Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχει κλείσει ο φάκελος εξοικονομώ 21 εδώ και 1 μήνα. Στις δόσεις δανείου που βλέπω στο e-banking της Εθνικής περιλαμβάνονται και οι τόκοι.

Πόσο καιρό άραγε θα περιμένω μέχρι να αφαιρεθούν. Πληρώνω ήδη 1,5 χρόνια μέχρι να κλείσει ο φακελος και έπεται συνέχεια.

Εχει κανείς εμπειρία ;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, philipv1966 είπε

Καλησπέρα,

Εχει κλείσει ο φάκελος εξοικονομώ 21 εδώ και 1 μήνα. Στις δόσεις δανείου που βλέπω στο e-banking της Εθνικής περιλαμβάνονται και οι τόκοι.

Πόσο καιρό άραγε θα περιμένω μέχρι να αφαιρεθούν. Πληρώνω ήδη 1,5 χρόνια μέχρι να κλείσει ο φακελος και έπεται συνέχεια.

Εχει κανείς εμπειρία ;

Και εμενα εληξε ιανουαριο 24 και δεν ειδα να βαλουν κατι. κοιταξα την συμβαση και δεν λεει καποου οτι θα μπουν απλα οτι επιδοτουνται. Θα πρεπει να παρω τα ρομποτ της τράπεζας να δω αν βγαλω καποια ακρη.. αλλα δεν το εχω κανει ακομα.

Δημοσ.

Δεν βγάζετε άκρη, εμένα έληξε τον 02/2023 από εξοικονομώ του 2018. Άπειρες ερωτήσεις μέχρι το 2024 και διαφορετικές απαντήσεις, όπως: μετά από μερικούς μήνες , στη λήξη θα γίνει εκκαθάριση κλπ. Κάποια στιγμή άρχισαν να χρεώνουν και τόκους και προς το τέλος του δανείου και μετά από ενέργειες τους αφαίρεσαν αυτούς. Τελικά αφού δεν επιστράφηκαν ποτέ οι τόκοι της προκαταβολής όπως όριζε το πρόγραμμα προέβει σε καταγγελία πριν ενάμισι μήνα, έχει γίνει επίσημα ερώτηση προς την τράπεζα για τα καταγγελλόμενα αλλά δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση (η τράπεζα υποχρεούται να απαντήσει στο φορέα που έγινε η καταγγελία). 

Δημοσ.

Τωρα που το θυμηθηκα και εγω, εστειλα ενα παραπονο στην τραπεζα να δουμε τι θα και αν γινει κατι..

Δημοσ.
Στις 20/5/2025 στις 11:55 ΠΜ, philipv1966 είπε

Καλησπέρα,

Εχει κανείς εμπειρία ;

Κι εγω στο ιδιο προγραμμα ημουν, εμενα εκλεισε 01/25  και σε ερωτημα που εκανα για το ιδιο θεμα μου ειπε η υπαλληλος της Εθνικης πως οι τοκοι επιστρεφονται στο τελος..με αλλα λογια σε 3 χρονια που τελειωνουν οι δοσεις..τι ψαχνεις να βρεις οτι γουσταρουν κανουν......

• Sad 1
Δημοσ.

Πήρα τηλ. στην Εθνική πάντως και μου είπαν ότι οι τόκοι αφαιρούνται μόλις κλείσει ο φάκελος οπότε αναπροσαρμόζονται οι δόσεις. Ας περιμένω λοιπόν, γιατί είναι αδικία να πληρώνουμε ακόμη 3 χρόνια τόκους...

Δημοσ.

Σας αποστέλλω την απάντηση της Εθνικής προς διευκόλυνση σας.

σε απάντηση της εν θέματι υπόθεσής σας και κατόπιν εξέτασής της από την αρμόδια Διεύθυνση της Τράπεζας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι όλα τα προγράμματα «Εξοικονομώ» επιδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο και είναι άτοκα για όλους τους δανειολήπτες. Εκ των οποίων, όσοι αιτούνται προκαταβολή και τα δάνειά τους εκταμιεύονται τμηματικά, καλούνται να καταβάλουν τους τόκους έως την τελική εκταμίευση. Συνεπώς, μετά την τελική εκταμίευση και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (συνήθως 4-6 μηνών), επιστρέφονται στον συνδεδεμένο με το δάνειο καταθετικό λογαριασμό, όλοι οι καταβληθέντες τόκοι, εξαιρουμένης της εισφοράς του Ν. 128/75, η οποία βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους.

Τέλος, σημειώνουμε ότι για το σύνολο των υπολειπόμενων δόσεων, οι επιδοτούμενοι τόκοι υπολογίζονται και αφαιρούνται αυτοματοποιημένα από τις λογισθείσες δόσεις, μέχρι και την πλήρη εξόφληση των δανείων. Ως εκ τούτου, ο εκάστοτε δανειολήπτης μετά την τελική εκταμίευση επιβαρύνεται αποκλειστικά με το κεφάλαιο κάθε δόσης, καθώς οι λογισθέντες τόκοι καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο, πλην της εισφοράς του Ν. 128/75 που προαναφέρουμε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...