Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Από το 2021 έχω 100ρα σύνδεση με την Cosmote.

Από τον Νοέμβρη 2024, άρχισαν να γίνονται πολύ συχνές αποσυνδέσεις μέσα στη μέρα. Τους έχω αναφέρει το θέμα πολλές φορές:

• το έχουν δει απομακρυσμένα (υποτίθεται το έχουν λύσει),
  • το έχουν δει από εντός του σπιτιού (υποτίθεται το έχουν λύσει με νέο ρούτερ και νέο καλώδιο),
  • το έχουν δει και στο κουτί της εισόδου (υποτίθεται το έχουν λύσει, το έχει δει τεχνικός της Cosmote και της Vodafone, γιατί η γραμμή είναι της Vodafone).

Στην τελευταία συνομιλία με τεχνικό της Cosmote μου είπαν οτι γενικά έχουν θέμα με την Vodafone και οτι βλέπει πολλά λάθη όταν τρέχει τους ελέγχους. Μου είπε οτι δεν θεωρεί πως θα λυθεί το πρόβλημα και να δω για 5G WiFi πακέτο.

Έπειδή δουλέυω από το σπίτι, είναι πλέον ανάγκη να βρω λύση, οπότε εξετάζω αυτή την περίπτωση.

Έχω Cosmote SIM και εντός του σπιτιού πιάνει παντού καλό 5G.

----

Θα ήθελα να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας σχετικα με το Cosmote 5G WiFi (έως 300Mbps) πακέτο. Μου είπαν οτι θα πρέπει να έρθει τεχνικός να το συνδέσει εξωτερικά και όχι μόνο εσωτερικά (θα πρέπει εγώ να καλύψω το κόστος 70ευρώ!) ή να το κάνω μόνος, το οποίο όμως φυσικα και δεν ξέρω πως να κάνω και σίγουρα θα χρειαστούν τρύπες από το μπαλκόνι για καλώδια κτλ.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

για αρχή μπορείς να κάνεις hotspot το κινητό σου και να λαμβάνεις internet απο εκεί. 

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ένα έτοιμο πακέτο router/σύνδεσης από όποιον πάροχο θες.

Για το Cosmote 5g που λες λογικά θες το ZTE 5G WiFi Indoor router & SIM

https://help.cosmote.gr/el/article/c657b1ea-19de-4dc3/KW1295

Κανονικά το βάζεις στην πρίζα και παίζει δεν έχεις εγκαταστάσεις, καλώδια  κλπ. Δεν καταλαβαίνω για τι είναι τα 70 ευρώ που λες.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ.

Αυτό με το χοτσποτ το κάνω, αλλά δεν είναι βολικό και θέλει φόρτιση όλη την ώρα το κινητό.

Μου είπαν οτι στην περιοχή μου χρειάζεται κεραία στο μπαλκόνι η οποία θα συνδεθεί με το ρούτερ. 70 ευρώ θέλει ο τεχνικός τους για να κάνει αυτή τη σύνδεση.

Δημοσ.

Σε διάφορα σημεία πιάνω από 70 έως 120 όταν κάνω το τεστ μονο με τα δεδομένα ανοιχτά.

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα ακριβώς να σου πω, και ίσως ουτε το ατομο στις πωλησεις που μιλησα να ειχε επαρκεις γνωσεις.

Ισως ρωτησω στη Vodafone αν και δεν εχω ακουσει τα καλυτερα, παροτι ειναι σχεδον 10 ευρω κατω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sfang0z είπε

Θα ήθελα να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας σχετικα με το Cosmote 5G WiFi (έως 300Mbps) πακέτο.

Το πακετο αυτο μολις βγηκε στην αγορα. Κανεις δεν εχει εμπειρια με αυτο.

Εγω (οπως και πολυς αλλος κοσμος) εχουμε απλα μια καρτα cosmote/frog με ενα 5g router. Καμια δευσμευση και κανενα συμβολαιο. Αλλα και παλι δεν σου λεει κατι αυτο, αφου ο καθενας ειναι σε διαφορετικη περιοχη της Ελλαδας.

Γενικα εμενα παντως το "εως" δεν μου αρεσει. Δηλαδη αν βαλεις αυτην την υπηρεσια και καποιες ωρες της ημερας πιανεις 30/3 Mbps θα εισαι ευχαριστημενος?

Θα σου προτεινα πριν κανεις οτιδηποτε με 5g να αλλαξεις σε vodafone ετσι ωστε να σταματησει η καραμελα "αλλος εχει την γραμμη και δεν μπορουμε να κανουμε κατι".

Αλλιως παρε ενα 5g router εσωτερικου χωρου και βαλε μια καρτα sim μονος σου.

Επεξ/σία από KostisKazan
Δημοσ.

Βαση αυτων που λες, εχεις να προτεινεις καποιο ρουτερ και καποια καρτα; και τι πακετο προτεινεις; ωστε να μην εχει οριο στο ιντερνετ, ταχυτητα κτλ. Οπως ειπα παντως η SIM Cosmote μου πιανει πολυ καλα εντος σπιτιου.

Δημοσ.

Υπαρχουν ηδη αρκετες συζητησεις για αυτο το θεμα. Αν ψαξεις "5g router" θα βρεις αρκετα.

π.χ. 

Εγω εχω μια frog unlimited και ενα Cosmote mobile internet που ειδικα τωρα εχει unlimited πακετα.

Για router εχω Teltonika rutx50 και ενα zte mu 5001

Ξαναλεω παντως να δοκιμασεις πρωτα vodafone. Το 5G ειναι απροβλεπτο και ειδικα αν εισαι και σε τουριστικη περιοχη θα εχεις θεματα το καλοκαιρι. Εγω εχω 5G μαζι με μια DSL (και δουλευω και εγω απο το σπιτι).

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μιλησα με Vodafone, εχουν προσφορα 25 ευρω το FIBER 100 με εγγυημενη ταχυτητα 90-94, οποτε θα παω σε αυτους και βλεπουμε. 

Αν συνεχιστει το ζητημα, τοτε θα κοιταξω για το 5G.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...