Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 minutes ago, darkmatinee said:

Εν τω μεταξύ η Skoda είχε ρεκόρ πωλήσεων το 2024 & η VW ξεπέρασε τη Tesla στις πωλήσεις EV στην Ευρώπη, αλλά ναι ας πούμε ότι κλείνει εργοστάσια η VW (που δεν, αφού τα βρήκαν με τα σωματεία, https://www.euronews.com/business/2024/12/20/union-reaches-agreement-with-volkswagen-to-avoid-plant-closures). 

https://www.spglobal.com/automotive-insights/en/blogs/2025/01/volkswagen-union-negotiations-deal-germany

https://www.wsws.org/en/articles/2025/02/11/mqbe-f11.html

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

? Μπράβο στην ΕΕ, αλλά δεν αμφισβήτησα αυτό. Είπα για την (ηθελημένη λογικά) υπερβολή σου ότι όλα έχουν εφευρεθεί εδώ (ιστορικά) που δεν ισχύει.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Lucifer είπε

? Μπράβο στην ΕΕ, αλλά δεν αμφισβήτησα αυτό. Είπα για την (ηθελημένη λογικά) υπερβολή σου ότι όλα έχουν εφευρεθεί εδώ (ιστορικά) που δεν ισχύει.

Ναι αλλά μετά τον WWII εξάγαμε ευρωπαϊκό μπολιτισμό με τους επιστήμονες του 3ου Ράιχ να πηγαίνουν σε όλο τον κόσμο και να βοηθούν στην επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο /s Όλα είναι Ευρώπη. Όταν εμείς φτιάχναμε πόλεις αυτοί τρώγανε βελανίδια /s

• Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, Lucifer said:

Ειδες αυτα και λες Μπραβο; δεν υπαρχει ελπιδα καμία...

• Confused 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, manolis940 είπε

Μίζερος είσαι εσύ που έρχεσαι εδώ να μας πεις να πληρώσουμε γιατί δεν μπορούμε να έχουμε φθηνή πλαστικούρα στην Ε.Ε. γιατί θα μας φτιάξει Metro 9 χιλιομέτρων ενώ ταυτόχρονα κλείνουν εργοστάσια της VW και άλλες παραγωγικές μονάδες. Ωραία αντίμετρα βρίσκεται μερικοί στην καταστροφή της οικονομίας μας.

Κάτσε να σκας για τις μπακατέλες από το Temu εσύ κι άσε εμένα να τρώω ευρωπαϊκά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Κάτσε να σκας για τις μπακατέλες από το Temu εσύ κι άσε εμένα να τρώω ευρωπαϊκά!

Κάποιες από αυτές τις "μπακατέλες" όμως μάς κάνουν τη ζωή ευκολότερη και δεν μπορούμε να τις βρούμε αλλού -αφού, όπως είπαμε, η Ευρώπη απαξιοί να τις παραγάγει. Ή αν τις βρίσκουμε, τις βρίσκουμε με καπέλο... διψήφιου πολλαπλασιασμού, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επίσης κινέζικης κατασκευής, εισαγόμενες στην Ευρώπη.

Επεξ/σία από Dead-Poet
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Θα σου εβαζα το χαρτη αλλά δε μπορω, κυριολεκτικα τα παντα στην ιστορια εφευρεθηκαν στην Ευρωπη.

18 ώρες πριν, Lucifer είπε

ήσυχα

7 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

1 ώρα πριν, Lucifer είπε

45 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Ειδες αυτα και λες Μπραβο; δεν υπαρχει ελπιδα καμία...

Είπαμε τη μαλακία μας και βαράμε τενεκέδες μπας και ξεχαστεί ε;

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε

Κάποιες από αυτές τις "μπακατέλες" όμως μάς κάνουν τη ζωή ευκολότερη και δεν μπορούμε να τις βρούμε αλλού -αφού, όπως είπαμε, η Ευρώπη απαξιοί να τις παραγάγει. Ή αν τις βρίσκουμε, τις βρίσκουμε με καπέλο... διψήφιου πολλαπλασιασμού, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επίσης κινέζικης κατασκευής, εισαγόμενες στην Ευρώπη.

Δεν θα το παίξω παρθενόπη, πως δεν έχω παραγγείλει ποτέ από εκεί, αλλά τα μισά ήταν για πέταμα ποιοτικά.

Άτομα που έχουν χόμπι τις μικροπαραγγελίες κάθε λίγο και τις επιστροφές (όπως έκαναν και στο e-shop) ας πληρώνουν δίευρα δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο για τον όγκο σκουπιδιών που παράγουν και μόνο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Άτομα που έχουν χόμπι τις μικροπαραγγελίες κάθε λίγο και τις επιστροφές (όπως έκαναν και στο e-shop) ας πληρώνουν δίευρα

Κοινωνικός αυτοματιστής alert.

(Σου έχω νέα: κανείς δεν παραγγέλνει "από χόμπι", πολλώ δε μάλλον όταν λες ότι τα προϊόντα "είναι για πέταμα ποιοτικά". Όσοι γνωρίζω τουλάχιστον -εμού συμπεριλαμβανομένου-, παραγγέλνουν μόνο όταν χρειάζονται κάτι. Και μάλιστα περιμένουν μέχρι να συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δωρεάν αποστολής.)

Δημοσ.
40 minutes ago, Lucifer said:

Καλα, αμα πεις κατι ποτέ επι της ουσια... Κατεληξε η Ευρωπη να στελνει ελεημοσύνη στη Νοτια Αφρικη, οσο και να επιμενετε να αρνειστε, δε θα αλλαξει τιποτα, δεν αλλαζουν αυτοι, δε γινεται, πεταμενα λεφτα ειναι, πηγαδι διχως πατο, ολα τα κλεβουν, που τα χρειαζονται οι δικοι μας ανθρωποι που πεινανε. Ουτε τη γραφη και τον τροχο δεν εφηυραν, απολυτως τιποτα ποτέ αλλά ενταξει, εγω φταιω που ειπα πως τα παντα τα εχουν εφευρει οι Ευρωπαιοι και δεν ειναι τα παντα, ειναι το 97% των παντων.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Καλα, αμα πεις κατι ποτέ επι της ουσια... Κατεληξε η Ευρωπη να στελνει ελεημοσύνη στη Νοτια Αφρικη, οσο και να επιμενετε να αρνειστε, δε θα αλλαξει τιποτα, δεν αλλαζουν αυτοι, δε γινεται, πεταμενα λεφτα ειναι, πηγαδι διχως πατο, ολα τα κλεβουν, που τα χρειαζονται οι δικοι μας ανθρωποι που πεινανε. Ουτε τη γραφη και τον τροχο δεν εφηυραν, απολυτως τιποτα ποτέ αλλά ενταξει, εγω φταιω που ειπα πως τα παντα τα εχουν εφευρει οι Ευρωπαιοι και δεν ειναι τα παντα, ειναι το 97% των παντων.

Βρε να το συζητήσουμε αυτό που λες με τη Νότια Αφρική, δεν έχω αντίρρηση (ή θέση ακόμα μέχρι να το ψάξω). Αναφέρθηκα στην υπερβολή της πρώτης σου δήλωσης, τίποτε άλλο.

Κατά τα άλλα υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί, αρχαίοι και με ακραία προσφορά στην ανθρωπότητα.

Δημοσ.

Εάν μπει το τέλος θα έρθει και το τέλος στα οικονομικά γκατζετάκια και θέλω να δω εάν θα έχουν να μοιράσουν έστω παντεσπάνι αυτή την φορά....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeaLion είπε

Όταν θα έχει έστω και κάτι αντίστοιχο η Ευρώπη πόσο μάλλον δε ποιοτικότερο τότε μπορούμε να συζητάμε για ευρωπαϊκά. Τώρα πρακτικά πληρώνεις στην κυριολεξία ένα καπέλο 2000% σε ένα Ευρωπαίο έμπορα για μια κινέζικη μπαγκατέλα νομίζοντας ότι αγοράζεις κάτι ποιοτικότερο, έπειτα χειροκροτάς τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι είσαι διάνοια και μετά έρχεσαι να μας πεις μίζερους που δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να πληρώσουμε τέτοια καπέλα.

Αν νιώθεις όμως καλά έτσι δεν θα πω κάτι παραπάνω για να μην στο χαλάσω. Εγώ είμαι ο μίζερος.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dead-Poet είπε

Κοινωνικός αυτοματιστής alert.

(Σου έχω νέα: κανείς δεν παραγγέλνει "από χόμπι", πολλώ δε μάλλον όταν λες ότι τα προϊόντα "είναι για πέταμα ποιοτικά". Όσοι γνωρίζω τουλάχιστον -εμού συμπεριλαμβανομένου-, παραγγέλνουν μόνο όταν χρειάζονται κάτι. Και μάλιστα περιμένουν μέχρι να συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δωρεάν αποστολής.)

Ίσως μου εξηγήσεις γιατί τέτοια απάντηση αφού εσύ δεν ανήκεις στην κατηγορία που επικρίνω.

Σε κάποια φάση έκανε "Temu haul" και η κουτσή Μαρία, και ναι, ξέρω άτομα (υποκατηγορία αυτών που κάποτε λέγαμε "γκατζετάκηδες") που ψωνίζουν επειδή είναι φτηνά και δεν έχει μεταφορικά και παίρνουν μάλιστα πράγματα που μετά από λίγες μέρες τους είναι άχρηστα! Και να τους κράξεις face-to-face, δεν σκαμπάζουν! Είναι πιο πολύ η ευχαρίστηση του shopping για τον κακομοίρη - κυριολεκτικά, το σλόγκαν είναι "ψώνισε σαν εκατομμυριούχος, (φτωχέ)" - παρά η κάλυψη αναγκών.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κατεβήκατε στο βρώμικο κέντρο της Αθήνας (όσοι μένετε εδώ) για να δείτε τι πωλείται πιο φτηνά από τα μαγαζιά των προαστίων; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ψαχουλέψατε σε μαγαζάκια που πουλάνε τις ίδιες πλαστικούρες σε καλύτερες τιμές από ό,τι βλέπει κανείς στο σκρουτζ ή το ικέα και το λερόυ κτλ; 

Για σένα τέλος πάντων που μια στο τόσο κάνεις μέρες να φτιάξεις καλάθι για να σου στείλουν 20 παπαράκια με δωρεάν μεταφορικά από την Κίνα, τα 2 ευρώ δεν θα έπρεπε να σε αγγίζουν καν.

10 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Εγώ είμαι ο μίζερος.

Για να το επαναλαμβάνεις τόσο πολύ και να το έχεις πάρει τόσο βαριά, εσύ ξέρεις καλύτερα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κατεβήκατε στο βρώμικο κέντρο της Αθήνας (όσοι μένετε εδώ) για να δείτε τι πωλείται πιο φτηνά από τα μαγαζιά των προαστίων; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ψαχουλέψατε σε μαγαζάκια που πουλάνε τις ίδιες πλαστικούρες σε καλύτερες τιμές από ό,τι βλέπει κανείς στο σκρουτζ ή το ικέα και το λερόυ κτλ;

Αυτό είναι το πρόβλημα, αρκετά έξυπνα γκατζετάκια η μικροσυσκευές δεν τις βρίσκεις πουθενά εδώ στην Ελλάδα, όχι απλά στο βρώμικο κέντρο όπου έχουμε ψάξει αλλά ούτε σε "επίσημες" αντιπροσωπείες και αν υπάρχει έστω και ένα ενδεχόμενο να βρεις στους τελευταίους αυτό που ψάχνεις το πληρώνεις χρυσό. Κακά τα ψέματα όταν μια χώρα όπως η Κίνα έχει ολόκληρη την παραγωγή του πλανήτη (έχει ξεπεράσει και τους πάλαι ποτέ κραταιούς Γερμανούς, αφού και αυτοί την παραγωγή τους την έχουν μεταθέσει εκεί) θα σου προσφέρει και έξυπνες συσκευές σε προσιτές τιμές που δεν θα μπορείς να βρεις πουθενά και δεν αναφέρομαι στις φτηνές ρέπλικες...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...