Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που έγινε είναι πολύ απλό, το σύστημα της τράπεζας πήρε την συναλλαγή που πήγες να κάνεις σαν ύποπτη και την μπλοκαρε, εσύ προσπάθησες 2 -3 φορές , όπως είπες και αυτό χτύπησε  κόκκινο .

Τωρα αυτό που σου είπαν είναι μια μπούρδα μιας και εσύ έκανες την συναλλαγή, αλλά αυτοί επρεπε να στο μπλοκάρουν και έκαναν και ακύρωση κάρτας, για να είναι καλυμμένοι .

πολυ το σκέφτεστε , τπτ δεν είναι , εσύ έκανες την συναλλαγή .

το παραπάνω το λέω μιας και είμαι στο επάγγελμα του cybersecurity και γνωρίζω πόσο εύκολα χτυπάει ένα false positive .

• Like 7
Δημοσ.

τσεκαρε το κινητο σου για υποπτο software ή τον υπολογιστη απο οπου πηγες να κανεις τη συναλλαγη. Για να το μπλοκαρε η τραπεζα καποιος πηγε να σου κανει υποκλοπη. Ειναι πολυ πιθανο να εχεις φαει ιο στην πλατφορμα σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα να πω ότι με το διαρροή στοιχείων κάρτας ο υπάλληλος σίγουρα θα εννοούσε ότι κάποια στιγμή τα στοιχεία τις κάρτας έγιναν γνωστά σε κάποιον και τώρα προσπαθεί να κάνει συναλλαγή και όχι ότι τα στοιχεία της κάρτας διερευσαν σε αυτήν την συναλλαγή, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούν να το δουν.

1 λεπτό πριν, RockyBalboaGr είπε

τσεκαρε το κινητο σου για υποπτο software ή τον υπολογιστη απο οπου πηγες να κανεις τη συναλλαγη. Για να το μπλοκαρε η τραπεζα καποιος πηγε να σου κανει υποκλοπη. Ειναι πολυ πιθανο να εχεις φαει ιο στην πλατφορμα σου. 

Η τράπεζα μπλόκαρε την συναλλαγή γιατί τις φάνηκε ύποπτη , αλλά την συναλλαγή την έκανε ο φίλος μας και όχι κάποιος κακόβουλος , η τράπεζα και κάθε τράπεζα δεν μπορεί να δει αν υπάρχει διαρροή στοιχειων

Επεξ/σία από militarist
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, militarist είπε

Αυτό που έγινε είναι πολύ απλό, το σύστημα της τράπεζας πήρε την συναλλαγή που πήγες να κάνεις σαν ύποπτη και την μπλοκαρε, εσύ προσπάθησες 2 -3 φορές , όπως είπες και αυτό χτύπησε  κόκκινο .

Τωρα αυτό που σου είπαν είναι μια μπούρδα μιας και εσύ έκανες την συναλλαγή, αλλά αυτοί επρεπε να στο μπλοκάρουν και έκαναν και ακύρωση κάρτας, για να είναι καλυμμένοι .

πολυ το σκέφτεστε , τπτ δεν είναι , εσύ έκανες την συναλλαγή .

το παραπάνω το λέω μιας και είμαι στο επάγγελμα του cybersecurity και γνωρίζω πόσο εύκολα χτυπάει ένα false positive .

Μάλλον αυτό είναι το ποιο πιθανό όπως έχουν αναφέρει και άλλα παιδιά γιατί όπως είπα δεν τους είδα να με δίνουν πειστικές απαντήσεις όταν ζητούσα παραπάνω λεπτομερείες για το συμβάν π..χ όταν ζήτησα να μάθω για την διαρροή πως και πότε έγινε μου είπε σήμερα 

Επίσης σε θέματα ασφάλειας είμαι πολύ προσεκτικός ειδικά σε αυτά, κάνω περίπου 17 χρόνια online συναλλαγές από την πρώτη μέρα με paypal 

Στο pc ότι πρόγραμμα έχω είναι αγορασμένο η oficial free,έχω συγκεκριμένα αξιόπιστα site που επισκεφτομαι  τα ίδια και στις android συσκευές που έχω κοινώς δεν μπαίνω όπου να ναι πόσο μάλλον να κάνω αγορά απευθείας με την κάρτα σε άσχετα site 

Οπότε στο μέγιστο δυνατό ξέρω πως να προστατεύσω τον εαυτό μου για αυτό από την αρχή μου φάνηκε περίεργο όλο αυτό γιατί ξέρω ότι δεν έκανα κάτι έστω και καταλαθος 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tollisth είπε

Μάλλον αυτό είναι το ποιο πιθανό όπως έχουν αναφέρει και άλλα παιδιά γιατί όπως είπα δεν τους είδα να με δίνουν πειστικές απαντήσεις όταν ζητούσα παραπάνω λεπτομερείες για το συμβάν π..χ όταν ζήτησα να μάθω για την διαρροή πως και πότε έγινε μου είπε σήμερα 

Επίσης σε θέματα ασφάλειας είμαι πολύ προσεκτικός ειδικά σε αυτά, κάνω περίπου 17 χρόνια online συναλλαγές από την πρώτη μέρα με paypal 

Στο pc ότι πρόγραμμα έχω είναι αγορασμένο η oficial free,έχω συγκεκριμένα αξιόπιστα site που επισκεφτομαι  τα ίδια και στις android συσκευές που έχω κοινώς δεν μπαίνω όπου να ναι πόσο μάλλον να κάνω αγορά απευθείας με την κάρτα σε άσχετα site 

Οπότε στο μέγιστο δυνατό ξέρω πως να προστατεύσω τον εαυτό μου για αυτό από την αρχή μου φάνηκε περίεργο όλο αυτό γιατί ξέρω ότι δεν έκανα κάτι έστω και καταλαθος 

Κοιτα ο υπάλληλος που μίλησες το ποιο πιθανό είναι να μην έχει ιδέα από cybersecurity, είναι απλά support.

Απλώς θα κοίταξε τον λόγο που έχει βάλει κάποιος cybersecurity analyst ,  για το block και αυτό σου είπε, και σου είπε σήμερα γιατί σήμερα έγινε το block.

• Like 1
Δημοσ.

Το έκαναν και σ' εμένα επειδή είχα κάνει μία αγορά από την Ινδία. Τους εξήγησα ότι κακώς μου μπλόκαραν την κάρτα και δεν πρόκειται να δεχθώ την ακύρωση. Επίσης τους είπα ότι δεν θα πάρουν ένα σέντ σε κάθε περίπτωση. Στη συνέχεια μου τηλεφώνησε μία υπάλληλος και μου είπε οτι η κλήση καταγράφεται και εάν θέλω να κάρτα πρέπει να αναλάβω την ευθύνη σε περίπτωση που έχει γίνει διαρροή των στοιχείων της (*εξωφρενικό αλλά μου έδωσαν την επιλογή εάν και όταν γίνει κάτι η τράπεζα δεν έχει ευθύνη.. απίθανοι τύποι) . Συμφώνησα και ενεργοποιήθηκε ξανά και την χρησιμοποιώ 1 χρόνο χωρις θέματα. Να ξέρετε ότι οι συστημικές τράπεζες έχουν γίνει κάτι σαν υπόκοσμος.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, spirostolios είπε

Το έκαναν και σ' εμένα επειδή είχα κάνει μία αγορά από την Ινδία. Τους εξήγησα ότι κακώς μου μπλόκαραν την κάρτα και δεν πρόκειται να δεχθώ την ακύρωση. Επίσης τους είπα ότι δεν θα πάρουν ένα σέντ σε κάθε περίπτωση. Στη συνέχεια μου τηλεφώνησε μία υπάλληλος και μου είπε οτι η κλήση καταγράφεται και εάν θέλω να κάρτα πρέπει να αναλάβω την ευθύνη σε περίπτωση που έχει γίνει διαρροή των στοιχείων της (*εξωφρενικό αλλά μου έδωσαν την επιλογή εάν και όταν γίνει κάτι η τράπεζα δεν έχει ευθύνη.. απίθανοι τύποι) . Συμφώνησα και ενεργοποιήθηκε ξανά και την χρησιμοποιώ 1 χρόνο χωρις θέματα. Να ξέρετε ότι οι συστημικές τράπεζες έχουν γίνει κάτι σαν υπόκοσμος.

Τσάμπα ακύρωση φάγαμε από ότι φαίνεται τελικά,αυτό που είπε και ο φίλος ποιο πάνω το έκαναν καθαρά για είναι καλυμμένοι αυτοί 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έχουν ακυρώσει κάρτα για διαρροή στοιχείων από κάρτα που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ για on line αγορά. Μόνο σε ΑΤΜ είχε γίνει χρήση. Οι αθεόφοβοι χρέωσαν την έκδοση της καινούργιας και ύστερα από παράπονα/καταγγελίες που έκανα όπου μπορούσα που μου πιστωσαν το ποσό. Τράπεζα Πειραιώς. 

Άρα TS βάλε και αυτό το σενάριο σαν ενδεχόμενο 

Επεξ/σία από li@m
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, li@m είπε

Μου έχουν ακυρώσει κάρτα για διαρροή στοιχείων από κάρτα που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ για on line αγορά. Μόνο σε ΑΤΜ είχε γίνει χρήση. Οι αθεόφοβοι χρέωσαν την έκδοση της καινούργιας και ύστερα από παράπονα/καταγγελίες που έκανα όπου μπορούσα που μου πιστωσαν το ποσό. Τράπεζα Πειραιώς. 

Άρα TS βάλε και αυτό το σενάριο σαν ενδεχόμενο 

Μου είπαν θα την στείλουν δωρεάν 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Ολόκληρη τράπεζα με κέρδος δις €, απασχόλησε 2 τηλεφωνητές για να κλέψει 6€. Οκ...

6€ ειναι απο 1 πελατη. Για σκεψου σε ποσους (χιλιαδες;) πελατες μπορει να συμβαινει το ιδιο "προβλημα", απλα δε μπηκαν να το γραψουν στο ινσομνια. 

4 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Θα συμφωνούσα, αν δεν του την έδιναν δωρεάν.

Αυτος διαμαρτυρηθηκε και του την εδωσαν δωρεαν. Πολλοι αλλοι μπορει οχι μονο να μη διαμαρτυρηθηκαν αλλα να ηταν πολυ χαρουμενοι που τη γλυτωσαν με "μολις" 6€.

2 λεπτά πριν, lector είπε

6€ ειναι απο 1 πελατη. Για σκεψου σε ποσους (χιλιαδες;) πελατες μπορει να συμβαινει το ιδιο "προβλημα", απλα δε μπηκαν να το γραψουν στο ινσομνια. 

Αυτος διαμαρτυρηθηκε και του την εδωσαν δωρεαν. Πολλοι αλλοι μπορει οχι μονο να μη διαμαρτυρηθηκαν αλλα να ηταν πολυ χαρουμενοι που τη γλυτωσαν με "μολις" 6€.

ΥΓ. Το οτι τη δινουν δωρεαν μετα απο γκρινια, χωρις πολλα πολλα, υποδεικνυει οτι το κοστος τεινει στο 0, αρα το κερδος τεινει στο 100%. 

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, tollisth είπε

Καλησπέρα

Όπως λέει και ο τίτλος συνέβει αυτό πριν λίγο 

Πήγα να κάνω αγορά μέσω skroutz (η κάρτα δεν ήταν αποθηκευμένη) και μου έβγαλε μήνυμα ότι απορρίφθηκε από την τράπεζα δοκίμασα άλλες 2-3 φορές,είπα μήπως έφαγε κάποιο κόλλημα τα ίδια 

Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα  (eurobank ) να δω τι έγινε μου είπαν ότι το σύστημα μπλόκαρε αυτόματα την κάρτα χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες και σε αναμονή για να την ξεμπλοκαρει 

Μετά με σύνδεσε με έναν κύριο σε ασφαλή γραμμή από ότι μου είπε και με ενημέρωσε ότι την στιγμή που πήγε να γίνει η αγορά το σύστημα εντόπισε διαρροή των στοιχείων της  κάρτας με αποτέλεσμα να την κλειδώσει αυτόματα,τον ρώτησα και επέμεινα σε αυτό εαν υπάρχει περίπτωση να  είναι λάθος του συστήματος και μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση 

Μου ακύρωσε την κάρτα και θα μου στείλουν καινούργια 

Το πρόβλημα είναι τώρα στο skroutz δηλαδή,τους έχουν χακαρει δεν έχουν πάρει πρέφα?

Πολύ περίεργο ότι έχει γίνει,παροιμία εμπειρία κάποιος άλλος ?

Εννοείς ότι η κάρτα σου απορρίφθηκε από το Skroutz και τις 2-3 φορές (κόκκινο banner) ενώ έβαζες σωστά το otp ή έκανες την αποδοχή στην εφαρμογή της τράπεζας με επιτυχία;

Δεν συνέβη μόνο σε εσένα, αλλά και σε μένα!(με άλλη τράπεζα βέβαια πριν 6 ημέρες ακριβώς).

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, svartevarg είπε

Εννοείς ότι η κάρτα σου απορρίφθηκε από το Skroutz και τις 2-3 φορές (κόκκινο banner) ενώ έβαζες σωστά το otp ή έκανες την αποδοχή στην εφαρμογή της τράπεζας με επιτυχία;

Δεν συνέβη μόνο σε εσένα, αλλά και σε μένα!(με άλλη τράπεζα βέβαια πριν 6 ημέρες ακριβώς).

Ναι σωστά κόκκινο banner αλλά η απόρριψη γινόταν πριν καν έρθει η ταυτοποίηση(στην αρχική επικοινωνία με την τράπεζα) 

Από ότι φαίνεται με τά τώρα δεδομένα από εδώ μέσα και άλλοι χρήστες το έχουν πάθει τις τελευταίες ημέρες στον skroutz   τουλάχιστον σε όσους έχουν μπει insomnia και έχουν διαβάσει το post 

Οπότε κάτι συμβαίνει με skroutz απο ότι φαίνεται ίσως έχουν αλλάξει κάποια ρύθμιση,υπάρχει κάποιο bug, κάτι γίνεται πάντως και βαράει κόκκινο στις τράπεζες

Να σκεφτείς τους είχα παρατήσει με όλες τις πολιτικές τους που αλλάζουν είχα πάνω από χρόνο να παραγγείλω και δυστυχώς έγινε και αυτό οπότε ξανά θα το σκεφτώ δίπλα και τριπλά ξανά 

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα έκανα 3 αγορές από Σκρουτζ δεν είχα κάποιο θέμα. Εγώ θεωρώ ότι ο κυριότερος ύποπτος είναι η τράπεζα σου.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dtk-386 είπε

Προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα έκανα 3 αγορές από Σκρουτζ δεν είχα κάποιο θέμα. Εγώ θεωρώ ότι ο κυριότερος ύποπτος είναι η τράπεζα σου.

Έχουν αναφερθεί περιστατικά από διάφορες τράπεζες,δεν μιλάμε μόνο για το δικό μου περιστατικό πλέον,τουλάχιστον 3 άτομα σε αυτό το ποστ που έχουν πάθει το ίδιο τις τελευταίες ήμερες με σκρουτζ και τράπεζα 

Ίσως να φταίνε και οι τράπεζες όλα είναι πιθανά άλλα κάτι γίνεται από ότι φαίνεται

Ίσως να είναι κάποιο bug δεν ξέρω

Δημοσ.

Χωρίς να έχω παρατηρήσει κάτι ύποπτο και χωρίς να έχω πρόβλημα με την κάρτα. Με πήραν τηλέφωνο από eurobank και μου είπαν ότι παρατήρησαν προσπάθειες συναλλαγών. Με ρώτησαν να δώσω έγκριση για ακύρωση. Αν και έπεσα από ένα μικρό σύννεφο έδωσα την έγκριση και έστειλαν νέα κάρτα ΔΩΡΕΑΝ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...