Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν έχει αλλάξει ο νόμος; Δεν εκδίδεται διαταγή πληρωμής άμεσα; τώρα για το κόστος δεν έχω ιδέα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Doubt είπε

Δεν ξέρω αν προσπαθεί να κάνει το troll ή του βγαίνει φυσικά.

ειναι προτιμοτερο να προσπαθει κανεις να κανει το (φυσικο ή οχι) troll, παρα να ειναι αφελης απο του φυσικου του

4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Ναι το ξέρω ότι θα έβρισκες τέτοιους. Αυτοι ας πάνε να μείνουν σε μονοκατοικιες τότε η στο πατρικό στο χωριό τους. Αυτά έχει η πολυκατοικία, τον διαμοιρασμό των εξόδων με διάφορους τρόπους για τους οποίους κιόλας έχουνε υπογράψει ότι συμφωνούν. Δεν είναι σωστό να μην πληρώνουν όσοι θεωρούν ότι δεν έχουν ανάγκη κάτι και να επιβαρυνονται οι υπόλοιποι με αυτό το κόστος.

Σαφως και δεν ειναι σωστο, αλλα πως θα τους υποχρεωσεις? Συνηθως προκειται για θρασεα ατομα και δεν υπολογιζουν περα απο το συμφερον τους.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

ειναι προτιμοτερο να προσπαθει κανεις να κανει το (φυσικο ή οχι) troll, παρα να ειναι αφελης απο του φυσικου του

Σαφως και δεν ειναι σωστο, αλλα πως θα τους υποχρεωσεις? Συνηθως προκειται για θρασεα ατομα και δεν υπολογιζουν περα απο το συμφερον τους.

Το αναφέραμε ήδη. Η μονη ασφαλής επιλογη είναι η νομική οδός. Από εκεί και πέρα, όταν δουν να ρημάζει το κτίριο η να έχει σαθρά μπαλκονια και ερθει η πολεοδομία, οι περισσότεροι θα κάτσουν να πληρώσουν, σε πολλούς δεν υπάρχει ενδιαφέρον να πληρώσουν αλλά δεν έχουν εκτιμήσει και τι σημαίνει να έχεις μια ωραία συντηρημενη και καθώς πρέπει πολυκατοικία. Τυχόν υποβάθμιση ρίχνει και την αξία του διαμερίσματος. Τώρα άμα πέσεις σε πολυκατοικια με τους περισσότερους ενοίκους να είναι ταλιμπαν, ε την πάτησες. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Το αναφέραμε ήδη. Η μονη ασφαλής επιλογη είναι η νομική οδός.

Για οσους δε θελουν συμμετεχουν χρηματικα στην αγωγη εναντιον του τσαμπατζη, λεω.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Για οσους δε θελουν συμμετεχουν χρηματικα στην αγωγη εναντιον του τσαμπατζη, λεω.

Γίνεται μια ΓΣ και αποφασίζουν όλοι εκεί. Αν η πλειοψηφία δεν θελήσει να κάνει αγωγή, τότε δεν θα διεκδικήσουν τις οφειλές. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν έχει καμία σημασία αν είναι άνεργοι και το οτιδήποτε. Τους γίνεται κατάσχεση στο σπίτι και μάλιστα σε σύντομο χρόνο. Εφόσον φυσικά το αποφασίσει η ΓΣ να κινηθούν νομικα. 

Δεν σε νοιάζει αν το πουλήσει. Δικό του θέμα. Ίσως και καλύτερα για σένα. Ακου εκεί απάντηση, θα στεναχωρηθεις κιόλας επειδή θα πρέπει να φύγει αυτός που δεν νοιάζεται για την πολυκατοικία. 

οχι λαθος καταλαβες.αυτοι που εχουν αγανακτησει αλλα δεν θελουν να κινηθουν νομικα και ο διαχειριστης τους πρηζει,λενε το πουλαω και φευγω γιατι εδω ειναι κωλοπολυκατοικια.αντι να κανουν το λιγο σκεφτονται το πολυ.

Δημοσ.
On 02/06/2025 at 19:30, xsterg said:

εαν δεν εχουν 240€ εκαστος που τους βγαινει τωρα πως θα πληρωσουν το ασανσερ που θα βγει σε λιγο και θα ειναι τουλαχιστον 500€ ανα διαμερισμα? το ξερουν οτι θα πληρωσουν και τα μελλοντικα φεσια του διαμερισματος αυτου η και αλλων που θα βρουν εδαφος και πατησουν πανω στην ατιμωρησια του ενος? πρεπει να κανεις συνελευση και να παρετε αποφαση να κινηθειτε νομικα τουλαχιστον με το 51% των ψηφων. αυτο που ειπες με το να βρεις τον εισαγγελεα το προσπερναω. μονο μεσω της σωστης νομικης οδου θα βρεις αποτελεσμα. το ξερω οτι και χρονοβορο ειναι αλλα και κοστοβορο. αλλα να ξερεις οτι λυσεις τζαμπε δεν υπαρχουν. ολοι τωρα πρεπει να πληρωσουν αυτα που τους αναλογουν και τα οποια θα τα πληρωσει αυτος που χρωσταει. 

Μια ερωτηση σχετικα με το ασανσερ. Ειμαι σε πολυκατοικια με 4 διαμερισματα μονο, το ενα απο τα οποια ειναι στο ισογειο. Οποτε 3 διαμερισματα για να πληρωνουμε το ασανσερ. Σχεδον καθε μηνα εχει συντηρηση ή επισκευη και χρεωνεται το καθενα απο τα 3 διαμερισματα απο 20-40 ευρω. Αυτο το μηνα ειχε και συντηρηση και επισκευη για παραδειγμα.

Αυτα τι ακριβως ειναι; Δε τα πληρωνει ο ιδιοκτητης κανονικα; Εγω που ειμαι ενοικιαστης θα τους φτιαξω το ασανσερ που ειναι και παλιο; 

Για να μη μιλησω για το γεγονος οτι μενω 4 χρονια και δεν εχω μπει μεσα πανω απο 5 φορες. Ουτε που θυμαμαι τελευταια φορα ποτε ειχα μπει μεσα.

Τελος, αυτο που λες οτι θα πληρωσουν τουλαχιστον 500 ανα διαμερισμα τι εννοεις; Ειναι για τις συντηρησεις που βγηκε ο καινουριος νομος; Δλδ σε εμας που ειμαστε μονο 3 διαμερισματα ποσο θα βγει; Αυτο παλι εμεις οι ενοικιαστες θα το χρεωθουμε;

On 02/06/2025 at 18:10, Thukididis said:

Καλησπέρα σε όλους

μπαίνω κατευθείαν στο θέμα

ειμαι διαχειριστης πολυκατοικιας  η πολυκατοικια αποτελειται απο 8 διαμερισματα  δυο σε καθε οροφο.

Ενας ιδοκτητης διαμερισματος δεν μου πληρωνει κοινοχρηστα εχει να μου πληρωσει απο το 2022 και το συνολικο του χρεος εχει φτασει 3500€ .

Μιλησα με δικηγόρο και μου ειπε να κανουμε αγωγη εναντίον του . Το κοστος της αγωγης είναι 1500€

Το προβλημα είναι το εξής : οι υπολοιποι ιδιοκτητες των διαμερισματων δεν συμφωνουν διοτι το κοστος είναι μεγαλο δεν εχουν χρηματα να διαθεσουν

Μια απορια. Δε θα ειναι χειροτερο εαν δεν πατε δικαστικα, απο την αποψη οτι μετα θα πρεπει να πληρωσετε αυτα τα 3500 που χρωσταει η πολυκατοικια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Μια ερωτηση σχετικα με το ασανσερ. Ειμαι σε πολυκατοικια με 4 διαμερισματα μονο, το ενα απο τα οποια ειναι στο ισογειο. Οποτε 3 διαμερισματα για να πληρωνουμε το ασανσερ. Σχεδον καθε μηνα εχει συντηρηση ή επισκευη και χρεωνεται το καθενα απο τα 3 διαμερισματα απο 20-40 ευρω. Αυτο το μηνα ειχε και συντηρηση και επισκευη για παραδειγμα.

Αυτα τι ακριβως ειναι; Δε τα πληρωνει ο ιδιοκτητης κανονικα; Εγω που ειμαι ενοικιαστης θα τους φτιαξω το ασανσερ που ειναι και παλιο; 

Είναι υποχρωτική από τον νόμο η συντήρηση του ασανσερ ανα 45 μέρες (8 φορές το χρόνο). Συνήθως τα ποσά που παίρνουν οι τεχνικοι ανελκυστήρων αν κάνεις επιμερισμό ανά μήνα μπορεί να ξεκινάνε απο 30-40 ευρώ και να φτάνουν τα 70 και παραπάνω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Για να μη μιλησω για το γεγονος οτι μενω 4 χρονια και δεν εχω μπει μεσα πανω απο 5 φορες. Ουτε που θυμαμαι τελευταια φορα ποτε ειχα μπει μεσα.

