Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πανελλαδική έρευνα πραγματοποίησε η ΕΕΤΤ για τα κανάλια εξυπηρέτησης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, με δείγμα 1.203 ατόμων τον Μάρτιο του 2025.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα τηλεφωνικά κέντρα αποτελούν το κανάλι εξυπηρέτησης με τη μεγαλύτερη διείσδυση, καθώς χρησιμοποιούνται από το 58% των καταναλωτών. Τέσσερις στους δέκα καταναλωτές θεωρούν ότι προσφέρουν τις καλύτερες τιμές και εκπτώσεις τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, ενώ το 70% δηλώνει ικανοποιημένο από την εξυπηρέτηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποτελούν το κύριο κανάλι αναφοράς τεχνικών προβλημάτων (34%), με επιτυχή επίλυση στο 72% των περιπτώσεων. 

Η έρευνα διενεργήθηκε με δομημένο ερωτηματολόγιο, τόσο τηλεφωνικά όσο και με διαδικτυακές συνεντεύξεις, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ανδρών και γυναικών ηλικίας 18-65 ετών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σ' αυτή, το 68% των καταναλωτών κατατάσσει τα τηλεφωνικά κέντρα τελευταία στην ευκολία εξυπηρέτησης, κυρίως λόγω δυσκολίας πρόσβασης. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (46%) προτείνουν βελτιώσεις στη λειτουργία τους.

CleanShot2025-05-21at18_38.14@2x.jpg.fff14bb92875b6d1662e2e32e36ce618.jpg

Τα φυσικά καταστήματα, από την άλλη πλευρά, αποτελούν το παραδοσιακό και πιο προσβάσιμο κανάλι εξυπηρέτησης για το 38% των καταναλωτών, με εξαίρεση τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών. Η διείσδυση των φυσικών καταστημάτων ανέρχεται στο 37%, με ιδιαίτερη προτίμηση από τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Τα φυσικά καταστήματα καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση τόσο στο επίπεδο ικανοποίησης (75%) όσο και στην ευκολία εξυπηρέτησης (77%).

Όπως διαπιστώνεται από την έρευνα της ΕΕΤΤ, οι εφαρμογές κινητών (apps) των τηλεπικοινωνιακών παρόχων κατατάσσονται στη δεύτερη θέση σε όρους προσβασιμότητας (27%), στην τρίτη θέση σε διείσδυση (33%) και στην πρώτη θέση σε επίπεδο ικανοποίησης και ευκολίας (78%). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές έχουν υψηλή προτίμηση από τους νεότερους χρήστες και αποτελούν το κύριο κανάλι για ανανεώσεις κινητής τηλεφωνίας, με τον υψηλότερο δείκτη ευκολίας (83%).

Αντίθετα, οι ιστοσελίδες των παρόχων παρουσιάζουν τη χαμηλότερη διείσδυση (18%) και χαρακτηρίζονται από χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης (69%) και ευκολίας εξυπηρέτησης (70%). Χρησιμοποιούνται κυρίως για ενημέρωση σχετικά με νέα προγράμματα (24%), ενώ οι καταναλωτές ζητούν απλοποίηση της δομής και καλύτερες επεξηγήσεις των προϊόντων.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από τη Metron Analysis για λογαριασμό της ΕΕΤΤ, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών από την Αρχή και είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο www.eett.gr. Στόχος της ήταν να διερευνήσει την αντίληψη των καταναλωτών για τα κανάλια πώλησης και εξυπηρέτησης, να αξιολογήσει το επίπεδο ενημέρωσης και να αναδείξει τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα οποία έχουν καταρρεύσει. Ιστορία που έγινε προχθές.

Πάω να κάνω μεταφορά αριθμού στο Cosmote NEO (!) μέσω της εφαρμογής η οποία δεν μου διάβαζε την ταυτότητα. Στην 3η προσπάθεια που πάω να κάνω, η εφαρμογή τρώει σκάλωμα και μου πετάει μήνυμα "η παραγγελία ολοκληρώθηκε" χωρίς να δώσω στοιχεία, χωρίς τίποτα. Εννοείται δεν ήρθε κανένα άλλο confirmation (πχ email) και τους πήρα τηλ και αφού έκανα κάνα 3λεπτο με το botάκι, ακολουθεί το παρακάτω:

1η τηλεφωνήτρια: της εξηγώ όλη την ιστορία

- ά, αυτό είναι είναι αρμοδιότητα του Whats Up , σας συνδέω αμέσως.

2η τηλεφωνήτρια: της ξαναεξηγώ

- α, μισό λεπτάκι να σας συνδέσω με έναν αρμόδιο

3η τηλεφωνήτρια: ξαναλέω την ιστορία για 3η φορά

- α, μάλιστα! θα το ελέγξουμε και θα σας καλέσουμε αν είναι να κάνετε ξανά τη διαδικασία. 

Πέρασαν 4 μέρες από τότε και έκανα τη διαδικασία από την αρχή μόνος μου ενώ ακόμα περιμένω τηλ. 

Η ίδια ιστορία πάνω κατω και στη NOVA

Κλήση στο CC για ερώτηση σχετικά με συμβόλαιο (πόσο είναι η ποινή σε περίπτωση αποχωρησης)

Τηλεφωνήτρια: Πρέπει να πάτε από κατάστημα, δεν παρέχουμε εμείς τέτοιες πληροφορίες.

Κατάστημα: Το κάθε κατάστημα είναι franchise kai έχει πρόσβαση μόνο στα συμβόλαια που κάνει το ίδιο. Πρέπει να στείλετε μήνυμα στο chat.

Chat: Αφού μας στείλετε Υπεύθυνη Δήλωση από το taxis υπογεγραμμένη, σε 2-3 εργάσιμες θα λάβετε απάντηση στο μειλ σας. 

Επεξ/σία από ParafronGR
  • Sad 1
  • Haha 19
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Τα οποια τηλεφωνικα κεντρα κανουν οτι μπορουν για να αποφυγουν να μιλησεις με καποιον ανθρωπο. Αυτα που λενε οτι μαλακια θες πριν οπως πχ διαφημιση μιας υπηρεσιας πριν αρχισουν το flow χανωντας χρονο ενω μπορει να καιγεσαι.

Αστειο δειγμα, μονο 1000 ατομα λες και την εκανε το μινι μαρκετ της γειτονιας στους πελατες του.

Στη στατιστική ένα δείγμα 1000 ατόμων είναι πάρα πολύ καλό και ικανό για να σου δώσει σωστά δεδομένα. Τόσο είναι περίπου το δείγμα ακόμη και σε μεγάλες δημοσκοπήσεις. Επίσης αυτά τα 1000 άτομα δεν προκύπτουν τυχαία αλλά έχουν επιλέγει αντίστοιχα μετά από έρευνες και μελέτες ώστε να υπάρχει μια στρωματοποιημένη κατανομή κλπ. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, billdanos είπε

Στη στατιστική ένα δείγμα 1000 ατόμων είναι πάρα πολύ καλό και ικανό για να σου δώσει σωστά δεδομένα. Τόσο είναι περίπου το δείγμα ακόμη και σε μεγάλες δημοσκοπήσεις. Επίσης αυτά τα 1000 άτομα δεν προκύπτουν τυχαία αλλά έχουν επιλέγει αντίστοιχα μετά από έρευνες και μελέτες ώστε να υπάρχει μια στρωματοποιημένη κατανομή κλπ. 

Μόνο αν η ποιότητα του δείγματος έχει μεγαλύτερη σημασία από το απόλυτο μέγεθός του. Πολλές τέτοιες "έρευνες" είναι χειρότερες και από διπλωματικές εργασίες που οι φοιτητές δίνουν τα ερωτηματολόγια σε συγγενείς και φίλους...😆

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να χασεις τον χρονο σου πηγαινοντας σε φυσικο καταστημα πλεον, ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα με την Cosmote που εχω τις τηλεφωνικες γραμμες μου τοσα χρονια, ευγενεστατοι και εξυπηρετικοι ολοι οι υπαλληλοι που συνομιλησα...

Δημοσ.
12 hours ago, nchatz said:

Πανελλαδική έρευνα πραγματοποίησε η ΕΕΤΤ για τα κανάλια εξυπηρέτησης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, με δείγμα 1.203 ατόμων τον Μάρτιο του 2025.

Γιατί όχι 1.024? 🤓

• Haha 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

οταν παιρνετε και απανταει ρομποτ λεγοντας "καλησπερα σας, πως μπορω να σας βοηθησω" λετε και εσεις "εκπρόσωπος" 10 φορες μεχρι να βαρεθει να απαντάει "με συγχωρειτε, δεν σας καταλαβα" και τελικα να σας συνδεσει σε ανθρωπο ή μονο εγω?

Γεγονός 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Δεν υπαρχει κανενας λογος να χασεις τον χρονο σου πηγαινοντας σε φυσικο καταστημα πλεον, ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα με την Cosmote που εχω τις τηλεφωνικες γραμμες μου τοσα χρονια, ευγενεστατοι και εξυπηρετικοι ολοι οι υπαλληλοι που συνομιλησα...

Μια εποχή εργαζόμουν στη Nova ως b2b πωλητής. Σπίτι αλλά και σε άλλη συσκευή πέραν αυτής που μου παρείχε η εργασία , είχα ΟΤΕ. Στη χώρα τον τυφλών ο μονόφθαλμος βασιλεύει σκηνικό.....Όχι τέλειοι και στο ΟΤΕ αλλά συγκριτικά πολύ καλύτεροι. 

Φαντάσου ακόμα και σαν υπάλληλος δεν είχα κάποιο ενδοεταιρικό αριθμό να καλώ αν θέλω να μην περιμένω και εγώ 15-20 λεπτά στη γραμμή. Απο την ίδια διαδικασία που περνούσε ο ιδιώτης και ο επαγγελματίας(καθώς η γραμμή που είχαμε για πεγγελματίες ήταν το ίδιο χάλι) περνούσα και εγώ σαν υπάλληλος.

Δημοσ.
6 hours ago, basilis_k6 said:

οταν παιρνετε και απανταει ρομποτ λεγοντας "καλησπερα σας, πως μπορω να σας βοηθησω" λετε και εσεις "εκπρόσωπος" 10 φορες μεχρι να βαρεθει να απαντάει "με συγχωρειτε, δεν σας καταλαβα" και τελικα να σας συνδεσει σε ανθρωπο ή μονο εγω?

Και τα υλικά για παστίτσιο αν αρχίσεις λες... το ίδιο πράγμα είναι.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...