Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχθές έπεσα πάνω σε διαδικτυακό κατάστημα που παρουσιαζόταν σαν κάποιου είδους παράρτημα του γνωστού lidl.

Είχε και το λογότυπο και πουλούσε (ακόμα και τώρα πουλάει) αθλητικά μηχανήματα-εξοπλισμό. Τιμές πολύ καλές (μόνο αργότερα κατάλαβα ότι είναι εξωφρενικά καλές!!!)

Προχώρησα σε παραγγελία 61 ευρώ. Με το email επιβεβαίωσης που έλαβα άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Παραθέτω sceenshots και συνεχίζω.

Screen Shot 05-19-25 at 11.09 PM.PNG

Screen Shot 05-19-25 at 11.10 PM.jpg

Το πρώτο και το 2ο email (το 2ο το ελαβα σήμερα) περιείχαν αυτά:

Screen Shot 05-19-25 at 11.11 PM 001.jpg

Screen Shot 05-19-25 at 11.11 PM.jpg

Πουθενά λογότυπο του lidl !!!

Επικοινώνησα αμέσως με την τράπεζα, εξέφρασα την ανησυχία μου και μου είπαν ότι πιθανότατα πρόκειται για απάτη.

Μου είπαν να ακυρώσω τη χρεωστική με την οποία πλήρωσα και το έκανα αμέσως.

Άρχισα να "μελετάω την ιστοσελίδα".

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι https://www.lidfitnesgym.com/.

Κανένα lidl.Μόνο lid !!!

Στη σελίδα μέσα όμως κανονικά το σήμα του lidl !!!

Στο mail δεν αναφέρει τι αγόρασα. Γράφει μόνο τον αριθμό της παραγγελίας! Στο δεύτερο mail μου έστειλαν αριθμό αποστολής.

Μάλλον πατατάκια θα έχει μέσα το πακέτο (στην καλύτερη)!

Η τράπεζα μου είπε να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής.

Όλη μέρα σήμερα περιμένω να ολοκληρωθεί η συναλλαγή πρώτα για να μπορώ να κάνω αμφισβήτηση, λέει.

Έχει κανείς εμπειρία από αμφισβήτηση συναλλαγής και από αντίδραση τράπεζας;

Γενικά δεν "τσιμπάω" σε αυτά. Αυτή τη φορά (πρώτη τέτοιου είδους, γιαυτό δεν γνωρίζω διαδικασία αμφισβήτησης συναλλαγής) την πάτησα!

• Confused 2
  • Haha 23
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ssotoss είπε

Επικοινώνησα αμέσως με την τράπεζα, εξέφρασα την ανησυχία μου και μου είπαν ότι πιθανότατα πρόκειται για απάτη.

Μου είπαν να ακυρώσω τη χρεωστική με την οποία πλήρωσα και το έκανα αμέσως.

Δε θα σχολιασω οτι το site βρωμαει απο χιλιομετρα οτι ειναι απατη. Επρεπε να εισαι πιο προσεκτικος.

Απο την τραπεζα ομως μονο αυτο σου ειπαν; Για αμφισβητηση συναλλαγης δε σου ειπαν τι να κανεις;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τηλεφώνησα στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, άκρη καμία.

Λέω να κάνω και ένα τηλεφώνημα στα lidl...

• Haha 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Δε θα σχολιασω οτι το site βρωμαει απο χιλιομετρα οτι ειναι απατη. Επρεπε να εισαι πιο προσεκτικος.

Απο την τραπεζα ομως μονο αυτο σου ειπαν; Για αμφισβητηση συναλλαγης δε σου ειπαν τι να κανεις;

Μου είπαν να την κάνω τηλεφωνικώς, αλλά ότι μπορώ και από το intrenet banking αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή (ακόμα εκκρεμεί!!! ). Τότε εμφανίζεται στο μενού της συναλλαγής η δυνατότητα να κάνω αμφισβήτηση. Μου είπαν ότι έχει την ίδια ισχύ με την τηλεφωνική αμφισβήτηση.

Συναλλαγή από την Παρασκευή και ακόμα εκκρεμεί (όπως και όλες οι συναλλαγές μου εκείνης της μέρας). Πόσες μέρες θέλει μια συναλλαγή να ολοκληρωθεί;

Δεν το πρόσεχα ποτέ. Ελπίζω μετά τις 12.00 να γίνεται.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ssotoss είπε

Τηλεφώνησα στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, άκρη καμία.

Και απο τα lidl τι περιμένεις να σου πουν;

Που πάτε και τα βρίσκετε δεν μπορώ να καταλάβω.....

• Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρέξτε να πάρετε τσάμπα κωπηλατικές και crosstrainers!!! 😛

Μ αρέσει που κάποιες φορές κοροιδεύω άλλους που την πατάνε😂

4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και απο τα lidl τι περιμένεις να σου πουν;

Που πάτε και τα βρίσκετε δεν μπορώ να καταλάβω.....

Τίποτα δεν περιμένω από τα lidl για εμένα. Να κυνηγήσουν τη σελίδα περιμένω που τους δυσφημεί, μπας και τη γλιτώσει κανένας "έξυπνος" σαν του λόγου μου😂

Τώρα άμα σου πω ότι το πέτυχα σε διαφήμιση στο FB όπου μπαίνω τρεις φορές το χρόνο...

Επεξ/σία από ssotoss
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ssotoss είπε

Γενικά δεν "τσιμπάω" σε αυτά. Αυτή τη φορά (πρώτη τέτοιου είδους, γιαυτό δεν γνωρίζω διαδικασία αμφισβήτησης συναλλαγής) την πάτησα!

20 λεπτά πριν, ssotoss είπε

Ναι,φαινεσαι.

• Confused 1
  • Haha 12
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ναι,φαινεσαι.

Τι ακριβώς "βλέπεις"; Με ξέρεις και από χθες;

Είπα να κάνω τηλεφώνημα στα lidl για να γλιτώσει κανένας αφελής και αδαής. Ούτε αφελής ούτε αδαής είμαι. Αντέδρασα στο επόμενο λεπτό. Βέβαια δεν περνιέμαι και για μεγαλοφυία, το αφήνω σε άλλους αυτό...

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
16 minutes ago, ssotoss said:

Τι ακριβώς "βλέπεις"; Με ξέρεις και από χθες;

Είπα να κάνω τηλεφώνημα στα lidl για να γλιτώσει κανένας αφελής και αδαής. Ούτε αφελής ούτε αδαής είμαι. Αντέδρασα στο επόμενο λεπτό. Βέβαια δεν περνιέμαι και για μεγαλοφυία, το αφήνω σε άλλους αυτό...

τπτ δεν θα κανουν τα lidl.οπως θα κατεβει ετσι θα ανεβει ξανα μια βδομαδα μετα οπως με αλλα τοσα πραγματα. εδω  αντιγραφουν site τραπεζων .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι και το νόημα της ανάρτησης. Δεν ντρέπομαι που την πάτησα. Αυτό που αγόρασα (αλτηράκια) δεν είχαν καμιά εξωφρενική έκπτωση (η αρχική στα 109 απλώς μου φάνηκε εξωφρενική και η "έκπτωση" φυσιολογική). Μετά αμέσως είδα το email της παραγγελίας και υποψιάστηκα. Τα φτηνά μεταφορικά ήταν μια ένδειξη, αλλά έχω παραλάβει πολλές φορές από εταιρείες πακέτα με μεταφορικά 5 ευρώ στη DHL.

Screen Shot 05-20-25 at 12.15 AM.jpg

16 ώρες πριν, poulinos είπε

τπτ δεν θα κανουν τα lidl.οπως θα κατεβει ετσι θα ανεβει ξανα μια βδομαδα μετα οπως με αλλα τοσα πραγματα. εδω  αντιγραφουν site τραπεζων .

Εδώ είμαστε, για να γράψω τη συνέχεια. Όπως ωφελούμαι από παθήματα άλλων, θέλω αν γίνεται να ωφεληθεί έστω και ένας από το δικό μου. Από περιέργεια πάντως, θα το κάνω αν (όταν) βρω χρόνο.

Επεξ/σία από ssotoss
  • Like 5
Δημοσ.
40 minutes ago, ssotoss said:

Εδώ είμαστε, για να γράψω τη συνέχεια. Όπως ωφελούμαι από παθήματα άλλων, θέλω αν γίνεται να ωφεληθεί έστω και ένας από το δικό μου. Από περιέργεια πάντως, θα το κάνω αν (όταν) βρω χρόνο.

εννοειται δεν χανεις τιποτα να το κανεις.απλα το λεω διοτι εχω βαρεθει να μου ερχεται spam πχ για rayban (μαιμου εννοειται). με το που κλεισει  το site μετα απο 10 μερες βλεπεις το ιδιο site σε αλλο link.το ιδιο γινεται και με αλλα τοσα που εχω κανει report πχ στο facebook και περα βρεχει , το ιδιο γινεται και με τραπεζες και ψευτικα site Κτλ κτλ κτλ.δυστυχως δεν μαζευεται ετσι απλα αυτο το προβλημα. το πιο απλο δεν ειναι να παρεις τηλεφωνο αλλα να στειλεις email. τα γραπτα μενουν.το τηλεφωνο μπορει να σου πουν οκ οκ και τερμα. γενικοτερα να ξερεις την απλη λογικη.αν κατι σου βρωμαει ειναι απατη. Και ισχυει στο 100 τοις 100 το to good to be true.

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, ssotoss είπε

Αυτό είναι και το νόημα της ανάρτησης. Δεν ντρέπομαι που την πάτησα. Αυτό που αγόρασα (αλτιράκια) δεν είχαν καμιά εξωφρενική έκπτωση (η αρχική στα 109 απλώς μου φάνηκε εξωφρενική και η "έκπτωση" φυσιολογική). Μετά αμέσως είδα το email της παραγγελίας και υποψιάστηκα. Τα φτηνά μεταφορικά ήταν μια ένδειξη, αλλά έχω παραλάβει πολλές φορές από εταιρείες πακέτα με μεταφορικά 5 ευρώ στη DHL.

Screen Shot 05-20-25 at 12.15 AM.jpg

θα σου ερθουν αλτηρακια...απο τα lidl!

Seth Meyers Lol GIF by Late Night with Seth Meyers

• Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, poulinos είπε

εννοειται δεν χανεις τιποτα να το κανεις.απλα το λεω διοτι εχω βαρεθει να μου ερχεται spam πχ για rayban (μαιμου εννοειται). με το που κλεισει  το site μετα απο 10 μερες βλεπεις το ιδιο site σε αλλο link.το ιδιο γινεται και με αλλα τοσα που εχω κανει report πχ στο facebook και περα βρεχει , το ιδιο γινεται και με τραπεζες και ψευτικα site Κτλ κτλ κτλ.δυστυχως δεν μαζευεται ετσι απλα αυτο το προβλημα. το πιο απλο δεν ειναι να παρεις τηλεφωνο αλλα να στειλεις email. τα γραπτα μενουν.το τηλεφωνο μπορει να σου πουν οκ οκ και τερμα. γενικοτερα να ξερεις την απλη λογικη.αν κατι σου βρωμαει ειναι απατη. Και ισχυει στο 100 τοις 100 το to good to be true.

Αγοράζω 25 χρόνια διαδικτυακά. Τα πάντα! Από όλα τα μέρη της γης. Η πλάκα είναι ότι αυτή τη φορά δεν θεωρούσα ότι έκανα καμιά αγορά-ευκαιρία, γιαυτό δεν μπήκα σε υποψίες. Όταν βλέπω "ευκαιρίες" ή κάθομαι και ξεψαχνίζω το θέμα ή στρίβω αμέσως (κατά κανόνα συμβαίνει το δεύτερο). Αυτή τη φορά πίστευα ότι αγόρασα κάτι που το ήθελα τώρα και που μπορεί να έβγαινε εδώ στο lidl σε 3 μήνες, ακόμα και στην ίδια τιμή (τα αρχικά 109 δεν μου έλεγαν τίποτα, τους έχω δει να μειώνουν πολύ κάποιες τιμές σε προϊόντα που δεν "έπιασαν"). Το πράγμα άρχισε να μου βρωμάει όταν είδα το email της επιβεβαίωσης της παραγγελίας (το επόμενο λεπτό). Μετά είδα και τις υπόλοιπες τιμές (εξωφρενικά χαμηλές! ) και ήμουν πια σίγουρος, γιαυτό τηλεφώνησα αμέσως στην τράπεζα.

Μάλλον θα δοκιμάσω και τα δυο, τηλεφώνημα και mail. Για απάτες έχω δει διάφορα (και σβήνω στο δευτερόλεπτο μηνύματα της "τράπεζας" που λαμβάνουμε όλοι καθημερινά), αλλά πρώτη φορά μου τυχαίνει να πέφτω σε ιστοσελίδα που παριστάνει ότι ανήκει σε εταιρεία μεγάλη σαν το lidl.

Εδώ δεν πρόκειται για μαϊμού προϊόντα που πουλάει το χ υπαρκτό ή μη ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά για σελίδα που παρουσιάζεται ως το ίδιο το κατάστημα. Βλέπεις φόρα παρτίδα τη "σημαία" του lidl (δεν κάνω...διαφήμιση) και φυσικά δεν προσέχεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https !!! ) την έλλειψη ενός l  !!!

13 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

θα σου ερθουν αλτηρακια...απο τα lidl!

Seth Meyers Lol GIF by Late Night with Seth Meyers

Τώρα με έβαλες σε περιέργεια να ψάξω να βρω αν υπάρχουν πραγματικά αυτά τα αλτηράκια και πόσο κάνουν. Μετά το πάθημα άρχισα να πιστεύω ότι όλα ήταν fake😂

Επεξ/σία από ssotoss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...