Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω ότι το θέμα έχει γίνει λίγο μπερδεμένο.

Λοιπόν, Το pin δεν έχει σχέση με το bios. Το bios έχει password που το ενεργοποιείς εσύ, αν το θέλεις. Το pin για να υπάρξει θα πρέπει να έχεις πρώτα κωδικό στα windows που αν είσαι με ms account τότε σίγουρα έχεις, οπότε ακόμα και να ξεχάσεις το pin θα σου ζητήσει να συνδεθείς με username και password.

Για το remote εγώ χρησιμοποιώ anydesk.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 29/05/2025 at 16:22, dpolal said:

To μόνο που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι έχεις άγνοια για βασικά θέματα των υπολογιστών, όχι μόνο των 11.

Αφού μπερδεύεις το κλείδωμα του BIOS με των windows καλύτερα να μην βάλεις κωδικό πουθενά γιατί αν κλειδωθείς δεν θα φταίει το λειτουργικό.

Τολμησες να την πεις στο Φιτσουλα?Δεν σε ξεπλενει ουτε ο Πηνειος. 😜

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Βλέπω ότι το θέμα έχει γίνει λίγο μπερδεμένο.

Λοιπόν, Το pin δεν έχει σχέση με το bios. Το bios έχει password που το ενεργοποιείς εσύ, αν το θέλεις. Το pin για να υπάρξει θα πρέπει να έχεις πρώτα κωδικό στα windows που αν είσαι με ms account τότε σίγουρα έχεις, οπότε ακόμα και να ξεχάσεις το pin θα σου ζητήσει να συνδεθείς με username και password.

Να ξαναπω λοιπον οτι δε μιλαω για pass του bios. Mιλαμε για το pin εισοδου στα win11. Φυσικα και εχω κωδικο στα win. Να τα ξαναπουμε για να ξεμπερδευτεις:

Mετα απο αλλαγη εκδοσης bios, τα win11 μου ειπαν οτι το pin (εισοδου στα win) θα πρεπει να αναθεωρηθει. Μου εστειλαν στο δηλωμενο mail μου(yahoo) ενα 5ψηφιο νουμερο επαληθευσης για τον ms λογ/σμο, ωστε να μπορεσω μετα να ξαναορισω pin. Oπως και εγινε, και ξαναορισα μαλιστα το ιδιο ακριβως pin. Tι θα συνεβαινε ομως αν δεν ειχα προσβαση στο yahoo? Πως θα εμπαινα μεσα, υπαρχει τροπος?

Mε αλλα/απλα λογια, τι γινεται οταν δεν εχεις πια εγκυρο pin εισοδου? Αυτο μόνο ας απαντηθει, αν ολα τα αλλα ηταν περιττα ή δυσνοητα.

1 ώρα πριν, micos000 είπε

Για το remote εγώ χρησιμοποιώ anydesk.

Οτι κι αν χρησιμοποιηθει ομως, δεν ειναι απαραιτητος ενας κωδικος? Και απ το βλεπω στα 11 δεν ειναι το pin εισοδου αλλα ο κωδικoς του ms λογ/σμου, σωστα?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Mετα απο αλλαγη εκδοσης bios, τα win11 μου ειπαν οτι το pin (εισοδου στα win) θα πρεπει να αναθεωρηθει. Μου εστειλαν στο δηλωμενο mail μου(yahoo) ενα 5ψηφιο νουμερο επαληθευσης για τον ms λογ/σμο, ωστε να μπορεσω μετα να ξαναορισω pin. Oπως και εγινε, και ξαναορισα μαλιστα το ιδιο ακριβως pin. Tι θα συνεβαινε ομως αν δεν ειχα προσβαση στο yahoo? Πως θα εμπαινα μεσα, υπαρχει τροπος?

Mε αλλα/απλα λογια, τι γινεται οταν δεν εχεις πια εγκυρο pin εισοδου?

Αμα δεν εχεις πρόσβαση στο MS account(δεν θυμάσαι πχ το μαιλ),  πρεπει να κανεις troubleshooting, boot με recovery disk, να το γυρισείς σε local. Διαφορετικά φορματ.

Απο την στιγμη που μπηκες μεσα όλα καλα.

Αν θες να το γυρίσεις σε local

Spoiler

087ef7526b6335735e96f778086f7f42.png

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Αμα δεν εχεις πρόσβαση στο MS account(δεν θυμάσαι πχ το μαιλ),  πρεπει να κανεις troubleshooting, boot με recovery disk, να το γυρισείς σε local. Διαφορετικά φορματ.

Απο την στιγμη που μπηκες μεσα όλα καλα.

Εννοειται οτι ειναι ολα καλα, για τη περιπτωση που καποια στιγμη στο μελλον δε θα μπορω να μπω προβληματιζομαι. Ειναι ενα καινουριο για μενα os, τελειως διαφορετικο απο τα 7 και με ζητηματα ασφαλειας. Οποτε δε θελω να βρεθω καποια στιγμη προ δυσαρεστης εκπληξεως

49 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Αν θες να το γυρίσεις σε local........

