Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Dead-Poet said:

EDIT - STOP THE PRESS: Μόλις τώρα διαβάζω ότι ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς 50% στα ευρωπαϊκά προϊόντα από 1ης Ιουνίου. ΣΟΚ, δεν το περίμενε κανείς. Να τους δω τώρα πάλι να τρέχουν όλοι μιξοκλαίγοντας στην αγκαλιά του Σι Τζινπίνγκ για να "συσφίξουν τις εμπορικές σχέσεις", και να κάνουν αβαβά και τα δίευρα, και τα μονόευρα, και τα πάντα όλα...

"Θελει, προτεινει, απειλει". Κουραφεξαλα δηλαδη, δε μπορει να κανει τιποτα, τα πεταει αυτα στους δημοσιογραφους για ξεκαρφωμα ή κανα pump and dump θα ειναι παλι. Εδωσε προχτες ενα τρις φοροαπαλλαγες στους ηδη εχοντες και εκοψε απο ιατρικη περιθαλψη και συσσιτια.

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνουμε γιατί δεν το ζούμε και είναι δική σου προσωπική εκτίμηση και όχι μία εμπεριστατωμένη άποψη.

Ή δεν σε αγγίζει γιατί εσύ και όλοι οι γνωστοί σου είσαστε τόσο σωστοί και εγκρατείς ή απλά δεν νιώθεις ή/και  εθελοτυφλείς.

Τα Temu και τα Shein δεν πέτυχαν επειδή ο κόσμος ψωνίζει με σύνεση. Χειραγωγούν τον κόσμο με κάθε δυνατό τρόπο και θησαυρίζουν σε βάρος αυτών που κατασκευάζουν τα προϊόντα και σε βάρος του περιβάλλοντος. 

Προσωπική εκτίμηση δεν είναι σε καμία περίπτωση, είναι καταγεγραμμένο όλο αυτό και μελετημένο, δεν το κάνει απλά ο ψιλικατζής της γειτονιάς, προκειται περί επιστήμης, απλά δεν έχει ο καθένας ούτε την όρεξη να "διαβάσει" γι αυτά, ούτε θέλει να αλλάξει συνήθειες καθώς είναι εμφανές από το thread πως το δίευρω έχει πολύ μεγάλη αξία τελικά.

Το ότι το Shein έχει 100 φορές πιο πολλά ρούχα από το μαγαζί της γειτονιάς, η ανεξάντλητη δηλαδή διαθεσιμότητα και ποικιλία, τα "dark patterns" για την χειραγώγηση που πρώτο-πρώτο το Amazon τα δούλεψε κτλ κτλ

Δεν το ρίχνω στον καταναλωτή εξ ολοκλήρου, αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν τον λες και αμέτοχο.

Μπορείς να δεις ντοκιμαντέρ για όλα αυτά σε YouTube, Netflix, HBO, μπορείς να διαβάσεις δημοσιογραφικές έρευνες, μέχρι και papers, μπορείς να ρωτήσεις απλά το ChatGPT να σου παραθέσει πηγές για τέτοια θέματα --- αν σε ενδιαφέρουν ή δεν σου πέφτουν πολύ "μαρξιστικά"!

Σε λίγο θα μας πείτε και για την "ελεύθερη αγορά" 😂

Δημοσ.
6 hours ago, D4rthRevan said:

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε ότι άκυρο μας επιβάλλουν και ότι σε μια Δημοκρατία υπάρχει και η λεγόμενη αντίδραση όταν κάτι είναι άδικο για τους πολλούς, κάτι που έχουμε ξεχάσει σε αυτή την χώρα. Δεν περιμένω κάτι σοβαρό από αυτή την χώρα, μόνο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουν και πάλι θα ξελασπώσουν εν μέρει και εμάς.Πρέπει να σταματήσουμε να "τρώμε" αμάσητο ότι μας δίνουν, οπότε και οι διάφορες διαμαρτυρίες σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα και αυτές που έχουν αξία 2 ευρώ όπως ανέφερες, έχουν ανεκτίμητη αξία για το τελικό συλλογικό αποτέλεσμα.

Το όλο θέμα ότι, όλα αυτα τα "πρεπει" είναι ευχολόγια και ρομαντικά μάλιστα. Βλεπω εδώ στα Νέα τόσα "πρέπει να"... ε, αφού "πρέπει να" κάντε το. Να δω πως θα συντονίσετε τα "πρεπει να". Εγω πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ κανα τροπο.

Δημοσ.
14 hours ago, zazoum said:

Το όλο θέμα ότι, όλα αυτα τα "πρεπει" είναι ευχολόγια και ρομαντικά μάλιστα. Βλεπω εδώ στα Νέα τόσα "πρέπει να"... ε, αφού "πρέπει να" κάντε το. Να δω πως θα συντονίσετε τα "πρεπει να". Εγω πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ κανα τροπο.

Τι πιο ευκολο απο το να κανει καποιος θεμα το οτιδηποτε στην ΕΕ, (το μόνο μερος μαζι με τις ΗΠΑ που μπορεις να τα κάνεις αυτα κα να μη βρεθεις εξαφανισμενος) και να μαζεψει υπογραφες. Αλλά φυσικα δε θα κανει κανείς τιποτα για τους συνηθεις λογους.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/5/2025 στις 3:10 ΜΜ, Dead-Poet είπε

Λαϊκισμός, και δη εθνικιστικής χροιάς, είναι να επιβάλεις "μασκαρεμένο" σε δήθεν "τέλη διαχείρισης" έναν δασμό του κερατά, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις παραγγελιών όχι μόνο υπερβαίνει, αλλά είναι και πολλαπλάσιος της ίδιας της αξίας (με ΦΠΑ) του πωλούμενου προϊόντος.

Αυτό που θέλω είναι να είχε αφεθεί η κάθε ευρωπαϊκή πολυεθνική να χρηματοδοτήσει μόνη της, και εις το ακέραιο, το κόστος της μετεγκατάστασης αν το επέλεγε. Όχι να της το επιδοτεί κι από πάνω ένα υπερεθνικό μόρφωμα, από τις εισφορές των κρατών-μελών του.

Είναι χάρμα από τη μία να διαβάζεις για τους σωστούς δασμούς της ΕΕ, προκειμένου να μας προστατέψει από φτηνιάρικα πινέλα και άλλα σύνεργα(λες και στα επιβάλλουν με το ζόρι), και από την άλλη, ένα θρεντ πιο πάνω, για τους κακούς δασμούς Τραμπ που απλά επιβαρύνουν τον αμερικανό καταναλωτή.

Αυτή είναι η απόλαυση, όλο το ζουμί, στο insomnia και στο ακομμάτιστο, αντικειμενικό και αμερόληπτο ελληνικό reddit(με την ουκρανική σημαία στο μπάνερ από το 2022, όπως προστάζει το αφεντικό).

• Like 2
Δημοσ.
Στις 23/5/2025 στις 6:02 ΜΜ, SeaLion είπε

Ή δεν σε αγγίζει γιατί εσύ και όλοι οι γνωστοί σου είσαστε τόσο σωστοί και εγκρατείς ή απλά δεν νιώθεις ή/και  εθελοτυφλείς.

Η απλώς το βγάζεις απ' το κεφάλι σου.

Δημοσ.
Στις 25/5/2025 στις 4:49 ΜΜ, manolis940 είπε

Η απλώς το βγάζεις απ' το κεφάλι σου.

Ή απλά αγνοείς ό,τι κι αν γράψω και έχεις ήδη σχηματισμένη και αμετάβλητη άποψη (για μένα; για το θέμα; 🤷)

Και λινκς και πηγές να σου ποστάρω (αφού προφανώς δεν έψαξες κάτι από τα υπόλοιπα που αναφέρω) δεν έχει σημασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, SeaLion είπε

Ή απλά αγνοείς ό,τι κι αν γράψω και έχεις ήδη σχηματισμένη και αμετάβλητη άποψη (για μένα; για το θέμα; 🤷)

Και λινκς και πηγές να σου ποστάρω (αφού προφανώς δεν έψαξες κάτι από τα υπόλοιπα που αναφέρω) δεν έχει σημασία.

Είδα. Μου είπες να ρωτήσω το chatGPT. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να φέρεις την συζήτηση εδώ είμαστε να το ακούσουμε. Από κει και πέρα όπως και μόνος μαρτύρησες χωρίς ξύλο όλα είναι :

......

Προσωπική εκτίμηση δεν είναι σε καμία περίπτωση, είναι καταγεγραμμένο όλο αυτό και μελετημένο, δεν το κάνει απλά ο ψιλικατζής της γειτονιάς, προκειται περί επιστήμης, απλά δεν έχει ο καθένας ούτε την όρεξη να "διαβάσει" γι αυτά, ούτε θέλει να αλλάξει σ..........

Επεξ/σία από manolis940
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να φέρεις την συζήτηση εδώ είμαστε να το ακούσουμε.

Μόνο που δεν είσαι εδώ για να ακούσεις.

Ούτε καν διαβάζεις!

Προσωπική εκτίμηση δεν είναι σε καμία περίπτωση,

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Μόνο που δεν είσαι εδώ για να ακούσεις.

Ούτε καν διαβάζεις!

Έχεις τα δίκια σου ξέχασα να βάλω το strike through στο δεν

Ωστόσο παραμένει γεγονός το ότι δεν φέρνεις στοιχεία και κατηγορείς εμένα ότι δεν θέλω να ακούσω. Το DARVO στα καλύτερα του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manolis940 είπε

Έχεις τα δίκια σου ξέχασα να βάλω το strike through στο δεν

Ωστόσο παραμένει γεγονός το ότι δεν φέρνεις στοιχεία και κατηγορείς εμένα ότι δεν θέλω να ακούσω. Το DARVO στα καλύτερα του.

Πετάς κι ένα DARVO και mic drop? 😂

Σορρυ αν ήμουν πολύ abstract (...) και αν και δεν είμαι νταντά σου να σου λιώσω το φαγητό να σε ταΐσω, πάρε μια λίστα με topics που μπορείς να αναζητήσεις:

Fast fashion, Dark patterns, Overconsumption, Planned obsolescence, Psychological marketing, Supply chain abuse, Consumer manipulation, Disposability culture, Ethical manufacturing

Κόλλα κι ένα YouTube / Netflix και θα σου βγάλει και video με αυτά τα θέματα.

Αν αδυνατείς όμως να κάνεις μια αναζήτηση, δεν είναι δικό μου θέμα. Από τα λεγόμενά σου εγώ καταλαβαίνω πως δεν τα βρίσκεις ενδιαφέροντα θέματα ή τα θεωρείς ανύπαρκτα και δικές μου φαντασιώσεις. Μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις. Μπορεί να σε αφορά μόνο η τσέπη σου στην τελική. Όπως την παλεύει ο καθένας.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Πετάς κι ένα DARVO και mic drop? 😂

Σορρυ αν ήμουν πολύ abstract (...) και αν και δεν είμαι νταντά σου να σου λιώσω το φαγητό να σε ταΐσω, πάρε μια λίστα με topics που μπορείς να αναζητήσεις:

Fast fashion, Dark patterns, Overconsumption, Planned obsolescence, Psychological marketing, Supply chain abuse, Consumer manipulation, Disposability culture, Ethical manufacturing

Κόλλα κι ένα YouTube / Netflix και θα σου βγάλει και video με αυτά τα θέματα.

Αν αδυνατείς όμως να κάνεις μια αναζήτηση, δεν είναι δικό μου θέμα. Από τα λεγόμενά σου εγώ καταλαβαίνω πως δεν τα βρίσκεις ενδιαφέροντα θέματα ή τα θεωρείς ανύπαρκτα και δικές μου φαντασιώσεις. Μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις. Μπορεί να σε αφορά μόνο η τσέπη σου στην τελική. Όπως την παλεύει ο καθένας.

Κούνα το κεφάλι σου και γύρνα λίγο τον χρόνο πίσω. Είπες ότι οι περισσότεροι αγοράζουν σκουπίδια που δεν χρειάζονται. Έχεις στατιστικά δεδομένα ή μόνο λέξεις κλειδιά; Μην παίζουμε την κολοκυθιά. Δεν είναι θέμα ντεμπελιάς. Όποιος κάνει τον θετικό ισχυρισμό έχει και το βάρος της απόδειξης.

Αν κάποιος ψάχνει να τον ταΐσουν αυτή την στιγμή είσαι εσύ που περιμένεις έτοιμη απόδειξη για την υπόθεση που έκανες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Κούνα το κεφάλι σου και γύρνα λίγο τον χρόνο πίσω. Είπες ότι οι περισσότεροι αγοράζουν σκουπίδια που δεν χρειάζονται. Έχεις στατιστικά δεδομένα ή μόνο λέξεις κλειδιά; Μην παίζουμε την κολοκυθιά. Δεν είναι θέμα ντεμπελιάς. Όποιος κάνει τον θετικό ισχυρισμό έχει και το βάρος της απόδειξης.

Αν κάποιος ψάχνει να τον ταΐσουν αυτή την στιγμή είσαι εσύ που περιμένεις έτοιμη απόδειξη για την υπόθεση που έκανες.

Ρε συ, με εμπαίζεις παριστάνοντας τον χαζό ή βγαίνει αυθόρμητα;
Περίμενες δηλαδή για να πειστείς (τάχα μου) να σου ποσοτικοποιήσω ακριβώς ένα φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας - που έχει εν τω μεταξύ ορολογία για να το περιγράφει, άρθρα, στατιστικές, ντοκιμαντέρ, τεκμηριωμένα πράγματα δηλαδή. 

Και μια και μιλάς και για ντεμπελιά (sic), από απλή αναζήτηση επί του θέματος, στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων:

Αναφορά σε κείμενο

Narvar Study Finds 58% of Consumers Intentionally Buy More Goods Than They Intend to Keep
"Bracketing" remains high as consumers stay out of store fitting rooms and continue to experiment with new brands online

31299.jpeg.982bdabd58cc5cb6e1b303319809ee2e.jpeg

image.jpeg.ee639974e35145999d4da16741e4c169.jpeg

Θα συνέχιζα την κουβέντα αν δεν είχα την αίσθηση πως μιλάω σε έναν τοίχο και πως η απάντηση θα είναι κάτι τύπου "ναι, είπες οι περισσότεροι αλλά είναι κάτω του 50% άρα κάνεις λάθος 🥴"

bye-close-window.gif

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SeaLion είπε

Θα συνέχιζα την κουβέντα αν δεν είχα την αίσθηση πως μιλάω σε έναν τοίχο και πως η απάντηση θα είναι κάτι τύπου "ναι, είπες οι περισσότεροι αλλά είναι κάτω του 50% άρα κάνεις λάθος 🥴"

Δεν φτάνει καν στο 20%  κάποια ευρωπαϊκή χώρα πόσο μάλλον ναι το 50% για να δικαιολογήσει τα όσα είπες πριν που έστησες πάνω σε αυτό το επιχείρημα. Οπότε ναι καλύτερα είναι αν βγάζεις πράγματα απ' την γκλάβα σου να μην μιλάς γιατί απλώς πιάνουν χώρο.

• Sad 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οντας στον χωρο των τελωνειων, ενα θα πω μονο: οτι και να κανουν, παπατζα ειναι. Σχεδον τιποτα δεν λειτουργει σωστα, ολα ειναι μια μαγικη εικονα για να χαιρονται οι πορτοσαλτε και πολιτικοι της καθε χωρας και φυσικα, τα ζωα στην ευρωβουλη που το μονο που τους νοιαζει ειναι η πρασινη ενεργεια, τα ηλεκτρικα ποδηλατα και οι βιολογικες μπανανες.

Δεν μπορουν να κανουν τιποτα επι της ουσιας, οι κινεζουληδες θα βρισκουν παραθυρα και παντα θα υπαρχουν οι "καλοθελητες" εδω να δινουν την αντιστοιχη χειρα βοηθειας. Αν θελανε να προστατεψουν την (πανακριβη) εγχωρια αγορα της ΕΕ, υπαρχουν τροποι - αλλα δεν εχουν τα @@ να τα εφαρμοσουν.

Οπως ειπαν και οι περισσοτεροι, δεν θα αποτρεψει ενδεχομενως ουτε και την πιο πεινασμενη φτωχαλα το "αντικινητρο των 2 ευρω". Βεβαια, δεν ξερω τι σημασια εχουν παραπανω 8-9 δις ευρω για το συνολο της ευρωπαικης οικονομιας, μαλλον το που θα καταληξουν ειναι το ζουμι . Επισης, για τους μη γνωριζοντες, το de minimis status εχει σταματησει ακομα και στην μπανανια μας απο το περσινο καλοκαιρι με την εφαρμογη των H7 (eCommerce), οποτε δεν καταλαβαινω τι πιπες λεει αυτη η Καβατσινι - εκτος κι αν καπου χανεται το νοημα σε στην μεταφραση. Στο δια ταυτα ομως, ολοι αυτοι vendors σκουπιδιλας οπως το Temu, εχουν ηδη αποθηκες στην EE οπως ακομα και στην χωρα μας. Εμεις ναι μεν θα ψωνιζουμε απο ΕΕ, το πως μπαινουν στην ΕΕ και ελευθερωνονται διχως τελωνειακες διαδικασιες, παραμενει ακομα ενα "μυστηριο" (ή και οχι).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...