thodorists3 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Εχω την motherboard b450 tomahawk 2 max msi ,16 gb ram την ryzen 3400 και σκεφτομαι να βαλω την καρτα γραφικων rx 6600 και τον επεξεργαστη ryzen 5 5600 ειναι καλη επιλογη ή υπαρχει κατι αλλο που να συμφερει πιο πολυ για περιπου 300-400 ευρω 1
flikifloki Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Πάει λίγο ανάλογα και με τα παιχνίδια που παίζεις, ανάλυση κλπ., αλλά ένας 5600 ή 5600x είναι πολύ value for money και κάτω από 100ε. Η κάρτα στα 200 περίπου είναι οκ αλλά έχει παλιώσει πλέον αρκετά η γενιά. Νομίζω θα είναι καλύτερα να ανέβεις στα 300 κάτι για μια 5060 που και πάλι θα είσαι μέσα στο budget που είπες. 2
Chloe2 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 10 ώρες πριν, thodorists3 είπε 16 gb ram την ryzen 3400 Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα -μελλοντικά- μπορείς να εξετάσεις και τη δυνατότητα να βάλεις στο σύστημά σου 32 gb ram, καθώς υπάρχουν προγράμματα (παιχνίδια, για επεξεργασία εικόνας, κλπ) που απαιτούν αρκετή ram. 1
thodorists3 Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου επισης εχω τροφοδοτικο 600 watt θα εχει κανενα προβλημα η θα πρεπει να το αλλαξω
flikifloki Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Από watt είσαι καλυμμένος. Τώρα ανάλογα με την παλαιότητα, τις ώρες χρήσης, αλλά και το συγκεκριμένο μοντέλο, μπορεί να αξίζει η αλλαγή.
thodorists3 Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, flikifloki είπε Από watt είσαι καλυμμένος. Τώρα ανάλογα με την παλαιότητα, τις ώρες χρήσης, αλλά και το συγκεκριμένο μοντέλο, μπορεί να αξίζει η αλλαγή. εχω εναν be quiet και το εχω περιπου 3-4 χρονια καλα ειναι ; Επεξ/σία 4 Ιουνίου από thodorists3
thodorists3 Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2025 στις 9:54 ΜΜ, flikifloki είπε Πάει λίγο ανάλογα και με τα παιχνίδια που παίζεις, ανάλυση κλπ., αλλά ένας 5600 ή 5600x είναι πολύ value for money και κάτω από 100ε. Η κάρτα στα 200 περίπου είναι οκ αλλά έχει παλιώσει πλέον αρκετά η γενιά. Νομίζω θα είναι καλύτερα να ανέβεις στα 300 κάτι για μια 5060 που και πάλι θα είσαι μέσα στο budget που είπες. Μπορω να βαλω σε εναν υπολογιστή για μητρικη b550 tomahawk max, ryzen 5 5600x rtx 5060 ti ,32 gb ram ripjaws και για τροφοδοτικό corsair 650 watt για 715 ευρω Επεξ/σία 13 Ιουνίου από thodorists3
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 29 λεπτά πριν, thodorists3 είπε Μπορω να βαλω σε εναν υπολογιστή για μητρικη b550 tomahawk max, ryzen 5 5600x rtx 5060 ti ,32 gb ram ripjaws και για τροφοδοτικό corsair 650 watt για 715 ευρω Λίγος ο επεξεργαστής για την κάρτα, πήγαινε σε 5700Χ έστω ή 5700Χ3D
sattack Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) O σκοπός είναι να χρησιμοποιούσες τα περισσότερα από τα παλιά εξαρτήματα που είχες. Αν είναι να αγοράσεις όλα καινούργια, αυτή τη στιγμη αρχίζει πλέον το ΑΜ4 να πλησιάζει να χαρακτηριστεί ασύμφορο ακόμα και για τις πιο φτηνές συνθέσεις, ειδικά αν πας να βάλεις μια καλούτσικη μητρική. (η 550 Tomahawk που λες κάνει 150Ε! Αμέσως σου ακυρώνει όλο το νόημα του φτηνού ΑΜ4!) Αυτό διότι εκεί που πριν λίγο καιρό λέγαμε ότι το χαμηλότερο ποσό για πλατφόρμα ΑΜ5 ήταν 440Ε, τωρα αυτό το ποσό έχει πέσει στα 360Ε για αξιοπρεπέστατα κομμάτια και ίσως να μπορούσε να πέσει κι ακόμα λίγο παρακάτω. Συγκεκριμένα, 135Ε για cpu 7500F, (ισάξιος με ΑΜ4 5700x/5700X3D) Μνήμες 32GB DDR5 6000cl30 96E, Kαι μητρικη full ATX Gigabyte B650 130E. Kαι ίσως αν έψαχνε κανείς κάποια φτηνότερη mATX να έπεφτε έτσι και λίγο πιο φτηνά. (Πχ εχει Asrock στα 90Ε. Σύνολο 320Ε!) Αυτά ειναι σαφώς καλυτερη πλατφόρμα απο οποιοδήποτε ΑΜ4. Οπότε μπαίνει το θέμα πόσο θα πληρώσεις για ΑΜ4 cpu-mobo-ram? Τωρα πια αν ξεπερνάς τα 250Ε και πλησιάζεις τα 300Ε, γίνεται ασύμφορο πλέον. Τότε καλύτερα να δώσεις τα 360Ε, ή έστω με μια mATX κάτι λιγότερο (320Ε!), και να πας σε ΑΜ5. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από sattack 1
thodorists3 Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, sattack είπε O σκοπός ειναι να χρησιμοποιούσες τα περισσότερα από τα παλιά εξαρτηματα που είχες. Αν ειναι να αγοράσεις ολα καινουργια, αυτη τη στιγμη αρχίζει πλέον το ΑΜ4 να πλησιάζει να χαρακτηριστεί ασύμφορο ακόμα και για τις πιο φτηνές συνθέσεις, ειδικά αν πας να βάλεις μια καλούτσικη μητρική. Αυτό διότι εκεί που πριν λίγο καιρό λέγαμε ότι το χαμηλότερο ποσο για πλατφόρμα ΑΜ5 ήταν 440Ε, τωρα αυτο το ποσό εχει πεσει στα 360Ε για αξιοπρεπέστατα κομμάτια και ίσως να μπορούσε να πέσει κι ακόμα λίγο παρακάτω. Συγκεκριμένα, 135Ε για cpu 7500F, Μνήμες 32GB DDR5 6000cl30 96E, Kαι μητρικη full ATX Gigabyte B650 130E. Kαι ίσως αν έψαχνε κανείς κάποια φτηνότερη mATX να έπεφτε έτσι και λίγο πιο φτηνά. (Πχ εχει Asrock στα 90Ε. Σύνολο 320Ε!) Αυτά ειναι σαφώς καλυτερη πλατφόρμα απο οποιοδήποτε ΑΜ4. Οπότε μπαίνει το θέμα πόσο θα πληρώσεις για ΑΜ4 cpu-mobo-ram? Τωρα πια αν ξεπερνάς τα 250Ε και πλησιάζεις τα 300Ε, γίνεται ασύμφορο πλέον. Τότε καλύτερα να δώσεις τα 360Ε, ή έστω με μια mATX κάτι λιγότερο (320Ε!), και να πας σε ΑΜ5. τελικα αλλαξα γνωμη και θελω να κανω τα περισσοτερα upgrate γιατι τον εχω αρκετο καιρο τον υπολογιστη . Απλα θελω να μαθω αν ολα αυτα τα εξαρτηματα που ειπα ειναι συμβατα μεταξυ τους και οτι δεν θα μου παρουσιασουν κανενα προβλημα Επεξ/σία 13 Ιουνίου από thodorists3
sattack Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, thodorists3 είπε τελικα αλλαξα γνωμη και θελω να κανω τα περισσοτερα upgrate γιατι τον εχω αρκετο καιρο Nαι, οκ! Λοιπόν υπολόγισε πόσο θα σου κοστίσει το πακέτο ΑΜ4 (εννοώ cpu-mobo-ram) και μετά κοίτα πόσο κοστίζει ένα φτηνό πακέτο ΑΜ5 σαν αυτά που πρότεινα και που θα είναι καλύτερα ακόμα και απο το δυνατότερο ΑΜ4. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από sattack 1
thodorists3 Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, sattack είπε Nαι, οκ! Λοιπόν υπολόγισε πόσο θα σου κοστίσει το πακέτο ΑΜ4 και μετά κοίτα πόσο κοστίζει ένα φτηνό πακέτο ΑΜ5 σαν αυτά που πρότεινα και που θα είναι καλύτερα ακόμα και απο το δυνατότερο ΑΜ4. MSI PRO B650M-P αυτη ειναι καλη ?
sattack Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, thodorists3 είπε MSI PRO B650M-P αυτη ειναι καλη ? Καλή είναι. Έχει 99Ε και μόνο 1 θέση M2 NVMe. (η Asrock με 90Ε έχει 2 Μ2). 1
thodorists3 Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, sattack είπε Καλή είναι. Έχει 99Ε και μόνο 1 θέση M2 NVMe. (η Asrock με 90Ε έχει 2 Μ2). αυτα ομως δεν ειναι εξισου καλα για gaming ? b550 tomahawk max, ryzen 5 5600x rtx 5060 ti ,32 gb ram ripjaws και για τροφοδοτικό corsair 650 watt για 730 ευρω γιατι δεν μπορω παραπανω και γενικα δεν ξερω πολλα απο υπολογιστες Επεξ/σία 13 Ιουνίου από thodorists3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα