GREGORYMO Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Στις 28/5/2025 στις 3:27 ΜΜ, stratdevel1 είπε Ξαφνικά παρατηρήσαμε οτι τρεμόπαιζαν τα φώτα στο σπίτι (δεν είχαμε κάποια άλλη συσκευή σε λειτουργία) και μετά απο λίγο μου προσέχω ότι ακούγεται έντονος ήχος στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού. Βγαίνω έξω και καταλαβαίνω ότι ο θόρυβος αυτός έρχεται απο την κολώνα της ΔΕΗ, από την οποία έρχεται το καλώδιο που δίνει ρεύμα στο σπίτι μας και είναι ο κλασσικός ήχος όταν γίνεται κάποιο βραχυκύκλωμα, παράλληλα έπεφταν και σπίθες απο την κολώνα! Καλώ αμέσως και δίνω βλάβη και παράλληλα κατεβάζω τον γενικό. Σε λίγη ώρα ήρθε γερανός και μου εξήγησαν ότι απο τον αέρα έσπασε η βάση των καλωδίων στην κολώνα(έχουμε πολύ έντονο αέρα στην Πεντέλη), αυτά κρέμασαν και έγινε βραχυκύκλωμα. Αφού ολοκλήρωσαν την επισκευή ανέβασα το γενικό και διαπίστωσα έντρομος ότι είχαν καεί οι περισσότερες συσκευές στο σπίτι: Κλιματιστικά, πλυντήριο, σκουπα, λαμπες, ενισχυτής, ολοι οι φορτιστές που ήταν σε πρίζα κλπ κλπ. Πρακτικά σώθηκε μόνο ότι ήταν σε UPS, ακόμα και ένα πολύπριζο ασφαλείας APC κάηκε και μαζί κάηκαν όλες οι συσκευές που ήταν πάνω του! Κάλεσα τον ΔΕΔΔΗΕ και με κατεύθυναν να συμπληρώσω μία ειδική φόρμα που έχουν στο site τους για αποζημιώσεις και απο το Σάββατο περιμένω χωρίς να έχω λάβει απάντηση αν και έχω καλέσει τόσες φορες. Παράλληλα όσες συσκευές ήταν σε εγγύηση έχω καλέσει και περιμένω να έρθουν οι τεχνικοί τους να δω τι θα μου πουν... Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία, θα ανταποκριθεί ο ΔΕΔΔΥΕ; Εδώ Χορήγηση χρηματικού ποσού σε Καταναλωτές που έχουν υποστεί βλάβη ηλεκτρικών συσκευών τους, λόγω τυχαίας διακοπής του ουδετέρου αγωγού του δικτύου Χαμηλής Τάσης. | ΔΕΔΔΗΕ διάβασα ότι το όριο αποζημίωσης είναι μόλις 600€ που είναι αστείο ποσό για την ζημιά που έχουμε πάθει Τι μπορώ να κάνω απο την πλευρά μου;; Ασφάλιση περιεχόμενου έχεις κάνει?
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ασφάλιση περιεχόμενου έχεις κάνει? Άμα είχε κάνει δεν θα έμπαινε εδώ να ρωτάει, θα είχε επικοινωνήσει με την ασφαλιστική του. Που αμφιβάλλω κιόλας αν τον καλυπτε αν δεν έχει επιτήρηση και απαγωγο υπερτάσεων. 1
liakjim Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε απαγωγο υπερτάσεων. Τι είναι αυτό;
nvel Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου μην τα αναφέρετε ως αντικεραυνικά γιατί θα νομίζετε ότι θα σας προστατεύσουν από ένα κεραυνό. Η αντικεραυνική προστασία γίνεται με πιο εκτεταμένο σύστημα από ένα απλό απαγωγό υπερτάσεων,
cmaniac Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Υπάρχει ενα κατατοπιστικό θεμα για αυτό. Επιτηρητής τάσης και αντικεραυνικό τυπου 2 η ελάχιστη διάταξη. Ανάλογα την περιοχή χρειάζεται και τύπου 1, ενώ για ευαίσθητες συσκευές μπαινει τυπου 3 εν σειρά με το τυπου 2. Πρακτικά τον ρολο του τυπου 3 μπορεί να τον παίξει ενα πολύπριζο ασφαλείας ή ένα UPS.
vagos789 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Για μενα οι συσκευες δεν ειναι τοσο προβλημα (εχουν φτηνυνει απιστευτα διαχρονικα) οσο το να σου καψουν τις γραμμες ρευματος,τηλεφωνου,tv που μετα αντε ξηλωνε ολο το σπιτι για να τις ξαναφτιαξεις
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 6 ώρες πριν, vagos789 είπε Για μενα οι συσκευες δεν ειναι τοσο προβλημα (εχουν φτηνυνει απιστευτα διαχρονικα) οσο το να σου καψουν τις γραμμες ρευματος,τηλεφωνου,tv που μετα αντε ξηλωνε ολο το σπιτι για να τις ξαναφτιαξεις Κι όμως, είναι πολύ μεγάλο το κόστος, ανάλογα το σπίτι πάντα. Βάλε όλη την κουζίνα μαζί με 2-3 κλιματιστικά μόνο, εξαιρω αλλά. Και αυτό που λες όμως με τις γραμμές είναι ένα εξίσου υψηλό κόστος. Δεν είναι εύκολο να καούν οι γραμμές, εξαρτάται που θα πέσει ο κεραυνός η το είδος της βλάβης, το συνηθέστερο πρόβλημα είναι οι συσκευές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα