Προς το περιεχόμενο

Value for money 2025

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ss13 είπε

Καλημερα!! 

Είμαι σε αναζήτηση κινητου έως 200 ευρώ, αυτό είναι καλή επιλογή ; 

https://www.skroutz.gr/s/58160868/Realme-12-4G-Dual-SIM-8-512GB-Pioneer-Green.html

Δεν θέλω να έχει τρελλες απαιτήσεις, απλά να βγάζεις λίγο καλές φωτογραφίες . 

Ευχαριστώ πολυ 😎

Κοιτα κι εδω

https://www.skroutz.gr/s/54573096/Realme-12-5G-Dual-SIM-8-256GB-Prasino.html

Καλύτερο συνολικα

Και δες κι αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/60341140/realme-14t-5g-dual-sim-8-256gb-mayro.html

που είναι πιο καινούριο με μεγαλύτερη μπαταρία. 

Αν δεν μπορείς να καλύψεις την διαφορά στα χρήματα, τότε και το "απλο" 12 4g είναι μια κσθ όλα αξιοπρεπή συσκευή. 

Στα ίδια χρήματα μπορείς να βρεις κι αυτό. 

https://www.bestprice.gr/item/2159746717/motorola-moto-g85-8gb-256gb.html?filter=in-stock:1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ss13 είπε

Επειδή θέλω όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, αυτό πως το βλεπεις ; 

https://www.bestprice.gr/item/2160089994/xiaomi-redmi-note-13-nfc-8gb-512gb.html#reviews

Ναι αυτά που μου έδειξες τα έχω δει, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια 😎

Καλο ειναι μόνο εαν έχεις εμπειρία με χιαομι. 

Εν τω μεταξύ ότι έχω προτείνει παίρνουν επέκταση μνήμης μέσω κάρτας microsd. Ομοίως και το xiaomi που έγραψες. 

Επεξ/σία από osfp1978
Δημοσ.
2 ώρες πριν, osfp1978 είπε

Καλο ειναι μόνο εαν έχεις εμπειρία με χιαομι. 

Εν τω μεταξύ ότι έχω προτείνει παίρνουν επέκταση μνήμης μέσω κάρτας microsd. Ομοίως και το xiaomi που έγραψες. 

Αυτό που έχω τώρα Xiaomi είναι, παλιο , το 8 T, απλά τώρα λέω να το αλλάξω, διάβασα πως οι Snapdragon επεξεργαστές, είναι καλυτεροι , άρα όλα είναι περίπου ίδια σε αυτή τη τιμή ; 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια 😎

Δημοσ.

Πρακτικά, τσιπακια mediatek και snapdragon είναι παρόμοια, σε παλαιότερες συσκευές Xiaomi που είχα και φορούσαν mediatek, η αλήθεια είναι ότι σε βάθος χρόνου, κάπου τα βρήκαν σκούρα με το λογισμικό, είναι κάπως βαρύ και έπεφτε σκάλωμα. 

Τα snapdragon από την άλλη, είναι πιο αποδοτικά σε θέμα ενέργειας και μέχρι τώρα, με Xiaomi που έχω με Snapdragon, μέχρι στιγμής κανένα σκάλωμα, παρόλο που είναι βαρύ το λογισμικό συνεπώς, για καλύτερες επιδόσεις αλλά κυρίως καλύτερη αυτονομία, δες με Snapdragon. 

Αν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η παραμετροποίηση, να μπορείς να ρυθμίσεις και το παραμικρό, πας σε Xiaomi η Samsung ειδάλλως, πας σε κάτι με πιο απλουστευμένη εκδοχή του Android όπως Motorola, Realme/OnePlus/Oppo. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsimisdel είπε

Πρακτικά, τσιπακια mediatek και snapdragon είναι παρόμοια, σε παλαιότερες συσκευές Xiaomi που είχα και φορούσαν mediatek, η αλήθεια είναι ότι σε βάθος χρόνου, κάπου τα βρήκαν σκούρα με το λογισμικό, είναι κάπως βαρύ και έπεφτε σκάλωμα. 

Τα snapdragon από την άλλη, είναι πιο αποδοτικά σε θέμα ενέργειας και μέχρι τώρα, με Xiaomi που έχω με Snapdragon, μέχρι στιγμής κανένα σκάλωμα, παρόλο που είναι βαρύ το λογισμικό συνεπώς, για καλύτερες επιδόσεις αλλά κυρίως καλύτερη αυτονομία, δες με Snapdragon. 

Αν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η παραμετροποίηση, να μπορείς να ρυθμίσεις και το παραμικρό, πας σε Xiaomi η Samsung ειδάλλως, πας σε κάτι με πιο απλουστευμένη εκδοχή του Android όπως Motorola, Realme/OnePlus/Oppo. 

Υπάρχει τώρα λειτουργικό καθαρό ; Όπως ήταν πιο παλια το Android one ; 

Εγώ απλά πραγματα κάνω με το κινητό, γι αυτό και έχω αυτό το κινητό ακόμα . 

Από εγγύηση, λογικά η Samsung είναι η καλυτερη ; Τα υπόλοιπα πως πανε με τις εγγυήσεις ; Τα Motorola είναι Lenovo, όποτε θα είναι λίγο καλή η εγγύηση. 

Η Xioami ανύπαρκτη από support , μόνο αμα το παρεις απο επίσημο μεταπωλητη, και το πληρωσεις πιο πολυ , έχει εγγυηση 2 χρόνια της Infoquest 

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια 😎

Δημοσ.

Σε πιο καθαρή μορφή, το Android πέραν από τα pixel, το βρίσκεις και σε συσκευές της Motorola, και των OnePlus/Realme/Oppo. Από αυτές όμως, νομίζω η Motorola έχει την πιο "καθαρή" μορφή του λογισμικού. 

Σε θέμα εγγύησης, για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν έχει τύχει να δοκιμάσω όλες αυτές τις μάρκες και ιδιαίτερα το σέρβις τους συνεπώς....

Αν πάντως εστιάζεις στο value for money της υπόθεσης, το Samsung το προσπερνάς, κοιτάς σε κάτι από τα υπόλοιπα, δηλαδή σε Xiaomi, Motorola και ενδεχομένως κάτι σε Realme, σε λογικό budget όμως, βρίσκεις τα πρώτα δύο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tsimisdel είπε

Σε πιο καθαρή μορφή, το Android πέραν από τα pixel, το βρίσκεις και σε συσκευές της Motorola, και των OnePlus/Realme/Oppo. Από αυτές όμως, νομίζω η Motorola έχει την πιο "καθαρή" μορφή του λογισμικού. 

Σε θέμα εγγύησης, για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν έχει τύχει να δοκιμάσω όλες αυτές τις μάρκες και ιδιαίτερα το σέρβις τους συνεπώς....

Αν πάντως εστιάζεις στο value for money της υπόθεσης, το Samsung το προσπερνάς, κοιτάς σε κάτι από τα υπόλοιπα, δηλαδή σε Xiaomi, Motorola και ενδεχομένως κάτι σε Realme, σε λογικό budget όμως, βρίσκεις τα πρώτα δύο.

Και η realme έχει λογικό budget. Δεν είναι ακριβά. 

Να αναφέρω εδώ ότι εαν αγοραστεί xiaomi που να έχει ένδειξη EU, τότε καλύπτεται κανονικά η εγγύηση από την infoquest, λόγω ευρωπαϊκής εγγύησης. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/7/2025 στις 11:57 ΜΜ, tsimisdel είπε

Τι εννοείς ; 

Σε πιο καθαρή μορφή, το Android πέραν από τα pixel, 

Η Samsung έχει το πιο αξιόπιστο service , αλλά δυσκολο να το χρησιμοποιήσεις πιστευω , τι μπορεί να παθει το κινητό ; 

Στις 20/7/2025 στις 12:12 ΠΜ, osfp1978 είπε

Και η realme έχει λογικό budget. Δεν είναι ακριβά. 

Να αναφέρω εδώ ότι εαν αγοραστεί xiaomi που να έχει ένδειξη EU, τότε καλύπτεται κανονικά η εγγύηση από την infoquest, λόγω ευρωπαϊκής εγγύησης. 

Ναι το είδα για τα Realme

Πολυ καλη πληροφορία, δεν το ήξερα αυτό για την εγγυηση, αλλά το προηγουμενο το ειχα παρει απο το Foxbox, στο Γηροκομείο ( Αμπελόκηποι) το οποίο είχε 2 χρόνια εγγυηση της Infoquest, αλλά νομίζω έκλεισε το κατάστημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...