Προς το περιεχόμενο

VM για Windows

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Chloe2,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να δοκιμάσω την εγκατάσταση μιας VM με σκοπό να μπορώ να τρέξω  Windows 11 (ή και 10, δεν έχω θέμα) κυρίως για Photoshop

Επειδή διαβάζω για διαφορές μεταξύ των VM, ποιό πιστεύετε ότι θα ήταν προτιμότερο για το παρακάτω PC

System:
  Desktop: Cinnamon v: 6.4.8   Distro: Linux Mint 22.1 Xia 
Machine:
  Type: Desktop Mobo: ASRock model: B460M-HDV 
  Info: quad core model: Intel Core i3-10100F @ 3.60GHz × 4
Graphics: AMD Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X/590] rev: 2.0 speed: 480 Mb/s 

υποψιν οτι τρεχει μια χαρα σε dual-boot  με WIN11, 

Δημοσ.

το vm σε hyperV εχει περιορισμους και θελει share/passthrough gpu για να εχεις επιταχυνση στο photoshop - plugins και αλλου το οποιο ειναι πιο "ευκολο" σε hyperv

σε linux το windows vm δινει πολυ περισοτερες δυνατοτητες αλλα ειναι και πιο πολυπλοκο qemu kvm μιλαμε παντα (υπαρχουν πολλοι οδηγοι) 

για εμενα linux ειναι ασυγκριτα καλυτερο

το dual boot τρεχει ενα os την φορα τωρα θα πας σε 2 και με shared resources αλλη κατηγορια 

• Like 2
Δημοσ.

Το VM σε ποιον hypervisor θα το βάλεις; Τι εννοείς όταν γράφεις "διαβάζω για διαφορές μεταξύ των VM"; Στο VM πώς θα συνδέσαι για να δουλεύεις;

• Λύση
Δημοσ.
23 ώρες πριν, koupan16 είπε

υποψιν οτι τρεχει μια χαρα σε dual-boot  με WIN11

Εγώ θα το άφηνα το μηχάνημα όπως είναι. Σε έναν κοινόχρηστο φάκελο θα είχα αρχεία (π.χ  επεξεργασμένες φωτογραφίες με Photoshop) ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα και από τα δύο Λειτουργικά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αναφέρεις το ποιο βασικό όταν αναφερόμαστε σε virtualization, την μνήμη :) Δεν πιστεύω πως θα έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα και λόγω της cpu βέβαια, οπότε μάλλον θα έλεγα να μείνεις όπως είσαι..

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ξεχασα να πω οτι εχω 16G RAM, αλλά δεν θα είχα θέμα να το αυξήσω εαν χρειασθεί, cpu δεν έχω σκοπό να αλλάξω. Το πρόβλημά μου είναι  ότι ενω κάνω σχεδον τα πάντα στο Linux, δεν μπορώ να δουλέψω άνετα  Photoshop files  στο GIMP.  

Αυτό που διάβασα είναι πως υπάρχουν οι εναλλακτικές του VirtualBox και VMware (και άλλες όπως KVM?), αλλά  μάλλον θα μείνω ως έχω με το dual OS γιατι βλέπω οτι δεν κατέχω τις τεχνικές γνώσεις για να το στήσω σωστά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...