Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να μου προτείνετε μνήμες ram για μητρική GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE AM5 D5 και AMD Ryzen 9 9950X3D.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X870E-AORUS-PRO-ICE-rev-10

Θα ήθελα:
1. Να είναι λευκές.
2. Να είναι τουλάχιστον 2x24GB ή ας πούμε max 2x32GB.
3. Να μπορώ να τις αγοράσω από ελληνικά καταστήματα ή και skroutz. Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από εξωτερικό τύπου amazon κτλ.
4. Budget 270 με 330 ευρώ.

Έχω δει αυτές με πρόχειρο ψάξιμο:
Α. https://www.skroutz.gr/s/56688717/G-Skill-Trident-Z5-Royal-Neo-RGB-48GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x24GB-kai-Tachytita-8000-gia-Desktop-F5-8000J4048G24GX2-TR5NS.html
Β. https://www.e-shop.gr/ram-kingston-fury-beast-white-rgb-64gb-2x32gb-ddr5-6400mt-s-cl32-amd-ex-dual-kit-kf564c32bweak2-6-p-PER.346565

Πως σας φαίνονται;
Γενικά με μπερδεύει το ότι όταν ανεβαίνουν τα mhz ανεβαίνει και το CL, οπότε ανοίγω το thread για να μου προτείνετε λευκές μνήμες που να έχουν νόημα για τα παραπάνω cpu - mobo.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, philos είπε

Γενικά με μπερδεύει το ότι όταν ανεβαίνουν τα mhz ανεβαίνει και το CL, οπότε ανοίγω το thread για να μου προτείνετε λευκές μνήμες που να έχουν νόημα για τα παραπάνω cpu - mobo.

Από πάντα στις μνήμες όσο ανέβαινε η συχνότητα, ανέβαινε και το CL (ενίοτε και η τάση V). Μιας και είσαι σε AM5 με 9xxx (από τα γραφόμενα που διάβασα, δεν διαθέτω τέτοιο σύστημα) η επιλογή σε 6000Mhz CL30 και 6400Mhz CL32 (αν γίνεται σε 1,35V) είναι ίσως η καλύτερη (το αναφέρω γιατί πρώτες παρέθεσες μνήμες 8000Mhz).

Δηλαδή σαν τις δεύτερες που παρέθεσες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το ξέρω ότι συμβαίνει αυτό. Απλά το λέω γιατί το υψηλότερο CL απ όσο ξέρω σημαίνει χειρότερες επιδόσεις οπότε το μπέρδεμα για εμένα είναι να πάω σε πολλά mhz OC και υψηλό CL ή λιγότερα mhz και χαμηλότερο CL.

Σωστά, παρέθεσα τα cpu - mobo για να δείτε τα specs.

Η mobo υποστηρίζει 8000mhz (OC) γι' αυτό κοίταζα κι εκείνες.

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, philos είπε

Απλά το λέω γιατί το υψηλότερο CL απ όσο ξέρω σημαίνει χειρότερες επιδόσεις.

Σωστό!

1 λεπτό πριν, philos είπε

Η mobo υποστηρίζει 8000mhz (OC) γι' αυτό κοίταζα κι εκείνες.

Θα πρέπει, εκτός της μητρικής, να μπορεί και ο IMC του επεξεργαστή όμως. Το πιο "ασφαλές" είναι μνήμες στα 6400Mhz και ενεργοποίηση του XMP/EXPO.

Αν έχεις όρεξη και γνώσεις (και χρόνο) για να "σκαλίσεις" και να δοκιμάσεις μέχρι που μπορεί να τα καταφέρει το σετ μητρική-επεξεργαστής να ανεβάσει τις μνήμες, τότε επέλεξε μνήμες μεγαλύτερης συχνότητας από τα 6400Mhz. Φυσικά η διαδικασία θα δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσεις, κανείς δεν μπορεί να σου πει. Παράδειγμα: Δεν αποκλείεται να πάρεις μνήμες 8000Mhz και να μην "πάνε" πάνω από 6600mhz. Οπότε τσάμπα θα τις (χρυσο)πληρώσεις!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...