Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, D4rthRevan είπε

Αυτό είναι το πρόβλημα, αρκετά έξυπνα γκατζετάκια η μικροσυσκευές δεν τις βρίσκεις πουθενά εδώ στην Ελλάδα, όχι απλά στο βρώμικο κέντρο όπου έχουμε ψάξει αλλά ούτε σε "επίσημες" αντιπροσωπείες και αν υπάρχει έστω και ένα ενδεχόμενο να βρεις στους τελευταίους αυτό που ψάχνεις το πληρώνεις χρυσό. Κακά τα ψέματα όταν μια χώρα όπως η Κίνα έχει ολόκληρη την παραγωγή του πλανήτη (έχει ξεπεράσει και τους πάλαι ποτέ κραταιούς Γερμανούς, αφού και αυτοί την παραγωγή τους την έχουν μεταθέσει εκεί) θα σου προσφέρει και έξυπνες συσκευές σε προσιτές τιμές που δεν θα μπορείς να βρεις πουθενά και δεν αναφέρομαι στις φτηνές ρέπλικες...

Να το ακούσω αυτό που λες. Τα 2 ευρώ/πακέτο κάνουν απαγορευτική την αγορά αυτών των τόσο χρήσιμων μικροσυσκευών;

Εσύ καταλαβαίνεις για ποια σενάρια έγραψα εγώ;
Θεωρείς πως τα δισ. πακέτα που αναφέρει το άρθρο αφορούν τόσο έξυπνες/μοναδικές αγορές σαν αυτές που περιγράφεις;

Και λέμε για το Temu, έχετε δει τι κάνουν με Shein και άλλα "τζάμπα" ρούχα; Μη μου πεις πως κι εκεί ψάχνουν κάτι τόσο ιδιαίτερο και δεν το βρίσκουν -- αποκλειστικό κριτήριο είναι το κόστος, ασχέτως αν σε 2 μήνες γίνει πατσαβούρι. Για το shopping και τον εθισμό στις φτηνιάρικες αγορές κάνω λόγο εγώ, δεν θέλω να κλείσω τον δρόμο του μεταξιού.

• Like 2
  • Απαντ. 190
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ηταν τοσο απλο αν εγραφαν οτι δεν μας ενδιαφερει η ποιοτητα παρα μονο η φτηνια ο καθενας για τους δικους του λογους το οποιο ειναι η αληθεια οσο και αν ποναει, αντιθετως εδω και 12 σελιδες με διαφορες δικαιολογιες νομιζουν οτι μπορουν να κοροιδεψουν εμας μαζι με τον εαυτο τους...

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Και λέμε για το Temu, έχετε δει τι κάνουν με Shein και άλλα "τζάμπα" ρούχα; Μη μου πεις πως κι εκεί ψάχνουν κάτι τόσο ιδιαίτερο και δεν το βρίσκουν -- αποκλειστικό κριτήριο είναι το κόστος, ασχέτως αν σε 2 μήνες γίνει πατσαβούρι. 

Εκεί θα έπρεπε να υπάρχει έξτρα χρέωση για διαχείριση απορριμάτων 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Να το ακούσω αυτό που λες. Τα 2 ευρώ/πακέτο κάνουν απαγορευτική την αγορά αυτών των τόσο χρήσιμων μικροσυσκευών;

Θεωρείς πως τα δισ. πακέτα που αναφέρει το άρθρο αφορούν τόσο έξυπνες/μοναδικές αγορές σαν αυτές που περιγράφεις;

Και λέμε για το Temu, έχετε δει τι κάνουν με Shein και άλλα "τζάμπα" ρούχα; Μη μου πεις πως κι εκεί ψάχνουν κάτι τόσο ιδιαίτερο και δεν το βρίσκουν -- αποκλειστικό κριτήριο είναι το κόστος, ασχέτως αν σε 2 μήνες γίνει πατσαβούρι. Για το shopping και τον εθισμό στις φτηνιάρικες αγορές κάνω λόγο εγώ, δεν θέλω να κλείσω τον δρόμο του μεταξιού.

Επιβαρυντική την κάνουν. Αποτρεπτική σίγουρα όχι. Απλά ήδη πληρώνουμε δασμούς σε κάθε δέμα ίσους με το ΦΠΑ και κάπου πρέπει να σταματήσει όλο αυτό γιατί φαίνεται το τέρας της φορολογίας να είναι αχόρταγο.

Τώρα όσον αφορά την ποιότητα δεν σχετίζεται με την τιμή. Από Primark έχω αγοράσει ρούχα που κρατάνε δεκαετία με 2 λίρες το κομμάτι. Οι φίρμες στην καλύτερη να βγάλουν τριετία. Δεν έχω αγοράσει απ' το shein αλλά δεν μου φαίνεται περίεργο να ισχύει κάτι παρόμοιο.  Όπως με σιγουριά μπορώ να πω ότι φυσικά έχω πάρει και κινέζικα αντικείμενα που είναι μάπα αλλά δεν είναι ο κανόνας αν και στο temu τείνει να αλλάξει αυτό ενώ banggood και aliexpress σπάνια αγοράζω κάτι μη ποιοτικό.

Εξ' άλλου όσον αφορά τα ηλεκτρονικά στην πλειονότητα τους made in china είναι με στάμπα πάνω κάποιου Ευρωπαίου. Ισχύει κατά πολύ και στα ρούχα. Οπότε το να προσπαθείτε να πιστέψετε ότι αγοράζεται κάτι καλύτερο απ' τις Ελληνικές αγορές δείχνει απλώς ότι έχετε πλήρη άγνοια για το τι παίζει με τις κινέζικες.

• Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία τοποθέτηση σου όσον αφορά τον εθισμό στις φτηνιάρικες αγορές, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται απαραίτητα το temu και το κάθε temu αλλά η καταναλωτική απληστία την οποία έχουν προωθήσει μεθοδικά τις τελευταίες δεκαετίες με μεγάλη επιτυχία μάλιστα και εάν δεν ήταν το temu θα ήταν πχ το x american factory outlet κτλ

Όσον αφορά τα 2 ευρώ/πακέτο δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει σημαντικά την αξία των αγορών από το temu και κάθε αντίστοιχη πλατφόρμα , αλλά στην συνέχεια αφού δουν ότι αυτό το "μέτρο" περνάει θα συνεχίσουν με αυξήσεις που θα τα κάνουν απαγορευτικά αυτά τα προϊόντα στην συνέχεια εφόσον η όρεξη τους μεγαλώσει, η αρχή είναι το ήμιση του παντός όπως λένε....

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, D4rthRevan είπε

αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται απαραίτητα το temu και το κάθε temu

Ναι, αλλά αυτοί το οργανώνουν όλο αυτό, δεν γίνονται manifest οι επιθυμίες μας out of thin air, που λένε... Παίζει φουλ χειραγώγηση. Καλοί δάσκαλοι οι αμερικάνοι. Καλά ψάρια πάντα οι "πλεμπαίοι."

Αν είχα μία ανάγκη και τα ψιψιψόνια του Temu τα έπαιρνα από την λαΐκή, θα έπαιρνα 2 πράγματα. Τώρα παίρνω και άχρηστα για να γεμίσει το minimum καλάθι, ξοδεύω και 10 ευρώ παραπάνω αλλά νιώθω καλά γιατί παίρνω 5 πράγματα. 🥴

2 λεπτά πριν, D4rthRevan είπε

η αρχή είναι το ήμιση του παντός όπως λένε....

Έτσι είπαν και οι Κινέζοι προχωρώντας με τις στρατηγικές τους αποκτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εκεί θα έπρεπε να υπάρχει έξτρα χρέωση για διαχείριση απορριμάτων 

Μην πιάσω και το Skroutz Plus στο στόμα μου 😇

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, D4rthRevan είπε

στην συνέχεια αφού δουν ότι αυτό το "μέτρο" περνάει θα συνεχίσουν με αυξήσεις που θα τα κάνουν απαγορευτικά αυτά τα προϊόντα 

Μα ήδη και με τα «αθώα» 2€ θα τα κάνουν. Ας πούμε ότι κάποιος αγοράζει ένα καλώδιο από το AliExpress με 1,15€ τιμή με το ΦΠΑ (και αποδέχεται και την επιβάρυνση των 2,99€ ταχυδρομικά) γιατί δεν βρίσκει αλλού το συγκεκριμένο μήκος/σχήμα βύσματος/ που θέλει, ή γιατί και πάλι είναι πολύ φθηνότερο από το να το αγόραζε από ευρωπαϊκό κατάστημα. Βάζοντας άλλα 2€ χαράτσι εμπορικού προστατευτισμού, δεν είναι ξεκάθαρα ένας δασμός που μάλιστα ανέρχεται σε ασύλληπτο ποσοστό; (Σκεφτείτε: 1,15 ευρώ με ΦΠΑ η αξία του προϊόντος, 2 ευρώ το χαράτσι.) Επειδή δηλαδή οι δήθεν «φιλελεύθεροι», φορομπήχτες (στην πράξη), «ηγέτες» της Ε.«Ε». το λένε «τέλος διαχείρισης», σημαίνει ότι είναι όντως τέτοιο και όχι δασμός;

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Ναι, αλλά αυτοί το οργανώνουν όλο αυτό, δεν γίνονται manifest οι επιθυμίες μας out of thin air, που λένε... Παίζει φουλ χειραγώγηση. Καλοί δάσκαλοι οι αμερικάνοι. Καλά ψάρια πάντα οι "πλεμπαίοι."

Αν είχα μία ανάγκη και τα ψιψιψόνια του Temu τα έπαιρνα από την λαΐκή, θα έπαιρνα 2 πράγματα. Τώρα παίρνω και άχρηστα για να γεμίσει το minimum καλάθι, ξοδεύω και 10 ευρώ παραπάνω αλλά νιώθω καλά γιατί παίρνω 5 πράγματα. 🥴

Έτσι είπαν και οι Κινέζοι προχωρώντας με τις στρατηγικές τους αποκτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Μην πιάσω και το Skroutz Plus στο στόμα μου 😇

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ σαν καταναλωτής είναι ότι τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα "κυβερνητικά" έσοδα τους παρά η αγοραστική δύναμη των "πλεμπαίων" , η αν μπορούν να "ζήσουν¨γενικότερα και επειδή οι τελευταίοι τυγχάνει να είναι και η συντριπτική πλειοψηφία στην Ε.Ε. με τα καμώματα των "κυβερνητικών" της τελευταίας δεκαετίας ,  ξεχάσανε φαίνεται τι έπαθαν οι μακρινοί προκάτοχοι τους στο πρόσφατο παρελθόν και θέλουν να το ζήσουν και αυτοί. Τι να πω τους τρώει.....

Επεξ/σία από D4rthRevan
  • Like 4
Δημοσ.

Οταν παιρναμε μαμα πραγματα στο ενα τριτο και στο ενα πεμπτο της τιμης απο eBay και το κλεισανε, τα ξεχασατε. Καλη ηταν η ελευθερη αγορα μεχρι που αρχισε ο τελικος πελατης να ωφελειται. Και το διευρο δεν ειναι τιποτα για τον Ευρωπαιο αλλά του Ελληνα και γενικοτερα του φτωχου που ψαχνει τα φτηνα θα του λειψει. Και λεμε για τον τραμπ που τα φορτωνει στους φτωχους για να τα δωσει στους φιλους του, τουλαχιστον τα δινει καπου, εμεις τα καιμε.

11 hours ago, D4rthRevan said:

ξεχάσανε φαίνεται τι έπαθαν οι μακρινοί προκάτοχοι τους στο πρόσφατο παρελθόν και θέλουν να το ζήσουν και αυτοί. Τι να πω τους τρώει.....

Ονειρεψου εσυ γκιλοτινες, η ελιτ την ειχε κανει την επανασταση και τοτε, οι χωρικοι δεν παιζουν ρολο ποτέ σε κατι. Και οπως βλεπεις, η ελιτ ειναι σουπερ ευχαριστημενη, οπότε...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, D4rthRevan είπε

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ σαν καταναλωτής είναι ότι τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα "κυβερνητικά" έσοδα τους παρά η αγοραστική δύναμη των "πλεμπαίων" , η αν μπορούν να "ζήσουν¨γενικότερα και επειδή οι τελευταίοι τυγχάνει να είναι και η συντριπτική πλειοψηφία στην Ε.Ε. με τα καμώματα των "κυβερνητικών" της τελευταίας δεκαετίας ,  ξεχάσανε φαίνεται τι έπαθαν οι μακρινοί προκάτοχοι τους στο πρόσφατο παρελθόν και θέλουν να το ζήσουν και αυτοί. Τι να πω τους τρώει.....

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις πως η πλειοψηφία μπαίνει στο τριπ να φορτώνει αχρείαστα πράγματα; Το οποίο με τη σειρά του κάνει trigger την παραγωγή περισσότερων τέτοιων σκουπιδοπροΐόντων;

Τέλος πάντων, νομίζω ό,τι είχα να πω το είπα, απλά βρίσκω και λίγο sad η αντι-κυβερνητική στάση να εξαντλείται (όχι απαραίτητα από εσένα, αλλά από πολλούς) στο εντελώς προσωπικό ωφελιμιστικό επίπεδο του καλωδίου του 1€ από την Κίνα που τώρα θα βγαίνει 3€ επειδή "θέλω" να το παραγγείλω μόνο του. Πάω στοίχημα πως είναι οι ίδιοι που θα γκρινιάζουν για το κράτος πως δεν τους "πρόσεξε" όσο έπρεπε όταν χρειαστούν κάτι πέρα από την φούσκα τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeaLion είπε

βρίσκω και λίγο sad η αντι-κυβερνητική στάση να εξαντλείται (όχι απαραίτητα από εσένα, αλλά από πολλούς) στο εντελώς προσωπικό ωφελιμιστικό επίπεδο του καλωδίου του 1€ από την Κίνα που τώρα θα βγαίνει 3€ επειδή "θέλω" να το παραγγείλω μόνο του. Πάω στοίχημα πως είναι οι ίδιοι που θα γκρινιάζουν για το κράτος πως δεν τους "πρόσεξε" όσο έπρεπε όταν χρειαστούν κάτι πέρα από την φούσκα τους.

Δεν είναι "αντικυβερνητική στάση", αφού (θα) πρόκειται για επιβολή σε πανευρωπαϊκό (Ε."Ε") επίπεδο. Εγώ, με τη σειρά μου, βρίσκω εντελώς αντιφιλελεύθερο και καθαρά εισπρακτικό το να φαλκιδεύεται κατ' αυτό τον τρόπο η λειτουργία της ελεύθερης αγοράς προς μια κατεύθυνση εμπορικού προσταταυτισμού, υπό το πρόσχημα μάλιστα των "διαχειριστικών τελών". Ένα ακόμα μέτρο-ανέκδοτο, που (μας λένε ότι) λαμβάνεται "για το καλό μας", και τα τελευταία χρόνια αυτά τα μέτρα έχουν αρχίσει και πληθαίνουν επικίνδυνα, σε βάρος τόσο των ατομικών όσο και των εμπορικών ελευθεριών.

Αναφορά σε κείμενο

Πάω στοίχημα πως είναι οι ίδιοι που θα γκρινιάζουν για το κράτος πως δεν τους "πρόσεξε" όσο έπρεπε όταν χρειαστούν κάτι πέρα από την φούσκα τους.

Αρκετά παίρνουν τα κράτη, αλλά και οι υπερεθνικοί οργανισμοί, από τους πολίτες με μορφή φόρων, εισφορών, τελών και λοιπών χαρατσιών. Πιστεύεις ότι όλα αυτά, τα οποία όπως προανέφερα βαίνουν αυξανόμενα, έχουν θετικό αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες των κρατών προς τους πολίτες. Εγώ πάντως δε νομίζω ότι τα κράτη έχουν αρχίσει να τους "προσέχουν" περισσότερο, κάθε άλλο μάλιστα.

Επεξ/σία από Dead-Poet
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeaLion είπε

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις πως η πλειοψηφία μπαίνει στο τριπ να φορτώνει αχρείαστα πράγματα; Το οποίο με τη σειρά του κάνει trigger την παραγωγή περισσότερων τέτοιων σκουπιδοπροΐόντων;

Νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνουμε γιατί δεν το ζούμε και είναι δική σου προσωπική εκτίμηση και όχι μία εμπεριστατωμένη άποψη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dead-Poet είπε

Εγώ, με τη σειρά μου, βρίσκω εντελώς αντιφιλελεύθερο και καθαρά εισπρακτικό το να φαλκιδεύεται κατ' αυτό τον τρόπο η λειτουργία της ελεύθερης αγοράς προς μια κατεύθυνση εμπορικού προσταταυτισμού, υπό το πρόσχημα μάλιστα των "διαχειριστικών τελών".

Εγώ με τη σειρά μου, έχοντας δει τι σημαίνει ανεξέλεγκτα ελεύθερη αγορά, νομίζω ότι έχετε ξεχάσει την γενικότερη ύπαρξη του τελωνείου, έχοντας καλομάθει στα ψώνια από μια χώρα-παραγωγό με όχι_και_τόσο ελεύθερη αγορά και βρίσκω εντελώς αφελές να προβάλλεται η άδεια ελληνική τσέπη ως πρόβλημα του όποιου εξισορροπητικού μέτρου/απόπειρας.

Καταλαβαίνω βέβαια πως ως έλληνες ποστάρετε, ως έλληνες ζείτε και ως έλληνες ψηφίζετε και η ιδέα σας περί ανταποδοτικότητας είναι περιορισμένη στα ρουσφέτια από τα τσογλανόσογα που ανακυκλώνονται 50 χρόνια τώρα, γι' αυτό το δίευρο στην Κίνα τσούζει περισσότερο από τους φόρους που βάζει στην τσέπη ο κάθε γαλανόλευκος αγάς.

Επεξ/σία από Lucifer
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, SeaLion είπε

Μη μου πεις πως κι εκεί ψάχνουν κάτι τόσο ιδιαίτερο και δεν το βρίσκουν -- αποκλειστικό κριτήριο είναι το κόστος, ασχέτως αν σε 2 μήνες γίνει πατσαβούρι. Για το shopping και τον εθισμό στις φτηνιάρικες αγορές κάνω λόγο εγώ, δεν θέλω να κλείσω τον δρόμο του μεταξιού.

Η αλήθεια ειναι πως στο Shein δεν ψωνίζουν μονο γιατι ειναι φθηνα αλλα και γιατι η ποικιλία και το eshop του είναι ετσι που μπορείς να βρεις πραγματα που δεν μπορείς να τα βρεις αλλιώς.

Υπάρχει τόσο μεγαλη ποικιλία που μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 100άδες περιπτώσεις.

Αν πάλι κατεβει μια γυναίκα σε ένα κατάστημα στο κέντρο, θα δει 3 ράφια με 4 προϊόντα σε διάφορα νούμερα, θα παει σε αλλα 10 μαγαζια να φαει ολη της τη μέρα για να βρει 1 σχέδιο που στην τελική θα πάρει οτι έχει μείνει.

Στο Shein θα βρει τα πάντα. Και ακριβότερο να ηταν, πάλι θα ψωνίζαν απο κει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Lucifer είπε

βρίσκω εντελώς αφελές να προβάλλεται η άδεια ελληνική τσέπη ως πρόβλημα του όποιου εξισορροπητικού μέτρου/απόπειρας.

Το πρόβλημα δεν είναι "η άδεια ελληνική τσέπη", αλλά τα "εξισορροπητικά μέτρα αυτού του τύπου" αφ' εαυτών -δηλαδή οι δασμοί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όσο "οι αγάδες" της Ευρώπης, εν πλήρη ομοφωνία, ευλογούσαν τη μετεγκατάσταση των μονάδων παραγωγής των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών στην Κίνα, για να επωφεληθούν αυτές από το (τότε) εργασιακό dumping, ήταν καλά; Τώρα ανακάλυψε η μιζανπλί Ούρσουλα και οι όμοιοί της "αίφνης" ότι αυτός ο "αφ-ευρωπαϊσμός" (συγχωρήστε μου τον σόλοικο νεολογισμό) της παραγωγής, θα έκανε τους Κινέζους να υποκλέψουν ΚΑΙ την τεχνογνωσία και τελικά να μαζέψουν όλο το χαρτί; Γι' αυτό λέω λοιπόν ότι είναι πια πολύ αργά για δάκρυα. Αλλά, κατά τα άλλα, "φταίει ο καταναλωτής" που τον καλόμαθαν στα φτηνά...

Επεξ/σία από Dead-Poet
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...