Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To να στησω, ολοκληρο PC, ξοδευοντας ενα η δυο η τρια χιλιαρικα, μονο και μονο για να παιξω ενα παιχνιδι και να περιμενω να ανακοινωθουν τα specs του για να αποφασισω, τι και ποιο κομπιουτερ θα στησω, υπερβολικο μου φαινεται. Το να επενδυσω σε ενα PC, με το οποιο θα παιζω πολλα παιχνιδια, παραλληλα θα κανω κι ενα σωρο αλλες δουλειες, εχει μια λογικη. Το PC δεν ειναι παιχνιδομηχανη, πολυεργαλειο ειναι που μπορει να παιζει και παιχνιδια με πολυ καλη ποιοτητα γραφικων.

Απο την αλλη, θα μου πεις, χομπυ ειναι κι οπως θελει ο καθενας ξοδευει τα λεφτα του. Σωστο κι αυτο. Σε ενα αλλο σεξιον ομως, που συζητουσαμε για αυτοκινητα, γιατι με "κοροιδευατε" που σας ειπα οτι εχω Πορσε για να κυκλοφορω, στους χωματοδρομους της Παιανιας, ενω μενω σε μια παραγκα? Τεσπα με την απορια θα μεινω.

Αφου λοιπον θελω gaming PC, και τα παιχνιδια ειναι 90% καρτα γραφικων, δεν πρεπει να ξεκινησω απο την επιλλογη της πρωτα? Και παραλληλα μια οθονη που να αναδεικνυει τις δυνατοτητες της καρτας? Θα εχω δωσει καποια 1000 Ε για καρτα και 100Ε για οθονη και θα πιστευω οτι εχω ποιοτικοτερη εικονα? Νταξ κι ο ψυχολογικος τομεας σημαντικος ειναι δεν λεω.

Το να αγορασω σημερα επεξεργαστη, μητρικη, μνημες και σε δυο, τρεις, αντε πεντε μηνες, καρτα γραφικων και οθονη, παει κι ερχεται. Το να υπολογιζω οτι θα παρω καρτα/οθονη μετα δυο χρονια, τι νοημα εχει? Θα εχουν βγει νεες τεχνολογιες/μοντελα σε επεξεργαστες, μητρικες, μνημες (π.χ. ddr8) κτλ. Παιζει να μου κατσει και το ΛΟΤΟ και να αποκτησω καμια RTX 8090 με 64gb gddr και κανα ΑΜD 14800 X3D, χωρις να χρειαστει να πουλησω νεφρο! Να ανεβασω και 2-3 φωτο για να σας κανω να σας τρεχουν τα σαλια και να με ζηλευετε. Τροφοδοτικο, δεν το συζητω, πιστος σε seasonic noctua edition 4850 κυβικα, εεεεεμ σορυ watt ειθελα να πω.

Τι μελλοντικη αναβαθμιση, ρε παιδια? Οταν δεν υπαρχει στην αγορα, το ποιο απλο πραγμα αναβαθμισης. Μνημες που αγορασα περισυ και θελησα να διπλασιασω εφετος.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Εννοείται 

τo VRM της κακιστης μητρικης των 50ευρω δεν ειναι για τον ζεστο 5700x3d των 230ευρω

ποσο μαλλον με ενα ακαταλληλο κουτι

11 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Για γράψε αναλυτικά το συνολικό κόστος μετάβασης σε ΑΜ5 να δω κάτι 

εχω φωτο επανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Donalhioy είπε

τo VRM της κακιστης μητρικης των 50ευρω δεν ειναι για τον ζεστο 5700x3d των 230ευρω

ποσο μαλλον με ενα ακαταλληλο κουτι

Ο 5700x3d δεν είναι ζεστός αν τον ρυθμίσεις σωστά, το ξέρω από πρώτο χέρι. Στην τελική βάζει τον 5600 αν φοβάται.

Επίσης τον 5700x3d τον πήρα πέρυσι 157 ευρώ από AliExpress, αν περιμένεις βρίσκεις ευκαιρίες.

41 λεπτά πριν, Donalhioy είπε

εχω φωτο επανω

Πολλά παραπάνω από το να βάλει απλά zen 3. Θα πληρώσει εκατοντάδες ευρώ για να κερδίσει βαριά 10 fps. Για να έχει zen+ μέχρι τώρα δεν είναι προφανώς απαιτητικός χρήστης.

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες, έχει χαθεί λίγο το νόημα του θέματος που άνοιξα. Ζήτησα  προτάσεις  για αναβάθμιση με σκοπό αν θέλω σε  ένα χρόνο να πάρω μια  βαρβάτη κάρτα γραφικών να μην χρειαστεί πάλι να αλλάζω επεξεργαστες μητρικές κτλ.  Ορισα ενα budget μικρό και το ξανα άλλαξα για να έχω περισότερες επιλογές. Ουτε ζήτησα την γνωμη αν πρέπει να περιμένω και γράφει ο αλλος έκθεση, ούτε να  διαφωνεί ο ένας με τον άλλον. Απλα πράγματα . 

Προς όσους λοιπόν θέλουν να βοήθησουν. Πως σας φαίνεται το παρακάτω ?

image.png.6b60cc83136194bb3d7dd8773882a4c2.png

Επεξ/σία από Pansar24
Δημοσ.

Η μητρική μοιάζει φτηνιάρικη. mATX Gigabyte? Δεν μπορείς κάτι καλύτερο? Να ξοδεύεις λεφτά για κουτί και για RGB μνήμες και να πάρεις φτηνιαρικη μητρική για να βάλεις στο μέλλον τούμπανο κάρτα, δεν μου μοιάζει και η πιο σωστή στρατηγική. 

Η ψύκτρα επίσης, συνήθως λέμε για πιο οικονομική γύρω στα 30Ε μια Arctic Freezer 36 και αν κάποιος θέλει πιο καλή στα 50Ε, τότε την Thermalright Phantom Spirit. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pansar24 είπε

Παίδες, έχει χαθεί λίγο το νόημα του θέματος που άνοιξα. Ζήτησα  προτάσεις  για αναβάθμιση με σκοπό αν θέλω σε  ένα χρόνο να πάρω μια  βαρβάτη κάρτα γραφικών να μην χρειαστεί πάλι να αλλάζω επεξεργαστες μητρικές κτλ.  Ορισα ενα budget μικρό και το ξανα άλλαξα για να έχω περισότερες επιλογές. Ουτε ζήτησα την γνωμη αν πρέπει να περιμένω και γράφει ο αλλος έκθεση, ούτε να  διαφωνεί ο ένας με τον άλλον. Απλα πράγματα . 

Προς όσους λοιπόν θέλουν να βοήθησουν. Πως σας φαίνεται το παρακάτω ?

Κουτί είναι υποκειμενικό καθαρά. Μια χαρά φαίνεται, εκτός αν σε ενδιαφέρει η πρόσφατη ιστορία με την NZXT. Ένα παράδειγμα σε παρόμοια τιμή το Be Quiet 500DΧ.
Επίσης έχε στο νου σου πως το NZXT έρχεται με 2 ανεμιστήρες. Αν θες παραπάνω, θα πρέπει να πάρεις έξτρα.

Μνήμες μια χαρά, σιγουρέψου πως είναι το μοντέλο με το CL30.

Ο 7700 σε αυτή τη τιμή άψογος. Επειδή πας για rgb οπότε λογικά σε νοιάζει και η συνολική εικόνα μέσα, δες και κάτι τέτοιο να το βάλεις στην πάνω μεριά του κουτιού σαν exhaust. Δεν είναι πως χρειάζεται αλλά η τιμή δεν έχει μεγάλη απόκλιση οπότε εγώ θα το προτιμούσα για αισθητικούς λόγους.

Μητρική αν θες να κρατήσεις το κόστος όσο πιο χαμηλά, δες και αυτήν στα ίδια ουσιαστικά χρήματα αλλά καλύτερα vrm.
Ανάλογα και το κουτί που θα διαλέξεις βέβαια, αν το αισθητικό κομμάτι είναι σημαντικό για σένα, ίσως θες κανονικό atx μέγεθος σε μητρική και όχι microATX κι ας είναι πιο φθηνά τα δεύτερα. Υπάρχουν καλές λύσεις με 175-200 ευρό για τα full ATX, δεν είναι και ότι θα πρέπει να ανέβεις πάρα πολύ χρηματικά.

Το psu χωρίς να έχει κάτι κακό, είναι παλιό μοντέλο αρκετά. Υπάρχουν full modular κομμάτια σε παρόμοια λευτά, και λογικά θα αξίζει να πάρεις κάτι νεότερο με το καινούργιο connector εφόσον σκοπέυεις να πάρεις καλή κάρτα αργότερα που μπορεί να το χρησιμοποιεί.

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...