spikefth Δημοσ. Δευτέρα στις 06:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:37 μμ Καλησπερα στην ομαδα, λοιπον εχω μια τηλεοραση LG Lcd 42LH5000-ZB, ειναι μοντελο του '10. Γενικα κανενα προβλημα μεχρι σημερα. Ξαφνικα στην συνδεση με την κεραια μου εμφανιζει 'χωρις σημα' ενω μεχρι προχθες δουλευε αψογα. Καποιες φορες αν την κλεισω και ανοιξω παλι, πιανει τα καναλια. Υπαρχει περιπτωση να μην πηγαινει ρευμα στον δεκτη της τηλεορασης ή να υπαρχει καποιο προβλημα εκει? Μου κανει εντυπωση που μια πιανει, μια οχι και δεν ξερω αν αξιζει να παει σε ηλεκτρονικο ή να ψαξω για καποια καινουρια για αγορα. Αν εχετε αντιμετωπισει παρόμοιο προβλημα θα με βοηθουσε η εμπειρια και η αποψη σας. Ευχαριστω!
Petros Electron Δημοσ. Δευτέρα στις 09:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:01 μμ 2 ώρες πριν, spikefth είπε LG Lcd 42LH5000-ZB, ειναι μοντελο του '10 Καλα σε εβγαλε 15 χρονια μαν.. καιρος ειναι να την αλλάξεις. Αλλιως αν θελεις τοσο να την κρατήσεις παρε εναν εξ. επίγειο δεκτή και σύνδεσε τον στο HDMI. Και όσο κρατήσει. 1
spikefth Δημοσ. Δευτέρα στις 09:29 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:29 μμ 26 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καλα σε εβγαλε 15 χρονια μαν.. καιρος ειναι να την αλλάξεις. Αλλιως αν θελεις τοσο να την κρατήσεις παρε εναν εξ. επίγειο δεκτή και σύνδεσε τον στο HDMI. Και όσο κρατήσει. Σωστα. Θεωρεις οτι ειναι βλαβη της κεραιας ετσι ξαφνικα οποτε με εναν δεκτη ειναι οκ? Ευχαριστω για την απαντηση
Petros Electron Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 μμ 18 λεπτά πριν, spikefth είπε Σωστα. Θεωρεις οτι ειναι βλαβη της κεραιας ετσι ξαφνικα οποτε με εναν δεκτη ειναι οκ? Ευχαριστω για την απαντηση Συνήθως ειναι βλάβη στο tuner της TV. Αλλα σε αυτες το tuner ειμαι πανω στην κεντρικη. Επισης μπορει να ειναι και κατι απο τροφοδοσια δηλαδη απο το τροφοδοτικο. Αν εχεις εναν επιγειο ψηφιακο δεκτη δοκιμασε πρωτα με αυτον ετσι ωστε να αποκλησεις το ενδεχομενο οτι ειναι το προβλημα απο την κεραια σου. Και τελος ναι εχω δει αυτο το προβλημα σε αλλες TV οχι μονο να μην πιανουν ολα τα καναλια αλλα και σε μια περιπτωση δεν επιανε μια συχνοτητα ενω η κεραια ηταν οκ. Ηταν μια panasonic ΤV και τελικα το βολεψαμε με εναν εξωετρικο δεκτη επιγειο. 1
Πέτρος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:09 μμ 3 ώρες πριν, spikefth είπε Καλησπερα στην ομαδα, λοιπον εχω μια τηλεοραση LG Lcd 42LH5000-ZB, ειναι μοντελο του '10. Γενικα κανενα προβλημα μεχρι σημερα. Ξαφνικα στην συνδεση με την κεραια μου εμφανιζει 'χωρις σημα' ενω μεχρι προχθες δουλευε αψογα. Καποιες φορες αν την κλεισω και ανοιξω παλι, πιανει τα καναλια. Υπαρχει περιπτωση να μην πηγαινει ρευμα στον δεκτη της τηλεορασης ή να υπαρχει καποιο προβλημα εκει? Μου κανει εντυπωση που μια πιανει, μια οχι και δεν ξερω αν αξιζει να παει σε ηλεκτρονικο ή να ψαξω για καποια καινουρια για αγορα. Αν εχετε αντιμετωπισει παρόμοιο προβλημα θα με βοηθουσε η εμπειρια και η αποψη σας. Ευχαριστω! Βγάλε την από το ρεύμα, πάτα 1-2 φορές το power, αποσύνδεσε τα πάντα από πάνω της, κι άσε την 1-2 ώρες έτσι. Δες αν/πότε θα αρχίσει να στο ξανακάνει.
afm Δημοσ. Τρίτη στις 04:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:24 μμ (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, spikefth είπε Καλησπερα στην ομαδα, λοιπον εχω μια τηλεοραση LG Lcd 42LH5000-ZB, ειναι μοντελο του '10. Γενικα κανενα προβλημα μεχρι σημερα. Ξαφνικα στην συνδεση με την κεραια μου εμφανιζει 'χωρις σημα' ενω μεχρι προχθες δουλευε αψογα. Καποιες φορες αν την κλεισω και ανοιξω παλι, πιανει τα καναλια. Υπαρχει περιπτωση να μην πηγαινει ρευμα στον δεκτη της τηλεορασης ή να υπαρχει καποιο προβλημα εκει? Μου κανει εντυπωση που μια πιανει, μια οχι και δεν ξερω αν αξιζει να παει σε ηλεκτρονικο ή να ψαξω για καποια καινουρια για αγορα. Αν εχετε αντιμετωπισει παρόμοιο προβλημα θα με βοηθουσε η εμπειρια και η αποψη σας. Ευχαριστω! Όπως σου γράφει και ο Petros Electron το πιθανότερο είναι να είναι το tuner της tv. Μπορείς όμως να ελέγξεις κάποια απλά πράγματα για να σιγουρευτείς. Ξεκίνησε από τα απλά. Αν δεν έχεις έναν εξωτερικό επίγειο δέκτη: α. Βγάλε το φις της κεραίας από την tv. β. Έλεγξε την υποδοχή της tv αν είναι σταθερή ή κουνιέται (ειδικά το κεντρικό στοιχείο της που συχνά ξεκολάει - σπάει). γ. Έλεγξε το καλώδιο αν είναι εντάξει ή έχει σπασίματα, αν τα βύσματα είναι σωστά. δ. Δοκίμασε ένα νέο καλώδιο κεραίας. Αν έχεις έναν εξωτερικό επίγειο δέκτη όπως λέει και ο Petros Electron μπορούμε να ελέγξουμε αν το πρόβλημα είναι στην κεραία ή στην tv. α. Βάλε την κεραία στον δέκτη. β. Συνέδεσε τον δέκτη με την τηλεόραση με ένα καλώδιο hdmi ή scart (αν είναι παλιός). γ. Συντονίσου στην αντίστοιχη είσοδο της τηλεόρασης (hdmi ή scart) για να δεις το σήμα του δέκτη. δ. Συντόνισε τα κανάλια στον δέκτη (αν δεν είναι ήδη συντονισμένα). Αν βλέπεις τα κανάλια κανονικά, τότε το πρόβλημα είναι στο δέκτη της τηλεόρασης. Αν δεν έχεις εικόνα τότε το πρόβλημα είναι στο σύστημα της κεραίας σου. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:29 μμ από afm 2
Chloe2 Δημοσ. Τρίτη στις 06:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:10 μμ 19 ώρες πριν, Πέτρος είπε Βγάλε την από το ρεύμα, πάτα 1-2 φορές το power, αποσύνδεσε τα πάντα από πάνω της, κι άσε την 1-2 ώρες έτσι. Παλαιότερα με αυτή την μέθοδο δούλεψε ξανά για λίγο καιρό (γύρω στο δίμηνο) τηλεόρασή μας.
Πέτρος Δημοσ. Τρίτη στις 09:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:54 μμ 3 ώρες πριν, Chloe2 είπε Παλαιότερα με αυτή την μέθοδο δούλεψε ξανά για λίγο καιρό (γύρω στο δίμηνο) τηλεόρασή μας. Τώρα?
ringboy Δημοσ. Τρίτη στις 10:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:16 μμ Και πως ξερεις οτι δεν φταιει κατι στο κεραιοσυστημα? Απο το φις δλδ μεχρι την κεραια ή ο ενισχυτης αν εχεις.
afm Δημοσ. Τρίτη στις 11:49 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:49 μμ (επεξεργασμένο) Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως: Όπως σου γράφει και ο Petros Electron το πιθανότερο είναι να είναι το tuner της tv. Μπορείς όμως να ελέγξεις κάποια απλά πράγματα για να σιγουρευτείς. Ξεκίνησε από τα απλά. Αν δεν έχεις έναν εξωτερικό επίγειο δέκτη: α. Βγάλε το φις της κεραίας από την tv. β. Έλεγξε την υποδοχή της tv αν είναι σταθερή ή κουνιέται (ειδικά το κεντρικό στοιχείο της που συχνά ξεκολάει - σπάει). γ. Έλεγξε το καλώδιο αν είναι εντάξει ή έχει σπασίματα, αν τα βύσματα είναι σωστά. δ. Δοκίμασε ένα νέο καλώδιο κεραίας. Αν λοιπόν έχεις έναν εξωτερικό επίγειο δέκτη μπορείς να ελέγξεις αν το πρόβλημα είναι στο κεραιοσύστημα σου ή στην τηλεόραση σου. α. Βάλε την κεραία στον δέκτη. β. Συνέδεσε τον δέκτη με την τηλεόραση με ένα καλώδιο hdmi ή scart (αν είναι παλιός). γ. Συντονίσου στην αντίστοιχη είσοδο της τηλεόρασης (hdmi ή scart) για να δεις το σήμα του δέκτη. δ. Συντόνισε τα κανάλια στον δέκτη (αν δεν είναι ήδη συντονισμένα). Αν βλέπεις τα κανάλια κανονικά, τότε το πρόβλημα είναι στο δέκτη της τηλεόρασης. Αν δεν έχεις εικόνα τότε το πρόβλημα είναι στο σύστημα της κεραίας σου. Τόσο απλά, χωρίς έξοδα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:04 πμ από afm
Chloe2 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:21 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:21 πμ 9 ώρες πριν, Πέτρος είπε Τώρα? Την παλιά μη λειτουργική smart TV τη δώσαμε για ανακύκλωση και αγοράστηκε άλλη απλή με 89 ευρώ -αν θυμάμαι καλά- (τη συνδέσαμε με το tv box της Vodafone TV για να έχει κάποιες smart δυνατότητες ). 1
Πέτρος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 πμ 1 ώρα πριν, Chloe2 είπε Την παλιά μη λειτουργική smart TV τη δώσαμε για ανακύκλωση και αγοράστηκε άλλη απλή με 89 ευρώ -αν θυμάμαι καλά- (τη συνδέσαμε με το tv box της Vodafone TV για να έχει κάποιες smart δυνατότητες ). Γράψε λάθος, σε μπέρδεψα με τον TS. Καλημέρα. 1
johnkou77 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:04 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:04 μμ Υπαρχουν καποια μοντελα lg που εβγαζαν αυτη τη βλαβη δηλαδη να χαλαει το tuner και να μην πιανει καναλια,αλλα ειναι ασυμφορο για επισκευη παιρνεις εναν αποκωδικοποιητη με 20ευρω και κανεις τη δουλεια σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα