Προς το περιεχόμενο

Powerline TP-Link TL-WPA4220 AV600 Wi-Fi V5 3-Pack Kit 50 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα τα απέρριπτα, ως ύστατη λύση και σε απλούστερη ηλεκτρολογική εγκατάσταση μάλλον τα νεότερα θα κάνουν δουλειά, αλλά κι εγώ τάσσομαι υπέρ συστήματος mesh.

Μέχρι πρόσφατα είχα tplink 500ρια powerlines, σε μεγάλο και το χειρότερο επίμηκες διαμέρισμα και ακόμη χειρότερα με δομικά στοιχεία πολύ πιο χοντρά από το σύνηθες, και τρις-χειρότερα με τριφασική παροχή (με τις φάσεις χωρισμένες και διαμοιρασμένες σε όλο το σπίτι). Στο απώτερο δωμάτιο έκανε συχνές αποσυνδέσεις, σε μεταφορά αρχείων προς έναν σερβεράκο έπιανε μέχρι το πολύ 3 και κάτι μεγαμπάιτ (όχι mbit, mb) /δευτερόλεπτο, αλλά όχι σταθερά. Για να στριμάρω μουσική, και ασυμπίεστη, καλά ήταν αλλά μέχρι εκεί. Με ένα 3πλό mercusys Η70x πιάνω σε αντίστοιχη εργασία μέχρι 8 mb/s, και χωρίς αποσυνδέσεις, και παρά το δύσκολο για τέτοιες συσκευές σενάριο (χοντρό μπετόν και ενδιάμεσοι τοίχοι, απόσταση).

Σκεφτόμουν να περάσω στη νεότερη γενιά powerlines με MiMO (αυτό της παρούσας προσφοράς δεν έχει νομίζω) αλλά φοβήθηκα ότι και αυτό θα ήταν ημίμετρο.

Δημοσ.
On 02/06/2025 at 14:51, mariosdemigod said:

Το συγκεκριμένο το είχα πάρει παλιότερα, δεν δούελεψε ποτέ αξιόπιστα.

μία απο τα ίδια και τελικά είχα πάρει devolo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/06/2025 at 17:18, zacharis1955 said:

Εχω την version V1 σιο χωριό σε 2 σπίτια με κοινό ρολόι ΔΕΗ και δουλεύει τέλεια.

Και σε εμένα παίζουν άριστα μια δεκαετία σχεδόν. Πήρα και άλλα tp-link και παίζουν τέλεια. Βέβαια σε άλλο σπιτι σε πολυκατοικία είχα θέματα.

Επεξ/σία από billyg599
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, billyg599 είπε

Και σε εμένα παίζουν άριστα μια δεκαετία σχεδόν. Πήρα και άλλα tp-link και παίζουν τέλεια. Βέβαια σε άλλο σπιτι σε πολυκατοικία είχα θέματα.

Εχω και αυτό:  https://tinyurl.com/4pz6ae2m,  δουλεύει  και αυτό τέλεια.

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Εγώ πάντως είχα πάρει ένα σετ Western Digital powerline Με 4 ethernet και τα δύο κουτάκια του σετ με 20κατι ευρώ ως refurbished πριν κάμποσα χρόνια (7 ή 8). Πριν καναδυο βδομάδες μια μικροδιακοπη ρεύματος μου τα ξέκανε τελείως (είναι να απορεί κανείς πάντως, γιατί ήταν στις "PLC" υποδοχές από κάτι βαρβατα πολυπριζα που είχα από το public, που υποτίθεται έχουν χοντρή εγγύηση ότι σε αυξομειωσεις τάσης, διακοπές κλπ δε θα σου κάψουν τίποτα!!) και είμαι στα κλάματα, γιατί τα ethernet μου ήταν τελείως απαραίτητα, τουλάχιστον στο ένα "άκρο" (PC, TV, voda TV κι ένα ακόμα ελεύθερο να βρίσκεται για ότι προκύψει), δυστυχώς ένα απλό repeater ή ακόμα και mesh δε με βολεύει αν δεν βγάζει μίνιμουμ 2 υποδοχές ethernet. Πήρα τώρα ένα από αυτά τα μαρκούτσια από κωτσοβολο με ακριβώς 2 ethernet, θα δείξει αν κάνει δουλειά. 

Δημοσ.
On 06/06/2025 at 09:20, d_gkal said:

Σε 4 ορόφους διαφορά θα πιάνει; Ίδια ηλεκτρολογική γραμμή. 

Το σήμα εξασθενεί όσο μεγαλώνει η απόσταση. Αλλά ποια θα είναι επίπτωση στο δικό σου νομίζω δύσκολα να το πεί κάποιος. Αυτό είναι γενικά το ρόισκο με το PLC. Ρίξε ένα ethernet απο το μπαλκόνι :)

Δημοσ.
3 hours ago, billyg599 said:

Το σήμα εξασθενεί όσο μεγαλώνει η απόσταση. Αλλά ποια θα είναι επίπτωση στο δικό σου νομίζω δύσκολα να το πεί κάποιος. Αυτό είναι γενικά το ρόισκο με το PLC. Ρίξε ένα ethernet απο το μπαλκόνι :)

Λέω να το δοκιμάσω και ότι γίνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...