Προς το περιεχόμενο

Fritzbox & Cudy & VPN & rasberry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω στο σπίτι μου δύο routers:

• Το Cudy WR3000 που έχει ρυθμιστεί με Mullvad VPN (WireGuard)

• Ένα FritzBox που ΔΕΝ χρησιμοποιεί VPN (main)

Θέλω το Raspberry Pi μου να μην περνάει από το Mullvad, αλλά να συνδέεται μέσω του FritzBox, ώστε να έχει κανονική πρόσβαση στο LAN (NAS, Plex κτλ.) και να μην επηρεάζεται από τον VPN ωστε να μπορω να χρισημοποισω το DDNS του Fritzbox μεσω του wg-easy για να μπαινω οταν θα ειμαι εκτος σπιτιου.

αν γινεται να εχουν την ιδια IP ωστε να μπορω να μπαινω και Local στο nas server αλλα ολοι την δουλεια να την κανει το CUDY στο VPN, LAN και WIFI.

Πως πρεπει να συνδεσω το δυο ρουτερ αναμεταξυ τους μεσω lan η wan και τι αλλο ρευθμισεις θελει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, insgamer είπε

αν γινεται να εχουν την ιδια IP ωστε να μπορω να μπαινω και Local στο nas server αλλα ολοι την δουλεια να την κανει το CUDY στο VPN, LAN και WIFI.

Εδω δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις.

Δεν μας ειπες επισης πως ειναι τωρα το δικτυο σου.

Που ειναι συνδεδεμενο το cudy? Τι ειναι πισω απο το cudy και θελει VPN? Το rasberry γιατι το θες ακριβως? Το Plex που τρεχει? Ξερεις αν εχεις public ip?

Επεξ/σία από KostisKazan
Δημοσ.
58 minutes ago, KostisKazan said:

Εδω δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις.

Δεν μας ειπες επισης πως ειναι τωρα το δικτυο σου.

Που ειναι συνδεδεμενο το cudy? Τι ειναι πισω απο το cudy και θελει VPN? Το rasberry γιατι το θες ακριβως? Το Plex που τρεχει? Ξερεις αν εχεις public ip?

Το setupp ειναι το εξης fritzbox με DSL το οποιο ειναι συνδεδεμανο πανω σε LAN το rasberry pi το οποιο τρεχει OMV, plex και wg-easy και το Cudy WR3000 πανω σε WAN.

Θελω να παραμινει το rasberry πανω στο Fritzbox γιατι δεν εχει VPN (το fritzbox) και μπορω να μπαινω στο σερβερ οταν ειμαι εκτος σπιτου μεσω του wg-easy που τρεχει στο rasberry με το DDNS του fritzbox.

Το Cudy WR3000 τρεχει ολες τις WIFI συσκευες και καποια LAN. Το προβλημα μου ειναι με το VPN (MULIVAD VPN) στο Cudy το εχω βαλει με wireguard και οταν ειναι ανοιχτο το VPN δεν μπορω να μπω στο local netwrok ενω αμα το κλεισω τα βλεπει ολα αυτοματα δεν εχω κανει καποια εξτρα ευθμιση.

Πως μπορω να εχω το VPN ανοιχτω στο CUDY και να μπορω να μπαινω στο σερβερ (local network) και οταν ειμαι εκτος σπιτου (αυτο θα το κανει το fritzbox);

εχω προσπαθισει να κανω και static routering αλλα δεν δουλεψε η κατι κανω λαθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...