BabisZan Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Ψάχνω γνώμες και τυχόν εμπειρίες πάνω στο NOD U-2000 LINE INTERACTIVE UPS 2000VA . Το μόνο που μπόρεσα να βρω είναι τις πολύ καλές κριτικές στο σκρουτζ και ότι είναι Best Seller άλλα μηδέν Review (μάλλον σε αυτό παίζει ρόλο ότι η NOD είναι ελληνική εταιρεία από ότι κατάλαβα) Έχω ένα κάλο σχετικά PC (850W cooler master gold psu/ Rx 6950XT /R7 5800x3D/32GB ddr4 /5TBSSD /14TB Hard drive) + 32" IPS LG main monitor +2.1 Speaker+ 25" IPS LG secondary monitor Και αυτή την στιγμή έχω ένα APC Back-UPS 850 Off-Line 850VA 520W στο οποίο είχα παλιά όλο το PC επάνω άλλα από όταν έκανα αναβάθμιση στην 6950ΧΤ δεν τον σηκώνει πλέον και το Tower αναγκαστικά το έχω μόνο στην προστασία τάσης και άφησα την οθόνη και τα ηχεία στην μπαταριά. Όποτε σκεφτόμουν να αγοράσω το NOD και να να βαλω το PC + Speakers + Monitors επάνω του και να μεταφέρω το APC διπλά στο μόντεμ και να βάλω στο APC το modem +τηλέφωνο+ οπτική ίνα. Πιστεύεται αξίζει το NOD U-2000UPS στα 150€? ή είναι ρίσκο και δεν αξίζει. Επεξ/σία 29 Μαϊου από BabisZan
Dj_Seps Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Καλημέρα φίλε μου, Ηχεία ποτέ σε UPS, αν πέσει το ρευμα θέλεις να προστατεύσεις τον υπολογιστή σου και όχι να ακούς μουσική... ο κύριος λόγος είναι ότι τραβάνε ρευμα ανάλογα με την ένταση. Τώρα για το συγκεκριμμένο UPS δεν έχω άποψη, αλλά μιας και ψάχνω και εγώ για μεγάλο UPS θα περιμένω τα σχόλια αλλιώς πάμε σε APC.
manolis940 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Dj_Seps είπε Καλημέρα φίλε μου, Ηχεία ποτέ σε UPS, αν πέσει το ρευμα θέλεις να προστατεύσεις τον υπολογιστή σου και όχι να ακούς μουσική... ο κύριος λόγος είναι ότι τραβάνε ρευμα ανάλογα με την ένταση. Τώρα για το συγκεκριμμένο UPS δεν έχω άποψη, αλλά μιας και ψάχνω και εγώ για μεγάλο UPS θα περιμένω τα σχόλια αλλιώς πάμε σε APC. Εγώ θα έλεγα ότι αυτά είναι καλές συμβουλές για ups που είναι 600VA. Το συγκεκριμένο είναι 2000VA και έχεις 2 9Ah μπαταρίες πάνω του. Υπάρχει περίπτωση ένα σετ ηχείων 2.1 που ήταν πάνω σε σε ένα ups 850VA να κωλόσει το συγκεκριμένο που σηκώνει τα διπλά και βάλε; @BabisZan Δεν ξέρω τι παίζει με το συγκεκριμένο. Αυτό που ξέρω είναι ότι η NOD δεν κατασκευάζει αλλά βάζει το brand της πάνω. Μήπως κάποιος στις κριτικές το άνοιξε και κατάλαβε ποιος είναι ο πραγματικός κατασκευαστής; Έχω εμπειρία περισσότερο με περιφεριακά της NOD τα οποία μετάνιωσα που τα αγόρασα. Δεν θα πήγαινα σε ups της που δεν έχει κάνει review πχ κάποιο κανάλι όπως το Hardware Busters που έχει σοβαρό εξοπλισμό και γνώσεις για να το κάνει. Θα πήγαινα στα ίδια χρήματα πιο εύκολα σε ένα Tescom.
