dukas77 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Γεια σας,μετά από πολλά χρόνια έφτασε η ώρα για αναβάθμιση του υπολογιστή μου...παίζω μια στις τόσες wow σε HD ανάλυση και η χρήση είναι καθημερινή... σκέφτομαι λοιπόν τα εξής.cpu ryzen5 7600,ssd Samsung 990 pro 1tb nvme,mobo msi pro b650-s wifi d5,και ram Kingston Fury beast black 32gb ddr5 6000/cl 30...από το παλιό σύστημα θα κρατήσω το κουτί haf x,ένα τροφοδοτικό 750w cooler master,κάρτα γραφικών μια 1650, καθώς και έναν ssd και έναν hdd.ειμαι οκ με αυτά; Σας ευχαριστώ πολύ
Windfur Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Εγώ θα πήγαινα σε κάποιον πιο οικονομικο nvme και την διαφορα θα την εβαζα να παρω 7700 αντι για 7600. Κατα τα αλλα μια χαρα επιλογες. Κλασσικες . 2
nickol-us Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Αν επιτρέπεται, ποιο το παρόν σύστημα και ποιος ο σκοπός της εν λόγω αναβάθμισης; Δεν έχεις βάλει λινκ με σύγκριση τιμών, σαν χαρακτηριστικά οι επιλογές δε δείχνουν άσχημες. Πιθανολογώ θα προτιμούσα κάποια b850 μητρική και σίγουρα θα επέλεγα πιο φθηνό nvme, καθώς θεωρώ τον 990pro κάπως αχρείαστα ακριβό
dukas77 Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 26 Μαϊου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,η αναβάθμιση θα γίνει διότι έχει πεθάνει σχεδόν η μητρική...ο gpu είναι ο I7 950...με 6 gb ram...αν θεωρείτε ότι με φθηνότερο ssd δεν θα δω αισθητή διαφορά κάθε πρόταση καλοδεχούμενη...το mobo θέλω να έχει wifi, η επιλογή έχει γίνει από e shopκαι το μπάτζετ είναι 550-600
flikifloki Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Η επιλογή του e-shop έχει γίνει ενδεικτικά ή υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να γίνει αγορά απ'το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι τιμές που έχει σε επεξεργαστές ειδικά δεν είναι πάντα ίδιες με σκρουτζ κλπ οπότε για να γίνει σωστή πρόταση από κάποιον, πρέπει να ξέρει. π.χ. Θα πρότεινα συνήθως τον 7600 αντί του 7600x γιατί είναι οικονομικότερος με μηδαμινές διαφορές απόδοσης. Στο e-shop όμως ο 7600x είναι 13 ευρώ λιγότερο απ'τον απλό.
dukas77 Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 27 Μαϊου 10 ώρες πριν, flikifloki είπε Η επιλογή του e-shop έχει γίνει ενδεικτικά ή υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να γίνει αγορά απ'το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι τιμές που έχει σε επεξεργαστές ειδικά δεν είναι πάντα ίδιες με σκρουτζ κλπ οπότε για να γίνει σωστή πρόταση από κάποιον, πρέπει να ξέρει. π.χ. Θα πρότεινα συνήθως τον 7600 αντί του 7600x γιατί είναι οικονομικότερος με μηδαμινές διαφορές απόδοσης. Στο e-shop όμως ο 7600x είναι 13 ευρώ λιγότερο απ'τον απλό. Επέλεξα το eshop λόγω ποικιλίας, χαμηλών τιμών και επιλογή δόσεων...ο 7600x είναι φθηνότερος αλλά θέλει ψυχτρα...αν αξίζει μπορω να το δω..
TopCLR Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 14 ώρες πριν, dukas77 είπε Γεια σας,μετά από πολλά χρόνια έφτασε η ώρα για αναβάθμιση του υπολογιστή μου...παίζω μια στις τόσες wow σε HD ανάλυση και η χρήση είναι καθημερινή... ...από το παλιό σύστημα θα κρατήσω το κουτί haf x,ένα τροφοδοτικό 750w cooler master,κάρτα γραφικών μια 1650, καθώς και έναν ssd και έναν hdd.ειμαι οκ με αυτά; Σας ευχαριστώ πολύ 13 ώρες πριν, dukas77 είπε η αναβάθμιση θα γίνει διότι έχει πεθάνει σχεδόν η μητρική...ο gpu είναι ο I7 950...με 6 gb ram... Αν τυχόν το CoolerMaster τροφοδοτικό έχει την ίδια ηλικία με τον i7 950, πρέπει να το αντικαταστήσεις και αυτό! 1
dukas77 Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 27 Μαϊου Το τροφοδοτικό είναι περίπου 10 χρόνων! Το έχω σκεφτεί να το αλλάξω...καμία οικονομική πρόταση;κοντά στα 80€
TopCLR Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Για τα 80€ όχι αλλά στα 90€ τώρα η προσφορά του e-shop για το SEASONIC CORE GX (2024) 650W (ATX 3.1, PCI-E 5.1 και 7 χρόνια εγγύηση) μου μοιάζει καλή. 2
dukas77 Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 27 Μαϊου 59 λεπτά πριν, TopCLR είπε Για τα 80€ όχι αλλά στα 90€ τώρα η προσφορά του e-shop για το SEASONIC CORE GX (2024) 650W (ATX 3.1, PCI-E 5.1 και 7 χρόνια εγγύηση) μου μοιάζει καλή. Πολύ καλή επιλογή φαίνεται,τα 650 θα με καλύψουν κ σε μελλοντική αναβάθμιση κάρτας;
TopCLR Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Εάν δεν έχεις σκοπό να βάλεις κάποιο "θηρίο" κάρτα γραφικών αργότερα, μια χαρά είναι τα 650W του Seasonic! Παράδειγμα, ακόμα και RX 9070 και RTX 5070 μπορείς να βάλεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Προσωπικά δεν θα φοβόμουν και τις RX 9070 XT, RTX 5070ti αφού έχουν μικρή διαφορά κατανάλωσης με τις προηγούμενες! Αν πιστεύεις πως θα παίξεις κάτι πιο βαρύ από το WoW και σε μεγαλύτερη ανάλυση από HD που είσαι τώρα. Τότε θα χρειαστείς μεγαλύτερη κάρτα από αυτές που ανέφερα.
ICE-T Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου απο 850watt και ανω οτι παρεις για να μην παει για πεταμα σε μελλοντικη αναβαθμιση .
flikifloki Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 8 ώρες πριν, dukas77 είπε Επέλεξα το eshop λόγω ποικιλίας, χαμηλών τιμών και επιλογή δόσεων...ο 7600x είναι φθηνότερος αλλά θέλει ψυχτρα...αν αξίζει μπορω να το δω.. Είμαι της άποψης πως, εκτός αν πρόκειται για πάρα πολύ σφιχτό budget, μια ψύκτρα αξίζει. Υπάρχουν αρκετά cpu που θα παίξουν μια χαρά και με stock, αλλά αφού κάνεις το βήμα για am5, κάτι σαν μια Arctic 36 νομίζω αξίζει το 30ρακι. Είτε για τον 7600x είτε για τον απλό. Για ssd, αν η χρήση είναι gaming καθαρά, δεν χρειάζεται ούτε dram ούτε απόλυτα μέγιστες ταχύτητες. Απλά θες να είναι ποιοτικός gen4 με καλή εγγύηση. Δεν νομίζω να μπορείς να εντοπίσεις διαφορές ανάμεσα σε 990pro που κάνει 100ε και έναν kingston nv3 που κάνει 57ε. Παράδειγμα κάπου στη μέση, Lexar lnm790 με 72ε και tbw1000. Στα του psu, αν από 1650 πας σε μια λογική αναβάθμιση για τη χρήση σου μέχρι και το πολύ 5060ti, τα 650w σε υπερκαλύπτουν. Αν θες περισσότερο αέρα για να έχεις άνεση αν αποφασίσεις να πας σε κάτι καλύτερο, κι ας καλύπτει το 650 ακόμα και 9070 όπως είπε ο φίλος πιο πριν, εγώ θα κοιτούσα σε 750/850. Η διαφορά στο κόστος είναι αρκετά μικρή. Να αναφέρουμε εδώ πως στα τροφοδοτικά, κάθε εταιρία μπορεί να έχει 10 καλά μοντέλα και 2 μάπα. Ή 10 μάπα και ένα καλό. Οπότε πάντα κοιτάμε το συγκεκριμένο μοντέλο, όχι γενικά και αόριστα μόνο μάρκες και (ψιλοξεπερασμένες) πιστοποιήσεις bronze/gold. Το Seasonic που είπε ο TopCLR, ή ένα CORSAIR RM650e είναι πολύ καλά. Κάποια ακόμη ενδεικτικά ποιοτικά παραδείγματα σύμφωνα με το https://cultists.network/140/psu-tier-list/ και πάντα μιλώντας για e-shop τιμές, 750 c-tier και 850 b-tier. Οτιδήποτε από tier C και πάνω θεωρείται αξιόπιστο για μακροχρόνια και πολύωρη καθημερινή χρήση. 3
dukas77 Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 27 Μαϊου 1 ώρα πριν, flikifloki είπε Είμαι της άποψης πως, εκτός αν πρόκειται για πάρα πολύ σφιχτό budget, μια ψύκτρα αξίζει. Υπάρχουν αρκετά cpu που θα παίξουν μια χαρά και με stock, αλλά αφού κάνεις το βήμα για am5, κάτι σαν μια Arctic 36 νομίζω αξίζει το 30ρακι. Είτε για τον 7600x είτε για τον απλό. Για ssd, αν η χρήση είναι gaming καθαρά, δεν χρειάζεται ούτε dram ούτε απόλυτα μέγιστες ταχύτητες. Απλά θες να είναι ποιοτικός gen4 με καλή εγγύηση. Δεν νομίζω να μπορείς να εντοπίσεις διαφορές ανάμεσα σε 990pro που κάνει 100ε και έναν kingston nv3 που κάνει 57ε. Παράδειγμα κάπου στη μέση, Lexar lnm790 με 72ε και tbw1000. Στα του psu, αν από 1650 πας σε μια λογική αναβάθμιση για τη χρήση σου μέχρι και το πολύ 5060ti, τα 650w σε υπερκαλύπτουν. Αν θες περισσότερο αέρα για να έχεις άνεση αν αποφασίσεις να πας σε κάτι καλύτερο, κι ας καλύπτει το 650 ακόμα και 9070 όπως είπε ο φίλος πιο πριν, εγώ θα κοιτούσα σε 750/850. Η διαφορά στο κόστος είναι αρκετά μικρή. Να αναφέρουμε εδώ πως στα τροφοδοτικά, κάθε εταιρία μπορεί να έχει 10 καλά μοντέλα και 2 μάπα. Ή 10 μάπα και ένα καλό. Οπότε πάντα κοιτάμε το συγκεκριμένο μοντέλο, όχι γενικά και αόριστα μόνο μάρκες και (ψιλοξεπερασμένες) πιστοποιήσεις bronze/gold. Το Seasonic που είπε ο TopCLR, ή ένα CORSAIR RM650e είναι πολύ καλά. Κάποια ακόμη ενδεικτικά ποιοτικά παραδείγματα σύμφωνα με το https://cultists.network/140/psu-tier-list/ και πάντα μιλώντας για e-shop τιμές, 750 c-tier και 850 b-tier. Οτιδήποτε από tier C και πάνω θεωρείται αξιόπιστο για μακροχρόνια και πολύωρη καθημερινή χρήση. Να υποθέσω όταν γράφεις tier c και πάνω εννοείς b και a?
flikifloki Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 1 ώρα πριν, dukas77 είπε Να υποθέσω όταν γράφεις tier c και πάνω εννοείς b και a? Συμπεριλαμβανομένου και του C. Στο C είναι μια χαρά τα κομμάτια ακόμη, για κοινή καθημερινή χρήση και gaming σε χαμηλά budget.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα