gakost Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου On 28/05/2025 at 23:37, ulalume said: Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να ΜΗΝ βάλει κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Μέσα στις βασικές καλύψεις είναι, δεν είναι και μεικτή.... Πολλές περιπτώσεις. Πάρα πολλοί δεν έχουν δεκάρα τσακιστή και κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, ενώ αρκετοί άλλοι την βγάζουν με μηνιαία και τρίμηνα συμβόλαια εταιρειών με έδρα το Τιμποκτού και δεν έχουν να δωσουν τα έξτρα ευρω για φυσικές καταστροφές. Άλλη περίπτωση το σαπακι 20ετιας που με το ζόρι κινείτε και η ασφάλεια δεν θα δωσει τίποτα αν βρεθεί στη θάλασσα. 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 1 ώρα πριν, andreas-d είπε Είναι αυτό που λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις.. Το παράδοξο είναι ότι 5-10€ αύξηση το χρόνο στην ασφαλιστική για φυσικές καταστροφές και όλοι κοιτάνε να τα αποφύγουν? Δηλαδή 2 φραπέδες λιγότερους το χρόνο. Έτσι με τέτοια μυαλά δεν πάμε μπροστά.. Σκέψου να τους έλεγε κάποιος να κάνουν ασφάλεια κλειδιών που πληρώνουν κάποια εκατομμύρια κοσμος στην Γερμανία, Ναι καλά ακούσατε ασφάλεια κλειδιών γιατί εάν δουλεύεις κάπου που έχεις ένα κλειδί που ανοίγει 40 πόρτες, εάν το χάσεις πρέπει να γίνει αντικατάσταση σε όλες και το κόστος μπορεί να είναι και 10.000€ ίσως και περισσότερα.. Θέλουμε τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Αγοράζεις ένα bmw η mercedes και πας και κάνεις την ποιο σάπια ασφάλεια που υπάρχει λογικό δεν είναι μετά να γράφεις εδώ εδε με πληρωσε μου έκοψε και χίλια δυο. Ποιο ηλεκτρικό πατίνι έχει πινακίδα και ασφάλεια?? Γιατί υπάρχουν ανασφάλιστα?? Γιατί στο εξωτερικό πρώτα ασφαλίζεται και μετά βγαίνει η άδεια κυκλοφορίας, και αν πάψει τότε αυτόματα ενημερώνεται το σύστημα.. Πόσοι έχουν κάνει ασφάλεια σπιτιού?? Και όσοι έκαναν για να εχουν έκπτωση στον ενφια και σίγουρα την ποιο φθηνή? Όταν όμως γίνει η στραβή τότε φταίει το κράτος που δεν πληρώνει.. αλλος "κοψτε φραπεδες" μας βρηκε... πολυ φιλικα, αυτα που γραφεις δεν εχουν λογικη. λειπεις πολλα χρονια και δεν θυμασαι βασικα πραγματα μαλλον. 3
afragorn Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 38 λεπτά πριν, andreas-d είπε Και ξέχασες το κυριότερο.. 4. Οι ασφαλισμένοι να είναι σωστοί και όχι να κάνουν εικονικές ζημιές για να τα τσεπώνουν, πράγμα πολύ δύσκολο για την ελληνική νοοτροπία. Δυστυχώς οι ασφαλιστές είναι Έλληνες και σκέφτονται το ίδιο πονηρά με τους υπόλοιπους.. Εκεί χαλάει η συνταγή.. Πάλι από την εμπειρία στο γραφείο του πατέρα μου δε φαντάζεσαι πόσοι τουρίστες έπεφταν επίτηδες δίπλα σε πισίνες για να πάρουν αποζημίωση αστικής ευθύνης από τις ασφαλιστικές των ξενοδοχείων! Παμπόνηροι είναι και στο εξωτερικό απλά σε μία χώρα τριτοκοσμική σα τη δική μας "βρίσκουν και τα κάνουν" και αυτοί (οδηγούν σα παλαβοί, καπνίζουν μέσα σε μαγαζιά, πίνουν σαν σαύρες κλπ). Αμφιβάλω πολύ αν τολμούσαν να "γλιστρήσουν" σε πισίνα Ελβετίας 1 1
andreas-d Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 21 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αλλος "κοψτε φραπεδες" μας βρηκε... πολυ φιλικα, αυτα που γραφεις δεν εχουν λογικη. λειπεις πολλα χρονια και δεν θυμασαι βασικα πραγματα μαλλον. Μη διαστρεβλωνεις τα λεγόμενα μου, άλλο (κοψτε φραπεδες) και άλλο (δυο φραπεδες το χρόνο)..
d4mage Δημοσ. 30 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 30 Μαϊου 1 ώρα πριν, andreas-d είπε Μη διαστρεβλωνεις τα λεγόμενα μου, άλλο (κοψτε φραπεδες) και άλλο (δυο φραπεδες το χρόνο).. Να υποθέσω σε ενοχλούν και όσοι χρησιμοποιούν VPN για να έχουν συνδρομή Νέτφλιξ ενώ μπορούν να κόψουν 2 φραπέδες για να έχουν την ελληνικη;
andreas-d Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 34 λεπτά πριν, d4mage είπε Να υποθέσω σε ενοχλούν και όσοι χρησιμοποιούν VPN για να έχουν συνδρομή Νέτφλιξ ενώ μπορούν να κόψουν 2 φραπέδες για να έχουν την ελληνικη; Άμα το συνεχίσουμε θα κλειδωθεί, οπότε μείνε με τις υποθέσεις σου..
filipprin Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ετσι και αλλιως με αυτα που γράφονται εδω μεσα για κλειδωμα ειναι.Συγκρινόυμε γερμανια και ελβετια με Ελλαδα.Έλεος δηλαδη. Εμενα στον τεταρτο ενω εχω ασφαλεια λογο δανειου δεν πήρα την έκπτωση στον ενφεια γιατι δεν ειχα πλυμηρα απο φυσικες καταστροφες.Που ουτε τσουναμι δεν τον φτανει.Και να το εκανα θα εδινα ενα 30ευρω στην ασφαλιστικη και θα τα γλυτωνα απο τον ενφια. Ισα βαρκα ισα πανια.Μπόνους στην ασφαλιστικη ξεκαθαρα δηλαδη απο το κράτος.Αι ρε με τούς ξετσίπωτους...... Και εδω αμα εχω ασφαλεια για φυσικα θα με αποζημιώσει το κρατος αλλιως οχι.Τι ξεφτιλισμενο μπουρδουκλωμα ειναι αυτο.Ασφαλιζόμαστε εχτρα για να αποζημιώνει η ασφαλεια και να μην επιβαρύνεται το κράτος.Δηλαδη παλι το κράτος θα ξελασπώνει την ασφαλιστική??? Και μετα εχουμε εδω μεσα και αυτους με τα τριευρα και τους φραπεδες.Λες και αυτη ειναι η ουσια του προβληματος. Επεξ/σία 30 Μαϊου από filipprin 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ολο κομπινες εξαιρεσεις και απορριψεις στην ανανεωσεις μαζι με αυξησεις. Για φυσικα φαινομενα δεν ειναι υποχρωτικη απλως το κρατος δε θα σε αποζημιεωσει αν δεν εχεις, αλλα και να εχεις παλι δε θα σε αποζημιωσει διοτι θα το κανει η ασφαλεια. Fun fact το 99,9% των ασφαλιστικων δεν βαζουν μονο φυσικα πρεπει να βαλεις αλλο 1εκ καλυψεις Στις 28/5/2025 στις 6:37 ΜΜ, ulalume είπε Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να ΜΗΝ βάλει κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. ουτε καν ειναι καλυψη που θελει παρα πολλες υποκαλυψεις για να μπει Στις 28/5/2025 στις 7:32 ΜΜ, Tsino είπε Ειναι υποχρεωτική εφόσον περιμένεις να αποζημιωθείς και από το κράτος ΕΦΟΣΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ θα σε αποζημιωσει η ασφαλιστικη ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, αρα τι αποζημιωση απο το κρατος και green horses μας κοροιδευουν στα μουτρα μας 1
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 4 ώρες πριν, andreas-d είπε Είναι αυτό που λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις.. Το παράδοξο είναι ότι 5-10€ αύξηση το χρόνο στην ασφαλιστική για φυσικές καταστροφές και όλοι κοιτάνε να τα αποφύγουν? Δηλαδή 2 φραπέδες λιγότερους το χρόνο. Έτσι με τέτοια μυαλά δεν πάμε μπροστά.. Σκέψου να τους έλεγε κάποιος να κάνουν ασφάλεια κλειδιών που πληρώνουν κάποια εκατομμύρια κοσμος στην Γερμανία, Ναι καλά ακούσατε ασφάλεια κλειδιών γιατί εάν δουλεύεις κάπου που έχεις ένα κλειδί που ανοίγει 40 πόρτες, εάν το χάσεις πρέπει να γίνει αντικατάσταση σε όλες και το κόστος μπορεί να είναι και 10.000€ ίσως και περισσότερα.. Θέλουμε τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Αγοράζεις ένα bmw η mercedes και πας και κάνεις την ποιο σάπια ασφάλεια που υπάρχει λογικό δεν είναι μετά να γράφεις εδώ εδε με πληρωσε μου έκοψε και χίλια δυο. Ποιο ηλεκτρικό πατίνι έχει πινακίδα και ασφάλεια?? Γιατί υπάρχουν ανασφάλιστα?? Γιατί στο εξωτερικό πρώτα ασφαλίζεται και μετά βγαίνει η άδεια κυκλοφορίας, και αν πάψει τότε αυτόματα ενημερώνεται το σύστημα.. Πόσοι έχουν κάνει ασφάλεια σπιτιού?? Και όσοι έκαναν για να εχουν έκπτωση στον ενφια και σίγουρα την ποιο φθηνή? Όταν όμως γίνει η στραβή τότε φταίει το κράτος που δεν πληρώνει.. Έλα πες ότι είσαι ασφαλιστής και ψάχνεις πελατες. Ειδάλλως, εδώ βλέπουμε ένα κλασσικό σκεπτικό ελληναρα του εξωτερικού που έχει χάσει κάθε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και βλέπει τα πάντα αφ' υψηλού. Δεν είναι το πρόβλημα μας αν στην υπάρχουσα ασφάλεια αυτοκινητου θα πάει η τιμή συν 10 ευρώ το έτος για φυσικές καταστροφές. Μπορεί να τα κάνουν και 20 και 30 και όσο θέλουν μετά. Το πρόβλημα μας είναι πως τα τελευταία 3-4 χρόνια βομβαρδίζεται ο πολίτης καθημερινά από τα ΜΜΕ με την θέσπιση διαφόρων ειδών υποχρεωτικων ασφαλίσεων πέραν των ΙΧ που ήταν γνωστές. Παράλληλα οι τράπεζες μέσω των υπαλλήλων τους πωλητών ασφαλιστικων προϊόντων κοιτάνε να περάσουν στα μουλωχτά ασφαλιστικά προγράμματα καρτών και άλλα δίνοντας σου να υπογράψεις έγγραφα εν άγνοια σου. Ανελέητο πρήξιμο λοιπόν από κάθε πλευρά. Όλα αυτά την ώρα που καλπάζει η ακρίβεια με αυξήσεις υψηλότερες των μισθών, και σε αγοραστική δύναμη μας ξεπέρασε και η Βουλγαρία. Αυτά θυμώνουν και προκαλούν τον κόσμο. Τώρα τα υπόλοιπα που λες είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Οχι φίλε μου δεν θα καθονται όλοι να ακούνε και να κάνουν ότι θέλει η κάθε κυβέρνηση και οι διάφοροι ημετεροι. Στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα επειδή μάλλον δεν έχεις ιδέα, γίνονται τακτικά αυτόματοι έλεγχοι απο την ΑΑΔΕ απο την διασταύρωση των στοιχείων της ΑΑΔΕ, του υπουργείου μεταφορών και των μητρωων των ασφαλιστικών εταιρειών, ότι είναι ανασφαλιστο πέφτει πρόστιμο, το ίδιο κι αν σου κάνουν έλεγχο στον δρόμο. Μαλλον ούτε αυτό το ήξερες. Για τα πατίνια την ευθύνη την έχουν 100% οι εταιρείες. Εδώ στο κέντρο της Αθήνας τα παρατάνε όπου να ναι, χωρίς πινακίδες φυσικά, ένας πιτσιρικάς παραλιγο να πέσει επάνω μου. Στον δήμο Κηφισιάς που τα ανέλαβε άλλη εταιρεία είναι πολύ πιο οργανωμένοι, το πατίνι μετα την οποια βόλτα επιστρέφει στην βάση του όπου παρκάρει επάνω σε ειδικό μηχανισμό και μαγκωνει, επίσης έχουνε πινακίδες. Στα σπίτια σιγά μην κάνουμε και ασφάλεια. Εδώ δυσκολευομαστε να τα βγάλουμε πέρα στις επισκευές. Και μετά μας λένε ότι άμα γίνει ζημιά δεν θα σε καλύψει η εταιρεία γιατί ήταν ευθύνη του ιδιοκτήτη να το φτιάξει πρώτα, ε προτιμώ να αποταμιευω αυτά τα ευρώ και να τα δώσω όταν να κάνω τις εργασίες παρα να τα σκάω στην ασφαλιστική. Άσε που πλέον τα παλιά σπίτια για να φτιαχτούν μόνο με επιδότηση από το εξοικονομώ, είναι τεράστια τα κόστη, οι παλιές.. μονοκατοικιες δίνονται για αντιπαροχη. Σπίτια προ του 60 δεν καλύπτονται για σεισμό ενώ αν είναι μέχρι τότε το ασφάλιστρο πάει στον θεό. Σε καταστήματα αν θες ασφάλιση για πλημμύρα δεν σου καλύπτουν αν υπάρχει υπόγειο.... Στο κέντρο της Αθήνας σε συγκεκριμένους δρόμους δεν σε καλύπτει καμία εταιρεία για ζημιές σε τζάμια μαγαζιών η ΙΧ και έχουν χώσει πολλες εξαιρέσεις σε εξοπλισμούς λογω των συχνών επεισοδίων. Με την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Θα δίνω 150-200 ευρώ το έτος διότι αυτό είναι το ελάχιστο για μια σοβαρή ασφάλεια για όλα, συν με ότι θα σε φορτώσουν για ψιλά γράμματα και εξαιρέσεις, για να γλιτώσω 25 ευρώ ΕΝΦΙΑ. Να πάνε τα κορόιδα να το κάνουν, εμείς δεν θα πάρουμε. 3 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Στις 28/5/2025 στις 8:08 ΜΜ, d4mage είπε Εδώ η NP πήγε να μου περάσει πως το τζάμι της CARGLASS είναι ίδιο με το γνήσιο χωρίς σήμα. Όταν της είπα θα στείλω επίσημο email στην αντιπροσωπεία με τον ισχυρισμό σας κάνανε στροφή 360 μοίρες και αρχίσανε τα να και τα έτσι και πως είναι σοβαρή ασφαλισιτκή και για ένα τζάμι ούτε λόγος και πως έχουν αποζημειώσει εκατομμύρια σε πελάτες κάθε χρόνο... Τζάμι γνήσιο χωρίς αισθητήρες κάτω από 400 ευρώ και OEM της CARGLASS κάπου στα 250 ευρώ. Τους είπα δώστε μου γραπά ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο φεύγοντας από την ασφαλιστική σας στην επόμενη και εκεί το βουλώσανε. Με γνήσιο ήρθα με γνήσιο θα φύγω, btw έχω κλάψη θραύσης 1500 ευρώ το έτος. Δηλάδη που να πάθω και τίποτα σοβαρό! Ξαναλέω, μεταφέρω τα όσα μου είπε η ίδια η ασφαλισιτκή στο τηλέφωνο όχι τι διαβάζω απο δω κι απο κει. ΠΕΣ ΤΑ ΞΑΝΑ επιτελους καποιος το ειπε Στις 28/5/2025 στις 8:48 ΜΜ, d4mage είπε Alfa Romeo AGC AGC τοπ Στις 28/5/2025 στις 10:31 ΜΜ, asmilon είπε ολες οι ασφαλιστικες κανουν αντασφαλιση για να ειναι καλυμμενες για αυτες τις περιπτωσεις που αναφερεις. το εχουμε δει το εργο...τα λευτα σου απλως θα χασεις αμα κανει μπαμ η ασφαλιστικη νομικα αυτες ειναι καλλυμενες σιγουρα!
andreas-d Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 6 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Έλα πες ότι είσαι ασφαλιστής και ψάχνεις πελατες. Το βρήκες!! Και έχεις κερδίσει έκπτωση 0.1% περισσότερες πληροφορίες από Δευτέρα γιατί κλείσαμε για σήμερα, πάμε για φραπέδες με το ταχύπλοο Σαντορίνη..😂 3
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, d4mage είπε Θεωρήσανε μεγάλο το χρηματικό ποσό που αυτός δεν έφταιγε στην τιμολογιακή πολιτική του μάστορα. Βαζεις να τους παρει τηλεφωνο ενας μηχανολογος μηχανικος,και σου καλυπτουν οχι απλως γνησια, αναβαθμισμενα 4 ώρες πριν, d4mage είπε Όταν εμένα μου βγάζουν την πίστη για ένα παρμπρίζ που ράγισε από πέτρα μπροστινού (λες και ήθελα να σπάσω το τζάμι και είχα όρεξη να τρέχω) και είμαι σε μια ασφάλεια από ασφαλιστή που εμπιστεύομαι και που μου πρότεινε να παώ εκεί, ε με συχωρείς δεν είναι δική μου δουλειά να αξιολογώ την εκάστοτε ασφαλιστική άλλωστε όλες κάτω από μια ομπρέλα είναι. σωστος και παλι, οι ασφαλιστικες ειναι μια κομπινα. Εμενα για να βρω ασφαλεια που να καλυπτει την πανοραμικη ΡΗΤΑ με κεφαλαιο για τζαμια 3000 ευρω (διοτι η πανοραμικη εχει 2700 και ειναι ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ του αμαξωματος αρα ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΗΜΙΤΑΣΙΟΝ) κατεληξα στα 230 ευρω το εξαμηνο με, οδικη, νομικη (της κακιας ωρας) και κρυσταλλα το ακουτε ΓΙΑ ΟΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ 230 ΕΥΡΩ (μας δουλευουν). Η allianz πεταξε πριν 12 μηνες μουλωχτα την καλυψη της πανοραμικη και ζηταγε απο 240 -> 353 το εξαμηνο (οτι καλυψεις ειχα ΜΕΙΟΝ την πανοραμικη). Μην σχολιασω κατι απαλλαγες στις κακοβουλες 500 ευρω. Ρε φιλε 500 ευρω δεν κανει οτιδηποτε μπορει να σου χαλασει καποιος που θα δρασει κακοβουλα, αν στου σπασει τον καθρεπτη κανει 650 ευρω, δηλαδη μου δινει 150 ευρω. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ. Αν σε κλειδαρωσει 500 ευρω κανει η βαφη της μιας μεριας αρα ΔΕΝ πληρωνει τιποτα η ασφαλιστικη. Απιστευτη κοροιδια .......................................................... ΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ Επεξ/σία 30 Μαϊου από 11osmikrosmhtsos 4
safridia Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 6 ώρες πριν, andreas-d είπε Είναι αυτό που λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις.. Το παράδοξο είναι ότι 5-10€ αύξηση το χρόνο στην ασφαλιστική για φυσικές καταστροφές και όλοι κοιτάνε να τα αποφύγουν? Δηλαδή 2 φραπέδες λιγότερους το χρόνο. Έτσι με τέτοια μυαλά δεν πάμε μπροστά.. Σκέψου να τους έλεγε κάποιος να κάνουν ασφάλεια κλειδιών που πληρώνουν κάποια εκατομμύρια κοσμος στην Γερμανία, Ναι καλά ακούσατε ασφάλεια κλειδιών γιατί εάν δουλεύεις κάπου που έχεις ένα κλειδί που ανοίγει 40 πόρτες, εάν το χάσεις πρέπει να γίνει αντικατάσταση σε όλες και το κόστος μπορεί να είναι και 10.000€ ίσως και περισσότερα.. Θέλουμε τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Αγοράζεις ένα bmw η mercedes και πας και κάνεις την ποιο σάπια ασφάλεια που υπάρχει λογικό δεν είναι μετά να γράφεις εδώ εδε με πληρωσε μου έκοψε και χίλια δυο. Ποιο ηλεκτρικό πατίνι έχει πινακίδα και ασφάλεια?? Γιατί υπάρχουν ανασφάλιστα?? Γιατί στο εξωτερικό πρώτα ασφαλίζεται και μετά βγαίνει η άδεια κυκλοφορίας, και αν πάψει τότε αυτόματα ενημερώνεται το σύστημα.. Πόσοι έχουν κάνει ασφάλεια σπιτιού?? Και όσοι έκαναν για να εχουν έκπτωση στον ενφια και σίγουρα την ποιο φθηνή? Όταν όμως γίνει η στραβή τότε φταίει το κράτος που δεν πληρώνει.. Δηλαδη θες να μας πεις οτι ολοι στην Ελλαδα εχουμε BMW/MERCEDES και εχουμε πολλα λεφτα και τα κρυβουμε; Εσυ γιατι εφυγες και πηγες Γερμανια; Μηπως γιατι δεν μπορουσες να ζησεις με 700ευρω μισθο και να τους ακους να σου λενε στην τηλεοραση για την τεραστια επιτυχια τους και οτι σε εχουν πασα. Στα πατινια ο Ελληνικος ΚΟΚ δεν λεει πουθενα να εχουν πινακιδα και ασφαλεια Ανασφαλιστα υπαρχουν γιατι οι νομοι ειναι για τα ματια του κοσμου και αστυνομια να καλεσεις να του κοψει κληση, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, θα του πει φερε μου την ασφαλεια σου αυριο και ολα καλα (εχει γινει μπροστα μου, και επερνε τηλ κλαιγοντας τον ασφαλιστη να του φτιαξει ταχα μου ασφαλεια απο χθες) Για ολα τα παραπανω φταιει ο πολιτης η το κρατος; Δεχομαι οτι φταιει την ωρα της καλπης, αλλα δες ολη η Κρητη πηρε επιδοτησεις σαν κτηνοτροφοι, εδω ο ιδιος ο ΠΘ περνει επιδοτηση σαν γεωργος επειδη εχει κατι ριζες ελιες. 5
mike15 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Έλα πες ότι είσαι ασφαλιστής και ψάχνεις πελατες. Ειδάλλως, εδώ βλέπουμε ένα κλασσικό σκεπτικό ελληναρα του εξωτερικού που έχει χάσει κάθε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και βλέπει τα πάντα αφ' υψηλού. Δεν είναι το πρόβλημα μας αν στην υπάρχουσα ασφάλεια αυτοκινητου θα πάει η τιμή συν 10 ευρώ το έτος για φυσικές καταστροφές. Μπορεί να τα κάνουν και 20 και 30 και όσο θέλουν μετά. Το πρόβλημα μας είναι πως τα τελευταία 3-4 χρόνια βομβαρδίζεται ο πολίτης καθημερινά από τα ΜΜΕ με την θέσπιση διαφόρων ειδών υποχρεωτικων ασφαλίσεων πέραν των ΙΧ που ήταν γνωστές. Παράλληλα οι τράπεζες μέσω των υπαλλήλων τους πωλητών ασφαλιστικων προϊόντων κοιτάνε να περάσουν στα μουλωχτά ασφαλιστικά προγράμματα καρτών και άλλα δίνοντας σου να υπογράψεις έγγραφα εν άγνοια σου. Ανελέητο πρήξιμο λοιπόν από κάθε πλευρά. Όλα αυτά την ώρα που καλπάζει η ακρίβεια με αυξήσεις υψηλότερες των μισθών, και σε αγοραστική δύναμη μας ξεπέρασε και η Βουλγαρία. Αυτά θυμώνουν και προκαλούν τον κόσμο. Τώρα τα υπόλοιπα που λες είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Οχι φίλε μου δεν θα καθονται όλοι να ακούνε και να κάνουν ότι θέλει η κάθε κυβέρνηση και οι διάφοροι ημετεροι. Στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα επειδή μάλλον δεν έχεις ιδέα, γίνονται τακτικά αυτόματοι έλεγχοι απο την ΑΑΔΕ απο την διασταύρωση των στοιχείων της ΑΑΔΕ, του υπουργείου μεταφορών και των μητρωων των ασφαλιστικών εταιρειών, ότι είναι ανασφαλιστο πέφτει πρόστιμο, το ίδιο κι αν σου κάνουν έλεγχο στον δρόμο. Μαλλον ούτε αυτό το ήξερες. Για τα πατίνια την ευθύνη την έχουν 100% οι εταιρείες. Εδώ στο κέντρο της Αθήνας τα παρατάνε όπου να ναι, χωρίς πινακίδες φυσικά, ένας πιτσιρικάς παραλιγο να πέσει επάνω μου. Στον δήμο Κηφισιάς που τα ανέλαβε άλλη εταιρεία είναι πολύ πιο οργανωμένοι, το πατίνι μετα την οποια βόλτα επιστρέφει στην βάση του όπου παρκάρει επάνω σε ειδικό μηχανισμό και μαγκωνει, επίσης έχουνε πινακίδες. Στα σπίτια σιγά μην κάνουμε και ασφάλεια. Εδώ δυσκολευομαστε να τα βγάλουμε πέρα στις επισκευές. Και μετά μας λένε ότι άμα γίνει ζημιά δεν θα σε καλύψει η εταιρεία γιατί ήταν ευθύνη του ιδιοκτήτη να το φτιάξει πρώτα, ε προτιμώ να αποταμιευω αυτά τα ευρώ και να τα δώσω όταν να κάνω τις εργασίες παρα να τα σκάω στην ασφαλιστική. Άσε που πλέον τα παλιά σπίτια για να φτιαχτούν μόνο με επιδότηση από το εξοικονομώ, είναι τεράστια τα κόστη, οι παλιές.. μονοκατοικιες δίνονται για αντιπαροχη. Σπίτια προ του 60 δεν καλύπτονται για σεισμό ενώ αν είναι μέχρι τότε το ασφάλιστρο πάει στον θεό. Σε καταστήματα αν θες ασφάλιση για πλημμύρα δεν σου καλύπτουν αν υπάρχει υπόγειο.... Στο κέντρο της Αθήνας σε συγκεκριμένους δρόμους δεν σε καλύπτει καμία εταιρεία για ζημιές σε τζάμια μαγαζιών η ΙΧ και έχουν χώσει πολλες εξαιρέσεις σε εξοπλισμούς λογω των συχνών επεισοδίων. Με την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Θα δίνω 150-200 ευρώ το έτος διότι αυτό είναι το ελάχιστο για μια σοβαρή ασφάλεια για όλα, συν με ότι θα σε φορτώσουν για ψιλά γράμματα και εξαιρέσεις, για να γλιτώσω 25 ευρώ ΕΝΦΙΑ. Να πάνε τα κορόιδα να το κάνουν, εμείς δεν θα πάρουμε. στα αλλα συμφωνω,στα 2 που ειναι μπολντ ομως διαφωνω εν μερει επειδη παρολο τους ελεγχους υπαρχουν ακομα κατι χιλιαδες ανασφαλιστα ,εκει δεν παει καλα.οποτε η ιδεα εκ γερμανιας δεν ειναι κακη,να αναγνωριζουμε και το καλο εστω και απο γερμανια.που δεν ειναι ολα τελεια και εκει. τα πατινια..εβγαλαν ενα νομο για κρανος.πηγαινεις με λεωφορειο να διασκεδασεις και στον γυρισμο επειδη αργει βρισκεις ενα πατινι και λες ας το παρω να παω σπιτι.πρεπει να κουβαλας και ενα κρανος μαζι στο κλαμπ μηπως και παρεις ενα πατινι στον γυρισμο? δλδ. χαζομαρες. εχουμε και εμεις προχειροτητες..αλιως δεν θα υπηρχε το φορουμ. Επεξ/σία 30 Μαϊου από mike15
d4mage Δημοσ. 30 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, andreas-d είπε Άμα το συνεχίσουμε θα κλειδωθεί, οπότε μείνε με τις υποθέσεις σου.. Η απάντηση μου δεν ήταν ειρωνική άλλα όπως βλέπεις είσαι ο μόνος εδώ μέσα με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, συνεπώς ή τρολάρεις ή είσαι από κάποια ασφαλιστική ή έχεις θέμα. Θεωρώ πως η συζήτηση κρατάει επίπεδο και δεν βρίσκω λόγο να κλειδωθεί, εάν ξεφύγει πιο πιθανό βλέπω να βγεις εσύ εκτός διότι εσύ προσπαθείς να κατευθύνεις την συζήτηση αλλού και όπως καταλαβαίνεις δεν έχει ασχοληθεί κανείς. Εδώ είμαστε όλοι στην ίδια θέση σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά συμβόλαια ανεξάρτητα από το τι πληρώνει ο καθένας, μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας δεν πάμε να διαμορφώσουμε γνώμες προς μια κατεύθυνση. Επεξ/σία 30 Μαϊου από d4mage 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα