Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαφνικά παρατηρήσαμε οτι τρεμόπαιζαν τα φώτα στο σπίτι (δεν είχαμε κάποια άλλη συσκευή σε λειτουργία) και μετά απο λίγο μου προσέχω ότι ακούγεται έντονος ήχος στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού. Βγαίνω έξω και καταλαβαίνω ότι ο θόρυβος αυτός έρχεται απο την κολώνα της ΔΕΗ, από την οποία έρχεται το καλώδιο που δίνει ρεύμα στο σπίτι μας και είναι ο κλασσικός ήχος όταν γίνεται κάποιο βραχυκύκλωμα, παράλληλα έπεφταν και σπίθες απο την κολώνα!
Καλώ αμέσως και δίνω βλάβη και παράλληλα κατεβάζω τον γενικό. Σε λίγη ώρα ήρθε γερανός και μου εξήγησαν ότι απο τον αέρα έσπασε η βάση των καλωδίων στην κολώνα(έχουμε πολύ έντονο αέρα στην Πεντέλη), αυτά κρέμασαν και έγινε βραχυκύκλωμα. Αφού ολοκλήρωσαν την επισκευή ανέβασα το γενικό και διαπίστωσα έντρομος ότι είχαν καεί οι περισσότερες συσκευές στο σπίτι: Κλιματιστικά, πλυντήριο, σκουπα, λαμπες, ενισχυτής, ολοι οι φορτιστές που ήταν σε πρίζα κλπ κλπ. Πρακτικά σώθηκε μόνο ότι ήταν σε UPS, ακόμα και ένα πολύπριζο ασφαλείας APC κάηκε και μαζί κάηκαν όλες οι συσκευές που ήταν πάνω του!

Κάλεσα τον ΔΕΔΔΗΕ και με κατεύθυναν να συμπληρώσω μία ειδική φόρμα που έχουν στο site τους για αποζημιώσεις και απο το Σάββατο περιμένω χωρίς να έχω λάβει απάντηση αν και έχω καλέσει τόσες φορες. Παράλληλα όσες συσκευές ήταν σε εγγύηση έχω καλέσει και περιμένω να έρθουν οι τεχνικοί τους να δω τι θα μου πουν...

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία, θα ανταποκριθεί ο ΔΕΔΔΥΕ; Εδώ Χορήγηση χρηματικού ποσού σε Καταναλωτές που έχουν υποστεί βλάβη ηλεκτρικών συσκευών τους, λόγω τυχαίας διακοπής του ουδετέρου αγωγού του δικτύου Χαμηλής Τάσης. | ΔΕΔΔΗΕ διάβασα ότι το όριο αποζημίωσης είναι μόλις 600€ που είναι αστείο ποσό για την ζημιά που έχουμε πάθει
Τι μπορώ να κάνω απο την πλευρά μου;;

Επεξ/σία από stratdevel1
  • Sad 1
Δημοσ.

Καλή τύχη φίλε μου, δυστυχώς την πατησες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν δίνει πάνω από την προκαθορισμενη αποζημίωση, και αυτή αν είναι να την δώσει, θα την δώσει μόνο αν είχες στο ταμπλο σου τις κατάλληλες ασφαλιστικές διατάξεις για την προστασία της ηλεκτρικής εγκατάστασης από τέτοια προβλήματα. 

Μάλλον έπρεπε να υπήρχε εκτός από τα APC και γενικός επιτηρητης τάσης. Τα APC για να απάγουν τις κρουστικες υπερτάσεις χρειάζονται καλή γείωση. Βεβαιώσου οτι δουλεύει σωστά επίσης το ρελε του πίνακα σου. Ελπίζω στην παροχή σου να μην έχει λήξει το προηγούμενο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θα ελέγξουν και αυτό. 

Περιστατικά υπάρχουν πολλά, τι να λέμε τώρα. Γνωστός υπέστη ζημιά 3-4k και δεν πήρε μια διότι δεν είχε μεριμνήσει για την ηλεκτρική εγκατάσταση, πετούσαν το μπαλάκι σε αυτόν δηλαδή. Συνήθως η βλάβη στην οποία σε αποζημιώνει ο ΔΕΔΔΗΕ σχεδόν πάντα είναι το σφαλμα ουδέτερου, για τις υπόλοιπες περιπτωσεις μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να σου δώσουν κάτι. 

Από εγγυήσεις μην ελπίζεις πολλα, σε αρκετές περιπτώσεις όταν δουν ότι η βλαβη είναι λόγω προβλήματος του δικτύου, δεν καλύπτουν τίποτα. 

• Sad 1
Δημοσ.

δυστυχως ξερω μονο μια περιπτωση που πηραν πανω απο 600 και ηταν μετα απο δικαστικο αγωνα ολοκληρη πολυκατοικία και ο φιλος πηρε 1500ευρω μετα απο χρονια για 4000ευρω καμενες συσκευες. 

Δημοσ.

Μεγαλη πικρα να σου συμβει αυτο.
Εχω πει οτι θα βαλω επιτηρητη τασης με ρελε ισχυος και 20 χρονια τωρα το αναβαλω
Αυτο θα σου εσωνε τα παντα

• Like 1
Δημοσ.

Πω πω τι λετε τώρα; Γιατί την ευθύνη να την έχει ο καταναλώτης; Για 220V δεν πληρώνουμε; 

ΑΥτος ο επιτηρητης τασης μπορει και κοβει την συνολικη παροχη; κατι σαν το ρελε διαφυγης;

Δημοσ.

Ο επιτηρητης κοιταζει συνεχως την ταση, εαν πεσει πολυ χαμηλα η ανεβει πολυ ψηλα (το ρυθμιζεις εσυ ποσο ειναι το ανεκτο οριο) τοτε δινει σημα και το ρελε ισχυος αποκοπτει το σπιτι απο το δικτυο, δεν θα εχεις ρευμα πουθενα αλλα σε εχει σωσει απο την ανωμαλια στο δικτυο.

Δημοσ.
7 minutes ago, safridia said:

Ο επιτηρητης κοιταζει συνεχως την ταση, εαν πεσει πολυ χαμηλα η ανεβει πολυ ψηλα (το ρυθμιζεις εσυ ποσο ειναι το ανεκτο οριο) τοτε δινει σημα και το ρελε ισχυος αποκοπτει το σπιτι απο το δικτυο, δεν θα εχεις ρευμα πουθενα αλλα σε εχει σωσει απο την ανωμαλια στο δικτυο.

Συνηθως ομως ειναι απο κρουστικές και εκει δε μπορει να κάνει τιποτα.

Δημοσ.

Οι πιο πολλές συσκευές έχουν και εσωτερικές ασφάλειες στα τροφοδοτικά τους οπότε ίσως να μπορέσεις να γλυτώσεις ορισμένες Ελπίζω να είσαι τυχερός κ να ξεμπερδεψεις είτε με αλλαγή ασφαλειών είτε με αλλαγή τροφοδοτικών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Συνηθως ομως ειναι απο κρουστικές και εκει δε μπορει να κάνει τιποτα.

Το αντικερεαυνικο δεν αντιμετωπιζει κρουστικες υπερτασεις;

Επεξ/σία από safridia
Δημοσ.

Επιτηρητής Τάσης στο πίνακα. Αυριο.
Ειναι έγκλημα να μην έχει κάποιος/α. Και εγώ δε το ήξερα αλλά σπίτι που νοικιαζαμε είχε. Οταν ρώτησα και μου ειπαν τι  ειναι, οταν ανακαινίσαμε ήταν το πρώτο που ειπα στον ηλεκτρολόγο να βάλει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντικεραυνικο ( απαγωγος υπερτασεων Τ2 ) και επιτηρητης στον πινακα ειδικα οσοι ζουμε επαρχια - εκτος κεντρου κλπ 

image.png.c6cded190f0773ab5a7dc74bb7c17df0.png

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
Δημοσ.

Με τόσο πρόβλημα μήπως να φωνάξεις και έναν ηλεκτρολόγο να δει τον πίνακα μην έχει εσωτερικά ζημιές;; Έχεις βεβαιώσει ότι είναι το πρόβλημα όλων αυτών των συσκευών σίγουρα και όχι παροχής ρεύματος; Παίρνεις τριφασικό; Είναι σίγουρα όλες οι φάσεις οκ από το ρολόι και μετά;;

Δημοσ.
1 hour ago, spirosta said:

Με τόσο πρόβλημα μήπως να φωνάξεις και έναν ηλεκτρολόγο να δει τον πίνακα μην έχει εσωτερικά ζημιές;; Έχεις βεβαιώσει ότι είναι το πρόβλημα όλων αυτών των συσκευών σίγουρα και όχι παροχής ρεύματος; Παίρνεις τριφασικό; Είναι σίγουρα όλες οι φάσεις οκ από το ρολόι και μετά;;

Ρωτώντας συνέχεια τώρα και εγώ έχω καταλήξει σε  αντικεραυνικο και επιτηρητη τάσης. Θα πω στον ηλ/γο που θα τα βάλει να κάνει ότι έλεγχο υπάρχει....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει ψίχουλα.

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει στις ασφαλιστικές για ασφάλιση περιεχομένου με ειδική κάλυψη για βραχυκύκλωμα;

Spoiler

1.jpg.76e34bead9fd78a379065ca60d1dc76b.jpg

3.jpg.87ae1ec703bff5a1a176c1e7f7f95f87.jpg

Πληρώνουν το 100% της αξίας της χαλασμένης συσκευής ή κάνουν απομείωση λόγω παλαιότητας; Σε τέτοιες περιπτώσεις, όσοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε να μείνουν προσωρινά στο πατρικό τους ή σε κάποιο συγγενή, μπορούν να φτιάξουν ένα ασφαλιστήριο και να περιμένουν πότε θα ρίξει κεραυνούς στη περιοχή για να το δηλώσουν σαν δήθεν έμμεση ζημία (υπέρταση).

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Προστατεύουν ο επιτηρητής και το αντικεραυνικό από το βραχυκύκλωμα που έγινε στον TS;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...