγχθούν, άρα οι αναλύσεις τους κοστίζουν πιο ακριβά. Ναι 0,8 εννουσα. Το 0.8 ειναι τα γραμμαρια ελευθερου ελαικου οξεως που περιεχονται στα 100 γραμμαρια ελαιολαδου. Απο 0,8 και κατω χαρακτηριζεται το εξαιρετικο παρθενο. Η οξυτητα ειναι το βασικο αλλα οχι το μοναδικο χαρακτηριστικο της ποιοτητας του ελαιολαδου. Επεξ/σία 20 Μαϊου από ringboy
Fan Δημοσ. 20 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 20 Μαϊου 6 ώρες πριν, ringboy είπε Το θεμα ειναι οτι ο φιλος εγραψε για "παραξενη γευση" . Αυτο εμενα μου ακουγεται ως δυσαρεστη γευση, και εαν προσπαθησω να ερμηνευσω το ποστ θα ελεγα οτι το λαδι ειναι πολυκαιρισμενο και εχει ταγγισει δλδ εχει οξειδωθει και εχει αλλοιωθει οποτε βρισκεις μια γευση χωματιλας ή κραγιον (στο περιπου) Οσον αφορα την οξυτητα δεν χρειαζεται να το παει στο χημειο. Υπαρχει σετακι που μετραει με ακριβεια την οξυτητα. Το χρησιμοποιω στα λαδια που καταναλωνω. Σε καμία περίπτωση δυσάρεστη. Παράξενη σε σχέση με όσα λάδια είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα, δηλαδή σου αφήνει πολύ έντονα μία "βαριά" γεύση, ενώ κυριαρχεί σαν μυρωδιά μόλις το ρίχνεις. Γενικά, χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα για να μην κυριαρχεί η γεύση του.
ringboy Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Fan είπε Σε καμία περίπτωση δυσάρεστη. Παράξενη σε σχέση με όσα λάδια είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα, δηλαδή σου αφήνει πολύ έντονα μία "βαριά" γεύση, ενώ κυριαρχεί σαν μυρωδιά μόλις το ρίχνεις. Γενικά, χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα για να μην κυριαρχεί η γεύση του. Να σου πω την αληθεια, επειδη βλεπω τωρα οτι το πηρες απο ελαιοτριβειο, και εγω την ιδια εμπειρια ειχα προπερσι. Το λαδι μου μυριζε εντονα λιωμενη ελια και ειχε ελαφρως βαρια γευση. Οξυτητα ειχε 1,2 που σημαινει οτι πιθανως να ητανε και λιγο παλιο, πιθανως να ειχε ταγγισει και λιγο χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι αχρηστο. Δεν ξερω τελικα τι ειδους στοκ κρατανε τα ελαιοτριβεια και ποσο καθαρα απο περσινα λαδια ειναι τα καζανια τους αλλα απο ελαιοτριβειο δεν θα ξαναπαρω, εκτος και αν πετυχω κανενα αγουρελαιο απο αμεση παραγωγη. Επισης πηρα και λαδι Καλαματας (τουλαχιστον ετσι μου ειπανε) και πραγματι ηταν πολυ ελαφρυ, αοσμο σχεδον αγευστο με οξυτητα 1 Αυτο σημαινει οτι σιγουρα δεν ηταν εξαιρετικο παρθενο. Την παρτιδα εσωσε γνωστος με δενδρα στην Πιερια που μου εδωσε ενα εκπληκτικο εξτρα παρθενο αγουρελαιο, πικρο-φαρμακι με 0,8 οξυτητα αλλα εννοειται μονο για οσους τους αρεσουν τα πικρα λαδια. Επεξ/σία 20 Μαϊου από ringboy
majunior Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 12 λεπτά πριν, ringboy είπε Την παρτιδα εσωσε γνωστος με δενδρα στην Πιερια που μου εδωσε ενα εκπληκτικο εξτρα παρθενο αγουρελαιο, πικρο-φαρμακι με 0,8 οξυτητα αλλα εννοειται μονο για οσους τους αρεσουν τα πικρα λαδια. Ο οργανοληπτικός έλεγχος του ελαιολάδου έχει οριστεί με μεγάλη λεπτομέρεια. Τα μοναδικά θετικά χαρακτηριστικά είναι τα: φρουτώδες, πικρό και πικάντικο. Όλες οι άλλες γεύσεις περιλαμβάνονται στις αρνητικές. Ο περισσότερος κόσμος είναι εξοικειωμένος με απλά λάδια και γι'αυτό θα αξιολογούσε αρνητικά ένα πολύ καλό λάδι, λόγω της μεγάλης έντασης του πικρού και του πικάντικου. 1
mike15 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 1 ώρα πριν, majunior είπε Ο οργανοληπτικός έλεγχος του ελαιολάδου έχει οριστεί με μεγάλη λεπτομέρεια. Τα μοναδικά θετικά χαρακτηριστικά είναι τα: φρουτώδες, πικρό και πικάντικο. Όλες οι άλλες γεύσεις περιλαμβάνονται στις αρνητικές. Ο περισσότερος κόσμος είναι εξοικειωμένος με απλά λάδια και γι'αυτό θα αξιολογούσε αρνητικά ένα πολύ καλό λάδι, λόγω της μεγάλης έντασης του πικρού και του πικάντικου. ω ναι, το φρουτωδες και το πικαντικο μαρεσουν ,το πικρο οχι,ουτε τα ελαφρια.γιαυτο κατεληξα σαυτα που προτεινα.
ringboy Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, majunior είπε Τα μοναδικά θετικά χαρακτηριστικά είναι τα: φρουτώδες, πικρό και πικάντικο. Γι' αυτο εγραψα οτι βαρεια γευση ή οσμη παραπεμπει σε ταγγισμα, ειτε απο την πολυκαιρια, η απο μυκητες, ή λογω αποθηκευσης σε φωτεινο ή ζεστο χωρο. Επεξ/σία 20 Μαϊου από ringboy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα