Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple ετοιμάζεται να επιτρέψει σε προγραμματιστές τρίτων μερών να αναπτύξουν λογισμικό χρησιμοποιώντας τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της, με στόχο την τόνωση της δημιουργίας νέων εφαρμογών και την ενίσχυση της ελκυστικότητας των συσκευών της.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple εργάζεται σε ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού και σχετικά πλαίσια που θα επιτρέψουν σε εξωτερικούς συνεργάτες να δημιουργήσουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης βασισμένες στα μοντέλα μεγάλης γλώσσας που χρησιμοποιεί η εταιρεία για το Apple Intelligence. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της στις 9 Ιουνίου στο Worldwide Developers Conference.

Το Apple Intelligence τροφοδοτεί ήδη λειτουργίες των iOS και macOS όπως περιλήψεις ειδοποιήσεων, επεξεργασία κειμένου και βασική δημιουργία εικόνων. Η νέα προσέγγιση θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν την υποκείμενη τεχνολογία σε συγκεκριμένες λειτουργίες ή σε ολόκληρες εφαρμογές τους. Αρχικά, η Apple θα ανοίξει τα μικρότερα μοντέλα της που εκτελούνται στις συσκευές της, αντί για τα πιο ισχυρά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στο cloud και απαιτούν servers.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της εταιρείας να ηγηθεί στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη - έναν τομέα που έχει δυσκολέψει την Apple. Η εταιρεία λάνσαρε την πλατφόρμα Apple Intelligence πέρυσι σε μια προσπάθεια να προλάβει τους ανταγωνιστές της. Ωστόσο, οι αρχικές λειτουργίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως, ενώ άλλες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης παραμένουν πολύ πιο ισχυρές.

Το νέο πλάνο για τους προγραμματιστές αναμένεται να είναι ένα από τα κύρια σημεία του συνεδρίου προγραμματιστών, γνωστότερου ως WWDC. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανακοίνωση θα είναι πιθανότατα οι ανανεωμένες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων iPhone, iPad και Mac, μέρος ενός project με την κωδική ονομασία Solarium.

Η έκδοση του Apple Intelligence μέχρι στιγμής έχει υπάρξει προβληματική. Η εταιρεία χρειάστηκε να διακόψει τις περιλήψεις ειδήσεων AI λόγω σφαλμάτων που προκάλεσαν την οργή των μέσων ενημέρωσης, ενώ το εργαλείο προσαρμοσμένων emoji Genmoji μερικές φορές δημιουργεί εικονίδια που φαίνονται δραστικά διαφορετικά από εκείνα στις διαφημίσεις της Apple.

Μέχρι στιγμής, οι προγραμματιστές είχαν μόνο περιορισμένη δυνατότητα ενσωμάτωσης του Apple Intelligence στις εφαρμογές τους. Δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν την υποκείμενη τεχνολογία AI - γνωστή ως Apple Foundation Models - για να τροφοδοτήσουν τις δικές τους λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η έλλειψη πρόσβασης των προγραμματιστών στα μοντέλα της Apple έχει αναγκάσει τους δημιουργούς εφαρμογών να βασίζονται σε τεχνολογία από τρίτους. Η εταιρεία παρέχει εδώ και καιρό ένα πλαίσιο προγραμματιστών που ονομάζεται Core ML, το οποίο μπορεί να ενσωματώσει ανοιχτά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων που επικεντρώνονται στην ταξινόμηση εικόνων, περιλήψεις και απαντήσεις σε ερωτήσεις. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν δημοφιλή συστήματα όπως το TensorFlow, το οποίο αναπτύχθηκε από την Google.

Η Apple ελπίζει να επαναλάβει την πρώιμη επιτυχία του App Store, η οποία προέκυψε αφού η εταιρεία άνοιξε τις εσωτερικές τεχνολογίες και τo SDK της στους προγραμματιστές για πρώτη φορά. Προσφέροντας τα μοντέλα της και καθιστώντας τα εύκολα στην ενσωμάτωση, η Apple είναι έτοιμη να μετατρέψει τα λειτουργικά της συστήματα στις μεγαλύτερες πλατφόρμες λογισμικού για τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταστροφικο ειναι μεχρι τωρα και δεν θελω να ανεβασω τι κανει οταν πας να αφαιρεσεις καποιο αντικειμενο ολοι φανταζομαι λιγο πολυ εχουμε δει τα βιδεο, οποιος βιαζεται σκονταφτει...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να το κάνουν τι; Εδώ δεν είναι σε θέση να κάνει βασικά πράγματα. Η Apple θυμίζει τα τελευταία χρόνια την Nokia και την Blackberry (RIM) έχει μείνει στάσιμη και κυκλοφορεί τις ίδιες συσκευές με άλλα χρώματα και έξτρα κουμπιά. Ο ανταγωνισμός επενδύει και έχει κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και η Siri δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει ένα βασικό αίτημα. Τα αναδιπλούμενα αναπτύσσονται γρήγορα και η Ασία επενδύει σε καινούργιες τεχνολογίες μπαταρίας. Η OpenAI αγοράζει την Startup του Ive για να κυκλοφορήσει προφανώς στο μέλλον κάποιο AI Gadget που ίσως ανταγωνιστεί τα Smartphone και ο Tim Cook πετάει χαρταετό. Τα Wearables της εταιρίας έχουν μείνει πίσω και πλέον τα βρίσκεις καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα κοψοχρονιά, γιατί ο κόσμος δεν τα θέλει. Αυτά συμβαίνουν όταν βάλεις έναν "Manager"  που είναι υπεύθυνος για τους προμηθευτές και τα εργοστάσια παραγωγής (ουσιαστικά νούμερα) να διευθύνει μία εταιρία. Διώξανε τον Scott Forstall μετά τον θάνατο του Jobs, είχαν βρει πάτημα στους αποτυχημένους χάρτες τότε για να τον διώξουν. Πλέον με κάθε ενημέρωση τα iPhone έχουν και καινούργιο Bug. Κάποτε είχαμε iOS 6.1.3 τώρα έχουν φτάσει οι εκδόσεις 17.7.7 από τα Iteration και τις Subversion με τα Fix. Δεν θα πω ότι η Apple κλείνει και τις λοιπές ανοησίες αλλά όπως είπα και πάνω θυμίζει εταιρίες που δεν υπάρχουν πλέον και άμα συνεχίσει έτσι θα έχει θέμα.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και πολύ καλά κάνει, και με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία αποφάσισα κι εγώ να δώσω ελεύθερη πρόσβαση στο chateau μου του 18ου αιώνα στη Μονμάρτη, ώστε να τονωσω την ελκυστικότητα μου στα μοντέλα (τα κανονικά, όχι τα ΑΙ).

Εντάξει, κάποιος κακοπροαιρετος μπορεί να ρωτούσε εάν έχω τέτοιο πράγμα πριν αρχίσω να καλώ κόσμο, αλλά τι περιμένεις από androidακηδες haters. Εσείς να μην έρθετε:P

• Haha 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Και πολύ καλά κάνει, και με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία αποφάσισα κι εγώ να δώσω ελεύθερη πρόσβαση στο chateau μου του 18ου αιώνα στη Μονμάρτη, ώστε να τονωσω την ελκυστικότητα μου στα μοντέλα (τα κανονικά, όχι τα ΑΙ).

Εντάξει, κάποιος κακοπροαιρετος μπορεί να ρωτούσε εάν έχω τέτοιο πράγμα πριν αρχίσω να καλώ κόσμο, αλλά τι περιμένεις από androidακηδες haters. Εσείς να μην έρθετε:P

Αυτοί αγαπητέ έχουν δίδυμες για μοντέλα στα Chateau τους 😜 "Gemini" -pun intended

• Haha 1
Δημοσ.

Καλημέρα στο forum ! Παιδιά παρακολουθώ χρόνια την Apple και έχω σχεδόν τα περισσότερα προϊόντα της στην κατοχή μου. Ένα, έχω να πω!  Αν ι η Apple συνεχίσει έτσι πολύ λυπάμαι αλλά θα πάει στα Τάρταρα σύντομα. Και σας το λέει αυτό ένα fun boy της Apple.

Δημοσ.

Όταν έβαλε τον πήχη ψηλά στην προηγούμενη WWDC, έπρεπε να το περιμένει ότι η ενδεχόμενη αποτυχία θα της στοιχίσει.

Εγώ αυτό που περιμένω είναι να ζητήσει συγνώμη και να αρχίσει να δίνει ρεαλιστικά πλάνα παράδοσης Features. Επίσης να δει ότι ο ανταγωνισμός πλέον έχει σχεδόν όλες τις γλώσσες.

Μόλις οι εφαρμογές αποκτήσουν contextual awareness και διαδραστικότητα του ΑΙ με τις εφαρμογές πλέον θα είναι σημαντικό το AI στο κινητό. Η Google είναι κοντά.

Η Apple το έταξε αλλά δεν το έκανε και τώρα λούζετε τις συνέπειες. Έχει πει για 3-Tier model και προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι ένα επιεικώς μέτριο Local AI (χωρίς ελληνικά για όσους νοιάζει) και forwarding requests στο chatGPT χωρίς καν να ασχολείται με το visualization (GUI) της απάντησης.

Μόλις εδραιωθεί το AI και θα είναι χρήσιμο θα μιλάμε για νέας γενιάς συσκευές που δεν θα είναι απλά SmartPhones.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά θα συμβεί αυτό που λέει ο @Huruduru. Όταν μένεις στάσιμος οι άλλοι θα σε φτάσουν σε αυτό που κάνεις καλά και θα σε ξεπεράσουν εκεί που είσαι/μοιάζεις αδύναμος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Όταν έβαλε τον πήχη ψηλά στην προηγούμενη WWDC, έπρεπε να το περιμένει ότι η ενδεχόμενη αποτυχία θα της στοιχίσει.

Εγώ αυτό που περιμένω είναι να ζητήσει συγνώμη και να αρχίσει να δίνει ρεαλιστικά πλάνα παράδοσης Features. Επίσης να δει ότι ο ανταγωνισμός πλέον έχει σχεδόν όλες τις γλώσσες.

Μόλις οι εφαρμογές αποκτήσουν contextual awareness και διαδραστικότητα του ΑΙ με τις εφαρμογές πλέον θα είναι σημαντικό το AI στο κινητό. Η Google είναι κοντά.

Η Apple το έταξε αλλά δεν το έκανε και τώρα λούζετε τις συνέπειες. Έχει πει για 3-Tier model και προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι ένα επιεικώς μέτριο Local AI (χωρίς ελληνικά για όσους νοιάζει) και forwarding requests στο chatGPT χωρίς καν να ασχολείται με το visualization (GUI) της απάντησης.

Μόλις εδραιωθεί το AI και θα είναι χρήσιμο θα μιλάμε για νέας γενιάς συσκευές που δεν θα είναι απλά SmartPhones.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά θα συμβεί αυτό που λέει ο @Huruduru. Όταν μένεις στάσιμος οι άλλοι θα σε φτάσουν σε αυτό που κάνεις καλά και θα σε ξεπεράσουν εκεί που είσαι/μοιάζεις αδύναμος.

Η Apple δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχθεί τα λάθη της. Στο παρελθόν το γνωστό που θυμούνται όλοι "You're holding it wrong" iPhone 4 και μετά τα μαζικά παράπονα ξεκίνησαν να δίνουν δωρεάν θήκες. Τώρα όμως έταξε φρουφρού και μεταξωτές κορδέλες ως παράγοντα πώλησης των iPhone 16 με την υπόσχεση ότι σύντομα θα έχουν AI στις συσκευές τους που θα είναι χρήσιμο και δεν κατάφερε να παραδώσει αυτό που υποσχέθηκε. Αυτή την στιγμή στο iPhone μου, είναι πιο γρήγορο να πατήσω το Action Button να ανοίξει το ChatGPT από το να πατήσω το Lock Button και να περιμένω πότε θα ξυπνήσει η Siri να στείλει την ερώτηση μου στο ChatGPT και να μου δώσει γρήγορα απάντηση. Άσε που η απάντηση δεν εμφανίζεται αναλυτικά όπως στην εφαρμογή ChatGPT. Αν εξαιρέσεις όμως το ChatGPT, αυτό που απέτυχε και η Google κοντεύει να παραδώσει στα Pixel, είναι να έχεις έναν πραγματικό βοηθό ενταγμένο στην συσκευή που θα μπορεί με ένα πάτημα να σκανάρει χιλιάδες πληροφορίες και να κάνει για εσένα μια δουλειά όπως πχ να βρει κενό στο ημερολόγιο, να κλείσει τραπέζι και αμέσως μετά να απαντήσει στο μήνυμα.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Huruduru είπε

Η Apple δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχθεί τα λάθη της. Στο παρελθόν το γνωστό που θυμούνται όλοι "You're holding it wrong" iPhone 4 και μετά τα μαζικά παράπονα ξεκίνησαν να δίνουν δωρεάν θήκες. Τώρα όμως έταξε φρουφρού και μεταξωτές κορδέλες ως παράγοντα πώλησης των iPhone 16 με την υπόσχεση ότι σύντομα θα έχουν AI στις συσκευές τους που θα είναι χρήσιμο και δεν κατάφερε να παραδώσει αυτό που υποσχέθηκε. Αυτή την στιγμή στο iPhone μου, είναι πιο γρήγορο να πατήσω το Action Button να ανοίξει το ChatGPT από το να πατήσω το Lock Button και να περιμένω πότε θα ξυπνήσει η Siri να στείλει την ερώτηση μου στο ChatGPT και να μου δώσει γρήγορα απάντηση. Άσε που η απάντηση δεν εμφανίζεται αναλυτικά όπως στην εφαρμογή ChatGPT. Αν εξαιρέσεις όμως το ChatGPT, αυτό που απέτυχε και η Google κοντεύει να παραδώσει στα Pixel, είναι να έχεις έναν πραγματικό βοηθό ενταγμένο στην συσκευή που θα μπορεί με ένα πάτημα να σκανάρει χιλιάδες πληροφορίες και να κάνει για εσένα μια δουλειά όπως πχ να βρει κενό στο ημερολόγιο, να κλείσει τραπέζι και αμέσως μετά να απαντήσει στο μήνυμα.

Μακάρι να περιορίζονταν τα AI features στο να μας έκλειναν τραπέζι και να έβρισκαν κενό στο ημερολόγιό μας (για το τελευταίο χρειάζεται "AI";;)

Είδα λίγο το Google I/O και όσο καταπληκτικά φαίνονται αυτά που παρουσιάζουν άλλο τόσο και περισσότερο δυστοπικά και ενοχλητικά μου κάνουν.
Μουσική από ΑΙ, Γραφικά από ΑΙ, Animations από ΑΙ, φωτογραφίες AI - όλα βελτιωμένα, αλλά generic και άγευστα κι όμως παρουσιασμένα με έναν creepy ενθουσιασμό, σα να μας λένε οι μηχανικοί "κοιτάξτε δεν ήμασταν πολύ creative άτομα αλλά τελικά κάναμε πολλά λεφτά, και τώρα σας αντιγράφουμε σε δευτερόλεπτα και τα φτιάχνουμε και καλύτερα" 

Θα γεμίσουμε αυτοτροφοδοτούμενο "content" που όλα θα θυμίζουν κάτι και όλοι θα δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από το ChatGPT με μηδενική σκέψη.

Ποιος θα δημιουργήσει κάτι νέο αισθητικά και νοητικά; Ποιος θα το κάνει για να τον αντιγράψει στα καπάκια η Google και η OpenAI;

Ξέρω, ακούγομαι γέρος, τα ίδια λέγανε και οι πιο παλιοί για το ίντερνετ και κάθε νέα τεχνολογία, αλλά όσοι το λέτε αυτό ως αντεπιχείρημα δεν συνειδητοποιείτε το μέγεθος του τεχνολογικού άλματος που επιτελείται αυτό τον καιρό και πως μπορεί όντως να κάνει την ανθρωπότητα συλλογικά πιο ηλίθια - τα social media το έχουν κάνει ως ένα σημείο.

Anyway, προτιμώ να κάνω λίγη υπομονή για κάτι ουσιαστικά χρήσιμο από την Apple ή άλλους από το να τροφοδοτώ την Google, ή όποιον άλλον, με τα δεδομένα μου για μια ζωή.

/old person mode off

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...