Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στο desktop μου, αγορασμένο στις αρχές του 2020.

Μέχρι σήμερα ήμουν χαρούμενος με τις επιδόσεις (δε με νοιάζει να παίζω full settings - τερματισμένα όλα).

Τελευταία όμως βγήκαν 2 παιχνίδια που θέλω να παίξω (Indiana Jones and the Great Circle και Doom: The Dark Ages) που απαιτούν ray tracing και δεν μπορούν να ανοίξουν καν (τρέλα κι αυτή να κάνουν υποχρεωτικό το RT).

Θα ήθελα να μου προτείνετε τι θα αναβαθμίζατε στο παρακάτω - σκέφτομαι CPU, RAM και GPU και πιστεύω θα χρεαστεί και PSU;

Με ~600 ευρώ γίνεται τίποτα; Και γενικά αξίζει μια αναβάθμιση; Θέλω ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για να βγάλω μια ακόμα 3ετία τουλάχιστον (ιδανικά 5ετία). 

Ευχαριστώ πολύ!

 

Case       : Coolermaster Mastercase H500
CPU        AMD Ryzen 5 3600
Mobo     : MSI B450 Tomahawk ΜΑΧ
GPU        Sapphire Radeon RX 5700 8GB
RAM       : G.Skill Ripjaws 16GB DDR4 3200 MHz
SSD        : NVMe ADATA SX8200 1TB
PSU        : Corsair TX-M Series TX650M
Monitor  : LG 38WR85QC (IPS 3840x1600 144Hz)

Επεξ/σία από gshyperion
  • Haha 1
Δημοσ.

Καιιι μόλις είδα ότι τα 600 είναι ουτοπία μάλλον γιατί βλέπω η 4070 κάρτες π.χ. είναι στα 700-900 ευρώ. Έχει ξεφύγει το πράγμα... Καμια ιδέα;

Δημοσ.

Μην κοιτάς κάρτες προηγούμενης γενιάς. Έχει σταματήσει η παραγωγή τους καιρό τώρα, οπότε οι τιμές είναι ό,τι να 'ναι. 4070 στα 800 ενώ οι 5070 στα 600.

Αφού είσαι σε 4k, μπορείς να βάλεις όλο το budget σε μια κάρτα τύπου amd9070. Η 5070 είναι φθηνότερη αλλά τα 12gb vram σε 4κ, ειδικά σε παιχνίδια όπως Alan Wake νομίζω θα είναι κρίμα.
Αν αργότερα δεις πως ο επεξεργαστής σε κρατάει πίσω, βλέπεις για τον 5600 ως οικονομική επιλογή ή ο 5700x3d για να σε βγάλει η πλατφόρμα όσο πάει. Ο x3d έχει και υπερδιπλάσια τιμή όμως.
Κάτι λιγότερο τώρα σε στυλ 5060ti σε οθόνη 4k, καταλαβαίνεις δεν είναι και ιδανικό. Σίγουρα πολύ καλύτερα απ'την 5700xt και το DLSS έχει αναβαθμιστεί πολύ πλέον. Θα παίζουν τα παιχνίδια αλλά οι υποχωρήσεις θα πρέπει να είναι μεγάλες και χάνετε το νόημα για μένα. Άλλο κατεβάζουμε λίγο settings για να έχουμε 60fps, άλλο βάζουμε τα πάντα full αριστερά για να μην κρασάρει (ακραίο παράδειγμα).

Το να ανεβάσεις και τις μνήμες σου στα 32gb όσο οι τιμές είναι χαμηλές μπορεί να αξίζει, αν και τα 16 συνήθως είναι αρκετά άμα παίζεις χωρίς chrome με 10 tabs ανοιχτά.

Μια άλλη λύση επειδή αναφέρεις συγκεκριμένα games που δεν παίζουν καθόλου λόγο RT. Πούλα την 5700xt, πάρε μια μεταχειρισμένη 3060ti/3070 από αγγελίες εδώ με μια μικρή διαφορά, απλά για να μπορείς να παίξεις τα games σε low settings, και πας για ολική αναβάθμιση αργότερα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σκέφτομαι να αλλάξω μόνο GPU προς το παρόν και όπως λες λίγο πιο μετά να πάω σε 32GB RAM και σε 5700x3d.

Αξίζει να πάω σε 5070; Δεν είναι overkill για το setup μου; Επίσης σκέφτομαι και την 4060 Ti. Ναι ξέρω προηγούμενη γενιά αλλά υπάρχει στα 420 ευρώ... Αλλά για να λες ότι δεν κάνει η 5060 μάλλον δεν και η 4060.

Θα σκεφτώ και αυτό που είπες για τις μεταχειρισμένες αν και προτιμώ να δώσω τώρα 600 συνολικά π.χ. και να αλλάξω κάτι πάλι σε 3-4 χρόνια.

  • Λύση
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, gshyperion είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σκέφτομαι να αλλάξω μόνο GPU προς το παρόν και όπως λες λίγο πιο μετά να πάω σε 32GB RAM και σε 5700x3d.

Αξίζει να πάω σε 5070; Δεν είναι overkill για το setup μου; Επίσης σκέφτομαι και την 4060 Ti. Ναι ξέρω προηγούμενη γενιά αλλά υπάρχει στα 420 ευρώ... Αλλά για να λες ότι δεν κάνει η 5060 μάλλον δεν και η 4060.

Θα σκεφτώ και αυτό που είπες για τις μεταχειρισμένες αν και προτιμώ να δώσω τώρα 600 συνολικά π.χ. και να αλλάξω κάτι πάλι σε 3-4 χρόνια.

Σε 4κ και ο 3600 μια χαρά θα είναι για τις περισσότερες κάρτες που κυκλοφορούν. 5070 ή 9070 με λίγα παραπάνω, ανάλογα και τι τιμές θα βρεις. Πιο VFM
Βγαίνουν τώρα και οι 9060xt αλλά σε χαμηλότερη δύναμη θα πρότεινα κατά βάση nvidia γιατί θα θες να εκμεταλευτείς DLSS/FSR στο έπακρο, με το DLSS της nvidia να υποστηρίζεται σε πολύ περισσότερους τίτλους.
Η 4060ti που έβαλες στα 420 είναι 8gb. 5060ti 8gb και ίδιο μοντέλο είναι φθηνότερη, μην πάρεις 8gb για κανένα λόγο σε καινούργια κάρτα όμως. Είναι κρίμα, δεν αξίζει.
Ή 5060ti 16gb ή κάτι καλύτερο.

  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά.

Αρχικά καταλήγω σε αυτή: MSI GeForce RTX 5060 Ti 16GB GDDR7 Ventus 2X OC Κάρτα Γραφικών V535-005R | Skroutz.gr

Θεωρείτε σε αυτή την τιμή υπάρχει κάποια καλύτερη υλοποίηση;

Σε δεύτερη φάση θα πάω για Μνήμη 32GB και σε τρίτη για νέα CPU (βλέπουμε).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Apaleytos80 said:

Δεν έχω διαβάσει καλα λόγια για ventus, σε πολλα μοντέλα έχει υψηλές θερμοκρασίες, ψάξτο.

 

 

Η 3060 12gb msi ventus (~170watt) μου είναι μια χαρά από θερμοκρασίες/θόρυβο ,πιστεύω πως λόγο χαμηλής κατανάλωσης (~180watt) της 5060ti θα είναι  και αυτή οκ.

 

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Αν αλλάζεις την κάρτα για το RT όπως γράφεις, πάλι δεν θα κάνεις δουλειά με την 5060, ειδικά για 4Κ θες 5070ti Και πανω

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Αν αλλάζεις την κάρτα για το RT όπως γράφεις, πάλι δεν θα κάνεις δουλειά με την 5060, ειδικά για 4Κ θες 5070ti Και πανω

στο βιντεο που ανεβασα, στο παιχνιδι που θελει, στις ρυθμισεις Ultra Nightmare, DLSS Ultra Performance, Frame Generation 4x

σε 4κ ultra hd παει σφαιρα, με την 5060 ti 16gb

Επεξ/σία από Donalhioy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...