Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
καλημερα στην παρεα

ξεκιναω την ολικη αναβαθμιση μετα απο 12+ χρονια 😜
εχω ηδη παραγγειλει καποια κοματια και καποια αλλα ακομα τα ψαχνω - δεν εχω αποφασισει

παρακατω θα γραψω τα κομματια και σε αυτο το ποστ θα τα μαζεψω ολα, θα το ανανεωνω καθε φορα που θα επιλεγω / παραγγελνω κατι
το μπατζετ ειναι στα 1500 - αμα χρειαστει θα μπορεσω να ανεβω λιγο - Χρηση για gaming , 3d + video edit , photoshop illustrator

>Full tower : Sharkoon REV300 Gaming Full White
>Cpu : AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7/5.2GHz ( ORDERED )
>Cpu cooler : Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB White
>Motherboard : Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE Motherboard ATX
>GPU : Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC ( ORDERED )
>Memory : Kingston FURY Beast 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) DDR5 RAM 6000MHz ( συμφωνα με τη λιστα συμβατοτητας https://pangoly.com/.../gigabyte-b850-aorus-elite.../ram )
>HDD : Kingston KC3000 SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
>Power Supply : εχω ενα corsair 650 λεω να το κρατησω για την ωρα εκτος αν βρω καποια ευκαιρια

χωρις να το θελω βγηκε και white themed 😜 

Αποψη για τις επιλογες? προτεινετε εαν εχετε κατι καλυτερο αλλα μεσα στο range του build , εχω φαει ωρες να διαβαζω reviews και να συγκρινω και να ελεγχω τεχνικα specs και εχω πια μπερδευτει
Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον σύνδεσμο για τις μνήμες δεν τον είδα ..αλλά από facebook; Η λίστα συμβατότητας μνημών της Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE πάντως είναι εδώ. Αν και οι λίστες συμβατότητας είναι "φτωχές" από αριθμό συμβατών προϊόντων γιατί οι κατασκευαστές δεν δοκιμάζουν όλες τις μνήμες της αγοράς.

Βάλε μνήμες στα 6000Mhz CL30 (λογικά θα χρειαστείς 64GB) και το να βρεις ασυμβατότητα έχει ελάχιστη πιθανότητα.

Στον δίσκο ίσως πρέπει να προτιμήσεις τα 2ΤΒ και με αρκετή αντοχή στις εγγραφές (TBW). Πιστεύω πως ο Kingston KC3000 2ΤΒ είναι καλή επιλογή.

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, TopCLR said:

Τον σύνδεσμο για τις μνήμες δεν τον είδα ..αλλά από facebook; Η λίστα συμβατότητας μνημών της Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE πάντως είναι εδώ. Αν και οι λίστες συμβατότητας είναι "φτωχές" από αριθμό συμβατών προϊόντων γιατί οι κατασκευαστές δεν δοκιμάζουν όλες τις μνήμες της αγοράς.

Βάλε μνήμες στα 6000Mhz CL30 (λογικά θα χρειαστείς 64GB) και το να βρεις ασυμβατότητα έχει ελάχιστη πιθανότητα.

Στον δίσκο ίσως πρέπει να προτιμήσεις τα 2ΤΒ και με αρκετή αντοχή στις εγγραφές (TBW). Πιστεύω πως ο Kingston KC3000 2ΤΒ είναι καλή επιλογή.

αυτες οι kingston ειναι με CAS Latency (CL): CL30-36-36 στα 6000 μχζ οπως τα λες. δεν ειναι ομως ο κωδικος τους στη λιστα που εστειλες..

Screenshot 2025-05-21 at 12-35-26 Compatible memory with GIGABYTE B850 AORUS Elite WIFI7 ICE Pangoly.png

>> ο σκληρος που προτεινες, πολυ ωραιος. μαλλον προς αυτον θα παω

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.

Όπως έγραψα και πιο πάνω. Όποια μνήμη δεν υπάρχει στην λίστα του κατασκευαστή της μητρικής (QVL), δεν σημαίνει πως είναι ασύμβατη με την μητρική.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MariaLog είπε
καλημερα στην παρεα

ξεκιναω την ολικη αναβαθμιση μετα απο 12+ χρονια 😜
εχω ηδη παραγγειλει καποια κοματια και καποια αλλα ακομα τα ψαχνω - δεν εχω αποφασισει

παρακατω θα γραψω τα κομματια και σε αυτο το ποστ θα τα μαζεψω ολα, θα το ανανεωνω καθε φορα που θα επιλεγω / παραγγελνω κατι
το μπατζετ ειναι στα 1500 - αμα χρειαστει θα μπορεσω να ανεβω λιγο - Χρηση για gaming , 3d + video edit , photoshop illustrator

>Full tower : Sharkoon REV300 Gaming Full White
>Cpu : AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7/5.2GHz ( ORDERED )
>Cpu cooler : Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB White
>Motherboard : Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE Motherboard ATX
>GPU : Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC ( ORDERED )
>Memory : Kingston FURY Beast 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) DDR5 RAM 6000MHz ( συμφωνα με τη λιστα συμβατοτητας https://pangoly.com/.../gigabyte-b850-aorus-elite.../ram )
>HDD : - δε ξερω -
>Power Supply : εχω ενα corsair 650 λεω να το κρατησω για την ωρα εκτος αν βρω καποια ευκαιρια

χωρις να το θελω βγηκε και white themed 😜 

Αποψη για τις επιλογες? προτεινετε εαν εχετε κατι καλυτερο αλλα μεσα στο range του build , εχω φαει ωρες να διαβαζω reviews και να συγκρινω και να ελεγχω τεχνικα specs και εχω πια μπερδευτει

Value for money και 9800X3D δεν πανε στην ιδια προταση :P

Ειναι πολυ overkill αυτος ο επεξεργαστης ειδικα με μια midrange 7700XT

Για μνημες δες κι αυτες

Και για κουτι θα προτεινα αυτο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Ntinaras said:

Value for money και 9800X3D δεν πανε στην ιδια προταση :P

Ειναι πολυ overkill αυτος ο επεξεργαστης ειδικα με μια midrange 7700XT

Για μνημες δες κι αυτες

Και για κουτι θα προτεινα αυτο

ναι εχεις δικιο αλλα στο κοντινο μελλον σκεφτομαι να παω σε πιο καλη καρτα γραφικων, οποτε πηρα τον επεξεργαστη απο τωρα - απλα δεν εχω ολα τα χρηματα και για τοπ καρτα γραφικων και οθονη 4κ. ειμαι με φουλHD οθονη αυτη τη στιγμη οποτε η καρτα ειναι κομπλε - για την ωρα -

οι μνημες που προτεινεις ειναι αυτες που διαλεξα και εγω... με την διαφορα οτι εχουν και  rgb φωτισμο . επισης αυτες που μου εδειξες εχουν Memory Profile Intel XMP ενω αυτες που εχω στην λιστα εχουν memory profile AMD EXPO .. δε ξερω ακριβως ποια η διαφορα

16 minutes ago, TopCLR said:

Όπως έγραψα και πιο πάνω. Όποια μνήμη δεν υπάρχει στην λίστα του κατασκευαστή της μητρικής (QVL), δεν σημαίνει πως είναι ασύμβατη με την μητρική.

απλα μου φενεται περιεργο πως δεν ειναι το μοντελο της μνημης στο σαιτ του κατασκευαστη αλλα υπαρχει στο σιτε που κανει τις μετρησεις - και το αναφερει κιολας οτι τα στοιχεια αυτα -QVL- τα παρεχει η ιδια η εταιρεια Gigabyte

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MariaLog είπε

απλα μου φενεται περιεργο πως δεν ειναι το μοντελο της μνημης στο σαιτ του κατασκευαστη αλλα υπαρχει στο σιτε που κανει τις μετρησεις - και το αναφερει κιολας οτι τα στοιχεια αυτα -QVL- τα παρεχει η ιδια η εταιρεια Gigabyte

Αν δεν υπάρχει στην επίσημη QVL της Gigabyte (προσοχή να είναι η σωστή μητρική αυτή που βλέπεις) τότε δεν υποστηρίζεται επίσημα. Ας λένε ότι υποστηρίζει και DDR3 σε άλλα site.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, TopCLR said:

Αν δεν υπάρχει στην επίσημη QVL της Gigabyte (προσοχή να είναι η σωστή μητρική αυτή που βλέπεις) τότε δεν υποστηρίζεται επίσημα. Ας λένε ότι υποστηρίζει και DDR3 σε άλλα site.

νομιζω ειναι ενταξει ε?

Kingston FURY Beast 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000 για DesktopΚωδικός: KF560C30BBEK2-32

Screenshot 2025-05-21 at 15-16-27 B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE (rev. 1.x) Support Motherboard - GIGABYTE Global.png

--

λεω να παω και για νεο τροφοδοτικο

αποψη για αυτο?

https://www.skroutz.gr/s/30619263/Corsair-RM-Series-RM750-750W-Leyko-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html?product_id=91795003&sponsored=listing&fbclid=IwY2xjawKbBJ9leHRuA2FlbQIxMABicmlkETFTcWFHNVl5WENaRmtUSkN2AR7Z3Ab3swrD8pXLwH_CzOFLIrJzboR2dX28oEDU2IRV8G_s9Q_96tqtXJP9_w_aem_tXUqivOgDEZnse2UEx92sQ

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.

Εφόσον είναι μέσα στην λίστα οι μνήμες, είναι σίγουρα εντάξει. Επίσης το τροφοδοτικό πιστεύω είναι καλή επιλογή (7 χρόνια εγγύηση με λιγότερα από 100€. Αν πιστεύεις πως η επόμενη κάρτα σου θα καλύπτεται από την ισχύ του, πάρε το.

• Like 2
Δημοσ.
5 hours ago, TopCLR said:

Εφόσον είναι μέσα στην λίστα οι μνήμες, είναι σίγουρα εντάξει. Επίσης το τροφοδοτικό πιστεύω είναι καλή επιλογή (7 χρόνια εγγύηση με λιγότερα από 100€. Αν πιστεύεις πως η επόμενη κάρτα σου θα καλύπτεται από την ισχύ του, πάρε το.

βρηκα το 850 της ιδιας σειρας RM850 Full Modular 80 Plus Gold .. μονο 8 ευρω ακριβοτερο στα 101 ευρω.. παω σε αυτο ε?

• Like 1
Δημοσ.

Κακή επιλογή ο 9800x3d και (γενικά πλέον) η 7700xt.

Δες για 5060ti 16gb, θα είναι καλύτερη στις εργασίες που περιγράφεις και υπεραρκετή για 1080p gamming, πιθανοτατα και φθηνότερη από 7700xt.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, MariaLog είπε

βρηκα το 850 της ιδιας σειρας RM850 Full Modular 80 Plus Gold .. μονο 8 ευρω ακριβοτερο στα 101 ευρω.. παω σε αυτο ε?

OK μπορει να μην το χρειαζεσαι αμεσα, αλλα μεγαλυτερο περιθοριο για μελλοντικα κοματια, συν το οτι θα δουλευει πιο "ξεκουραστα" και για 8Ε, εννοειται

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...