nickgreck Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου Χαίρεται! Ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται με κάποιο τρόπο να έχουμε αγοράσει μόνο το domain από το papaki π.χ. [email protected] και να το χρησιμοποιήσουμε στο gmail πάλι χωρίς την πληρωμή google workspace και πώς γίνεται αυτό ; Μου έχουν δώσει ένα λογαριασμό σε papaki όπου φαίνεται αγορασμένο μόνο το domain αλλά χωρίς κάποιο hosting και ταυτόχρονα το domain αυτό χρησιμοποιείται με κάποιο gmail. Προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται. Ευχαριστώ πολύ!
parsifal Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πριν αρκετά χρόνια, η Google λειτουργούσε μία πρώιμη μορφή του Workspace ονόματι "Google Apps for Domains", που μέχρι ένα μικρό αριθμό χρηστών ήταν απολύτως δωρεάν. Όσοι πρόλαβαν και πήραν τότε τέτοιο λογαριασμό με τα domains τους (νομίζω μέχρι το 2015) μπορούν και τα διατηρούν ακόμη δωρεάν, υπό την ονομασία " G Suite Legacy Free Edition". Με τα χρόνια, άρχισαν να εφαρμόζονται διάφοροι περιορισμοί, π.χ. από 20 maximum χρήστες σταδιακά μειώνονταν. Επίσης, υπάρχει πλέον προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για προσωπικούς και όχι εμπορικούς σκοπούς. Μήπως το Google account που διαχειρίζεσαι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία; Μπορείς να το δεις από admin.google.com: Αν ναι, έχε υπ' όψιν ότι η Google κάνει αναφορά σε δειγματοληπτικούς ελέγχους με σκοπό να πιάσουν περιπτώσεις που οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνται σε εμπορικό περιβάλλον. https://support.google.com/a/answer/60217?hl=en Quote In 2022 we transitioned known business accounts to Google Workspace, and we made clear that G Suite legacy free edition is only available for personal non-commercial use. Google may occasionally review domains that have G Suite legacy free edition subscriptions. If we suspect these domains are being used for commercial purposes, we may: Contact account administrators and direct them to switch to a paid Google Workspace plan. Suspend accounts that continue to use G Suite legacy free edition subscriptions for commercial purposes. Important: Google does not use private customer data for policy enforcement. Accounts that are using G Suite legacy free edition for commercial purposes must transition to a paid Google Workspace subscription. Note: If you feel that your account has been incorrectly identified as a business account, you can file an appeal. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες εναλλακτικές για δωρεάν email με custom domain name, αλλά κι αυτές άρχισαν να κόβουν τις παροχές με τον χρόνο. Π.χ. η Zoho μείωσε κι αυτή το μέγιστο αριθμό χρηστών, δε δίνει πλέον IMAP στα emails κλπ. Επεξ/σία 31 Μαϊου από parsifal 2
nickgreck Δημοσ. 31 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) Όχι δεν είναι τέτοιος ο λογαριασμός στο gmail, μάλιστα είναι και πολύ πρόσφατος. Δηλαδή υπάρχει ένας λογαριασμός [email protected] και μέσα σε αυτόν τον λογαριασμό στα settings έχει να διαβάζει και να στέλνει με το [email protected]. Απλά επειδή το έκανε τρίτο άτομο, προσπαθώ να καταλάβω πώς έγινε, υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια υπηρεσία το papaki ; αλλα μέσα στο panel του papaki φαίνεται μόνο το domain , τίποτα άλλο. Δηλαδή για να τα λαμβάνει στο gmail του λογικά τρέχει και κάποια άλλη υπηρεσία όπως το zoho, όπου τα προωθεί στο gmail ? Επεξ/σία 31 Μαϊου από nickgreck
parsifal Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται σχετικά εύκολα: https://support.google.com/mail/answer/22370?hl=el-GR
nickgreck Δημοσ. 31 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 31 Μαϊου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ωραία η ερώτηση μου είναι: που οριζεται το [email protected] , εγώ μπορεί κάποια στιγμή να θέλω να το κάνω kati_Α[email protected] , που θα το κάνω αυτό ; γίνεται μέσα από το panel του papaki; Εκεί υπάρχει μόνο το domain mydomain.gr, ούτε hosting ούτε κάτι άλλο. Θέλω να πω λογικά κάπως έχει δημιουργηθεί ένα μαιλ της μορφής [email protected] το οποίο έχει συνδεθεί με κάποιο @gmail.com όπως ανέφερα και λαμβάνει και στέλνει μηνύματα. Άρα είτε έχει δημιουρηθεί και κάποιος άλλος λογαριασμός π.χ. στο zoho και δεν μου τον έδωσαν ή έχει γίνει με κάποιο άλλο τρόπο. Μήπως έχει κάποια υπηρεσία το papaki που προωθεί τα mails ξέρω γω από ένα συγκεκριμένο domain όπως το https://porkbun.com/products/email_forwarding
parsifal Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, nickgreck said: που οριζεται το [email protected] , εγώ μπορεί κάποια στιγμή να θέλω να το κάνω kati_Α[email protected] , που θα το κάνω αυτό ; Γι' αρχή, θα πρέπει στο control panel του Papaki να ελέγξεις τα DNS records του domain. Υπάρχουν δηλωμένα MX records; Από εκεί θα καταλάβεις που αποστέλεται ένα email με παραλήπτη το [email protected]. Επεξ/σία 31 Μαϊου από parsifal
nickgreck Δημοσ. 31 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) Η υπηρεσία DNS δεν είναι ενεργοποιημένη λέει, αν θέλω να πατήσω για ενεργοποίηση . Ωστόσο βλέπω υπάρχει παλαιότερη παραγγελία "Αγορά Πακέτου Web Hosting Basic - Linux (Free)", άμα πάω όμως στην καρτελα Hosting δεν έχει τίποτα. Από ότι καταλαβάινω έτσι παρέχει το μαιλ, δίνει ένα δωρεάν μαιλ. Επίσης στο mydomain.gr εμφανίζει το plesk, αλλα δε ξέρω με ποιους κωδικούς να συνδεθώ. Δοκίμασα με αυτούς που βάζω για το papaki αλλά δεν μπαίνει Επεξ/σία 31 Μαϊου από nickgreck
kormos Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 6 ώρες πριν, nickgreck είπε Χαίρεται! Ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται με κάποιο τρόπο να έχουμε αγοράσει μόνο το domain από το papaki π.χ. [email protected] και να το χρησιμοποιήσουμε στο gmail πάλι χωρίς την πληρωμή google workspace και πώς γίνεται αυτό ; Μου έχουν δώσει ένα λογαριασμό σε papaki όπου φαίνεται αγορασμένο μόνο το domain αλλά χωρίς κάποιο hosting και ταυτόχρονα το domain αυτό χρησιμοποιείται με κάποιο gmail. Προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται. Ευχαριστώ πολύ! Αυτό το έχεις δει; https://support.papaki.com/help/how-can-i-add-my-email-address-to-my-gmail-account/?lang=en Επίσης θυμάμαι ότι σου δίνουν και δωρεάν πακέτο hosting 400mb αν δεν κάνω λάθος...
parsifal Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 1 hour ago, nickgreck said: Η υπηρεσία DNS δεν είναι ενεργοποιημένη λέει, αν θέλω να πατήσω για ενεργοποίηση . Ωστόσο βλέπω υπάρχει παλαιότερη παραγγελία "Αγορά Πακέτου Web Hosting Basic - Linux (Free)", άμα πάω όμως στην καρτελα Hosting δεν έχει τίποτα. Από ότι καταλαβάινω έτσι παρέχει το μαιλ, δίνει ένα δωρεάν μαιλ. Επίσης στο mydomain.gr εμφανίζει το plesk, αλλα δε ξέρω με ποιους κωδικούς να συνδεθώ. Δοκίμασα με αυτούς που βάζω για το papaki αλλά δεν μπαίνει Κι εγώ έτσι θυμάμαι από παλιά, ότι δηλαδή χρειάζεται να έχεις ενεργό έστω το δωρεάν hosting για να έχεις email. Εφόσον DNS δεν είναι ενεργοποιημένο στο papaki για το εν λόγω domain, μάλλον οι nameservers που έχουν δηλωθεί θα δείχνουν σε κάτι διαφορετικό από dns1/dns2.papaki.gr. Για ρίξε μια ματιά εδώ να δεις ποιοι nameservers έχουν οριστεί να απαντούν για το domain:
nickgreck Δημοσ. 31 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 31 Μαϊου @parsifal στους Nameservers έχω ns1102.papaki.gr και ns2102.papaki.gr @kormos στις οδηγίες που έβαλες σε κάποια φάση λέει κάνε login στο μαιλ σου για να δεις το μηνυμα που ήρθε. Αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν ξέρω που είναι το [email protected] Κοιτώντας το ιστορικό των παραγγελιών βλέπω όπως είπα ότι έχει γίνει παραγγελία μάλλον για αυτό https://www.papaki.com/el/free-web-hosting.htm . Απλά δεν φαίνεται στα πακέτα hosting (μήπως επειδή είναι το free, δεν το δείχνει εκεί; ). Σε αυτό δίνει free ένα mail από ότι βλέπω, αλλά δε ξέρω τι στοιχεία σύνδεσης να βάλω στο plesk
parsifal Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου Ίσως όπως λες επειδή είναι free, να μην φαίνεται εδώ: Αν κάνεις κλικ στο domain σου όμως, μήπως είναι προσβάσιμο από το κουμπί "Free hosting" που φαίνεται στο screenshot του προηγούμενου post μου;
nickgreck Δημοσ. 31 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 31 Μαϊου Εκεί στα hosting plans εμένα είναι κενό. Αν πατήσω εκεί που λες στο Free Hosting πάει να παραγγείλει ξανά το free hosting. Μόνο στο mydomain.gr στο browser μου βγάζει να συνδεθώ σε plesk, αλλά όπως είπα δεν ξερω τι να βάλω; Έχει κάτι default μήπως ; Ξέρω γω admin και κάτι άλλο; Εδώ π.χ μια εικόνα με την παλιά παραγγελία
parsifal Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου Αν γνωρίζεις το άτομο που έκανε την παραγγελία, ζήτα του να ελέγξει το email που έλαβε όταν ενεργοποιήθηκε το δωρεάν hosting plan, λογικά θα περιέχει κάποιες πληροφορίες για τα πρώτα βήματα, πρόσβαση στο Plesk κλπ. Αν είτε δε γνωρίζεις το άτομο είτε δε μπορεί να σε βοηθήσει, μίλα με το support του Papaki.
kormos Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου Το free πακέτο δεν γίνεται άμεσα ενεργοποίηση... Θα στείλουν εμαιλ με τα στοιχεία...σε αυτόν τον λογαριασμό Εμαιλ που είναι δηλωμένος στον λογαριασμό της papaki.
tarik Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνεται αυτό που ζητάς στο papaki. Ξέρω όμως, και το έχω ενεργοποιήσει χρησιμοποιώντας free λογαριασμούς cloudflare και brevo. Όρισα τους nameservers της cloudflare στον πάροχο domain και από το dashboard της cloudflare (όταν ενεργοποιήθηκε το domain) όρισα πού θέλω να πηγαίνει κάθε mail πχ [email protected] --> [email protected] κλπ κάθως και διεύθυνση catch all . Αυτό λειτουργεί για εισερχόμενα μηνύματα. Με βολεύει ιδιάιτερα γιατί εκεί έχω και free hosting στατικών ιστοσελίδων. Για εξερχόμενα χρειάζεται λογαριασμός brevo όπου μπορείς να λάβεις DKIM record DMARC record και αναγνωριστικό record της brevo και να τα βάλεις στα dns records στην cloudflare. Τέλος δημιουργείς και κωδικό smtp (ή και api key) που μπορείς να βάλεις στο gmail και να φάινονται τα απεσταλμένα μόνο από το domain σου (χωρίς να αναφέρεται πουθενά gmail) Το όριο της brevo είναι 300 εξερχόμενα μηνύματα την ημέρα που καλύπτει ακόμα και μικρές επιχειρήσεις. Αυτά που έγραψα δεν απαντούν ακριβώς σε αυτά που ζητάς αλλά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποκτήσεις πλήρη έλεγχο mail του domain σου... Επεξ/σία 3 Ιουνίου από tarik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα