Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ομάδα. θέλω λίγο την καθοδήγησης σας στο να σεταρω το wireguard στο tplink μου, παρακάτω έχω ανεβάσει φωτογραφίες από το interface του συστήματος. Προηγείται ένα Speed port του ΟΤΕ και μετά ακολουθεί το δικό μου setup ER605 v2.0 + oc200 κοντρόλερ. Αυτό που θέλω είναι να συνδέω το κινητό η την εκάστοτε σύσκεψη στο δίκτυο του σπιτιού μου και να έχω πρόσβαση στο εσωτερικό μου δίκτυο + τον adblocker μου. έχω 3 vlan.

WireGuard 1.png

WireGuard 2.png

WireGuard Smartphone.png

Δημοσ.

Για να παιξει αυτο το σεναριο πρεπει να εχεις Public IP και επισης να κανεις portforward στο speedport.

Εχω και εγω παρομοιο setup (speedport και μετα tplink omada) και απλα εβαλα Tailscale (που ετσι και αλλιως χρησιμοποιει wireguard).

Οποτε θα σου ελεγα να αγνοησεις τις ρυθμισεις που δειχνεις και ειτε να βαλεις tailscale στις συσκευες σου (εγω το εχω στο synology nas μου) η να βαλεις tailscale σε καποιο rasberry/mini pc. Και δεν χρειαζεται port forward πουθενα ουτε σε απασχολει αν εχεις public ip η οχι.

Να ξερεις επισης οτι το ER605 ειναι ηδη βεβαρημενο με το routing. Οπότε αν βαλεις και VPN εκει θα πεσει ακομα περισσοτερο η αποδοση..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KostisKazan είπε

Για να παιξει αυτο το σεναριο πρεπει να εχεις Public IP και επισης να κανεις portforward στο speedport.

Εχω και εγω παρομοιο setup (speedport και μετα tplink omada) και απλα εβαλα Tailscale (που ετσι και αλλιως χρησιμοποιει wireguard).

Οποτε θα σου ελεγα να αγνοησεις τις ρυθμισεις που δειχνεις και ειτε να βαλεις tailscale στις συσκευες σου (εγω το εχω στο synology nas μου) η να βαλεις tailscale σε καποιο rasberry/mini pc. Και δεν χρειαζεται port forward πουθενα ουτε σε απασχολει αν εχεις public ip η οχι.

Να ξερεις επισης οτι το ER605 ειναι ηδη βεβαρημενο με το routing. Οπότε αν βαλεις και VPN εκει θα πεσει ακομα περισσοτερο η αποδοση..

Μου αρέσει η εναλλακτική σου, ναι δεν έχεις άδικο στο ότι είναι φορτωμένο. βεβαια θα μπορούσα να το παίξω και σε proxmox με wgdashboard αλλα ok. με αυτό γλιτώνουμε και port forward και μετά λογικά θα χρειαστώ subnet router, για να βλέπω το εσωτερικό μου δίκτυο σωστά ? η μια επιλογή είναι να το βάλω και εγώ στο synology και η άλλη να το πετάξω σε κανένα κοντέινερ στο proxmox. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, WannaCry είπε

με αυτό γλιτώνουμε και port forward και μετά λογικά θα χρειαστώ subnet router, για να βλέπω το εσωτερικό μου δίκτυο σωστά

Σωστα

4 ώρες πριν, WannaCry είπε

η μια επιλογή είναι να το βάλω και εγώ στο synology

Ναι εγω ηθελα μονο το synology να βλεπω εκτος σπιτιου. Εβαλα το επισημο πακετο tailscale και απλα επαιξε κατευθειαν χωρις καποιο extra routing. Δεν μου χρειαζεται να βλεπω κατι αλλο απο το δικτυο μου εκτος οικιας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...