BabisZan Δημοσ. 11 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 hours ago, Dj_Seps said: Καλημέρα φίλε μου, Ηχεία ποτέ σε UPS, αν πέσει το ρευμα θέλεις να προστατεύσεις τον υπολογιστή σου και όχι να ακούς μουσική... ο κύριος λόγος είναι ότι τραβάνε ρευμα ανάλογα με την ένταση. Τώρα για το συγκεκριμμένο UPS δεν έχω άποψη, αλλά μιας και ψάχνω και εγώ για μεγάλο UPS θα περιμένω τα σχόλια αλλιώς πάμε σε APC Καλησπέρα Από όσο ξέρω τα μεγάλα επαγγελματικά ηχεία δεν κάνει να βάλεις πάνω σε ένα UPS, τα multimedia speakers για PC δεν έχουν πρόβλημα (εγώ έχω τα EDIFIER XM6BT 2.1 SPEAKER SET και τα είχα πάνω και στο APC για δύο χρονιά χωρίς θέμα) 9 hours ago, manolis940 said: Εγώ θα έλεγα ότι αυτά είναι καλές συμβουλές για ups που είναι 600VA. Το συγκεκριμένο είναι 2000VA και έχεις 2 9Ah μπαταρίες πάνω του. Υπάρχει περίπτωση ένα σετ ηχείων 2.1 που ήταν πάνω σε σε ένα ups 850VA να κωλόσει το συγκεκριμένο που σηκώνει τα διπλά και βάλε; @BabisZan Δεν ξέρω τι παίζει με το συγκεκριμένο. Αυτό που ξέρω είναι ότι η NOD δεν κατασκευάζει αλλά βάζει το brand της πάνω. Μήπως κάποιος στις κριτικές το άνοιξε και κατάλαβε ποιος είναι ο πραγματικός κατασκευαστής; Έχω εμπειρία περισσότερο με περιφεριακά της NOD τα οποία μετάνιωσα που τα αγόρασα. Δεν θα πήγαινα σε ups της που δεν έχει κάνει review πχ κάποιο κανάλι όπως το Hardware Busters που έχει σοβαρό εξοπλισμό και γνώσεις για να το κάνει. Θα πήγαινα στα ίδια χρήματα πιο εύκολα σε ένα Tescom. Προσωπικά δεν είχα ιδέα απο NOD, είναι πρώτη φορά που επιλέγω προϊόν από την συγκεκριμένη εταιρία. TO UPS το έχω πάρει και λίγες μέρες και μέχρι στιγμής όλα καλά και έχω πάνω του μια 32αρα IPS LG , το PC (r7 5800x3D/RX 6950XT) και τα ηχεία Το πήρα τελικά γιατί στο σκρούτζ οι κριτικές είναι πολύ καλές και ρώτησα και έναν τοπικό τεχνικό που έχει μαγαζί και ασχολείται συνεχεία με UPS και υπολογιστές και μου είπε ότι τα ξέρει τα NOD UPS και γενικά έχουν περάσει απο τα χέρια του παρόμοια UPS και ότι το συγκεκριμένο αξίζει την τιμή του, είναι βέβαια ένα budget UPS στα σίγουρα και δεν είναι εφάμιλλο με APC άλλα την βασική δουλεία του θα την κάνει χωρίς κάποιο κίνδυνο και άπλα θα χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας ποιο γρήγορα από ένα APC. Επιπλέον να ενημερώσω ότι δεν μυρίζει καθόλου (όπως κάτι άλλα που είδα στο σκρουτζ) και είναι αθόρυβο. Τέλος μου έκανε εντύπωση το πόσο βαρύ είναι (ελπίζω αυτό να είναι ένα δείγμα ποιότητας) Μακάρι να βγει καλό. Επεξ/σία 11 Ιουνίου από BabisZan Διορθώσεις στο κείμενο.
Λύση manolis940 Δημοσ. 12 Ιουνίου Λύση Δημοσ. 12 Ιουνίου 12 ώρες πριν, BabisZan είπε Από όσο ξέρω τα μεγάλα επαγγελματικά ηχεία δεν κάνει να βάλεις πάνω σε ένα UPS, τα multimedia speakers για PC δεν έχουν πρόβλημα Αν μιλάμε για ηχεία πολλών Watt σίγουρα δεν τα βάζεις. Αν όμως μιλάμε για ηχεία υπολογιστή έστω και 100W ή 200W δεν θα πάθει τίποτα το UPS ακόμη και στο τέρμα να τα έχεις να βαράνε και είναι κρίμα να τα αφήσεις απροστάτευτα. Για τα μεγάλα πας σε σταθεροποιητές τάσεις και άλλες λύσεις που θα τα καλύψουν στα σκαμπανεβάσματα του ρεύματος. Ωστόσο προτείνω όπως καλά έκανες και εσύ έβαλες τα Edifier να μην τα αφήνεις απροστάτευτα και εκτεθιμένα στο δύκτιο αφού λογικά η πρίζα του είναι δίπλα στον υπολογιστή και δεν κοστίζει κάτι να τα κουμπώσεις. Θα σου φάνε στην χειρότερη 2 λεπτά αυτονομίας σε ένα UPS που θα κρατάει 30+ λεπτά; Δεν θα προλάβεις στα 28m να αποθηκεύσεις την εργασία σου και να τον απενεργοποιήσεις; 12 ώρες πριν, BabisZan είπε Το πήρα τελικά γιατί στο σκρούτζ οι κριτικές είναι πολύ καλές και ρώτησα και έναν τοπικό τεχνικό που έχει μαγαζί και ασχολείται συνεχεία με UPS και υπολογιστές και μου είπε ότι τα ξέρει τα NOD UPS και γενικά έχουν περάσει απο τα χέρια του παρόμοια UPS και ότι το συγκεκριμένο αξίζει την τιμή του, είναι βέβαια ένα budget UPS στα σίγουρα και δεν είναι εφάμιλλο με APC άλλα την βασική δουλεία του θα την κάνει χωρίς κάποιο κίνδυνο και άπλα θα χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας ποιο γρήγορα από ένα APC. Μιας και το έχεις μπορείς να το ανοίξεις αν γνωρίζεις το πως να το κάνεις με ασφάλεια και να μας πεις τι γράφει η πλακέτα πάνω; Ή έστω αν το θυμηθείς άσε μια σημείωση για όταν αλλάξεις μπαταρία. Να ξέρεις και τα APC ειδικά στις οικονομικές σειρές τους που είναι όμως ακριβότερα από άλλα ups δεν είναι τα αστέρια τα οποία παρουσιάζονται. Για να πάρεις καλό APC σε αυτά τα χαρακτηριστικά θέλεις σίγουρα να περάσεις τα 500€ ενώ αν βρεις κάποιο στα 200€ να μην έχει διαφορά με αυτό που πήρες τώρα. 1
BabisZan Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 12/06/2025 at 11:05, manolis940 said: Αν μιλάμε για ηχεία πολλών Watt σίγουρα δεν τα βάζεις. Αν όμως μιλάμε για ηχεία υπολογιστή έστω και 100W ή 200W δεν θα πάθει τίποτα το UPS ακόμη και στο τέρμα να τα έχεις να βαράνε και είναι κρίμα να τα αφήσεις απροστάτευτα. Για τα μεγάλα πας σε σταθεροποιητές τάσεις και άλλες λύσεις που θα τα καλύψουν στα σκαμπανεβάσματα του ρεύματος. Ωστόσο προτείνω όπως καλά έκανες και εσύ έβαλες τα Edifier να μην τα αφήνεις απροστάτευτα και εκτεθιμένα στο δύκτιο αφού λογικά η πρίζα του είναι δίπλα στον υπολογιστή και δεν κοστίζει κάτι να τα κουμπώσεις. Θα σου φάνε στην χειρότερη 2 λεπτά αυτονομίας σε ένα UPS που θα κρατάει 30+ λεπτά; Δεν θα προλάβεις στα 28m να αποθηκεύσεις την εργασία σου και να τον απενεργοποιήσεις; ναι για αυτό ακριβώς το λόγω τα έβαλα. Πάντως διορθώστε με αν κάνω λάθος άλλα έχω την εντύπωση ότι τα ακριβά ηχεία (ή παλιά μεγάλα ηχεία) δεν κάνει να βάλεις πάνω σε UPS όχι μόνο για τα Watt άλλα και γιατί νομίζω θέλουν και αυτά UPS με καθαρό ημίτονο γιατί είναι πιο ευαίσθητα στην τροφοδοσία και υπαρχή κίνδυνος να χαλάσουν με άλλους τύπους UPS.(άλλα εδώ δεν μιλάμε για τα PC Speakers όπως τα Edifier που έχω). On 12/06/2025 at 11:05, manolis940 said: Μιας και το έχεις μπορείς να το ανοίξεις αν γνωρίζεις το πως να το κάνεις με ασφάλεια και να μας πεις τι γράφει η πλακέτα πάνω; Ή έστω αν το θυμηθείς άσε μια σημείωση για όταν αλλάξεις μπαταρία. Να ξέρεις και τα APC ειδικά στις οικονομικές σειρές τους που είναι όμως ακριβότερα από άλλα ups δεν είναι τα αστέρια τα οποία παρουσιάζονται. Για να πάρεις καλό APC σε αυτά τα χαρακτηριστικά θέλεις σίγουρα να περάσεις τα 500€ ενώ αν βρεις κάποιο στα 200€ να μην έχει διαφορά με αυτό που πήρες τώρα. Να σου πω την αλήθεια δεν είμαι τόσο άνετός να πειράξω το UPS αν και θεωρητικά είδα πως ανοίγει, Θα το σημειώσω όμως και όταν είναι να αλλάξω μπαταρίες θα σημειώσω τα στοιχεία του και θα σου στείλω ένα μήνυμα. Ναι είδα αρκετά παράπονα στα basic μοντέλα της APC (στα 2000VA) στο σκρούτζ και κόστιζαν και 120€ παραπάνω. Πχ. το APC Back-UPS Line-Interactive 2200VA 1200W με 4 Schuko Πρίζες https://www.skroutz.gr/s/25668460/APC-Back-UPS-Line-Interactive-2200VA-1200W-me-4-Schuko-Prizes.html#reviews αυτός ήταν και ένας λόγος που είπα να πάω στο NOD μιας και δεν είχα κάνα 500€ να πάω σε κάτι σίγουρο (πχ αυτο APC BGM2200B-GR For Gaming UPS Line-Interactive 2200VA 1320W με 6 Πρίζες) άπλα με το NOD UPS δεν έχεις προστασία πρίζας ιντερνετ , δεν έχεις USB δεν έχεις σύνδεση με Η/Υ και software παρακολούθησης έχεις μόνο την βασική προστασία Η/Υ δηλαδή όταν πέσει το ρεύμα και είσαι μπροστά στο PC να μπορείς κλίσεις με ασφάλεια το PC και προστασία υπέρτασης, τα απολύτως βασικά δηλαδή. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από BabisZan
manolis940 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 ώρα πριν, BabisZan είπε ναι για αυτό ακριβώς το λόγω τα έβαλα. Πάντως διορθώστε με αν κάνω λάθος άλλα έχω την εντύπωση ότι τα ακριβά ηχεία (ή παλιά μεγάλα ηχεία) δεν κάνει να βάλεις πάνω σε UPS όχι μόνο για τα Watt άλλα και γιατί νομίζω θέλουν και αυτά UPS με καθαρό ημίτονο γιατί είναι πιο ευαίσθητα στην τροφοδοσία και υπαρχή κίνδυνος να χαλάσουν με άλλους τύπους UPS.(άλλα εδώ δεν μιλάμε για τα PC Speakers όπως τα Edifier που έχω). Να σου πω την αλήθεια δεν είμαι τόσο άνετός να πειράξω το UPS αν και θεωρητικά είδα πως ανοίγει, Θα το σημειώσω όμως και όταν είναι να αλλάξω μπαταρίες θα σημειώσω τα στοιχεία του και θα σου στείλω ένα μήνυμα. Ναι είδα αρκετά παράπονα στα basic μοντέλα της APC (στα 2000VA) στο σκρούτζ και κόστιζαν και 120€ παραπάνω. Πχ. το APC Back-UPS Line-Interactive 2200VA 1200W με 4 Schuko Πρίζες https://www.skroutz.gr/s/25668460/APC-Back-UPS-Line-Interactive-2200VA-1200W-me-4-Schuko-Prizes.html#reviews αυτός ήταν και ένας λόγος που είπα να πάω στο NOD μιας και δεν είχα κάνα 500€ να πάω σε κάτι σίγουρο (πχ αυτο APC BGM2200B-GR For Gaming UPS Line-Interactive 2200VA 1320W με 6 Πρίζες) άπλα με το NOD UPS δεν έχεις προστασία πρίζας ιντερνετ , δεν έχεις USB δεν έχεις σύνδεση με Η/Υ και software παρακολούθησης έχεις μόνο την βασική προστασία Η/Υ δηλαδή όταν πέσει το ρεύμα και είσαι μπροστά στο PC να μπορείς κλίσεις με ασφάλεια το PC και προστασία υπέρτασης, τα απολύτως βασικά δηλαδή. Σίγουρα θέλει προσοχή. Το UPS είναι ένα κύκλωμα που βγάζει 220V AC. Δεν είναι 12V σαν του υπολογιστή ή 19V όπως ενός laptop. Υπόψιν ότι εκτός πρίζας δεν είναι επίσης ασφαλή γιατί είναι κουμπωμένες οι μπαταρίες πάνω αλλά ακόμη και να τις βγάλεις θα έχει κάποιους φορτισμένους πυκνωτές και αγγίζοντας στο λάθος σημείο θα ξεφορτίσουν πάνω σου. Τώρα όσον αφορά τις προστασίες σχεδόν ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά θέλω να πιστεύω τα βασικά που αναφέρεις συν αντικεραυνική τα κάνει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα