Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω σε υπολογιστή ενα σκληρό 500άρι HDD με 30.000 τραγούδια και δυστυχως συνεχώς κολλάει δραμματικά.Προσπάθησα να τον αντιγράψω σε εναν ssd 500αρι με  την κλασσική μέθοδο με ένα κουτί ssd και ένα καλώδιο usb. Ομως καθυστερεί πολύ δηλάδη για να αντιγράψει ένα τραγούδι μπορεί να κάνει και 5 λεπτά!

Υπάρχει καποιος τρόπος να βελτιωθεί ο HDD να  τον αντιγράψω στον SSD; 

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, monoxromos είπε

Εχω σε υπολογιστή ενα σκληρό 500άρι HDD με 30.000 τραγούδια και δυστυχως συνεχώς κολλάει δραμματικά.Προσπάθησα να τον αντιγράψω σε εναν ssd 500αρι με  την κλασσική μέθοδο με ένα κουτί ssd και ένα καλώδιο usb. Ομως καθυστερεί πολύ δηλάδη για να αντιγράψει ένα τραγούδι μπορεί να κάνει και 5 λεπτά!

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα, υγεία του HDD? Θα τον έβαζα αυτόν εξωτερικό και θα τον αντέγραφα σε άλλον υπολογιστή για να μην τρέχει και λειτουργικό μαζί.

• Like 1
Δημοσ.

Υγεια 4%.Αυτός όμως ειναι  παλαιου τυπου δίσκος (ο ....ασθενής)  πώς μπορώ να τον κάνω εξωτερικό,βλέπεις εδώ είναι επαρχία και εκτός από ένα public ,Γερμανο και Κοτσόβολο δεν υπάρχουν άλλα καταστήματα πληροφορικής.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, monoxromos είπε

Ευχαριστώ πολύ

Πιθανόν να έχει κατεστραμένους τομείς. Δες το Roadkil’s Unstoppable Copier που κάνει γι'αυτή τη δουλειά μπας και σώσεις ότι σώζεται

Επίσης κάνε scan και με το hddscan για να δείς τη υγεία του δίσκου..

Επίσης είναι και το teracopy. Υποτίθεται παρακάμπτει τα κολλήματα και αντιγράφει ότι αντιγράφεται

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, monoxromos είπε

Υγεια 4%.Αυτός όμως ειναι  παλαιου τυπου δίσκος (ο ....ασθενής)  πώς μπορώ να τον κάνω εξωτερικό,βλέπεις εδώ είναι επαρχία και εκτός από ένα public ,Γερμανο και Κοτσόβολο δεν υπάρχουν άλλα καταστήματα πληροφορικής.

Σώσε ότι σώζεται γιατί ο δίσκος έχει ήδη πεθάνει.

• Like 2
Δημοσ.

Τωρα  κάνω μια προσπάθεια με το macrium πως το βλέπεις θα αποδώσει; Θα σε ενημερωσω πάντως.

Μπα βρήκε προβλημα και σταματησε τώρα κοιτάζω με το teracopy ,περιμένω ,ευχαριστω για την βοήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και με το teracory αργει πολύ μπου λέει για να τα περάσει όλα θέλει ένα μήνα!

Ομως παρατηρώ οταν ανοιγω τον παλιό δίσκο και επιλέγω ένα τραγούδι παίζει αλλά στην μεταφορά παρουσιαζεται το πρόβλημα.

Μήπως υπάρχει τρόπος διόρθωσης αυτου του δίσκου, τι άλλο να σκεφτώ,δεν ξερω και πολλά...

Να βάλω το δίσκο στην....κατάψυξη; Τι να πώ;

Επεξ/σία από monoxromos
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, monoxromos είπε

Καλησπερα και με το teracory αργει πολύ μπου λέει για να τα περάσει όλα θέλει ένα μήνα!

Ομως παρατηρώ οταν ανοιγω τον παλιό δίσκο και επιλέγω ένα τραγούδι παίζει αλλά στην μεταφορά παρουσιαζεται το πρόβλημα.

Μήπως υπάρχει τρόπος διόρθωσης αυτου του δίσκου, τι άλλο να σκεφτώ,δεν ξερω και πολλά...

Να βάλω το δίσκο στην....κατάψυξη; Τι να πώ;

Tα έχεις όλα χύμα;Δεν ειναι σε φακέλους;Αντέγραψε φάκελο φάκελο.

Δημοσ.

Ειναι σε φακελους,το ίδιο κάνει πάει απελπιστικα αργά,ενα τραγούδι κάθε ...πεντε λεπτά! Φοβάμαι μηπως δεν ειναι ο δίκος αλλά παρεισέφρησε  κανένας ιός ή καποιοι μπλοκαραν τα αρχεία.Υπάρχει καποιο προγραμμα να εξέγξει τα αρχεία αν έχουν ιό; Ψαχνω να βρω γιατί πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, monoxromos είπε

Ειναι σε φακελους,το ίδιο κάνει πάει απελπιστικα αργά,ενα τραγούδι κάθε ...πεντε λεπτά! Φοβάμαι μηπως δεν ειναι ο δίκος αλλά παρεισέφρησε  κανένας ιός ή καποιοι μπλοκαραν τα αρχεία.Υπάρχει καποιο προγραμμα να εξέγξει τα αρχεία αν έχουν ιό; Ψαχνω να βρω γιατί πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.

Ο σκληρός αυτός έχει και το λειτουργικό ή μόνο τραγούδια? Αν δεν μπορεί να γίνει backup image με το macrium τότε είναι όντως κατεστραμμένος. Τοτε πας σε πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων και άλλα κόλπα με Linux , σαν αυτά του άλλου τοπικ:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/243211-τα-έχασα-όλα-hard-disk-data-recovery/?do=getNewComment

Δημοσ.

Το κατάλληλο εργαλείο για την περίπτωσή σου είναι λογικά το ddrescue, αυτό λειτουργεί αντιγράφοντας πρώτα ότι αντιγραφεται χωρίς πρόβλημα, προσπερνώντας συνοπτικά τα "χαλασμένα" μέρη του σκληρού (αυτά που κάνουν την απλή αντιγραφή να κολλάει και να πηγαίνει αργά). Κρατάει αρχείο με το τι αντέγραψε και τι όχι, και στο δεύτερο πέρασμα ξαναπροσπαθεί να αντιγράψει μόνο όσα δεν κατάφερε στο πρώτο πέρασμα. Μπορεί να κάνει όσα τέτοια περάσματ θέλεις.

Οπότε έχεις σχετικα γρήγορα ένα αντίγραφο με ότι σώζεται σίγουρα, και μετά μπορείς να το αφήσεις να τρέχει για μέρες και να προσπαθεί να συμπληρώσει και ότι λείπει, χωρίς να έχεις να χάσεις κάτι.

Είναι εργαλείο που τρέχει σε linux και θέλει λίγη προσοχή (να διαβάσεις καλά τις παραμέτρους που παίρνει και τι κάνουν), δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ.

Αγαπητέ φίλε δυστυχώς κάτιειχαν τα αρχεία και κατά την ώρα της αντιγραφής σβήστηκαν. Τώρα δεν μου βρίσκει ο υπολογιστής ούτε τον δίσκο.Ουτε στη διαχείριση δίσκων.

Και δεύτερον αν μπορέσω και τον  βρώ υπάρχει κανένα πρόγραμμα free ανάκτησης δεδομένων; Σε ευχαριστω για την βοήθεια σου!

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, monoxromos είπε

Αγαπητέ φίλε δυστυχώς κάτιειχαν τα αρχεία και κατά την ώρα της αντιγραφής σβήστηκαν. Τώρα δεν μου βρίσκει ο υπολογιστής ούτε τον δίσκο.Ουτε στη διαχείριση δίσκων.

Και δεύτερον αν μπορέσω και τον  βρώ υπάρχει κανένα πρόγραμμα free ανάκτησης δεδομένων; Σε ευχαριστω για την βοήθεια σου!

Οπως σου είπα και προηγουμένως, ο δίσκος είναι κατεστραμμένος. Πας στο άλλο τοπικ που έβαλα το λινκ και ρωτάς. Τα αρχεία αν είχαν κάτι θα κατέστρεφαν και τους άλλους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι και όχι μόνο αυτόν. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, monoxromos είπε

να ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον δίσκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...