Στη συγκεκριμενη περιπτωση προσβαση ειχα, αλλα μου εσταλη στο yahoo ενας κωδικος επαληθευσης. Αν δεν ειχα προσβαση στoν (δηλωμενο) yahoo λογ/σμο? παιζει boot με recovery disk?

Φορματ χωρις να μπορω να παρω πρωτα τα αρχεια μου?

Επισης κατι που με ανησυχησε ηταν οτι χωρις την επαληθευση δε μπορουσε ουτε στο bios να μπει.

Με τον local τι ακριβως κερδιζω? Παραλειπεται η επαληθευση?

Δημοσ.

Εγώ στον καινούργιο υπολογιστή που εστησα με win11 έκανα local λογαριασμό χωρίς ms account  χωρίς πιν χωρίς κλειδώματα, και ο λόγος για να μην βρεθώ σε καμιά περίεργη κατάσταση, δεν βλέπω κανένα λόγο σε υπολογιστή στο σπίτι να βάζω πιν και κλείδωμα, δεν είναι κινητό.

Δημοσ.

το να αλλαξες τροφοδοτικό ΔΕΝ δικαιολογεί την κατάργηση του τρόπου εισόδου κ να ζητηθεί νέο ΡΙΝ

αν άλλαζες μητρική κ μετέφερες το δίσκο στη νέα μητρική, αν άλλαζες επεξεργαστή, τότε ναι, καταργείται το όποιο δακτυλικό, face recognition, pin κλπ κ ζητάει νέο ΡΙΝ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

το να αλλαξες τροφοδοτικό ΔΕΝ δικαιολογεί την κατάργηση του τρόπου εισόδου κ να ζητηθεί νέο ΡΙΝ

Ναι, το ειπα αυτο. Οχι μετα απο αλλαγη psu, μετα απο αλλαγη (update) bios. Στο ιντερνετ ειδα οτι μετα απο τετοια αλλαγη συμβαινει το προβλημα.

Δε ζητειται ακριβως νεο pin, σου λεει οτι υπαρχει ενα θεματακι και το pin σου πρεπει να ξαναοριστει. Μετα τη διαδικασια ξαναορισα το ιδιο.

1 ώρα πριν, chios είπε

Εγώ στον καινούργιο υπολογιστή που εστησα με win11 έκανα local λογαριασμό χωρίς ms account  χωρίς πιν χωρίς κλειδώματα, και ο λόγος για να μην βρεθώ σε καμιά περίεργη κατάσταση, δεν βλέπω κανένα λόγο σε υπολογιστή στο σπίτι να βάζω πιν και κλείδωμα, δεν είναι κινητό.

Ουτε εγω θα εβαζα αν ηξερα πως, υποχρεωτικα το ζητουσε.

Remote δουλευεις καθολου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το remote,  το any desk δε ζητάει κανέναν κωδικό. Πρέπει να αποδεχτεί ο απομακρυσμένος υπολογιστής τη σύνδεση, βγάζει μήνυμα. Αν θέλεις να έχεις εσύ πρόσβαση χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος να πατήσει αποδοχή  τότε του ορίζεις έναν δικό σου κωδικό σύνδεσης.

Και για τα αρχεία, αν δεν ενεργοποιήσεις bit locker (που είπες ότι δεν το έκανες), τότε  ή θα ζητήσεις ανάκτηση κωδικού των Windows ή θα συνδέσεις τον δίσκο σε άλλο pc ή θα μπουταρεις από κάποιο στικακι με live Linux για να πάρεις backup.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για το remote,  το any desk δε ζητάει κανέναν κωδικό. Πρέπει να αποδεχτεί ο απομακρυσμένος υπολογιστής τη σύνδεση, βγάζει μήνυμα. Αν θέλεις να έχεις εσύ πρόσβαση χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος να πατήσει αποδοχή  τότε του ορίζεις έναν δικό σου κωδικό σύνδεσης.

Θα το δοκιμασω. Bεβαια το google λεει "Η δωρεάν έκδοση προσφέρει περιορισμένη δυνατότητα συνδέσεων και χαρακτηριστικά, ενώ η πληρωτέα έκδοση προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συνδεδεμένων συσκευών και υποστήριξη".

Συνδεση απο  11 σε 7 κανει απροβληματιστα?

ή θα συνδέσεις τον δίσκο σε άλλο pc ή θα μπουταρεις από κάποιο στικακι με live Linux για να πάρεις backup.

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτέ linux. Aν παρω το δισκο και τον τοποθετησω σε αλλο συστημα, θα μπορω να δω και να μεταφερω τα περιεχομενα του?

ή θα ζητήσεις ανάκτηση κωδικού των Windows

Πως γινεται αυτη η ανακτηση? Οπως τωρα μου ζητηθει αναθεωρηση pin? δλδ με αποστολη ενος αριθμου επαληθευσης στο δηλωμενο email, αφου πρωτα συμπληρωσα id και pass στον ms λογ/σμο που ειχα δημιουργησει κατα την εγκατασταση?

Δημοσ.

καλημέρα

ούτε τα αρχεία σου βλέπεις? μπήκες δηλαδή με το (ας πούμε νέο) πιν κ δε βλέπεις το προφιλ που είχες? δε βλέπεις τα αρχεία?

χάθηκα με τις μυρια λύσεις που βλέπω. Επίσης ούτε στο bios μπαίνεις? αυτό είναι "κουφό"

Δημοσ.

chatgpt:

Αυτό που περιγράφεις φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των νέων μέτρων ασφαλείας των Windows 11, ειδικά όταν έχεις ενεργοποιήσει δυνατότητες όπως "Device Encryption", BitLocker, ή έχεις συνδεθεί με Microsoft Account που ενεργοποιεί πρόσθετες πολιτικές ασφαλείας.

Αναλυτικά τι συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις:

🔐 Γιατί δεν λειτουργεί το PIN και γιατί δεν μπαίνει ούτε BIOS;

• Αν είχες ενεργοποιήσει BitLocker ή "Modern Standby" (πλήρης κλείδωμα) και έχεις UEFI firmware password, τότε η συσκευή μπορεί να μπλοκάρει την πρόσβαση ακόμα και στο BIOS μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες.

• Επίσης, αν ο λογαριασμός είναι Microsoft Account, και αλλάξεις τρόπο σύνδεσης (τροφοδοσία, υλικό κ.ά.), τα Windows ενδέχεται να δουν αυτό ως "μη εξουσιοδοτημένη" αλλαγή και να κλειδώσουν προσωρινά την πρόσβαση.

Τι γίνεται αν δεν μπορείς να ανακτήσεις το PIN;

1. Αν είσαι με Microsoft Account:

• Μπορείς να κάνεις reset το PIN μέσω της επιλογής "I forgot my PIN" στην οθόνη εισόδου.

• Αν δεν λειτουργεί, μπες από άλλο υπολογιστή στο https://account.microsoft.com και κάνε αλλαγή ή reset κωδικού.

2. Αν είναι Local Account με PIN και όχι Microsoft Account:

• Δυστυχώς το PIN δεν μπορεί να ανακτηθεί. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις να μπεις μέσω Safe Mode ή να ενεργοποιήσεις άλλον χρήστη με δικαιώματα (αν υπάρχει).

💾 Τι γίνεται με τα αρχεία σου;

1. Αν ΔΕΝ έχεις ενεργοποιήσει κρυπτογράφηση (BitLocker ή Device Encryption):

• Μπορείς να βγάλεις τον δίσκο, να τον συνδέσεις σε άλλον υπολογιστή (μέσω USB ή SATA) και να έχεις πλήρη πρόσβαση στα αρχεία.

2. Αν ΕΧΕΙΣ ενεργοποιήσει BitLocker ή Device Encryption:

• Ο δίσκος θα είναι κρυπτογραφημένος και δε θα μπορείς να δεις τα αρχεία σε άλλο σύστημα χωρίς το BitLocker Recovery Key.

• Αυτό το κλειδί αποθηκεύεται:

• Στο Microsoft Account σου (αν είσαι συνδεδεμένος με αυτό),

• Σε USB stick αν το είχες αποθηκεύσει εκεί,

• Ή το είχες τυπώσει ή σημειώσει κάπου κατά την ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης.

🛠 Τι επιλογές έχεις;

• Έχεις το recovery key; Μπορείς να ξεκλειδώσεις τον δίσκο και να πάρεις τα αρχεία ή να μπεις στο σύστημα.

• Δεν έχεις recovery key και ο δίσκος είναι κρυπτογραφημένος; Δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσεις τα αρχεία – η μόνη επιλογή είναι format.

💡 Τι να κάνεις τώρα:

1. Αν έχεις πρόσβαση στο Microsoft λογαριασμό σου, μπες εδώ:
    👉 https://account.microsoft.com/devices/recoverykey
    και δες αν υπάρχει αποθηκευμένο Recovery Key.

2. Αν μπόρεσες να μπεις τώρα, απενεργοποίησε προσωρινά το BitLocker ή κάνε backup τα αρχεία σου άμεσα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Aν παρω το δισκο και τον τοποθετησω σε αλλο συστημα, θα μπορω να δω και να μεταφερω τα περιεχομενα του?

Ναι, εφόσον είπαμε ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει bitlocker.

11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Πως γινεται αυτη η ανακτηση? Οπως τωρα μου ζητηθει αναθεωρηση pin? δλδ με αποστολη ενος αριθμου επαληθευσης στο δηλωμενο email, αφου πρωτα συμπληρωσα id και pass στον ms λογ/σμο που ειχα δημιουργησει κατα την εγκατασταση?

Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από fitsoulas202

Ή έτσι ή αν έχεις δηλώσει κινητό (αν δε δηλωσες,κακώς δε δηλωσες) θα σου στείλει μήνυμα. Επίσης η ms δίνει και τη δυνατότητα για επαλήθευση μέσω του microsoft authenticator.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...