sakisgri Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου 3 ώρες πριν, inter95 είπε έτσι το έχω ,το lag συνεχιζει 😌 Φαίνεται να είναι γνωστό πρόβλημα με κάποιες AMD gpus, και συγκεκριμένα με το valorant. https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/1asvmn9/do_all_amd_gpus_stutter_in_valorant_to_some/ Μερικά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις: 1) Να βάλεις το Radeon Boost σε enable https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/DH3-033.html#DH3-033-boost 2) Να βαλεις το Radeon Anti-Lag σε enable https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/DH3-033.html#DH3-033-anti 3) Μείωση των ρυθμίσεων γραφικών, όπως, resolution, texture quality, και shadow quality, απενεργοποίησε το V-Sync και το Anti-Aliasing, απενεργοποίησε τα Enchanced Graphics. (Το resolution, θα το άφηνα τελευταίο) Προσωπικά θα έκανα το 1 και το 2, μετά θα κατέβαζα texture quality, και shadow quality, και μετά τα άλλα, ένα ένα.
Aris_ Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου το lag ειναι απο τα πιο δυσκολα να το αντιμετωπισεις ριξε τα settings στο min κανε cap το frame rate στα 60 παιξε και δες αν εχεις ιδιο lag εχεις θεματα με το κρατημα του ρολογιου ιδιαιτερα στην gpu για καποιο λογο σου ριχνει τα ρολογια δες επανω ποσο smooth ειναι τα δικα μου 1
inter95 Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου Στις 3/6/2025 στις 4:10 ΜΜ, Aris_ είπε το lag ειναι απο τα πιο δυσκολα να το αντιμετωπισεις ριξε τα settings στο min κανε cap το frame rate στα 60 παιξε και δες αν εχεις ιδιο lag εχεις θεματα με το κρατημα του ρολογιου ιδιαιτερα στην gpu για καποιο λογο σου ριχνει τα ρολογια δες επανω ποσο smooth ειναι τα δικα μου εχει διαφορα απο το δικο μου σε ενα τεχνικο που το εστιλα δεν με εκανε τιποτα δεν μπορω με τιποτα να βρω λυσι απο τη εχω καταλαβη το προβλημε ειναι στο επεξεργαστη
JIMCA Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ωραια ειναι αυτα τα προβληματα. Να εχεις ωρα και ορεξη να παλευεις... Δοκίμασε τις μνήμες μία-μία και σε διαφορετικές θέσεις (slots). Δηλαδή, βάζεις τη μία μνήμη στο πρώτο slot, το ανοίγεις και βλέπεις αν δουλεύει. Μετά την ίδια μνήμη τη βάζεις στο δεύτερο slot και ξαναδοκιμάζεις. Δοκιμασε και με την δικιά σου μνήμη, δοκίμασέ τη κι αυτή με τον ίδιο τρόπο. Μην βάλεις δύο μνήμες μαζί ακόμα. ΜΗΝ βάλεις τις μνήμες σε XMP profile ακόμα. Θα το κάνουμε αργότερα αν χρειαστεί. Το πιο σωστο για τις μνημες ειναι να γινει memtest dl-medicat σε usb stick το τρεχεις και απο εκει εχει επιλογη να τρεξεις το medicat-Diagnostic_Tools-PASS mark test και αστο να περασουν 2 ωρες σχεδον 2 pass δλδ και τοτε ξερεις σιγουρα και η μνημη αν εχει θεμα αλλα και το slot. Αν θες, μπορούμε να δοκιμάσουμε να βάλουμε Windows 11. Μόλις κάνεις format και ανοίξει ο υπολογιστής, αφού κατεβάσεις όλα τα updates και τους drivers απλά μέσω των Windows Update, κατέβασε και εγκατέστησε από εδώ το πακέτο με τις Visual C++ Redistributables: Visual C++ Redistributable Runtime Package All-in-One Επίσης, κατέβασε και εγκατέστησε το: DirectX End-User Runtime Web Installer Μετά κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Άνοιξε το Microsoft Store και αριστερά κάτω πάτησε «Στοιχεία λήψης και ενημέρωσης», περίμενε να ολοκληρωθούν όλες οι ενημερώσεις και έπειτα κάνε πάλι επανεκκίνηση. Στη συνέχεια, πάτα δεξί κλικ στο κουμπί των Windows, επέλεξε «Διαχείριση Συσκευών» και στείλε μια φωτογραφία για έλεγχο. Στην μπάρα αναζήτησης γράψε cmd, κάνε δεξί κλικ και άνοιξε το ως διαχειριστής (Run as admin). Εκεί βάλε την εντολή: sfc /scannow Αν εμφανίσει μήνυμα ότι δεν βρήκε προβλήματα (didn't find anything), προχώρα κανονικά. Αν βρει κατεστραμμένα αρχεία (found corrupted files), τότε εκτέλεσε την εντολή: dism /online /cleanup-image /restorehealth και μετα κανε παλι sfc /scannow Τέλος, κάνε μια επανεκκίνηση. Αν χρειαστείς βοήθεια με το κλειδί ή πώς θα το κατεβάσεις, πες μου. Δοκίμασε άλλο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ειδικά αν τα δικά σου είναι Razer. Βγάλε από τη μητρική όλα τα άχρηστα καλώδια: μπροστινές USB, φωτάκια, έξτρα ανεμιστήρες κλπ. Άφησε μόνο τον ανεμιστήρα της CPU και τα βασικά πράγματα που χρειάζεται για να ανοίξει. Σβήσε τελείως το PC. Βγάλε την μπαταρία του BIOS (είναι σαν μια μικρή στρογγυλή μπαταρία, σαν αυτές των ρολογιών). Βγάλε το καλώδιο ρεύματος. Πάτα το κουμπί που ανοίγεις τον υπολογιστή και κράτα το πατημένο για 10-15 δευτερόλεπτα. Τώρα βάλε το καλώδιο ρεύματος και άνοιξε το PC. Αυτό κάνει ένα reset στις ρυθμίσεις του BIOS. Πρέπει να κάνεις δύο τεστ για να σιγουρευτούμε ότι δεν φταίει ο δίσκος: HDSentinel: Άνοιξέ το και πήγαινε στο "Δίσκος" -> "Γρήγορη Αυτοδοκιμή" -> "Μόνο επιλεγμένος δίσκος". Πες μου αν πέρασε το τεστ. CrystalDiskMark: Άνοιξέ το και πάτα το κουμπί "ALL". Μόλις τελειώσει, βγάλε μια φωτογραφία και στείλε μου. Έτσι θα ξέρουμε σίγουρα αν φταίει ο δίσκος, γιατί μετράει και τις ταχύτητες, όχι μόνο την υγεία. Οι Patriot δίσκοι έχουν γενικά τα θεματάκια τους. Αφού έχεις Gigabyte μητρική, υπάρχουν τρεις τρόποι να κάνεις αναβάθμιση (firmware update): Μέσα από τα Windows Update: Πήγαινε στις "Προχωρημένες επιλογές" -> "Προαιρετικές ενημερώσεις" και δες αν έχει κάποιο firmware update εκεί. Με την εφαρμογή της Gigabyte: Κατέβασε την εφαρμογή της Gigabyte και δες αν βρίσκει αναβαθμίσεις από εκεί. Μέσα από το BIOS (ο πιο σίγουρος τρόπος): Μπες στην ιστοσελίδα της Gigabyte, βρες ακριβώς το μοντέλο της μητρικής σου και κατέβασε το πιο καινούριο BIOS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Με τις μητρικές AMD, δεν βάζουμε κατευθείαν το τελευταίο BIOS. Αν π.χ. είσαι στην έκδοση 1 και έχει βγει η 10, μπορεί να χρειαστεί να βάλεις πρώτα την 5 και μετά την 10. Τσέκαρε τις οδηγίες στην ιστοσελίδα της Gigabyte για το μοντέλο σου. Αν αυτη εδω ακριβως ειναι η μητρικη σου ( μπορεις και μεσω cpu-z να το βρεις) και βλεπεις μολις μπαινεις στο bios οτι εισαι στην FB ,FC κτλπ τοτε κατεβασε την FFf βαλε το update σε ενα usb stick (μορφη : Fat32) ανοιξε τα bios και πατα q-flash για να περασεις το update. Μετα κανεις restart και δοκιμαζεις. Κάνε όλα αυτά και πες μου τι έγινε, για να δούμε αν είναι καθαρά πρόβλημα στο λογισμικό (software) ή αν πάμε κατευθείαν σε υλικό (hardware). Έχεις μήπως ανταλλακτικά (μνήμες, δίσκο, CPU, κάρτα γραφικών) που δεν χρησιμοποιείς; Πες μου τι έχεις, μπορεί να μας βοηθήσουν. Επεξ/σία 22 Ιουλίου από JIMCA 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα