valsas Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου Καλησπέρα σε όλους, Έχω μπεί στη διαδικασια αλλαγής αμαξιού (33m) καθώς οδηγάω ενα toyota corrola 2001 me 380.000 klm (true story), και... πιστεύω ήρθε η ώρα να αποχωριστώ το λιονταράκι και να πάρω κάτι πιο καινούριο. Η ερώτηση για την οποία δεν βρίσκω ιδιαίτερη πληροφορία αν δεν πάρω κάποιο τηλέφωνο, είναι η εξής. Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία απο μακροχρόνιο leasing με δυνατότητα αγοράς? Και πόσο πιο ακριβό (αν είναι) σε σχέση με την αγορά ενός καινούριου αμαξιού. Να σημειώσω εδώ οτι έχω Ε.Ε. αυτή τη στιγμή οπότε να προλάβω όλα τα σχόλια με το οτι αν αξίζει το leasing. Το σκεπτικο μου για να βοηθήσω λίγο παραπάνω, και διορθώστε με αν τα βλέπω όλα ιδανικά και χάνω κάτι, είναι το εξής: Αμα ενα σχετικα καινουριο αμάξι (χρονιάς 2025) το πάρεις leasing για 3-4 χρόνια με δυνατότητα αγοράς μετα το πέρας του leasing, τότε δεν είναι σαν πρακτικά να παίρνεις το αμάξι λίγο φθηνότερα (δεδομένου οτι για τα χρόνια του leasing τα εξόδα θα δηλώνονται στην επειχήρηση, αρα θα και μια μείωση του φόρου+ οτι δεν ασχολείσαι με service και αλλα αγχη) και τελικά θα καταλήξεις με το αμάξι που θές και ξέρεις το οποίο αγοράζεις απο το leasing που έκανες εσυ ο ίδιος? Στο αντίθετο σενάριο είναι η αγόρα kainούριου αμαξιού, με την εγγύηση του κτλπ, το οποίο δεν θα ήθελα να κάνω, δεν το θεωρώ οικονομικά wise choice να πάρω καινούριο αμάξι. Επίσης, θα ήθελα να αποφύγω το σενάριο μάντρας, έστω και για καινούριο αμάξι 2 χρόνων. Cheers !!!
dpolal Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου Το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος του συμβολαίου leasing η τιμή που θα σου ζητήσουν για να αγοράσεις το αμάξι είναι για να πέρνεις βρεγμένη σανίδα και να τους κυνηγάς. Από αυτή την άποψη δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Εκείνο που λένε ότι «συμφέρει» το leasing είναι πως στην λήξη του συμβολαίου είτε το ανανεώνεις είτε κάνεις καινούργιο με νέο όχημα. Ουσιαστικά δηλαδή κρατάς το κεφάλαιο που θα έδινες αν το αγόραζες εξαρχής και απλά πληρώνεις ένα ποσό κάθε μήνα χωρίς στην ουσία να έχεις ποτέ δικό σου αυτοκίνητο. Στο παραπάνω μηνιαίο ποσό περιλαμβάνονται και όλα τα επιπλέον έξοδα που θα πλήρωνες χωριστά: ασφάλεια/service/τρακάρισμα/κλοπή/κλπ. άρα υπό αυτό το πρίσμα συμφέρει. Όσον αφορά τα έξοδα επειδή δηλώνεις ΕΕ, νομίζω ότι αν η χρήση του αυτοκινήτου δεν έχει συνάφεια με τον ΚΑΔ δεν περνάνε. Αλλά τσέκαρε το με το λογιστή σου αυτό για σιγουριά.
james01gr Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Στις 24/5/2025 στις 6:33 ΜΜ, dpolal είπε Το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος του συμβολαίου leasing η τιμή που θα σου ζητήσουν για να αγοράσεις το αμάξι είναι για να πέρνεις βρεγμένη σανίδα και να τους κυνηγάς. Από αυτή την άποψη δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Εκείνο που λένε ότι «συμφέρει» το leasing είναι πως στην λήξη του συμβολαίου είτε το ανανεώνεις είτε κάνεις καινούργιο με νέο όχημα. Ουσιαστικά δηλαδή κρατάς το κεφάλαιο που θα έδινες αν το αγόραζες εξαρχής και απλά πληρώνεις ένα ποσό κάθε μήνα χωρίς στην ουσία να έχεις ποτέ δικό σου αυτοκίνητο. Στο παραπάνω μηνιαίο ποσό περιλαμβάνονται και όλα τα επιπλέον έξοδα που θα πλήρωνες χωριστά: ασφάλεια/service/τρακάρισμα/κλοπή/κλπ. άρα υπό αυτό το πρίσμα συμφέρει. Όσον αφορά τα έξοδα επειδή δηλώνεις ΕΕ, νομίζω ότι αν η χρήση του αυτοκινήτου δεν έχει συνάφεια με τον ΚΑΔ δεν περνάνε. Αλλά τσέκαρε το με το λογιστή σου αυτό για σιγουριά. Ότι δουλειά και αν κάνει ως ΕΕ, αρκεί για να πάει ένα γράμμα μεταξύ της ίδιας πόλης μπορεί να δικαιολογήσει leasing αυτοκινητου. Αυτό που δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει είναι η αγορά με την λήξη γιατί δεν θα μπορεί να περάσει την αγορά επιβατικού αυτοκινήτου ως πάγιο. Εαν είναι επαγγελματικό οκ. @tp Σχετικά με το κόστος του leasing, συνήθως δίνεις έως το τέλος της τετραετίας περίπου το 80% της αξίας του αυτοκινήτου. Και εάν ζητήσεις εξαγορά θα πληρώσεις περίπου το 40-50% της αξίας του ακόμη. https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Apokthsh-aytokinhtoy-me-leasing-Posa-xrhmata-glitwnw-se-service-telh-asfaleia-kai-lastixa_269182.asp Διάβασε αυτό να δεις πως πάνε τα πράγματα στο περιπου. Το μεγάλο στοίχημα είναι πόσο θα πουλήσεις εσύ το αυτοκίνητο στο τέλος της τετραετίας.
kage Δημοσ. Τετάρτη στις 10:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:23 μμ (επεξεργασμένο) Βλακειες γραφουν.αναλογα το συμβολαιο π υπογραφουν ειναι Υπαρχει leasing με φιξ τιμες εξαγορας 3ετιας 4ετιας ακομη κ στις γνωστες εταιριες leasing/rent a car/leasing θυγατρικων εταιρειων αντ.πειων υπαρχει leasing κ απο τις ιδιες τις μητρικες κ τραπεζες τους... με δοσεις κ στο τελος η αντιστοιχη εξαγορα π λεγεται big ballon ή 10% προκαταβολη+δοσεις Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:46 πμ από kage 1
Betman13 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:15 μμ Από καθαρή περιέργεια, πόσοι δίνουν χωρίς προκαταβολή; Με ένα γρήγορο google βρήκα 2 αλλά μου φάνηκαν ότι είναι πανάκριβοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα