Klausx Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 12 ώρες πριν, Vstromrider είπε θα τους κανεις μεγαλο κακο να ξερεις! Μόνος σίγουρα... αν το κάνουνε όλοι όμως; Ήδη στην δουλειά έστειλαν σε μηχανάκι 125cc από 44 ευρώ 55, με ένα τηλ βγήκε αμέσως η "υποχρεωτική" κάλυψη.
StavrosD Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Για οχηματα μιλάμε εδώ. Ναι, το γνωρίζω αυτό. Επειδή δεν γνωρίζω ποιος έχει επιχείρηση με κύκλο εργασιών πάνω από 500.000€ και ποιος παρακάτω παρέθεσα τις αντίστοιχες πληροφορίες επειδή παρατήρησα ότι δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως αυτή η διάκριση. Για επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κάτω από 500.000€ δεν υπάρχει χρηματικό πρόστιμο παρά μόνο δεν θα αποζημιώσει το κράτος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Για επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών πάνω από 500.000€ υπάρχει πρόστιμο που ξεκινά από 10.000€.
mariosnik_ Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε τοση προσπαθεια καναμε να διαλυσουμε τη δεη και εσυ λες για δημοσια ασφαλιστικη? Εγώ δεν γουστάρω να τα σκάω σε ιδιωτικές ασφαλιστικές, επειδή έχω δει τι κέρδη, κλεψιά και φαγοπότι γινεται με τα συμβόλαια υγείας τα ψιλά γράμματα και τις εξαιρέσεις. Τα κόλπα με τα εξωντοτικα ασφάλιστρα που ανεβαίνουν λόγω ηλικίας που μετά άμα δεν μπορείς να πληρώσεις σταματας το συμβόλαιο αναγκαστικά και είναι σαν να έχεις χαρίσει όλα τα λεφτά που έδωσες από την αρχή στην ασφαλιστική εταιρεία. Ναι να κάνουν ένα δημόσιο ταμείο για αυτού του είδους τις ασφαλίσεις σε ακίνητα και καταστροφές δεν γουστάρω κανέναν ιδιώτη, όχι γενικά αλλά ειδικά στον τομέα των ασφαλίσεων. Δεν υπάρχει πιο κατσαπλιαδικος κλάδος από αυτόν τον τομέα, να σε εκφοβιζουν για τυχόν φθορες, ζημιές, κόστη, και τι να πάθεις άμα σου συμβεί το τάδε κακο, άρα πλήρωνε για να μην αγχώνεσαι και να είσαι καλυμμένος στο κακο, αλλά όταν θα τους χρειαστείς θα κάνουν την παπια και πήγαινε δικαστήριο αν έχεις να τα σκας σε δικηγόρο με άλλα πολύ παραπάνω που δίνεις. 1 ώρα πριν, StavrosD είπε Ναι, το γνωρίζω αυτό. Επειδή δεν γνωρίζω ποιος έχει επιχείρηση με κύκλο εργασιών πάνω από 500.000€ και ποιος παρακάτω παρέθεσα τις αντίστοιχες πληροφορίες επειδή παρατήρησα ότι δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως αυτή η διάκριση. Για επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κάτω από 500.000€ δεν υπάρχει χρηματικό πρόστιμο παρά μόνο δεν θα αποζημιώσει το κράτος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Για επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών πάνω από 500.000€ υπάρχει πρόστιμο που ξεκινά από 10.000€. Με το πέρασμα των ετών θα εκδίδεται αναθεωρημένη διάταξη και θα μειώνουν το όριο. Παλιά ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Ασχέτως των ΙΧ. Κάποια στιγμή πιστεύω θα φτάσουμε σε σημειο που δεν θα μπορείς να ανοίξεις ούτε περίπτερο χωρίς κάποιου είδους ιδιωτικής ασφάλισης. 3 1
andreas-d Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα με τις ασφαλιστικές, πάντως εδώ γερμανία όλα λειτουργούν σωστά βούλωσε η κεντρική αποχέτευση στο σπίτι μου, κάλεσα την αποφραξη πλήρωσα 2.280€ για μια ώρα, πήρα το τιμολόγιο το έστειλα με email στην ασφαλιστική και σε 3 εργάσιμες τα λεφτά ήταν στον λογαριασμό μου, άλλη περίπτωση έπεσε η μικρή μου κόρη στο σχολείο και την πήγαμε στο νοσοκομείο σε μερικές ώρες είχαν επικοινωνήσει μαζί μας στο κινητό ή ασφαλιστική του σχολείου για να διευθετηθεί το θέμα, με το αμάξι με χτύπησαν, δεν παίρνω την ασφάλειά του, πάω στο συνεργείο μου βγάζει κόστος αναλυτικά μέχρι και τις χρεώσεις για τα τηλέφωνα για ανταλλακτικά και είτε το φτιάξω είτε όχι στην εβδομάδα τα λεφτά για το αμάξι είναι στον λογαριασμό μου και στο συνεργείο επίσης για την εκτίμηση.. Οπότε ασφάλεια για τα πάντα, ακόμα και το e scooter 63€ χρόνος μικτή, το κλέβουν στα τέτοια μας, άλλο.. Πιστεύω να γίνουν και Ελλάδα το συντομότερο.. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 9 λεπτά πριν, andreas-d είπε Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα με τις ασφαλιστικές, πάντως εδώ γερμανία όλα λειτουργούν σωστά βούλωσε η κεντρική αποχέτευση στο σπίτι μου, κάλεσα την αποφραξη πλήρωσα 2.280€ για μια ώρα, πήρα το τιμολόγιο το έστειλα με email στην ασφαλιστική και σε 3 εργάσιμες τα λεφτά ήταν στον λογαριασμό μου, άλλη περίπτωση έπεσε η μικρή μου κόρη στο σχολείο και την πήγαμε στο νοσοκομείο σε μερικές ώρες είχαν επικοινωνήσει μαζί μας στο κινητό ή ασφαλιστική του σχολείου για να διευθετηθεί το θέμα, με το αμάξι με χτύπησαν, δεν παίρνω την ασφάλειά του, πάω στο συνεργείο μου βγάζει κόστος αναλυτικά μέχρι και τις χρεώσεις για τα τηλέφωνα για ανταλλακτικά και είτε το φτιάξω είτε όχι στην εβδομάδα τα λεφτά για το αμάξι είναι στον λογαριασμό μου και στο συνεργείο επίσης για την εκτίμηση.. Οπότε ασφάλεια για τα πάντα, ακόμα και το e scooter 63€ χρόνος μικτή, το κλέβουν στα τέτοια μας, άλλο.. Πιστεύω να γίνουν και Ελλάδα το συντομότερο.. Πιστευεις ότι θα δουλεύει το ίδιο smooth και στην Ελλάδα; 1
andreas-d Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πιστευεις ότι θα δουλεύει το ίδιο smooth και στην Ελλάδα; Ίσως, όμως χωρίς κομπίνες και εικονικές χρεώσεις, γιατί και οι ασφαλιστικές μη ξεχνάμε επιχειρήσεις είναι και κοιτάνε να εχουν κέρδος, όχι όλο χασούρα.. 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 46 λεπτά πριν, andreas-d είπε Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα με τις ασφαλιστικές, πάντως εδώ γερμανία όλα λειτουργούν σωστά βούλωσε η κεντρική αποχέτευση στο σπίτι μου, κάλεσα την αποφραξη πλήρωσα 2.280€ για μια ώρα, πήρα το τιμολόγιο το έστειλα με email στην ασφαλιστική και σε 3 εργάσιμες τα λεφτά ήταν στον λογαριασμό μου, άλλη περίπτωση έπεσε η μικρή μου κόρη στο σχολείο και την πήγαμε στο νοσοκομείο σε μερικές ώρες είχαν επικοινωνήσει μαζί μας στο κινητό ή ασφαλιστική του σχολείου για να διευθετηθεί το θέμα, με το αμάξι με χτύπησαν, δεν παίρνω την ασφάλειά του, πάω στο συνεργείο μου βγάζει κόστος αναλυτικά μέχρι και τις χρεώσεις για τα τηλέφωνα για ανταλλακτικά και είτε το φτιάξω είτε όχι στην εβδομάδα τα λεφτά για το αμάξι είναι στον λογαριασμό μου και στο συνεργείο επίσης για την εκτίμηση.. Οπότε ασφάλεια για τα πάντα, ακόμα και το e scooter 63€ χρόνος μικτή, το κλέβουν στα τέτοια μας, άλλο.. Πιστεύω να γίνουν και Ελλάδα το συντομότερο.. 🙄 θες η ελλαδα να γινει γερμανια? ποσες ζωες εχεις να περιμενεις? 2
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 2 ώρες πριν, andreas-d είπε Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα με τις ασφαλιστικές, πάντως εδώ γερμανία όλα λειτουργούν σωστά βούλωσε η κεντρική αποχέτευση στο σπίτι μου, κάλεσα την αποφραξη πλήρωσα 2.280€ για μια ώρα, πήρα το τιμολόγιο το έστειλα με email στην ασφαλιστική και σε 3 εργάσιμες τα λεφτά ήταν στον λογαριασμό μου, άλλη περίπτωση έπεσε η μικρή μου κόρη στο σχολείο και την πήγαμε στο νοσοκομείο σε μερικές ώρες είχαν επικοινωνήσει μαζί μας στο κινητό ή ασφαλιστική του σχολείου για να διευθετηθεί το θέμα, με το αμάξι με χτύπησαν, δεν παίρνω την ασφάλειά του, πάω στο συνεργείο μου βγάζει κόστος αναλυτικά μέχρι και τις χρεώσεις για τα τηλέφωνα για ανταλλακτικά και είτε το φτιάξω είτε όχι στην εβδομάδα τα λεφτά για το αμάξι είναι στον λογαριασμό μου και στο συνεργείο επίσης για την εκτίμηση.. Οπότε ασφάλεια για τα πάντα, ακόμα και το e scooter 63€ χρόνος μικτή, το κλέβουν στα τέτοια μας, άλλο.. Πιστεύω να γίνουν και Ελλάδα το συντομότερο.. Είτε πολύ απλοϊκά και εξωραισμενα τα γράφεις, είτε το σύστημα λειτουργεί πολύ διαφορετικά και καλύτερα στην Γερμανία. Αυτά δεν υπάρχουν εδώ. Τι ασφαλιστικές για αποχέτευση μας γράφεις; Εδώ μια αποφρακτικη θα καλέσεις για να πληρώσεις από 50 ως 300 ευρώ στην χειρότερη την επίσκεψη. Δεν υπάρχει ασφαλεια για τέτοιες τακτικές και έκτακτες δαπάνες. Εδώ χρεώνει ο διαχειριστής μια λάμπα στα κοινόχρηστα και επειδή έκανε 3 ευρώ αντί για 1.5 από το σκρουτζ σε κράζει ο γείτονας στην ΓΣ. Ποια ασφαλιστική του σχολείου; Ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο; Εδώ αν χτυπήσει το παιδί είτε θα κληθεί ο γονέας να το μεταφέρει, είτε ασθενοφόρο η μη με συνοδεία καθηγητή. Για αυτά τα κόστη βέβαια δεν ρώτησες το κράτος ή το ιδιωτικό σχολείο εκεί πόσα πληρώνει και κατα πόσο αυξάνονται τα δίδακτρα και η εφορία σου ώστε να έχεις τέτοιες υπηρεσίες. Ασφάλεια για κλοπή αμαξιού; Οκ. Θυμάμαι πριν χρόνια που ήθελε να ασφαλίσει φίλος το αμάξι του για ζημιές, αλλά του είχαν εξαίρεση αν προκληθεί η ζημιά μέσα σε γκαράζ δημόσιο με άλλα αμάξια, κάποιος τον τράκαρε σε δημόσιο γκαράζ και έφυγε, δεν τον κάλυψε η ασφαλιστική. Ολες αυτές τις ασφαλίσεις για να τις κάνει ένας ιδιώτης και να είναι καλυμμένος από όλα τα χνώτα του, είναι πολλά τα λεφτά και δεν τα έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Εκεί στην Γερμανία δεν ξέρω πως τα βγάζετε, αν βλέπετε ότι είστε εντάξει, νιώθετε ασφαλείς, σας λύνουν τα χέρια και δουλεύουν όλα, καλώς τα κάνετε, εδώ στην Ελλαδιτσα μας, είναι κατα πολύ πιο στρεβλα, δύσκολα και δυστροπα τα πράγματα, μόνο ανασφαλεια υπάρχει εν προκειμένω ακόμα κι αν πληρώνεις, δεν βγαίνουν όλα αυτά τα κόστη να πληρώνονται κάθε χρόνο από τον μέσο πολίτη.; Ακίνητα, αυτοκίνητα, νομική προστασία, αστική αποζημίωση, υγείας, σύνταξη, ζημιές λόγω παιδιού σε τρίτους κτλ. Δεν βγαίνουμε με τίποτα συν τα άπειρα ψιλά γράμματα και οι εξαιρέσεις. 1
d4mage Δημοσ. 30 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, andreas-d είπε Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα με τις ασφαλιστικές, πάντως εδώ γερμανία όλα λειτουργούν σωστά βούλωσε η κεντρική αποχέτευση στο σπίτι μου, κάλεσα την αποφραξη πλήρωσα 2.280€ για μια ώρα, πήρα το τιμολόγιο το έστειλα με email στην ασφαλιστική και σε 3 εργάσιμες τα λεφτά ήταν στον λογαριασμό μου, άλλη περίπτωση έπεσε η μικρή μου κόρη στο σχολείο και την πήγαμε στο νοσοκομείο σε μερικές ώρες είχαν επικοινωνήσει μαζί μας στο κινητό ή ασφαλιστική του σχολείου για να διευθετηθεί το θέμα, με το αμάξι με χτύπησαν, δεν παίρνω την ασφάλειά του, πάω στο συνεργείο μου βγάζει κόστος αναλυτικά μέχρι και τις χρεώσεις για τα τηλέφωνα για ανταλλακτικά και είτε το φτιάξω είτε όχι στην εβδομάδα τα λεφτά για το αμάξι είναι στον λογαριασμό μου και στο συνεργείο επίσης για την εκτίμηση.. Οπότε ασφάλεια για τα πάντα, ακόμα και το e scooter 63€ χρόνος μικτή, το κλέβουν στα τέτοια μας, άλλο.. Πιστεύω να γίνουν και Ελλάδα το συντομότερο.. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Γερμανία με τις ασφαλισιτκές, πάντως εδώ στην Ελλάδα όλα λειτουργούν λάθος. Ένα τεράστιο ποσοστό επαγγελματιών λέει μέχρι και σήμερα ΟΧΙ στο POS πιο συγκεκριμένα "χάλασε το POS" και μάλιστα τώρα ξεκίνησε και η μόδα στα περίπτερα να ζητάνε πληρωμές με IRIS για την αποφυγή προμήθειας. Για τα συνεργεία στο 100% (εκτός από αντιπροσωπείες) κανείς δεν θα σου κόψει οποιοδήποτε παραστατικό και όποια τιμή ακούσεις είναι χωρίς ΦΠΑ. Για την πληρωμή των 2280,00€ που αναφέρεις στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης δεν θα μπορούσε να πληρώσει τα μισά από αυτά ακόμα και με μισθό κατά πολύ καλύτερο από τον βασικό. Οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα είναι ψυχρές και ξεσκίζουν τους πελάτες με την έγκριση του κράτους. Στην Ελλάδα ο έλληνας είναι μόνος και προσωπικά ξέρω πως ότι κι αν μου συμβεί θα πρέπει να σκύψω το κεφάλι και βγάλω μόνος το φίδι από την τρύπα. Οποιαδήποτε ασφάλεια και να είχε κάποιος θα βρίσκανε λόγο να τον βγάλουν εκτός κι αν υπήρχε περίπτωση να καλύψουν κάτι θα καθυστερούσε πάρα πολύ η χρηματική αποζημείωση. Εδώ που τα λέμε το πιο πιθανό θα ήταν να μην είχε λεφτά να αποκαταστήσει όελς αυτές τις ζημιές από κεραυνό, χαλάζι, φωτιά, νερό, σεισμό. Ότι ακριβώς και με το ΕΦΚΑ που διαλέγεις κάθε χρόνο μηνιαίο ασφαλιστικό λέβελ και όλοι πληρώνουν το φθηνότερο διότι το κράτος δεν έχει κλειδωμένο το ασφαλιστικό σου ταμείο (π.χ για 30 χρόνια) με αποτέλεσμα να πληρώνεις αντί για 250,00€ εφκα/μήνα 450,00€/μήνα επειδή εσύ δουλεύεις καλά και μπορείς για κάποια χρόνια να πληρώνεις παραπάνω άλλα όταν θα έρθει η ώρα να σου κάνουν περικοπή και να πάρεις το τρίτο! Είναι ντροπή να υπάρχει άνθρωπος που θα διατηρεί από τα 24 του χρόνια μέχρι τα 67 επιχείρηση και να παίρνει σύνταξη 480,00€ όσο χαμηλό ΕΦΚΑ-ΟΓΑ-ΤΕΒΕ ότι θες πες το αυτό το πράγμα και αν πληρώνει. Στην Ελλάδα εκτός απο μερικές περιπτώσεις που μπορεί να σες βοηθήσει ένας συγγενής, φίλος, γείτονας , στα πάντα πρέπει να τα πληρώσεις είτε με την αξιοπρέπεια σου σε κάποιο βύσμα, είτε με χρηματικά ποσά. Επεξ/σία 30 Μαϊου από d4mage 1
Vstromrider Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Πιστευεις ότι θα δουλεύει το ίδιο smooth και στην Ελλάδα; αν ειχαμε τον ιδιο λαο, το ιδio smooth θα δουλευε. Οι μισες ασφαλιστικές εταιριες στην Ελλαδα ειναι Γερμανικες εξαλλου. Χτες κατα τις 12 το μεσημερι, παρελαβα το αμαξι μου απο την Καρεντα για αλλαγη παμπριζ. Στις 16.15 ειχα ηδη υπογραψει ηλεκτρονικά την εξοφλητικη για την αποζημιωση θραυσης κρυσταλλων. 2 1
afragorn Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Πιστευεις ότι θα δουλεύει το ίδιο smooth και στην Ελλάδα; Aναλόγως τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ο πατέρας μου είχε ασφαλιστικό γραφείο και π.χ. η Ergo (Γερμανική καλή ώρα) ό,τι αποζημίωση ήταν να δώσει, μέσα σε 10 μέρες ήταν στο λογαριασμό του πελάτη. Τώρα, άλλες τριτο-τέταρτες εταιρείες μπορεί να έκανες και μήνες να δεις χρήματα. Για αυτό έχει σημασία πάντα τι εταιρεία επιλέγουμε. Όσοι επιλέγουν από το κάτω ράφι εταιρείες, με 50 ευρώ το χρόνο, να είναι έτοιμοι για πολλά τρεξίματα ακόμα και για μία γρατζουνιά. 2
andreas-d Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 1 λεπτό πριν, afragorn είπε Aναλόγως τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ο πατέρας μου είχε ασφαλιστικό γραφείο και π.χ. η Ergo (Γερμανική καλή ώρα) ό,τι αποζημίωση ήταν να δώσει, μέσα σε 10 μέρες ήταν στο λογαριασμό του πελάτη. Τώρα, άλλες τριτο-τέταρτες εταιρείες μπορεί να έκανες και μήνες να δεις χρήματα. Για αυτό έχει σημασία πάντα τι εταιρεία επιλέγουμε. Όσοι επιλέγουν από το κάτω ράφι εταιρείες, με 50 ευρώ το χρόνο, να είναι έτοιμοι για πολλά τρεξίματα ακόμα και για μία γρατζουνιά. Είναι αυτό που λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις.. Το παράδοξο είναι ότι 5-10€ αύξηση το χρόνο στην ασφαλιστική για φυσικές καταστροφές και όλοι κοιτάνε να τα αποφύγουν? Δηλαδή 2 φραπέδες λιγότερους το χρόνο. Έτσι με τέτοια μυαλά δεν πάμε μπροστά.. Σκέψου να τους έλεγε κάποιος να κάνουν ασφάλεια κλειδιών που πληρώνουν κάποια εκατομμύρια κοσμος στην Γερμανία, Ναι καλά ακούσατε ασφάλεια κλειδιών γιατί εάν δουλεύεις κάπου που έχεις ένα κλειδί που ανοίγει 40 πόρτες, εάν το χάσεις πρέπει να γίνει αντικατάσταση σε όλες και το κόστος μπορεί να είναι και 10.000€ ίσως και περισσότερα.. Θέλουμε τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Αγοράζεις ένα bmw η mercedes και πας και κάνεις την ποιο σάπια ασφάλεια που υπάρχει λογικό δεν είναι μετά να γράφεις εδώ εδε με πληρωσε μου έκοψε και χίλια δυο. Ποιο ηλεκτρικό πατίνι έχει πινακίδα και ασφάλεια?? Γιατί υπάρχουν ανασφάλιστα?? Γιατί στο εξωτερικό πρώτα ασφαλίζεται και μετά βγαίνει η άδεια κυκλοφορίας, και αν πάψει τότε αυτόματα ενημερώνεται το σύστημα.. Πόσοι έχουν κάνει ασφάλεια σπιτιού?? Και όσοι έκαναν για να εχουν έκπτωση στον ενφια και σίγουρα την ποιο φθηνή? Όταν όμως γίνει η στραβή τότε φταίει το κράτος που δεν πληρώνει.. 1 2
afragorn Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 13 λεπτά πριν, andreas-d είπε Είναι αυτό που λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις.. Το παράδοξο είναι ότι 5-10€ αύξηση το χρόνο στην ασφαλιστική για φυσικές καταστροφές και όλοι κοιτάνε να τα αποφύγουν? Δηλαδή 2 φραπέδες λιγότερους το χρόνο. Έτσι με τέτοια μυαλά δεν πάμε μπροστά.. Σκέψου να τους έλεγε κάποιος να κάνουν ασφάλεια κλειδιών που πληρώνουν κάποια εκατομμύρια κοσμος στην Γερμανία, Ναι καλά ακούσατε ασφάλεια κλειδιών γιατί εάν δουλεύεις κάπου που έχεις ένα κλειδί που ανοίγει 40 πόρτες, εάν το χάσεις πρέπει να γίνει αντικατάσταση σε όλες και το κόστος μπορεί να είναι και 10.000€ ίσως και περισσότερα.. Θέλουμε τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Αγοράζεις ένα bmw η mercedes και πας και κάνεις την ποιο σάπια ασφάλεια που υπάρχει λογικό δεν είναι μετά να γράφεις εδώ εδε με πληρωσε μου έκοψε και χίλια δυο. Ποιο ηλεκτρικό πατίνι έχει πινακίδα και ασφάλεια?? Γιατί υπάρχουν ανασφάλιστα?? Γιατί στο εξωτερικό πρώτα ασφαλίζεται και μετά βγαίνει η άδεια κυκλοφορίας, και αν πάψει τότε αυτόματα ενημερώνεται το σύστημα.. Πόσοι έχουν κάνει ασφάλεια σπιτιού?? Και όσοι έκαναν για να εχουν έκπτωση στον ενφια και σίγουρα την ποιο φθηνή? Όταν όμως γίνει η στραβή τότε φταίει το κράτος που δεν πληρώνει.. Στο εξωτερικό η ασφάλεια είναι βασικός πυλώνας της ζωής σου. Ελβετία είσαι υποχρεωμένος να ασφαλιστείς ιδιωτικά μέσα σε 2-3 μήνες από την άφιξη σου, διαφορετικά "έφυγες". Όλα κινούνται μέσω ιδιωτικής ασφάλειας με εκατοντάδες Ευρώ το μήνα. Ελλάδα στη θεωρία καλό θα ήταν να υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο με μερικά "αν". 1 Αν οι ασφαλιστικές ήταν τυπικές και ελέγχονταν από το Κράτος για τη βιωσημότητά τους. 2 Αν οι μισθοί ήταν σε τόσο υψηλά επίπεδα όσο έξω. 3 Αν ανταποδοτικά σου προσέφεραν αυτά που προσφέρουν στον πολίτη ξένης χώρας. Και για τα τρία, στην Ελλάδα έχουμε ένα κόκκινο μεγάλο Χ... 5 1
d4mage Δημοσ. 30 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 30 Μαϊου 35 λεπτά πριν, afragorn είπε Aναλόγως τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ο πατέρας μου είχε ασφαλιστικό γραφείο και π.χ. η Ergo (Γερμανική καλή ώρα) ό,τι αποζημίωση ήταν να δώσει, μέσα σε 10 μέρες ήταν στο λογαριασμό του πελάτη. Τώρα, άλλες τριτο-τέταρτες εταιρείες μπορεί να έκανες και μήνες να δεις χρήματα. Για αυτό έχει σημασία πάντα τι εταιρεία επιλέγουμε. Όσοι επιλέγουν από το κάτω ράφι εταιρείες, με 50 ευρώ το χρόνο, να είναι έτοιμοι για πολλά τρεξίματα ακόμα και για μία γρατζουνιά. Το ανέφερε και πιο πίσω για τις φθηνές ιντερνετικές ασφάλειες που κλαις την ώρα σου όταν κάτσει στραβή ακόμα και με μικτή. Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και οι μεγάλες ασφαλισιτκές καθυστερούν και αμελούν εσκεμμένα τους πελάτες για να τους αγανακτήσουν και να περάσει το δικό τους. Πρώτα απ`όλα καμία ασφαλιστική δεν σου δίνει ότι αναγράφει το συμβόλαιο σου, όλα είναι εικονικά και κρίνονται αυστηρά και άδικα όταν χρειαστείς κάτι, και δεν μιλάμε σε leasing που θα σακατεύεις κάθε λίγο το αυτοκίνητο ώστε να σου ανεβάσουν το συμβόλαιο με βάση τα μικτά που έχει μέσα. Μιλάμε για συνεπείς πολίτες που θα έχουν μηδέν κόστος ζημιών και δεν αναφέρομαι στην θραύση κρυστάλλων γιατί τα τζάμια τα παίρνουν τζάμπα, μιλάμε για υλικές ζημιές από τρακαρίσματα με ποσά χιλιάδων ευρώ. Κανείς δεν θέλει να πάθει κάτι άλλα όταν το πάθει και δεν φταίει να μην τον αδικούν. Γνωστός μου σε ένα e-class του 2010 χτύπησε το αυτοκίνητο μπροστά και πίσω επειδή σε κόκκινο φανάρι ο άλλος ήταν αφηρημένος και έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να γίνει καραμπόλα. Ήρθανε τους κάλυψε η ασφαλιστική άλλα δεν δέχτηκε το ποσό της ζημιάς στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγαινε ο άνθρωπος του αυτοκινήτου. Θεωρήσανε μεγάλο το χρηματικό ποσό που αυτός δεν έφταιγε στην τιμολογιακή πολιτική του μάστορα. Αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί μήνες με το να ρωτάει ο ίδιος για τα κόστη των ανταλλακτικών απλά για να φτιάξει το αυτοκίνητο σε άλλο συνεργείο. Σωστά κάνουν και αξιολογούν τα πάντα όμως πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι και όχι οι πελάτες. Όταν εμένα μου βγάζουν την πίστη για ένα παρμπρίζ που ράγισε από πέτρα μπροστινού (λες και ήθελα να σπάσω το τζάμι και είχα όρεξη να τρέχω) και είμαι σε μια ασφάλεια από ασφαλιστή που εμπιστεύομαι και που μου πρότεινε να παώ εκεί, ε με συχωρείς δεν είναι δική μου δουλειά να αξιολογώ την εκάστοτε ασφαλιστική άλλωστε όλες κάτω από μια ομπρέλα είναι. Γνωστή είναι, αμέτρητος κόσμος την έχει τι άλλο να πω. 3 λεπτά πριν, afragorn είπε Στο εξωτερικό η ασφάλεια είναι βασικός πυλώνας της ζωής σου. Ελβετία είσαι υποχρεωμένος να ασφαλιστείς ιδιωτικά μέσα σε 2-3 μήνες από την άφιξη σου, διαφορετικά "έφυγες". Όλα κινούνται μέσω ιδιωτικής ασφάλειας με εκατοντάδες Ευρώ το μήνα. Ελλάδα στη θεωρία καλό θα ήταν να υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο με μερικά "αν". 1 Αν οι ασφαλιστικές ήταν τυπικές και ελέγχονταν από το Κράτος για τη βιωσημότητά τους. 2 Αν οι μισθοί ήταν σε τόσο υψηλά επίπεδα όσο έξω. 3 Αν ανταποδοτικά σου προσέφεραν αυτά που προσφέρουν στον πολίτη ξένης χώρας. Και για τα τρία, στην Ελλάδα έχουμε ένα κόκκινο μεγάλο Χ... Πολύ σωστό σχόλιο.
andreas-d Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 18 λεπτά πριν, afragorn είπε Στο εξωτερικό η ασφάλεια είναι βασικός πυλώνας της ζωής σου. Ελβετία είσαι υποχρεωμένος να ασφαλιστείς ιδιωτικά μέσα σε 2-3 μήνες από την άφιξη σου, διαφορετικά "έφυγες". Όλα κινούνται μέσω ιδιωτικής ασφάλειας με εκατοντάδες Ευρώ το μήνα. Ελλάδα στη θεωρία καλό θα ήταν να υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο με μερικά "αν". 1 Αν οι ασφαλιστικές ήταν τυπικές και ελέγχονταν από το Κράτος για τη βιωσημότητά τους. 2 Αν οι μισθοί ήταν σε τόσο υψηλά επίπεδα όσο έξω. 3 Αν ανταποδοτικά σου προσέφεραν αυτά που προσφέρουν στον πολίτη ξένης χώρας. Και για τα τρία, στην Ελλάδα έχουμε ένα κόκκινο μεγάλο Χ... Και ξέχασες το κυριότερο.. 4. Οι ασφαλισμένοι να είναι σωστοί και όχι να κάνουν εικονικές ζημιές για να τα τσεπώνουν, πράγμα πολύ δύσκολο για την ελληνική νοοτροπία. Δυστυχώς οι ασφαλιστές είναι Έλληνες και σκέφτονται το ίδιο πονηρά με τους υπόλοιπους.. Εκεί χαλάει η συνταγή..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα