fitsoulas2024 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Εχω τα 11 εδω και λιγες μερες. Αλλαξα σημερα τροφ/κο και μου λεει οτι το pin δεν ισχυει πια και να κανω καινουριο. Εκανα με καποια περιπετεια και μπηκα. Μεχρι να κανω ομως διαπιστωσα οτι δεν αφηνε να μπω ουτε στο bios. Δηλαδη ο υπολογιστης κλειδωνει εντελως? Τι ισχυει σε περιπτωση απωλειας και μη επανακτησης pin? Μεταφορα δισκου σε αλλο συστημα για προσβαση στα αρχεια και μετα φορματ? ή μηπως ουτε αυτο γινεται?
micos000 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Αν ενεργοποίησες bitlocker δεν μπορείς να πάρεις αρχεία με μεταφορά δίσκου. Κλείσε τον υπολογιστή και πριν τον ανοίξεις κράτα πατημένο το πλήκτρο SHIFT μήπως σε βάλει σε recovery. Αν δε σε βάλει, ξεκίνα πάλι κανονικά και κλείσε το pc μόλις εμφανιστεί η σημαία των windows. Επανέλαβε άλλη μια φορά και την τρίτη άστο να δεις αν σε βάλει σε recovery.
fitsoulas2024 Δημοσ. 29 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 29 Μαϊου 2 ώρες πριν, micos000 είπε Αν ενεργοποίησες bitlocker δεν μπορείς να πάρεις αρχεία με μεταφορά δίσκου. Κλείσε τον υπολογιστή και πριν τον ανοίξεις κράτα πατημένο το πλήκτρο SHIFT μήπως σε βάλει σε recovery. Αν δε σε βάλει, ξεκίνα πάλι κανονικά και κλείσε το pc μόλις εμφανιστεί η σημαία των windows. Επανέλαβε άλλη μια φορά και την τρίτη άστο να δεις αν σε βάλει σε recovery. Προς το παρον δε χρειαζεται να κανω κατι. Το ερωτημα ηταν τι γινεται αν δε μπορεις να ανακτησεις το ξεχασμενο pin σου. Αρα αν ενεργοποισω το bitlocker δε γινεται τιποτα, δε μπορω ουτε να μπω ουτε να παρω τα αρχεια μου. Καλα που μου το πες να μη το ενεργοποιησω ποτε. Μη μου πεις οτι αχρηστευεται και ο δισκος? Σκετη συμφορα τα 11. Το επιβεβαιωνω συνεχως👍😄
fitsoulas2024 Δημοσ. 29 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 29 Μαϊου 16 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Τι σχέση έχει το PIN με το BIOS Αν ξεχασεις το pin δε μπαινεις στο bios. Σωστο ή λαθος?
micos000 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου To password του bios είναι διαφορετικό από αυτό των windows. Μπορείς να βάλεις bios κωδικό και χωρίς λειτουργικό. To pin των windows είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. 34 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Τι σχέση έχει το PIN με το BIOS και το bitlocker?! Το bitlocker έχει σχέση αν προσπαθήσεις να πάρεις τον δίσκο από ένα σύστημα σε άλλο (ή να τον κάνεις εξωτερικό) για να βγάλεις αρχεία από αυτόν. 50 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Μη μου πεις οτι αχρηστευεται και ο δισκος? Όχι, καμία σχέση. Πρέπει να έχεις το key του bitlocker για να ξεκλειδώσεις τον δίσκο.
hawkpilot Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, micos000 said: ... Το bitlocker έχει σχέση αν προσπαθήσεις να πάρεις τον δίσκο από ένα σύστημα σε άλλο (ή να τον κάνεις εξωτερικό) για να βγάλεις αρχεία από αυτόν. ... Αυτό το γνωρίζω αλλά δεν είδα να αναφέρει ο fitsoulas2024 ότι το έχει ενεργοποιήσει. Το κάνει πλέον η M$ σε κάθε νέα εγκατάσταση? Επεξ/σία 29 Μαϊου από hawkpilot
Aris_ Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 1 hour ago, hawkpilot said: Αυτό το γνωρίζω αλλά δεν είδα να αναφέρει ο fitsoulas2024 ότι το έχει ενεργοποιήσει. Το κάνει πλέον η M$ σε κάθε νέα εγκατάσταση? ναι ειναι αυτοματα ενεργο στα w11 πρεπει εσυ να το απενεργοποιησεις και να το τσεκαρεις σε καθε major update
hawkpilot Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 5 minutes ago, Aris_ said: ναι ειναι αυτοματα ενεργο στα w11 πρεπει εσυ να το απενεργοποιησεις και να το τσεκαρεις σε καθε major update Περίεργο. Έχω 2 PC με win11 pro και κανένα δεν το έχει ενεργοποιημένο χωρίς να έχω κάνει κάτι.
dpolal Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Προς το παρον δε χρειαζεται να κανω κατι. Το ερωτημα ηταν τι γινεται αν δε μπορεις να ανακτησεις το ξεχασμενο pin σου. Αρα αν ενεργοποισω το bitlocker δε γινεται τιποτα, δε μπορω ουτε να μπω ουτε να παρω τα αρχεια μου. Καλα που μου το πες να μη το ενεργοποιησω ποτε. Μη μου πεις οτι αχρηστευεται και ο δισκος? Σκετη συμφορα τα 11. Το επιβεβαιωνω συνεχως👍😄 To μόνο που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι έχεις άγνοια για βασικά θέματα των υπολογιστών, όχι μόνο των 11. Αφού μπερδεύεις το κλείδωμα του BIOS με των windows καλύτερα να μην βάλεις κωδικό πουθενά γιατί αν κλειδωθείς δεν θα φταίει το λειτουργικό. 3
Aris_ Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 10 minutes ago, hawkpilot said: Περίεργο. Έχω 2 PC με win11 pro και κανένα δεν το έχει ενεργοποιημένο χωρίς να έχω κάνει κάτι. BitLocker in Windows 11 is a drive encryption feature that protects data by encrypting the entire volume. It's available in Windows 11 Pro, Enterprise, and Education editions. In Windows 11, you can enable BitLocker Drive Encryption or Device Encryption. Device Encryption is automatically enabled when you sign in with a Microsoft account.
hawkpilot Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 56 minutes ago, Aris_ said: BitLocker in Windows 11 is a drive encryption feature that protects data by encrypting the entire volume. It's available in Windows 11 Pro, Enterprise, and Education editions. In Windows 11, you can enable BitLocker Drive Encryption or Device Encryption. Device Encryption is automatically enabled when you sign in with a Microsoft account. Το ένα PC είναι με M$ account αλλά δεν το έχει ενεργοποιημένο. Ίσως γιατί όταν έκανα την εγκατάσταση έβαλα local account και μετά από κάποιες μέρες το γύρισα σε M$.
fitsoulas2024 Δημοσ. 29 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dpolal είπε To μόνο που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι έχεις άγνοια για βασικά θέματα των υπολογιστών, όχι μόνο των 11. Αφού μπερδεύεις το κλείδωμα του BIOS με των windows καλύτερα να μην βάλεις κωδικό πουθενά γιατί αν κλειδωθείς δεν θα φταίει το λειτουργικό. Σαφως και εχω αγνοια για τα 11, τωρα τα εβαλα και τα ψαχνω. Λοιπες εξυπναδες της κακιας ωρας δε χρειαζονται. Δε μπερδευω κατι, εχω περιγραψει τι μου συνεβη. Με απωλεια pin δεν εμπαινε στο bios. Βοηθησε λιγο αντι να λες αρες-μαρες. Μακαρι να μπορουσα να μη βαλω πουθενα κωδικο, ειναι ομως μια απο τις πολλες ανωμαλες απαιτησεις των 11. Yπαρχει τροπος να απαλλαγω? 6 ώρες πριν, micos000 είπε To password του bios είναι διαφορετικό από αυτό των windows. Μπορείς να βάλεις bios κωδικό και χωρίς λειτουργικό. To pin των windows είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δε μπερδεψα το pass του bios με το pass των windows. Exει pass και το bios? 6 ώρες πριν, micos000 είπε Όχι, καμία σχέση. Πρέπει να έχεις το key του bitlocker για να ξεκλειδώσεις τον δίσκο. Xωρις μπλεξιμο με το bitlocker ειμαι ενταξει παντως? Εχω προσβαση στο δισκο σε περιπτωση αδυναμιας εισοδου? 4 ώρες πριν, Aris_ είπε ναι ειναι αυτοματα ενεργο στα w11 πρεπει εσυ να το απενεργοποιησεις και να το τσεκαρεις σε καθε major update Εχω φρεσκοεγκατεστημενη εκδοση(24Η2), ειναι απενεργοποιημενο. Εισαι σιγουρος οτι πρεπει να το ελεγχω μετα απο καθε update? Όποτε κανει update θα μου το ανακοινωνει? Επεξ/σία 29 Μαϊου από fitsoulas2024
micos000 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Το bl κάποια στιγμή στο πετάει σε μήνυμα για ενεργοποίηση νομίζω, δεν είμαι όμως σίγουρος. Αν δεν το έχεις πάντως ενεργοποιημενο δεν υπάρχει θέμα για να πάρεις αρχεία. Το bios έχει επιλογή να βάλεις κωδικό και σε κάποια PC (συνήθως σε business grade) έχεις και δυνατότητα να επιλέξεις ποια τμήματα θα κλειδώνουν και σε ποια θα μπορείς να έχεις πρόσβαση χωρίς κωδικό. 14 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Yπαρχει τροπος να απαλλαγω? Αν κάνεις local account ή Αν γυρίσεις τον ms account σε τοπικό μπορείς να αφαιρέσεις τον κωδικό εισόδου. Σε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής δώσε net user Δες ποιο είναι το όνομα του προφίλ σου (για τοπικό λογαριασμό μιλάμε πάντα). Μετά δώσε net user PROFILENAME * όπου θα αλλάξεις το PROFILENAME με το όνομα του προφίλ σου (μη ξεχασεις το αστεράκι). Πάτα δύο φορές ENTER και θα αφαιρεθεί ο κωδικός. Επεξ/σία 30 Μαϊου από micos000
fitsoulas2024 Δημοσ. 30 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, micos000 είπε Το bl κάποια στιγμή στο πετάει σε μήνυμα για ενεργοποίηση νομίζω, δεν είμαι όμως σίγουρος. Αν δεν το έχεις πάντως ενεργοποιημενο δεν υπάρχει θέμα για να πάρεις αρχεία. Αν κάνεις local account ή Αν γυρίσεις τον ms account σε τοπικό μπορείς να αφαιρέσεις τον κωδικό εισόδου. Σε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής δώσε net user Δες ποιο είναι το όνομα του προφίλ σου (για τοπικό λογαριασμό μιλάμε πάντα). Μετά δώσε net user PROFILENAME * όπου θα αλλάξεις το PROFILENAME με το όνομα του προφίλ σου (μη ξεχασεις το αστεράκι). Πάτα δύο φορές ENTER και θα αφαιρεθεί ο κωδικός. Το bl ειναι για κρυπτογραφηση αρχειων, κακως το βαλαμε στη κουβεντα. Εγω μιλησα για τυχον αποκλεισμο εισοδου στα win και αποκλεισμο προσβασης αρχειων οταν χασεις το κωδικο σου. Eιδα κι εγω χτες στο ιντερνετ οτι μπορεις να κανεις ms και local account. Κατα τη διαδικασια εγκαταστασης επρεπε να κανω ms account. Αν τωρα το γυρισω, θα μπoρω μετα με το νεο λογ/σμο να μπαινω απο αλλο pc μεσω remote? Kαι για να επανελθουμε στο θεμα, αν τυχον χασω το pin, πως μπορω(αν μπορω) να ξαναμπω στα win? Mηπως η μονη επιλογη θα ειναι το φορματ, μετα φυσικα απο τη μεταφορα των αρχειων? Πιστοποιηση pin, απ οτι στο μεταξυ καταλαβα, μου ζητησε επειδη περασα αλλη εκδοση bios. Για να γινει η πιστοποιηση σου στελνουν εναν πενταψηφιο αριθμο επαληθευσης στο email που δηλωσες κατα την εγκατασταση. Αν ομως χασεις τη προσβαση σε αυτο το email? Τοτε απλα σου λενε οτι δε γινεται τιποτα και να επικοινωνησεις με το τμημα help της ms, καλα κρασα δλδ🙂 Επεξ/σία 30 Μαϊου από fitsoulas2024
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα