liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 09:05 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:05 πμ Στις 25/5/2025 στις 10:49 ΜΜ, tzitzikas2 είπε Αν αποσυνδεθει από το wi-fi υπάρχει περίπτωση να κόψει την παροχή ρεύματος στην συσκευής? Γιατί θα συνδέσω επάνω ψυγείο.για να δω την κατανάλωση και αν γίνει κάτι τέτοιο θα έχω πρόβλημα. Ευχαριστώ! Μη βάλεις πριζακι με ρελέ στο ψυγείο. Σε περίπτωση αστοχίας θα γίνει χοντρή μ@λακια ( όπως σε εμένα που έγινε στις διακοπές και όταν γυρίσαμε παραλίγο να πετάξουμε το ψυγείο από τα σκουλήκια μιας και είχαν σαπίσει τα κρέατα). Εκεί βάλε έναν tuya με clamp .
nvel Δημοσ. Τρίτη στις 09:05 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:05 πμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, mike15 είπε εαν ειναι πολυ μικρη δεν πεφτει νομιζω αν είναι μικρή δεν σου αυξάνει την κατανάλωση Επεξ/σία Τρίτη στις 09:06 πμ από nvel
nvel Δημοσ. Τρίτη στις 09:27 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:27 πμ φυσικά και μετριέται, αλλά αν έχεις την ικανότητα να αντιληφθείς ως αυξημένη κατανάλωση τις 3kWh ανά μήνα να σε προτείνω για πρόσληψη αντί να βάζουμε ems σε κτήρια
Bigi444444 Δημοσ. Τρίτη στις 11:40 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:40 πμ 3 ώρες πριν, mountains1 είπε Μου λεγε ανθρωπος που δουλευει σε ηλεκτρικαδικο, οτι 'βγαζουν κουζινες που καινε λιγοτερο ρευμα, και ειναι τοσο αδυναμες που σου ψηνουν αργοτερα το φαγητο, οποτε αναγκαζεσαι και τις εχεις περισσοτερες ωρες αναμενες, και ουσιαστικα καινε το ιδιο ρευμα, και κανουν και περισσοτερες ωρες!' Ναι, είναι λιγότερο ισχυρές οι αντιστάσεις τους. Ο παλιός έψηνε σε λίγο λιγότερο χρόνο από τον καινούριο, αλλά η κατανάλωση ήταν πολλαπλάσια. Στα χαρακτηριστικά του καινούριου έκαναν λόγο για κατανάλωση περίπου 1kwh ανά κύκλο χρήσης. Και πράγματι τόσο πρέπει να είναι. Και οι εστίες έχουν επίσης μικρότερη κατανάλωση. Πώς δικαιολογείται δεν ξέρω, πάντως σε εμάς υπήρξε χαοτική διαφορά. Απλά χαοτική. Μιλάμε ακόμα και για 300kwh τον μήνα. 3 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Οι φούρνοι δεν έχουν ακραιες διαφορές καθώς είναι με αντιστάσεις που καίνε πάνω κάτω τα ίδια. Εκτός αν έχει επαγωγικες εστίες. Αλλά ο φούρνος δουλεύει μια φορά τις 2 ημέρες. Κυρίως ο φούρνος δουλεύει ως 1-3 ώρες max την εβδομάδα και ανά δύο ημέρες μια εστία 0,5-3 ώρες. Οπότε δεν θα είναι κάτι ακραίο η κατανάλωση πιστεύω. Διαρροή αν είχες θα έπεφτε το ρελέ διαφυγής. Πίστεψέ με έχουν. Την αλλαγή την έκανα πριν ένα δίμηνο. Τον χρησιμοποιούσαμε καθημερινά βέβαια εμείς και τις περισσότερες φορές και δύο φορές την ημέρα. Εσένα τώρα βέβαια είναι πιο αραιή χρήση. Άσε που δεν ξέρω εάν έχεις ήδη σύγχρονο φούρνο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 μμ 24 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Ναι, είναι λιγότερο ισχυρές οι αντιστάσεις τους. Ο παλιός έψηνε σε λίγο λιγότερο χρόνο από τον καινούριο, αλλά η κατανάλωση ήταν πολλαπλάσια. Στα χαρακτηριστικά του καινούριου έκαναν λόγο για κατανάλωση περίπου 1kwh ανά κύκλο χρήσης. Και πράγματι τόσο πρέπει να είναι. Και οι εστίες έχουν επίσης μικρότερη κατανάλωση. Πώς δικαιολογείται δεν ξέρω, πάντως σε εμάς υπήρξε χαοτική διαφορά. Απλά χαοτική. Μιλάμε ακόμα και για 300kwh τον μήνα. Πίστεψέ με έχουν. Την αλλαγή την έκανα πριν ένα δίμηνο. Τον χρησιμοποιούσαμε καθημερινά βέβαια εμείς και τις περισσότερες φορές και δύο φορές την ημέρα. Εσένα τώρα βέβαια είναι πιο αραιή χρήση. Άσε που δεν ξέρω εάν έχεις ήδη σύγχρονο φούρνο. Καλύτερη μόνωση στον φούρνο;
Bigi444444 Δημοσ. Τρίτη στις 03:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:39 μμ 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Καλύτερη μόνωση στον φούρνο; Ποιος ξέρει; Πάντως ο παλιός δεν έκανε εξαερισμό από μπροστά, όπως κάνει ο τωρινός, οπότε δεν μπορώ να βγάλω άκρη από άποψη συγκράτησης της θερμότητας. Ίδια μάρκα είναι εντωμεταξυ και οι δύο. Ο παλιός πάντως έψηνε σίγουρα πιο νόστιμα και, όταν ήταν φορτωμένος με μεγαλύτερες ποσότητες, αρκετά πιο σύντομα. Μπορεί και μια ώρα συντομότερα.
thanasisxask Δημοσ. Τετάρτη στις 04:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:20 μμ Στις 27/5/2025 στις 9:05 ΠΜ, liakjim είπε Μη βάλεις πριζακι με ρελέ στο ψυγείο. Σε περίπτωση αστοχίας θα γίνει χοντρή μ@λακια ( όπως σε εμένα που έγινε στις διακοπές και όταν γυρίσαμε παραλίγο να πετάξουμε το ψυγείο από τα σκουλήκια μιας και είχαν σαπίσει τα κρέατα). Εκεί βάλε έναν tuya με clamp . Μήπως το έκλεισες εσύ κατά λάθος;
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 04:24 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:24 μμ 3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Μήπως το έκλεισες εσύ κατά λάθος; Όχι, κάηκε 1
tzitzikas2 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:25 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:25 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, thanasisxask είπε Μήπως το έκλεισες εσύ κατά λάθος; για αυτό θα γίνει ελεγχόμενα ημέρες που θα είμαι σπίτι. Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό. Π.χ θα το βάλω Σαββάτο και Κυριακή. και με βάση την μέτρηση θα κάνω αναγωγή στον μήνα τις kwh να έχω μιά εκτίμηση. αν δεν είμαι αυτό το ΣΚ κάποιο άλλο. Αλλά να είμαι εδώ οπωσδήποτε, μόνο αν λείψω π.χ 2-3 ώρες δεν πειράζει. πήρα το Tapo p110 (το έκανα και update) το συνέδεσα με τον αφυγραντήρα που έχω (επισυνάπτω το ταμπελάκι) και δείχνει μόνο 29-30watt οτί τραβάει. Δεν έχει υγρασία το σπίτι αυτή την στιγμή καθόλου. Το πιστολάκι δείχνει 1.943w. Με blutooth που πρότεινε να κάνω σύνδεση το video τους δεν συνδέθηκε, με wifi οκ. έβαλα και τιμή kwh. Το 30w είναι real time μέτρηση ή μέσος όρος? Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:29 μμ από tzitzikas2
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 08:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:34 μμ 7 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε για αυτό θα γίνει ελεγχόμενα ημέρες που θα είμαι σπίτι. Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό. Π.χ θα το βάλω Σαββάτο και Κυριακή. και με βάση την μέτρηση θα κάνω αναγωγή στον μήνα τις kwh να έχω μιά εκτίμηση. αν δεν είμαι αυτό το ΣΚ κάποιο άλλο. Αλλά να είμαι εδώ οπωσδήποτε, μόνο αν λείψω π.χ 2-3 ώρες δεν πειράζει. πήρα το Tapo p110 (το έκανα και update) το συνέδεσα με τον αφυγραντήρα που έχω (επισυνάπτω το ταμπελάκι) και δείχνει μόνο 29-30watt οτί τραβάει. Δεν έχει υγρασία το σπίτι αυτή την στιγμή καθόλου. Το πιστολάκι δείχνει 1.943w. Με blutooth που πρότεινε να κάνω σύνδεση το video τους δεν συνδέθηκε, με wifi οκ. έβαλα και τιμή kwh. Το 30w είναι real time μέτρηση ή μέσος όρος? Δεν υπάρχουν αφυγραντήρες που καίνε μόλις 30W. Αυτός που δείχνεις θα πρέπει να είναι κοντά στα 200-250W. (εκτός και αν έπαιζε μόνο ο ανεμιστήρας)
hawkpilot Δημοσ. Τετάρτη στις 10:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:20 μμ 1 hour ago, tzitzikas2 said: για αυτό θα γίνει ελεγχόμενα ημέρες που θα είμαι σπίτι. Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό. Π.χ θα το βάλω Σαββάτο και Κυριακή. και με βάση την μέτρηση θα κάνω αναγωγή στον μήνα τις kwh να έχω μιά εκτίμηση. αν δεν είμαι αυτό το ΣΚ κάποιο άλλο. Αλλά να είμαι εδώ οπωσδήποτε, μόνο αν λείψω π.χ 2-3 ώρες δεν πειράζει. πήρα το Tapo p110 (το έκανα και update) το συνέδεσα με τον αφυγραντήρα που έχω (επισυνάπτω το ταμπελάκι) και δείχνει μόνο 29-30watt οτί τραβάει. Δεν έχει υγρασία το σπίτι αυτή την στιγμή καθόλου. Το πιστολάκι δείχνει 1.943w. Με blutooth που πρότεινε να κάνω σύνδεση το video τους δεν συνδέθηκε, με wifi οκ. έβαλα και τιμή kwh. Το 30w είναι real time μέτρηση ή μέσος όρος? Οι μετρήσεις σε W αφορούν στιγμιαία κατανάλωση. Την συνολική κατανάλωση θα τη δεις στην καρτέλα "Χρήση Ενέργειας" και μετριέται σε kWh. 1
tzitzikas2 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:57 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 10:57 μμ 2 ώρες πριν, liakjim είπε Δεν υπάρχουν αφυγραντήρες που καίνε μόλις 30W. Αυτός που δείχνεις θα πρέπει να είναι κοντά στα 200-250W. (εκτός και αν έπαιζε μόνο ο ανεμιστήρας) Επειδή δεν ακούω τον συμπιεστή καθόλου θεωρώ ότι δεν δουλεύει ο συμπιεστής. όταν δουλεύει με υγρασία φουλ το χειμώνα κάτι 70-80% (είμαστε παραθαλάσσια) κάνει θόρυβο. Μάλλον μόνο ο ανεμιστήρας δουλεύει. Όταν κατέβασα σκάλα πέσανε κι άλλο τα βατ. 1
tzitzikas2 Δημοσ. Σάββατο στις 12:09 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 12:09 πμ 292w έδειξε η εφαρμογή tapo όση ώρα δούλευε ο συμπιεστής του αφυγραντήρα. Έχει μέτρια υγρασία σήμερα και δούλεψε.
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 09:08 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:08 πμ 8 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε 292w έδειξε η εφαρμογή tapo όση ώρα δούλευε ο συμπιεστής του αφυγραντήρα. Έχει μέτρια υγρασία σήμερα και δούλεψε. Ενεργοβόρος για 16άρης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα