Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ο διακόπτης ηλεκτροπληξίας πέφτει μια φορά την ημέρα ,τον σηκώνω και λειτουργούν όλα κανονικά , πιο συγκεκριμένα Τετάρτη και Πέμπτη έπεσε η ασφάλεια περίπου στις 16:00, Παρασκευή και Σάββατο δεν έπεσε, Κυριακή και σήμερα Δευτέρα έπεσε γύρω στις 22:00. Το διακόπτη του θερμοσίφωνα και της κουζίνας εκείνες τις ώρες τον είχα κλειστό  .Μόνο η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, φούρνος μικροκυμάτων μόνιμα στην μπριζα γιατί έχει ρολόι πάνω του,  ο απορροφητήρας στην πρίζα χωρίς να δουλέυει, πορτατίφ στην μπριζα χωρίς να είναι ανοιχτά και τέλος μια μπαλαντεζα στην οποία φορτίζω τα κινητά μου.Μηπως ξέρει κανείς τι συμβαίνει? Επίσης τώρα τελευταία μου άλλαξαν το καπάκι του ρολογιού της ΔΕΗ , μήπως δεν έχουν συνδέσει κάποιο καλώδιο σωστά και γίνονται αυτές οι διακοπές?

Επεξ/σία από lilika1973
Δημοσ.

Για να πέφτει σε συγκεκριμένες ώρες, σκέφτομαι μήπως οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένη συσκευή που δουλεύει εκείνο το χρονικό διάστημα. 

Πέφτει διότι εντοπίζει διαρροή ρεύματος. 

Δυστυχως χωρίς δοκιμές δεν θα μάθεις τι φταίει. Ξεκινά να απομομωνεις συσκευές από αυτές που είναι στην πρίζα..... 

Τέλος δεν αποκλείεται να υπάρχει θέμα και στην ίδια την εγκατάσταση. Αλλά αυτό θα πρέπει να το ψάξει ηλεκτρολόγος αφού είναι βέβαιο ότι δεν οφείλεται σε συσκευή. 

• Like 1
Δημοσ.

Η περίπτωση σου ειναι απο τις πλεον δύσκολες στον εντοπισμό, αφου τον σηκώνεις και ολα λειτουργούν κανονικά 

Αλλαξε τον ηλεκτροπληξιας αρχικα  με ενα καινούργιο και βλεπεις.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ σωστό αυτό που είπε ο Νίκος, ξέχασα να το αναφέρω. Δεν αποκλείεται ακόμα και ο ίδιος ο διακόπτης να έχει βλάβη. 

• Like 1
Δημοσ.

Ξέχασα να σας πω, πώς πριν από μία εβδομάδα μου άλλαξαν το εξωτικό κουτί της ΔΕΗ, δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό?

Δημοσ.

Εμένα έπεφτε όταν είχε καταιγίδα και πέφτανε αστραπές. Ο ηλεκτρολόγος είπε ότι χρειάζεται αντικεραυνικη προστασία ο πίνακας. 

Κάποιες ελάχιστες φορές έπεφτε και στα καλά καθούμενα με καλό καιρό και σε μένα αλλά και σε γείτονα. 

Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να σηκώνεται πάλι αυτόματα όταν λείπεις από το σπίτι πχ διακοπές γιατί πάει ότι έχεις στο ψυγείο και αν έχεις κάμερες συναγερμό κλπ 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Εμένα έπεφτε όταν είχε καταιγίδα και πέφτανε αστραπές. Ο ηλεκτρολόγος είπε ότι χρειάζεται αντικεραυνικη προστασία ο πίνακας. 

Κάποιες ελάχιστες φορές έπεφτε και στα καλά καθούμενα με καλό καιρό και σε μένα αλλά και σε γείτονα. 

Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να σηκώνεται πάλι αυτόματα όταν λείπεις από το σπίτι πχ διακοπές γιατί πάει ότι έχεις στο ψυγείο και αν έχεις κάμερες συναγερμό κλπ 

υπάρχουν και δδε που δεν ενεργοποιούνται από κρουστικές υπερτάσεις και υλικά που κλείνουν αυτόματα δδε όταν ενεργοποιηθούν

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lucifer είπε

ποντάρω ψυγείο

το ίδιο και εγώ (ειδικά εάν είναι αρκετά παλιό το ψυγείο).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/5/2025 στις 3:03 ΠΜ, lilika1973 είπε

Λοιπόν ο διακόπτης ηλεκτροπληξίας πέφτει μια φορά την ημέρα ,τον σηκώνω και λειτουργούν όλα κανονικά , πιο συγκεκριμένα Τετάρτη και Πέμπτη έπεσε η ασφάλεια περίπου στις 16:00, Παρασκευή και Σάββατο δεν έπεσε, Κυριακή και σήμερα Δευτέρα έπεσε γύρω στις 22:00. Το διακόπτη του θερμοσίφωνα και της κουζίνας εκείνες τις ώρες τον είχα κλειστό  .Μόνο η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, φούρνος μικροκυμάτων μόνιμα στην μπριζα γιατί έχει ρολόι πάνω του,  ο απορροφητήρας στην πρίζα χωρίς να δουλέυει, πορτατίφ στην μπριζα χωρίς να είναι ανοιχτά και τέλος μια μπαλαντεζα στην οποία φορτίζω τα κινητά μου.Μηπως ξέρει κανείς τι συμβαίνει? Επίσης τώρα τελευταία μου άλλαξαν το καπάκι του ρολογιού της ΔΕΗ , μήπως δεν έχουν συνδέσει κάποιο καλώδιο σωστά και γίνονται αυτές οι διακοπές?

Για αρχή θα διαπιστώσεις ότι έχεις διακόπτη τύπου AC που είναι παλιός. Θα το αλλάξεις σε τύπου Α ή ακόμα καλύτερα τύπου F ή B. 

Μετά βλέπουμε!!! Θα κατεβάζεις ασφάλειες να δεις σε ποια γραμμή δεν πέφτει. Πιο πιθανό να είναι κανα ψυγείο.

reletypeA.jpg

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλε μια φωτο του Βρες Ρελέ Διαρροής - Διαφυγής που εχεις να ξερουμε γιατι μιλαμε .

Λογικα ειναι καποιο ρευμα εκκινησης ( συμπιεστης ψυγειου πχ ) 

Στις 27/5/2025 στις 3:03 ΠΜ, lilika1973 είπε

μου άλλαξαν το καπάκι του ρολογιού της ΔΕΗ

Απο την αλλη επειδη σου αλαξαν το ρολοι απο οτι καταλαβα  πρεπει να τσεκαρεις την γειωση της εγκαταστασης μην τυχων 

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, villasg είπε

Βαλε μια φωτο του Βρες Ρελέ Διαρροής - Διαφυγής που εχεις να ξερουμε γιατι μιλαμε .

Λογικα ειναι καποιο ρευμα εκκινησης ( συμπιεστης ψυγειου πχ ) 

Απο την αλλη επειδη σου αλαξαν το ρολοι απο οτι καταλαβα  πρεπει να τσεκαρεις την γειωση της εγκαταστασης μην τυχων 

Ακυρα όλα🤣🤣🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ρελές διαρροής δεν πέφτει από στιγμιαία ισχύ ρεύματος, οι ασφάλειες πέφτουν. Η δουλειά του είναι.. η διαρροή. Αν πέφτει ο ρελέ διαρροής σημαίνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ρεύμα που "μπαίνει" (3 φάσεις) με το ρεύμα που "βγαίνει" (ουδέτερο)

Αν δεν είναι χαλασμένος ο ρελές (πιθανό) τότε σίγουρα κάπου έχεις διαρροή. 

Επειδή όμως αυτή η διαφορά ρεύματος εισόδου/εξόδου πάει κάπου πάντα, μπορεί να περάσει πιο εύκολα και μέσα από εσένα με ένα άγγιγμα σε μια ηλεκτρική συσκευή που έχει διαρροή. Φώναξε ηλεκτρολόγο χθες, δεν είναι να παίζεις με αυτά. 

Επεξ/σία από Hik
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, adi32 είπε

φιλε μου αλλαξε το ρελε διαρροης για αρχη. παρακολουθηση ποιες συσκευες ειναι αναμενες εκεινη την ωρα που πεφτει. υπαρχει και μια σπανια περιπτωση το προβλημα σου να προκαλειται απο μη καλο σφιξιμο του ουδετερου πριν απο το ρελε ειδικα εαν εχεις τριφασικο. ακομη να σου πω οτι υπαρχουν ρελε με εξτρα εξοπλισμο που μανδαλωνει πανω τους και σε περιπτωση που πεσει το ρελε κανει 3 προσπαθειες για να το επαναφερει. περισσοτερα στον ηλεκτρολογο σου. 

Επεξ/σία από xsterg
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...