Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ! Εχω κάποιες προσωπικές αμφιβολίες περί του διπλώματος και τι πιο ωραίο απ το να ζητήσεις απόψεις άγνωστων στο ίντερνετ 😂 (αστειεύομαι) 

είχα πάντα όνειρο να έχω το δικό μ μηχανάκι όχι κάτι τρελό. Αυτή τη στιγμή ο πρώτος στόχος είναι τα 125

το θέμα τώρα ποιο είναι 

είμαι αρκετά μικρόσωμος άνθρωπος και αδύνατος με αποτέλεσμα να ζορίζομαι στα πρώτα δύο μαθήματα  που είχε και αρκετά μποφόρ αέρα να στηρίξω τη μηχανή κ κάπως μπήκα σ δεύτερες σκέψεις (την έριξα κ κάνα δυο φορές να μη πω και ψέματα)

Θεωρείται φυσιολογικό η να τ αφήσω τ άθλημα; 🤭

Ειναι θέμα τεχνικής εν τέλη η οδήγηση μηχανής ή θέμα σωματικής διάπλασης 

κάποιος μ εμπειρία στην οδήγηση μηχανής μήπως έχει να ρίξει φώτα στην υπόθεση!

ευχαριστώ για το χρόνο σας 

Επεξ/σία από RaKa
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, RaKa είπε

Εχω κάποιες προσωπικές αμφιβολίες περί του διπλώματος

Μπορείτε να εξετάσετε και το ενδεχόμενο να βγάλετε δίπλωμα για τετράτροχες ATV.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Μπορείτε να εξετάσετε και το ενδεχόμενο να βγάλετε δίπλωμα για τετράτροχες ATV.

αν έχει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου δεν χρειάζεται άλλο δίπλωμα σύμφωνα με 

https://www.gocar.gr/news/feed/43916,Goyroynes_ston_dromo_prostimo.html

τα συγκεκριμένα οχήματα οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου. Αν κάποιος είναι κάτοχος αυτού, τότε μπορεί να νοικιάσει όποιο ATV θέλει, χωρίς περιορισμό σε κυβικά εκατοστά. Από την άλλη, με δίπλωμα δικύκλου από ΑΜ έως Α, οι μοναδικές «γουρούνες» που μπορούν να οδηγηθούν είναι οι πολύ μικρές, με κινητήρα έως 49 κ.εκ. και τελική ταχύτητα έως 45 km/h. Στην περίπτωση που ο οδηγός κυκλοφορεί με μεγαλύτερο ATV και δίπλωμα μοτοσυκλέτας, προβλέπεται πρόστιμο 200 € και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 1 έως 12 μήνες.  

Δημοσ.

Ναι οκ.... αφήστε τα ATV στην άκρη.

Δεν έχει να κάνει με την σωματική σου διαπλαση, ειδικά όταν μιλάμε για τόσα λίγα κυβικά που είναι και λίγα τα κιλά. Όλα είναι θέμα εμπειρίας και εξάσκησης.

Δεν αναφέρεις και τι ύψος έχεις και σε τι μηχανή σε βάλανε.

Αλλά όπως και να έχει, συνέχισε τα μαθήματα και κάνε μικρά βήματα κάθε φορά. Θα ξεκινήσεις με κάτι μικρό για να μάθεις τις βασικές αρχές των δίκυκλων και πως τα χειριζόμαστε ως αναβάτες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sorath είπε

Ναι οκ.... αφήστε τα ATV στην άκρη.

Δεν έχει να κάνει με την σωματική σου διαπλαση, ειδικά όταν μιλάμε για τόσα λίγα κυβικά που είναι και λίγα τα κιλά. Όλα είναι θέμα εμπειρίας και εξάσκησης.

Δεν αναφέρεις και τι ύψος έχεις και σε τι μηχανή σε βάλανε.

Αλλά όπως και να έχει, συνέχισε τα μαθήματα και κάνε μικρά βήματα κάθε φορά. Θα ξεκινήσεις με κάτι μικρό για να μάθεις τις βασικές αρχές των δίκυκλων και πως τα χειριζόμαστε ως αναβάτες.

αυτο^

απλα δεν αγοραζεις μηχανη πολυ πανω απο τα κυβικα σου γιατι θα πεφτεις συχνα σταματημενος. δεν ειναι τιποτα βεβαια, το παθαινω συχνα.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα, 

Εγώ θα μεταφέρω την δική μου εμπειρία, καθώς ήμουν χρόνια πριν σε παρόμοια θέση και με λίγα σχετικά τότε κιλά. 

Ξεκίνησα με ένα κινέζικο παπάκι 50cc με συμπλέκτη στο χέρι. Ο συμπλεκης στο χέρι για να μάθω να οδηγώ με ταχύτητες. Ήταν σε πολύ χαμηλή τιμή, με το σκεπτικό ότι αν δεν μου αρέσει ή αν έχω κάποια πτώση (όπως και είχα) , να έχω την μικρότερη δυνατή χασουρα.

Καθώς μου άρεσε, το πούλησα το παπάκι και πήρα ένα 250cc. Πάλι με ταχύτητες. Ξεκίνησα και μικρές βόλτες 50-100 χλμ. 

Και μετά από 2 χρόνια, πήρα και την πρώτη μοτοσικλέτα με παραπάνω κυβικά.

Κάθε φορά που ήθελα να ανέβω κατηγορία, πήγαινα σε σχολή οδηγών και έπαιρνα το κατάλληλο δίπλωμα. Θεώρησα ότι ήταν ο πιο σωστός τρόπος.

Ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά . Να μην φοβάσαι τις μοτοσυκλέτες. Όλοι έχουμε πέσει και όλοι στην αρχή, είχαν το άγχος της οδήγησης. 

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ελπιζω να ναι θεμα εμπειριας και οχι κυβικων

Δε θελω να παω σε κατι μεγαλυτερο απο 125 με καλυπτει πληρως ιδιως για οδηγηση εντος πολεως.

Στη μηχανη που μου εδωσαν πατουσε με τις μυτες τη στηριζα και εν κινηση δεν ειχα θεμα. μονο στην ακινητοποιηση μου επεσε 1-2 φορες.

Σιγουρα τα πολλα μποφορ αερα που ειχε το δυσκολεψαν απλα θελω να ειμαι σιγουρη οτι δεν ειναι παρηγορια στον αρρωστο. Απλως δε  θελω να χαραμισω χρονο και χρημα σε κατι που μπορει να μη μπορω απ τη φυση μου να κανω. 157 ειμαι για καποιον που ρωτησε το υψος μου

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, RaKa είπε

Απλως δε  θελω να χαραμισω χρονο και χρημα σε κατι που μπορει να μη μπορω απ τη φυση μου να κανω. 157 ειμαι για καποιον που ρωτησε το υψος μου

δεν υπαρχει αυτο. το υψος δεν ειναι προβλημα, δεν εισαι 1,50. ισως αν εισαι 40-45 κιλα να δυσκολευτεις στατικα αλλα θα το μαθεις σιγα σιγα. παρε ενα ελαφρυ μηχανακι που να πατας 2 ποδια κατω εστω και στις μυτες. αγορασε ενα ζευγαρι μποτακια στην τελικη. το κανουν πολλες γυναικες.

o dani perdosa ειναι στα κυβικα σου btw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα εισαι σε σχολη κ σε βλεπουν να ριχνεις μηχανακι κ δεν σ προτειναν τιποτα? Δηλ.βγαζεις ολη την "πιστα" slalom ,ευθεια ,u turn κ πεφτεις στο σταματημα?! Αυτα κανουν ακομη σαν δοκιμασια?

Τελος παντων υπαρχουν ενα σωρο χαμηλα ηλεκτρικά..ακομη κ ηλικιωμενοι σε χειροτερη κατασταση τα εχουν..κ μερικα δεν θελουν διπλωμα

https://youtu.be/etqqzJ06R90?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
5 ώρες πριν, RaKa είπε

μονο στην ακινητοποιηση μου επεσε 1-2 φορες.

Εν κινήση κανένα δίτροχο δεν πέφτει ακόμα και αν το αφήσεις να πάει μόνο του, από ποδήλατο μέχρι μηχανή.
Από την άλλη δεν πρέπει να υπάρχει μοτοσυκλετιστής που να μην του έχει πέσει η μηχανή σταματημένος έστω και μία φορά, είναι κάτι σαν κανόνας.
Συνήθεια είναι, χρειάζεται λίγο καιρό του για να μπορέσεις να καταλάβεις και να διαχειριστείς το βάρος της.

• Like 1
Δημοσ.

Μην μασάς. Στην αρχή έχεις το άγχος γενικά μην πέσεις. Το σταμάτημα είναι πιο δύσκολο.!

Θα συνηθίσεις το βάρος και σε λίγο απλά θα πατάς με το ένα πόδι.

Πάρε το δίπλωμα σου και καλές βόλτες (πάντα με κράνος)!

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, kage said:

Σιγουρα εισαι σε σχολη κ σε βλεπουν να ριχνεις μηχανακι κ δεν σ προτειναν τιποτα? Δηλ.βγαζεις ολη την "πιστα" slalom ,ευθεια ,u turn κ πεφτεις στο σταματημα?! Αυτα κανουν ακομη σαν δοκιμασια?

Τελος παντων υπαρχουν ενα σωρο χαμηλα ηλεκτρικά..ακομη κ ηλικιωμενοι σε χειροτερη κατασταση τα εχουν..κ μερικα δεν θελουν διπλωμα

https://youtu.be/etqqzJ06R90?

Αυτές τις ασκήσεις κάνουν αλλά όχι πρώτο μάθημα έκανα δεν κάναμε όλα αυτά απ το πρώτο μάθημα. 
τοχμονο που μου είπαν είναι ότι συμβαίνει κ να δοκιμάσουμε κ μια μέρα που δε θα έχει τόσο αερα

θεωρείτε ότι αν παω σε σκούτερ πχ κ όχι σε μηχανάκι με συμπλέκτη θα είναι πιο εύκολο;

Υ.γ. Τα ηλεκτρικά δε μ ενδιαφέρουν για όσους το πρότειναν ευχαριστώ πάντως 

και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...