airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Καλησπέρα Διάβασα ότι από 1η Ιουνίου 2025 θα πρέπει όλοι να έχουμε κάνει εγγραφή στο προσωπικό ιατρό, διαφορετικά το σύστημα θα μας εγγράψει αυτομάτως. Δυστυχώς ο γιατρός που θέλω να επιλέξω είναι γεμάτος ( είναι ιδιώτης) και αναγκαστικά θα επιλέξω κάποιον άλλον. Σε περίπτωση που επιλέξω άλλον ιατρό ως προσωπικό, αλλά πηγαίνω στον άλλον που δεν μπόρεσα να επιλέξω, υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή ειναι υποχρεωτικό να πηγαίνω σε αυτόν που δήλωσα ως προσωπικό ιατρό? Σας ευχαριστώ
ekrepali Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 15 minutes ago, airtrelomike13 said: Σε περίπτωση που επιλέξω άλλον ιατρό ως προσωπικό, αλλά πηγαίνω στον άλλον που δεν μπόρεσα να επιλέξω, υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή ειναι υποχρεωτικό να πηγαίνω σε αυτόν που δήλωσα ως προσωπικό ιατρό? Σε όποιον γιατρό θες πας επί πληρωμή. Για τζάμπα ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ, μόνο στον προσωπικό. Ούτε εγώ πηγαίνω στον προσωπικό... αλλά έχω διαλέξει γενικό ιατρό αντί για παθολόγο. Σε περίπτωση που ο παθολόγος μου δε μπορεί κάποιο παραπεμπτικό, ίσως μπορεί ο γενικός ιατρός.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου 1 λεπτό πριν, ekrepali είπε Σε όποιον γιατρό θες πας επί πληρωμή. Για τζάμπα ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ, μόνο στον προσωπικό. Ούτε εγώ πηγαίνω στον προσωπικό... αλλά έχω διαλέξει γενικό ιατρό αντί για παθολόγο. Σε περίπτωση που ο παθολόγος μου δε μπορεί κάποιο παραπεμπτικό, ίσως μπορεί ο γενικός ιατρός. ναι αλλα αυτος που θα επιλεξω, θα μπορει να δει μεσω του ηλεκτρονικου φακελου υγειας μου, οτι πχ πηγα σε αυτον που ηθελα και μου εγραψε αυτες και αυτες τις εξετασεις σωστα?
ekrepali Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 8 minutes ago, airtrelomike13 said: ναι αλλα αυτος που θα επιλεξω, θα μπορει να δει μεσω του ηλεκτρονικου φακελου υγειας μου, οτι πχ πηγα σε αυτον που ηθελα και μου εγραψε αυτες και αυτες τις εξετασεις σωστα? Όλοι οι γιατροί έχουν πρόσβαση στο φάκελο υγείας όταν πατήσουν το ΑΜΚΑ σου
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου 53 λεπτά πριν, ekrepali είπε Όλοι οι γιατροί έχουν πρόσβαση στο φάκελο υγείας όταν πατήσουν το ΑΜΚΑ σου ναι βρε το γνωρίζω αυτό. Αλλα αν ας πουμε εγω εχω δηλωσει ως προσωπικο ιατρο τον Χ, και παω στον Ψ να με εξετασεις και να μου δωσει παραπεμπτικο ειτε για εξετασεις ειτε για φαρμακευτικη αγωγη αν εχω πονολαιμο, δεν θα χτυπησει καποια ειδοποιηση στον Χ που τον εχω δηλωσει προσωπικο ιατρο, οτι πηγα αλλου, μου βρηκε οτι εχω πονολαιμο και οτι θα παρω τη ταδε αντιβιωση?
ekrepali Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, airtrelomike13 said: ναι βρε το γνωρίζω αυτό. Αλλα αν ας πουμε εγω εχω δηλωσει ως προσωπικο ιατρο τον Χ, και παω στον Ψ να με εξετασεις και να μου δωσει παραπεμπτικο ειτε για εξετασεις ειτε για φαρμακευτικη αγωγη αν εχω πονολαιμο, δεν θα χτυπησει καποια ειδοποιηση στον Χ που τον εχω δηλωσει προσωπικο ιατρο, οτι πηγα αλλου, μου βρηκε οτι εχω πονολαιμο και οτι θα παρω τη ταδε αντιβιωση? Δεν παίρνουν alerts. Πρόσβαση έχουν ελεύθερη στο φάκελο υγείας (γιατί είμαστε κράτος μπου***** και το GDPR πάει περίπατο), αλλά σιγά μη κάτσει να ψαχουλέψουν σε ποιους γιατρούς πήγες και τι εξετάσεις έκανες. Δε μπαίνουν στο φάκελο υγείας αδιάκριτα. Επεξ/σία 28 Μαϊου από ekrepali
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 22 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ναι βρε το γνωρίζω αυτό. Αλλα αν ας πουμε εγω εχω δηλωσει ως προσωπικο ιατρο τον Χ, και παω στον Ψ να με εξετασεις και να μου δωσει παραπεμπτικο ειτε για εξετασεις ειτε για φαρμακευτικη αγωγη αν εχω πονολαιμο, δεν θα χτυπησει καποια ειδοποιηση στον Χ που τον εχω δηλωσει προσωπικο ιατρο, οτι πηγα αλλου, μου βρηκε οτι εχω πονολαιμο και οτι θα παρω τη ταδε αντιβιωση? και τι πειράζει;
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε και τι πειράζει; κοιτα πειράζει αν το δει και παει και γραψει κατι σε συνταγογραφηση εν αγνοια μου, γιατι τα ειδες τι εγινε με τις πλαστες συνταγογραφησεις
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε κοιτα πειράζει αν το δει και παει και γραψει κατι σε συνταγογραφηση εν αγνοια μου, γιατι τα ειδες τι εγινε με τις πλαστες συνταγογραφησεις δεν καταλαβαίνω πως μπλέκονται το αν θα δει ότι πήγες σε άλλο γιατρό με τις πλαστές συνταγογραφήσεις.
