Aurum Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Καλησπέρα σε όλους παιδιά! και καλώς σας βρήκα όντας νέο μέλος. Μετά από χρόνια σε gaming λαπτοπ θέλω να κάνω τη μετάβαση σε gaming pc. Ποσό που διαθέτουμε : 2500 euro max Χρήση υπολογιστή : Σχεδόν αποκλειστικά gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει 1440p ultrawide Monitor 144hz και 4κ τηλεόραση. θα ήθελα να μπορώ να τερματίσω τις δυνατότητες του monitor. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Υπάρχουν Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα και θα προτιμούσα skroutz Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο/skroutz Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το συναρμολογήσω με φίλο. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . θα μπουν windows Παραθέτω μια αρχίκη ιδέα που έχω. Το κουτί μου αρέσει αρκετά και καθώς θα περνάει και αρκετό χρόνο στο σαλόνι είμαι διατεθημένος για την τιμή του. Κριτήριο η σχετικά αθόρυβη λειτουργία με καλά thermals και αξιόπιστα parts σε βάθος χρόνου ή/και σε επόμενα build. Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
sattack Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Αυτά που έβαλες είναι πολύ καλά κομμάτια. Βγάζουν σύνολο 2370 νομίζω, δηλαδη σου περισσευουν περίπου 130Ε. Νομίζω θα έπρεπε ή να κανεις την υπέρβαση για ~50Ε ή να κόψεις από κάπου αλλού, ώστε να βάλεις τον 9800X3D, που κανει περίπου 180E περισσότερα απο τον 9700X που εχεις τωρα. Θα ξεμπερδέψεις μια και καλή με το θεμα πλατφόρμας, θα εχεις τα παντα τοπ και δεν θα ξαναασχοληθεις στο μελλον παρά μονο με την καρτα γραφικων. Θα σου έλεγα αν δεν μπορούσες, να παρεις τον 7800X3D, αλλα γιατί? Δεν ειναι τραγική η διαφορα για το budget σου. Εν ανάγκη κοψε απο τον SSD και παρε άλλο μοντελο φθηνότερο, δεν θα καταλάβεις διαφορά εκει. Ίσως κάποιος να προτεινε και πιο οικονομικό psu, αλλα οκ. Για την καρτα γραφικών, η 5080 προς το παρον δεν χωράει στο budget σου. Οποτε ναι, πάρε την 5070Ti τωρα και βλεπεις στο μελλον αν κάποτε την αλλαξεις. Αφού θα εχεις τοπ πλατφόρμα, μονο με τη gpu θα ασχοληθείς στο μελλον. ΥΓ. Τωρα που το βλέπω καλύτερα, για την καρτα Palit rev 1.0 κατι εχει γραφτεί. Ίσως κοιτα το λιγο περισσότερο. Επεξ/σία 19 Μαϊου από sattack
Aurum Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου 26 λεπτά πριν, sattack είπε Αυτά που έβαλες είναι πολύ καλά κομμάτια. Βγάζουν σύνολο 2370 νομίζω, δηλαδη σου περισσευουν περίπου 130Ε. Νομίζω θα έπρεπε ή να κανεις την υπέρβαση για ~50Ε ή να κόψεις από κάπου αλλού, ώστε να βάλεις τον 9800X3D, που κανει περίπου 180E περισσότερα απο τον 9700X που εχεις τωρα. Θα ξεμπερδέψεις μια και καλή με το θεμα πλατφόρμας, θα εχεις τα παντα τοπ και δεν θα ξαναασχοληθεις στο μελλον παρά μονο με την καρτα γραφικων. Θα σου έλεγα αν δεν μπορούσες, να παρεις τον 7800X3D, αλλα γιατί? Δεν ειναι τραγική η διαφορα για το budget σου. Εν ανάγκη κοψε απο τον SSD και παρε άλλο μοντελο φθηνότερο, δεν θα καταλάβεις διαφορά εκει. Ίσως κάποιος να προτεινε και πιο οικονομικό psu, αλλα οκ. Για την καρτα γραφικών, η 5080 προς το παρον δεν χωράει στο budget σου. Οποτε ναι, πάρε την 5070Ti τωρα και βλεπεις στο μελλον αν κάποτε την αλλαξεις. Αφού θα εχεις τοπ πλατφόρμα, μονο με τη gpu θα ασχοληθείς στο μελλον. ΥΓ. Τωρα που το βλέπω καλύτερα, για την καρτα Palit rev 1.0 κατι εχει γραφτεί. Ίσως κοιτα το λιγο περισσότερο. Καλησπέρα φίλε μου ευχαριστώ πολύ που μπαίνεις στον κόπο. Σκέφτηκα να μην παίξω σε x3d καθώς νομίζω για 4k δεν θα χρειαστεί που θα παίζει ένα 40% το pc καθώς και για καλύτερα thermals/db. Αν η palit δεν έχει καλές κριτικές μάλλον θα κινηθώ προς καλύτερη υλοποίηση αυτής αντί για καλυτερο επεξεργαστή.
flikifloki Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aurum είπε Υπάρχει 1440p ultrawide Monitor 144hz και 4κ τηλεόραση. θα ήθελα να μπορώ να τερματίσω τις δυνατότητες του monitor. 1 ώρα πριν, Aurum είπε Σκέφτηκα να μην παίξω σε x3d καθώς νομίζω για 4k δεν θα χρειαστεί που θα παίζει ένα 40% το pc καθώς και για καλύτερα thermals/db. Ποιά απ'τις δύο επιλογές θα είναι το βασικότερο setup για παιχνίδια, το 1440p monitor ή η 4k τηλεόραση? Η 5070ti θα μπορεί να ανταπεξέλθει και στα δύο αλλά αν το 4k είναι το κυριότερο, και αφού θα βάλεις βαθειά στη τσέπη το χέρι, ίσως θα ήταν καλύτερα να στηθεί το σύστημα γύρω από μια 5080. Ενδεικτικά, ο 9700x χρειάζεται κάπου συγκεκριμένα? Γιατί σε καθαρό gaming σε μεγαλύτερες αναλύσεις έχουν ελάχιστες διαφορές ενώ η τιμή είναι κανα κατοστάρι. Σε τέτοιο budget βέβαια είναι κρίμα και άδικο να μην μπει έστω ένας 7800x3d που δεν έχει 500 ευρώ πλέον. Τώρα για ψύκτρες, fans είναι λίγο σχετικό και αυτά. Noctua δύναμη αλλά αξίζει πραγματικά τα τόσα λευτά σε σχέση με ένα peerless assassin ασ πούμε στα μισά λευτά ή ένα καλό ΑΙΟ στα ίδια χρήματα? Αντίστηχη απορία και στον ssd. Δεκτόν να θες έναν top of the line αλλά 1ον υπάρχει και ο 990 pro στα ίδια λευτά, ενώ υπάρχουν και άλλοι σαν τον sn850x που είναι ίδια specs ουσιαστικά. Και κατα τη γνώμη μου και οι 2 αυτοί για καθαρό gaming δεν είναι και τόσο αναγκαίοι, ίδια δουλειά θα κάνουν και πολλά άλλα μοντέλα σε χαμηλότερη τιμή. Το τροφοδοτικό επίσης λίγο υπερβολή νομίζω. Επειδή οι επιλογές είναι πολλές, θα έλεγα να κλείσεις σε κάρτα/επεξεργαστή πρώτα, όπως διάλεξες το κουτί που σου αρέσει, και μετά βλέπεις τι άλλο χωράει χωρίς να κάνεις υπερβολές. Επεξ/σία 19 Μαϊου από flikifloki
Teddy77 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Θα σου πρότεινα : -Να πας σε PCI-5.0 motherboard, δεν υπάρχει λόγος να μείνεις σε 4άρι με νέο build... υπάρχουν αξιοπρεπέστατα B850 σε παρόμοια χρήματα -SSD, WD-SN770 ... δεν αξίζει 50+ ευρώ πάνω ο samsung με τίποτα -Γιατί τόση αγάπη σε noctua? Φανταστικές ψύκτρες, δε λέω αλλά υπάρχουν τόσες καλές επιλογές πλέον (πχ Thermalright) που θα γλιτώσεις άλλο ένα πενηντάρικο από εκεί. Δεδομένου ότι οι 9800x3d κάνουν συμπαθητικό overclock, εγώ θα πήγαινα σε AIO (Arctic!) Έτσι πας πιο άνετα σε 9800X3D και καθάρισες από CPU για 2-3 γενιές GPU.... κάτι που δεν το λες με 9700x. 1
sattack Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Το motherboard που έχει βάλει έχει pcie 5.0 και στην κάρτα γραφικών και στον έναν Μ2. Το λένε Β650 γιατί είχε κυκλοφορήσει πιο παλιά. Αν είχε βγει τώρα, ακριβώς το ίδιο motherboard χωρίς καμία αλλαγή, θα το έλεγαν Β850... Γιατί όπως έχουμε πει αναλυτικά, το τσιπάκι είναι το ίδιο παντού (B650, Β850, Χ670, Χ870), μόνο οι pcie lanes και οι θύρες αλλάζουν....
Teddy77 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 32 minutes ago, sattack said: Το motherboard που έχει βάλει έχει pcie 5.0 και στην κάρτα γραφικών και στον έναν Μ2. Φίλτατε, έχω το συγκεκριμένο motherboard και δεν έχει pcie5 για GPU.... μόνο gen5 lanes για τον m2. Και η αλήθεια είναι ότι την "πάτησα" όταν το πήρα γιατί (τότε) στη σελίδα στο skroutz έγραφε ότι έχει pcie5 αλλά μετά βαριόμουν να ασχοληθώ με επιστροφές. Εγώ ο ίδιος είχα στείλει mail στο skroutz να τη διορθώσουν 😁 1
sattack Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Α οκ τοτε! Μικρό το κακο πάντως. Καμμία διαφορα δεν κανει αν είχες pcie 5.0 vs 4.0 στην καρα γραφικων. Τα έχουμε πει. Μόνο αν πεις οτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις τωρα 5.0, οκ. 1
Teddy77 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Στα 200 ευρώ που έχει το συγκεκριμένο, έχει μια χαρά επιλογές με Pcie 5 για την GPU, ακόμα και φθηνότερα αλλά όχι τόσο fancy, με λιγότερα usb πίσω. Δεν βρίσκω λόγος ν'αφήσει πίσω ούτε 1-2% απόδοση όταν μπαίνεις στη διαδικασία να φτιάξεις νέο σύστημα με τις τωρινές επιλογές. 2
Aurum Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 22 Μαϊου Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο. Σκέφτομαι σοβαρά την αναβάθμιση του mobo σε Asus TUF Gaming X670E-Plus WIFI Motherboard ATX με AMD AM5 Socket και του επεξεργαστή σε 9800 x3D. Τις noctua τις έχω καψουρα εδώ και πολλά χρόνια που θέλω να φτιαξω σταθερό και δεν το τολμούσα οπότε θέλω να μου φύγει η κάψα. Θα παίζω το 70% του χρόνου στο monitor και στη τηλεόραση θα είναι σαφώς περιορισμένες οι απαιτήσεις. Επίσης και την κάρτα σκέφτομαι σε αλλαγή σε gigabyte.
flikifloki Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Ο 9800x3d προφανώς είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αν αποφασίσεις να πας εκεί, ξεμπερδεύεις για πολλά χρόνια σίγουρα. Για μητρική όμως δεν είναι το ίδιο. Αν δεν πρόκειται να παίξεις πολύ με overclock, μια b850 στα 200 max πιστεύω πως θα σε καλύψει απόλυτα. Απέφυγε ASRock ίσως, έχουν ακουστεί πολλά για αστοχίες και καμμένα cpu. Με bios λογικά έχουν φτιαχτεί αλλά υπάρχουν διάφορες επιλογές, δεν υπάρχει λόγος για κανένα ρίσκο. Αφού καταλήγεις σε 5070ti απ' ό,τι κατάλαβα, δες λίγο ποιές υλοποιήσεις ταιρίαζουν στα χρώματα της Noctua αν είναι κάτι που θα σε ενδιέφερε. Νομίζω έχει η Zotac μια που καφετίζει. Απλά, όταν επιλέγεις, επειδή η gigabyte έχει διάφορες και δεν αναφέρεις συγκεκριμένα, κράτα στο μυαλό σου να μην φύγεις πολύ σε τιμή για μια premium υλοποίηση γιατί μετά πας πολύ κοντά στις φθηνές 5080 που είναι αισθητά καλύτερες σε απόδοση. 1
sattack Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Nα ξαναπούμε οτι το overclock δεν εχει καμμια σχεση με τα 650-850-670-870. Αυτά έχουν σχέση μονο με τα pcie lanes και τις θύρες. Για το overclock ρόλο παιζει μονο η ποιοτητα τροφοδοσιας, που ο μονος τρόπος για εμάς να την συμπεράνουμε απο νούμερα που δημοσιοποιουν οι κατασκευαστές ειναι τα VRMs οι φάσεις (πχ 12-2-1 , 14-2-1 κλπ), τα Α που σηκώνουν (πχ 60Α, 80Α, 110Α), τα PCB layers (6, 8 κλπ), το ποσα pins 12V εχουν (πχ 2 8πινα, 1 8pin + 1 6pin ή 8+4 η μονο 8...) Τέτοια πραγματα. Που και παλι δεν λένε κρυφά προβληματα. Πχ οι Asrock φαινοντουσαν στα χαρτιά σαν πολυ καλές μητρικες με πολυ καλά τέτοια νούμερα, και μετα βγηκαν αυτες οι αναφορές για καμμένα cpu.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα