Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 28/05/2025 at 11:52, lneam said:

ευχαριστω για την απαντηση σου.

δυστυχως μου επιβεβαιωνεις πως η avm μεχρι σημερα δεν εχει ουτε στα ακριβα μοντελα μεγαλες ταχυτητες (>99ΜΒ). Και την ιδια στιγμη, καμια εταιρεια δεν μετραει τις θυρες usb, παρολο που σε προτρεπουν να βαλεις δισκο ως nas. Με αρχη τους μηχανικους, εως και ssd. Σημερα που ενα usb 256GB εχει 28€ στο σκρουτζ με ταχυτητες 700/350 sequential, πως θα ξερουμε πριν την αγορα τι μπορει να ανταποκριθει στις αναγκες μας ?

σε μερικα review αλλα δεν θυμαμαι για ποια μοντελα ειχα βρει speedtests για την Usb.αλλα ηταν σε απειροελαχιστα review.τα περισσοτερα που θα δεις ειναι μια σελιδα review σαν παρουσιαση και τιποτα παραπανω. δεν στο απαγορευει να βαλεις ενα δισκο σαν nas ουτε ειναι απαγορευτικο για χρηση αν πχ ειναι 40-50 mbyte per second. για απλη χρηση ειναι μια χαρα.αν καποιος θελει κατι παραπανω θα παει σε nas.βεβαια επειδη εχει τυχει να παρω και nas να σου πω οτι ακομα και αυτα αν ειναι απα μοντελα απλα σουρνονται λογω hardware. ειχα παρει netgear stora οπως και wd που και τα δυο ηταν φτηνα και ηταν μαυρα χαλια σε ταχυτητες. οποτε η χρηση της usb ειναι generic για general use.

On 29/05/2025 at 15:13, hawkpilot said:

Δεν το γνωρίζεις αν δεν κάνεις δοκιμή. Τα routers δεν έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα τη λειτουργία NAS και γι' αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις δοκιμές από ειδικούς.

ακριβως αυτο.σου δινουν καποια εξτρα πραγματα.και τηλεφωνικο κεντρο στηνεις αλλα δεν σημαινει οτι το fritz θα γινει panasonic και θα δινει τα παντα.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, poulinos είπε

σε μερικα review αλλα δεν θυμαμαι για ποια μοντελα ειχα βρει speedtests για την Usb.αλλα ηταν σε απειροελαχιστα review.τα περισσοτερα που θα δεις ειναι μια σελιδα review σαν παρουσιαση και τιποτα παραπανω. δεν στο απαγορευει να βαλεις ενα δισκο σαν nas ουτε ειναι απαγορευτικο για χρηση αν πχ ειναι 40-50 mbyte per second. για απλη χρηση ειναι μια χαρα.αν καποιος θελει κατι παραπανω θα παει σε nas.βεβαια επειδη εχει τυχει να παρω και nas να σου πω οτι ακομα και αυτα αν ειναι απα μοντελα απλα σουρνονται λογω hardware. ειχα παρει netgear stora οπως και wd που και τα δυο ηταν φτηνα και ηταν μαυρα χαλια σε ταχυτητες. οποτε η χρηση της usb ειναι generic για general use.

η θυρα usb 2 εχει στην πραξη 40ΜΒ + . Αν απο τα λεγομενα σου, οι εταιρειες "βαφτιζουν" τις θυρες ως USB 3 / USB 3.1 / USB 3.2 και ο καταναλωτης εχει στην πραξη 40-50ΜΒ, αυτο δεν ειναι κοροιδια ?

Απο την αλλη εχω review που οι θυρες usb φτανουν τα 377ΜΒ read και 205MB write. Αυτοι πως τα καταφερνουν και η AVM με προιον 400 € δεν μπορει ?

https://dongknows.com/best-wi-fi-router-nas-solutions/

Δημοσ.

Ποιο το νοημα εαν 

On 01/06/2025 at 22:34, lneam said:

Απο την αλλη εχω review που οι θυρες usb φτανουν τα 377ΜΒ read και 205MB write. Αυτοι πως τα καταφερνουν και η AVM με προιον 400 € δεν μπορει ?

Ποιο το νόημα αυτών των ταχυτήτων από την στιγμή που το 1Gbit τερματίζει στα 120MB/sec?

Δημοσ.
7 hours ago, mike299 said:

Ποιο το νοημα εαν 

Ποιο το νόημα αυτών των ταχυτήτων από την στιγμή που το 1Gbit τερματίζει στα 120MB/sec?

οτι εχεις wifi ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πιο γρηγορο όπως και 2.5g port που παιζει και ως lan

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mike299 είπε

στο επανω μερος καθε φωτογραφιας με τις μετρησεις γραφει ... "via a 1Gbps or faster wired connection". Τα μηχανηματα των δοκιμων εχουν ως ελαχιστη αυτη την ταχυτητα. Δεν υπαρχουν μοντελα με θυρες πιο αργες. Συνολικα φτανουν εως και τα 10Gbps . Και οι μετρησεις της υποδοχης USB, μονο σε ενσυρματη συνδεση.

η θυρα lan 1Gbps φτανει θεωριτικα τα 128ΜΒ, το 5690 γιατι υποστηριζει το 1/3 της ταχυτητας ? Γιατι η μεταφορα στην usb θυρα ειναι 40-50ΜΒ ?

Σχετικα με το μοντελο της δοκιμης (5690) να προσθεσω στα αρνητικα και τις 4 θυρες 1Gbps.

Τα προιοντα της AVM σχεδον 2 δεκαετιες που τα παρακολουθω εχουν αργες θυρες lan + usb, παντα σε σχεση με τους ανταγωνιστες. Οσο για τις τιμες τους, παντα ηταν πιο ακριβες απο τους αλλους. Αυτα λοιπον τα 2 που εχω αναφερει ειναι τα μονα αρνητικα που εχω για την εταιρεια και τιποτα αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πιο ωραία σχόλια τα διάβασα από χρήστες fritzbox. Αν το πάρω θα αποκτήσω κι εγώ nerdy coolness;

Δημοσ.
On 03/06/2025 at 08:42, lneam said:

στο επανω μερος καθε φωτογραφιας με τις μετρησεις γραφει ... "via a 1Gbps or faster wired connection". Τα μηχανηματα των δοκιμων εχουν ως ελαχιστη αυτη την ταχυτητα. Δεν υπαρχουν μοντελα με θυρες πιο αργες. Συνολικα φτανουν εως και τα 10Gbps . Και οι μετρησεις της υποδοχης USB, μονο σε ενσυρματη συνδεση.

η θυρα lan 1Gbps φτανει θεωριτικα τα 128ΜΒ, το 5690 γιατι υποστηριζει το 1/3 της ταχυτητας ? Γιατι η μεταφορα στην usb θυρα ειναι 40-50ΜΒ ?

Σχετικα με το μοντελο της δοκιμης (5690) να προσθεσω στα αρνητικα και τις 4 θυρες 1Gbps.

Τα προιοντα της AVM σχεδον 2 δεκαετιες που τα παρακολουθω εχουν αργες θυρες lan + usb, παντα σε σχεση με τους ανταγωνιστες. Οσο για τις τιμες τους, παντα ηταν πιο ακριβες απο τους αλλους. Αυτα λοιπον τα 2 που εχω αναφερει ειναι τα μονα αρνητικα που εχω για την εταιρεια και τιποτα αλλο.

δεν ξερω ποσο δινει η usb αλλα πρακτικα εχω δει nas να εχουν μικρες ταχυτητες.αλλο τοσο ενα router που η δουλεια του δεν ειναι αυτη.επισης συμφωνω με αυτο που λες για τις θυρες.θα γινει στο επομενο μοντελο.οπως βλεπεις το πανε βημα βημα. το ενα μοντελο εχει 10gigabit fiber αλλα wifi 6.το επομενο ειναι μεν wifi 7 αλλα ειναι πχ 2,5 gpbs κτλ.και τωρα νομιζω θα βγει ενα new για 10g με wifi 7. το οτι ειναι πιο ακριβα ειναι πιο πολυ λογω των 5 χρονων εγγυηση συν οτι γενικα σε software τα πανε πολυ καλα και δυνατα. δυσκολο να βρεις bugs.μεγαλη ευκολια κτλ. και δεν βγαζουν οπως η tp link 100 hardware revision.βρισκεις firmware ακομα και πολλα χρονια μετα.

Δημοσ.
On 10/06/2025 at 01:02, vas180 said:

Τα πιο ωραία σχόλια τα διάβασα από χρήστες fritzbox. Αν το πάρω θα αποκτήσω κι εγώ nerdy coolness;

what do u mean? γενικως οπως ολα τα router ετσι και τα fritz εχουν θετικα και αρνητικα.τα αρνητικα ειναι πιο πολυ για οποιον περιμενει advanced ρυθμισεις.

Δημοσ.
On 01/06/2025 at 22:34, lneam said:

η θυρα usb 2 εχει στην πραξη 40ΜΒ + . Αν απο τα λεγομενα σου, οι εταιρειες "βαφτιζουν" τις θυρες ως USB 3 / USB 3.1 / USB 3.2 και ο καταναλωτης εχει στην πραξη 40-50ΜΒ, αυτο δεν ειναι κοροιδια ?

ολα γινονται και ολα ειναι θεμα τιμης. οπως εχω πει αυτο ισχυει και στα nas.σου λενε gigabit port και βγαζει 50 mbyte γιατι το hardware ειναι αστα να πανε.σου λενε στα powerline 2200mbps και δεν τα πετυχαινεις ουτε σαν link, αλλο τοσο σαν ταχυτητα. σιγουρα η usb 3.1 θα παιξει πιο γρηγορα από οτι η usb 2.0 αλλα ναι δεν προκειται να δωσει τρελη ταχυτητα που θα εδινε ενα nas.ο βασικος λογος ειναι οτι ειναι μια συσκευη για ολα.τωρα ενα nas στην usb μπορει να φτανει μεγαλυτερη ταχυτητα ή ακομα και ενα αλλο router να εχει μεγαλυτερη ταχυτητα στην Usb. ο λογος ειναι που θα δωσει προτεραιοτητα η καθε εταιρεια και τι την ενδιαφερει. to fritz κανει λιγο απο ολα. τηλεφωνικο κεντρο.smart home,nas ,τηλεφωνητης,φαξ κτλ.δεν περιμενω σε ολα να ειναι τελειο.αλλιως θα επρεπε να ειναι ακομα πιο ακριβο.οχι οτι ειναι φτηνο αλλα οκ και ως hardware και ως software ειναι ποιοτικο. συν τα 5 χρονια εγγυηση. η asus τα πουλαει πχ σαν gaming routers οποτε εκει θα δωσει εμφαση σε αλλα πραγματα. αν  ηθελε να τα φτασει και η avm θα το εκανε με ακομα πιο δυνατο hardware αλλα θα ανεβαινε το κοστος.γιατι το hardware ειναι και για το vpn κτλ κτλ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδια πως κουμπωσατε τη γραμμη τηλεφωνου οσοι το εχετε?fon δεν τραβηξε εμενα.δε μπορεσα καν να το κανω ρουτερ μονο του,το κουμπωσα στης κοσμοτε σε lan

Δημοσ.
1 hour ago, Dimi00 said:

Ρε παιδια πως κουμπωσατε τη γραμμη τηλεφωνου οσοι το εχετε?fon δεν τραβηξε εμενα.δε μπορεσα καν να το κανω ρουτερ μονο του,το κουμπωσα στης κοσμοτε σε lan

καταρχην τι γραμμη εχεις? adsl?vdsl?fiber?με ont?χωρις ont?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, poulinos είπε

καταρχην τι γραμμη εχεις? adsl?vdsl?fiber?με ont?χωρις ont?

Fiber της cosmote με ont nokia..

Δημοσ.
On 04/07/2025 at 16:44, Dimi00 said:

Fiber της cosmote με ont nokia..

σου απανταω εδω .

τo ont θα συνδεθει με την  wan του 5690 και θα πρεπει να διαλεξεις συνδεση πανω απο wan.οχι σε lan

γινεται και χωρις το ont αλλα θελει αλλη διαδικασια για να κανεις spoof το modem id

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...