Tsino Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 10 hours ago, airtrelomike13 said: κοιτα πειράζει αν το δει και παει και γραψει κατι σε συνταγογραφηση εν αγνοια μου, γιατι τα ειδες τι εγινε με τις πλαστες συνταγογραφησεις αν ενεργοποιήσεις την άυλη συνταγογράφηση θα σου ΄λερχονται sms και ειδοποιήσεις στο email.. Οπότε δε θα το κάνει κανείς εν αγνοία σου
Jackson_1919 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 12 ώρες πριν, ekrepali είπε Όλοι οι γιατροί έχουν πρόσβαση στο φάκελο υγείας όταν πατήσουν το ΑΜΚΑ σου Δεν εχουν προσβαση αν εχεις ορισει PIN, ο γιατρος πρεπει να εισαγει το PIN που θα του πεις εσυ για να μπει στον φακελο σου. 1
milos_ Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 13 ώρες πριν, ekrepali είπε Σε όποιον γιατρό θες πας επί πληρωμή. Για τζάμπα ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ, μόνο στον προσωπικό. Ούτε εγώ πηγαίνω στον προσωπικό... αλλά έχω διαλέξει γενικό ιατρό αντί για παθολόγο. Σε περίπτωση που ο παθολόγος μου δε μπορεί κάποιο παραπεμπτικό, ίσως μπορεί ο γενικός ιατρός. Όχι, σε όποιον θές πας μέσω ΕΟΠΠΥ. Αν δλδ αυτός που έχεις επιλέξει ως προσωπικό δεν έχει διαθέσιμο ραντεβού θα μέινεις χωρίς διάγνωση ή φάρμακα? ΑΝ ομως θες να φτιάξει το ιστορικό και τα δεδομένα σου στο φάκελο σου τότε οκ.
kax54638 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 12 hours ago, ekrepali said: Δεν παίρνουν alerts. Πρόσβαση έχουν ελεύθερη στο φάκελο υγείας (γιατί είμαστε κράτος μπου***** και το GDPR πάει περίπατο), αλλά σιγά μη κάτσει να ψαχουλέψουν σε ποιους γιατρούς πήγες και τι εξετάσεις έκανες. Δε μπαίνουν στο φάκελο υγείας αδιάκριτα. Για να δεις το ιστορικό ενός ασθενή χρειάζεσαι τον ΑΜΚΑ του και να κλικάρεις ότι έχεις την συγκατάθεση του ασθενή για να δεις αυτές τις πληροφορίες - οπότε έχεις ευθύνη για αυτό. Οπότε όχι το GDPR δεν πάει περίπατο.
nikosf76 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 11 ώρες πριν, ekrepali είπε ...(γιατί είμαστε κράτος μπου***** και το GDPR πάει περίπατο)... Για την μητέρα μου και την θεία μου η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις έρχονται σε δικό μου κινητό και email. Γενικότερα εγώ έχω τους κωδικούς του taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και ότι χρειάζεται από ηλεκτρονική διακυβέρνηση το κάνω εγώ. Είναι ηλικιωμένες και έχουν μάθει από παλιά που δούλευαν όλα με τα χαρτιά. Τώρα για ορισμένα πράγματα που χρειάζεται πιστοποιημένος αριθμός κινητού που δεν μπορείς για παράδειγμα να μπεις στον φάκελο υγείας μόνο με τους κωδικούς του taxisnet έτσι κι αλλιώς και να τους παίρναμε κινητό γι'αυτόν τον λόγο πάλι τα προσωπικά δεδομένα θα πήγαιναν περίπατο. Εγώ θα έμπαινα στον ιατρικό φάκελο, μόνο που η κάθε Cosmote/Vodafone/NOVA θα έβγαζαν παραπάνω ευρώ για να μπορώ να μπω στον φάκελο υγείας κάποιου άλλου και όπου αλλού χρειάζεται. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για ηλικιωμένους που δεν χρειάζονται δεν τα καταφέρνουν με τα κινητά τους εξυπηρετούν νεότεροι συγγενείς. Μπορώ να μπω εδώ https://ehealth.gov.gr/p-rv/p https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml και να δω τα δεδομένα τους αλλά για τον φάκελο σου ζητάνε κινητό από άτομα που για να μιλήσουν στο απλό σταθερό παίρνω εγώ το νούμερο που θέλουν να καλέσουν και τους δίνω το ακουστικό.
ekrepali Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 1 hour ago, milos_ said: Όχι, σε όποιον θές πας μέσω ΕΟΠΠΥ. Αν δλδ αυτός που έχεις επιλέξει ως προσωπικό δεν έχει διαθέσιμο ραντεβού θα μέινεις χωρίς διάγνωση ή φάρμακα? Σε όποιον παθολόγο ή γενικό ιατρό θες και χωρίς ραντεβού. Πληρώσεις 5-10 ευρώ την επίσκεψη (όσο χρεώνει ο καθένας) και γράφεις παραπεμπτικά / φάρμακα. Στον προσωπικό μπορείς να κλείσεις ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ για να μη πληρώσεις την επίσκεψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα