Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, eizo είπε

Καλησπέρα αναφερόμουν στην σύγκριση κόστους (γραμμή γαι 2 χρόνια) ή mesh

Ενα καλό ρουτερ με δυνατές κεραίες ,δεν συγκρίνεται με τα παραπάνω. Το mesh  είναι ένας όρος που υιοθετήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των εμφανισιακά όμορφων πλην αδύναμων σε σήμα router όπως τα deco και άλλα. Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στα router με τα repeater-extender με ίσως άλλες ρυθμίσεις . 
Το κόστος ενός καλού ρουτερ με κεραίες σε συνδυασμό με το υπάρχον extender ίσως είναι πιο κάτω από αυτά που ανέφερες.

https://www.skroutz.gr/s/40917540/TP-LINK-Archer-AXE75-v1-Asyrmato-Router-Wi-Fi-6E-me-4-THyres-Gigabit-Ethernet.html
Δύο χρόνια σύνδεση με συνολικό κόστος 180 ευρώ , πες μου που την κάνεις να κάνω και εγώ.

Επίσης δεν σε ρώτησα την σύγκριση κόστους αλλά σε τι είναι καλύτερο το deco από ένα το αντίστοιχο κλασικό WiFi router πέραν τις εμφάνισης .

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Ενα καλό ρουτερ με δυνατές κεραίες ,δεν συγκρίνεται με τα παραπάνω. Το mesh  είναι ένας όρος που υιοθετήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των εμφανισιακά όμορφων πλην αδύναμων σε σήμα router όπως τα deco και άλλα. Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στα router με τα repeater-extender με ίσως άλλες ρυθμίσεις . 
Το κόστος ενός καλού ρουτερ με κεραίες σε συνδυασμό με το υπάρχον extender ίσως είναι πιο κάτω από αυτά που ανέφερες.

https://www.skroutz.gr/s/40917540/TP-LINK-Archer-AXE75-v1-Asyrmato-Router-Wi-Fi-6E-me-4-THyres-Gigabit-Ethernet.html
Δύο χρόνια σύνδεση με συνολικό κόστος 180 ευρώ , πες μου που την κάνεις να κάνω και εγώ.

Επίσης δεν σε ρώτησα την σύγκριση κόστους αλλά σε τι είναι καλύτερο το deco από ένα το αντίστοιχο κλασικό WiFi router πέραν τις εμφάνισης .

Νομίζω ότι μου προτείνεις να αντικαταστήσω το router της COSMOTE στην μία γραμμή, ώστε καταργώντας την δευτερη γραμμή εκεί που το router της COSMOTE δίνει 80% στον 4ο όροφο με το router της Tp-Link να έχω καλύτερη κάλυψη. Θα το ξετάσω και αυτό σαν λύση. Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, eizo είπε

Νομίζω ότι μου προτείνεις να αντικαταστήσω το router της COSMOTE στην μία γραμμή, ώστε καταργώντας την δευτερη γραμμή εκεί που το router της COSMOTE δίνει 80% στον 4ο όροφο με το router της Tp-Link να έχω καλύτερη κάλυψη. Θα το ξετάσω και αυτό σαν λύση. Ευχαριστώ

Απλα λέω ότι τα deco ωραία και καλά είναι αλλά για την δουλειά που θες να κάνεις θα χρειαστείς τουλάχιστον 3 για να πεις ότι θα έχεις κάποιο σήμα στον 4ο εκτος τις απώλειες ταχύτητας που μετά θα έχεις. Εδω με deco WiFi 7 και ζορίζομαι να περάσω σήμα στον από πάνω όροφο όταν με ένα WiFi 6 με κεραίες είχα σήμα σχεδόν παντού.

Δεν διαφωνήσα ως προς το θέμα που άνοιξες και έδωσες λύση , αλλά στην υλοποίηση όπου με τα deco δεν είναι και η καλύτερη….

Τώρα αν ένα απλό ρουτερ της cosmote έδινε σήμα στον 4ο δεν χρειάζεται να σου πω τι θα γίνει αν απλά συνδέσεις ένα καλό WiFi router σε μια θύρα Ethernet του cosmote και φτιάξεις ασύρματο δίκτυο….

Ειδικά αν κατευθύνεις και τις κεραίες ανάλογα.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 01/06/2025 at 22:03, achilles_g_ said:

Πάνω θα φτάσει, για τα 120 τμ δεν ξέρω 

η πλακα πολλες φορες ειναι δυσκολο εμποδιο.οποτε δεν μπορεις να φτασεις ευκολα πανω.

On 01/06/2025 at 22:11, eizo said:

Ευχαριστώ για την σημείωση. Τώρα στα 120 τ.μ. με το router της COSMOTE είναι πολύ καλό το σήμα παντού - έιναι και το extender  . Έκανα και μια δοκιμή συνδεόντας όλες τις συσκεύες του 4ου μόνο με το router του 3ου και πανε μια χαρά (σημειώνω ότι έχω 4 SSID -δύο από το router 2,4 & 5 - και δύο από το extender 2,4 & 5). Κάθε συσκευή ανάλογα με τις δυνατότητες της πιάνει κάποιο αρκετά καλά δηλ. 80 Mbps . Μόνο στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο πέφτει και θεωρώ ότι το DECO θα το καλύψει.

εφοσον με router και extender παιζεις μια χαρα τοτε λογικο θα εισαι και μια χαρα με τα tp link mesh ή οτι αλλο παρεις.απλα τα 5ghz δεν περνανε ευκολα τα εμποδια(απλα να το ξερεις) αλλα ειναι πιο γρηγορα απο τα 2.4ghz. αν δεν καλυψει το τελευταιο δωματιο θα μπορουσες να βαλεις αλλο ενα deco ή σε αναλογη περιπτωση ειχαμε βαλει 3 χ m4 και ενα m3 για το τελευταιο δωματιο.

On 02/06/2025 at 17:52, atheatos said:

Σε τι είναι καλύτερα? One mesh υποστηρίζουν και τα repeater με το κατάλληλο ρουτερ πάντα της tplink. 
Ειμαι κάτοχος deco με WiFi 7 και tplink extender με WiFi 6Ε . Τα deco είναι σχεδιασμένα με έμφαση να καλύπτουν εσωτερικούς χώρους θυσιάζοντας κάποια από την εμβέλεια τους για χάρη της αισθητικής. 
Αν δεν είχα τους μικρούς να μου σπάνε τις κεραίες του ρουτερ δεν θα έπαιρνα deco ,όταν με ένα WiFi router με δυνατές κεραίες ,καλύπτω όλο τον χώρο χωρίς repeater.

Τελος πάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εύχομαι να κάνεις την δουλειά σου με όποιο τρόπο θέλεις και σου αρέσει. 

πολλοι μπερδευουν το mesh με τα repeater οτι ειναι κατι διαφορετικο και επειδη το mesh ειναι πιο καινουριο σαν τεχνολογια οτι θα παιξει πχ πιο δυνατα ενω στην πραξη το mesh ειναι ενα add on στο repeater/access point.

Αν δεν είχα τους μικρούς να μου σπάνε τις κεραίες του ρουτερ

με κανες να γελασω με αυτο. εχω δει σπασμενες κεραιες αλλα απο διαφορα αλλα πραγματα(οχι απο παιδια μεσα στο σπιτι).

On 02/06/2025 at 19:30, atheatos said:

απλα αν βαλει καποιος router και οχι access point mode( ισχυει και για τα deco)μπορει να τον μπερδεψει λιγο λογω των 2 nat.οποτε αν παρει κατι που δεν παιζει σε access point mode τοτε ισως ειναι λιγο θεμα.αν και τα περισσοτερα της tp link παιζουν σε πολλα modes.

On 02/06/2025 at 20:43, eizo said:

αν καταργησεις το router της cosmote απο την μια γραμμη και καταργησεις την δευτερη γραμμη τελειως να ξερεις οτι αν το router δεν εχει voip τοτε θα χασεις την τηλεφωνια.αλλιως θα πρεπει να βαλεις το router της cosmote πισω απο το tp link router.

εννοει μαλλον οτι μπορεις να κανεις τα παντα και χωρις να ειναι deco mesh. απλα router cosmote ή router tp link και μετα repeaters. και στα απλα μοντελα η tp link δινει καποιο mesh

px εχω το re305 και δινει easy mesh

RE305.png

On 02/06/2025 at 21:27, atheatos said:

Εδω με deco WiFi 7 και ζορίζομαι να περάσω σήμα στον από πάνω όροφο όταν με ένα WiFi 6 με κεραίες είχα σήμα σχεδόν παντού.

αν παιζεις στα 6ghz (wifi 7)τοτε εχεις ακομα μεγαλυτερο προβλημα στην διαπερατοτητα απο οτι στα 5ghz(wifi 6)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...