Τελος, αυτο που λες οτι θα πληρωσουν τουλαχιστον 500 ανα διαμερισμα τι εννοεις; Ειναι για τις συντηρησεις που βγηκε ο καινουριος νομος; Δλδ σε εμας που ειμαστε μονο 3 διαμερισματα ποσο θα βγει; Αυτο παλι εμεις οι ενοικιαστες θα το χρεωθουμε;

Μια απορια. Δε θα ειναι χειροτερο εαν δεν πατε δικαστικα, απο την αποψη οτι μετα θα πρεπει να πληρωσετε αυτα τα 3500 που χρωσταει η πολυκατοικια;

Την τακτική μηνιαία συντήρηση του ασανσέρ την χρεώνεται ο ενοικιαστης. Την επισκευή ο ιδιοκτήτης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα έχουν γράψει κ άλλοι θα τα γράψω συνοπτικά κ εγω μιας κ είμαι κάμποσα χρόνια διαχειριστής κ τραβάω κ εγω τα ζόρια μου με τα ζωα που υπάρχουν

• Τα κοινόχρηστα στα 5 έτη διαγράφονται
  • Τα έξοδα είναι λάθος να χρεώνονται όλα μαζί. Πχ θέλετε 1500 για δικηγόρο. Δεν πας να χρεώσεις 1500 σε ένα μήνα. Το κάνεις σε 5 μήνες. Έτσι ο καθένας αντί να πληρώσει πχ 200€, πληρώνει 40€ το μήνα. Έτσι δεν γκρινιάζουν.
  • Αν δεν συμφωνούν με το παραπάνω και δεν θέλουν να πληρώσουν τα 1500€, τους εξηγείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να πληρώσουν τα 3500€ που οφείλει ο άλλος + τους επόμενους μήνες, θα πληρώνουν τα κοινόχρηστα του. Έτσι θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι είναι ΚΑΙ δικό τους πρόβλημα το οποίο έχει πρόσωπο. Ποιον? Αυτόν που δεν πληρώνει
  • Μετά απο το παραπάνω, δίνεις τη διαχείριση σε εταιρεία και πληρώνουν και 10-15€ το μήνα ο καθένας για τη διαχείριση. 
  • Τα έξοδα του δικηγόρου τα πληρώνετε, αλλά θα τα πάρετε πίσω με τα κοινόχρηστα. 
  • Τέλος αν τα έξοδα που έχετε κάνει είναι με νόμιμα παραστατικά και αποδείξεις, μονο τοτε μπορείτε να τα κυνηγήσετε δικαστικά.
  • Αν ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει, τότε θα πλειστηριαστεί το ακίνητο του. Έχουν γίνει πλειστηριασμοί και για 1000€. Προσωπικά δεν νιώθω καθόλου άσχημα για αυτό. Δεν είναι ότι δεν πληρώνεις μια απρόσωπη τράπεζα ή κάποιο άγνωστο Fund. Είναι ότι χρεώνεις και κλέβεις ανθρώπους που βλέπεις κάθε μέρα. Αν δεν ντρέπεται αυτός που το κάνει, γιατί να ντραπούν αυτοί που δεν γουστάρουν να τους κλέβει? 
Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αν δεν συμφωνούν με το παραπάνω και δεν θέλουν να πληρώσουν τα 1500€, τους εξηγείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να πληρώσουν τα 3500€ που οφείλει ο άλλος + τους επόμενους μήνες, θα πληρώνουν τα κοινόχρηστα του. Έτσι θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι είναι ΚΑΙ δικό τους πρόβλημα το οποίο έχει πρόσωπο. Ποιον? Αυτόν που δεν πληρώνει

Ένα "κόλπο" που κάνουν ορισμένοι διαχειριστές όταν λόγω οφειλών δεν έχουν καλά-καλά ούτε κεφάλαιο κίνησης και υπάρχει κίνδυνος να κοπεί και το ρεύμα, είναι ότι βάζουν μια χρέωση "αύξηση αποθεματικού" στα κοινόχρηστα ώστε να μαζέψουν κάποια χρήματα. 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, kravaritis84 είπε

Ένα "κόλπο" που κάνουν ορισμένοι διαχειριστές όταν λόγω οφειλών δεν έχουν καλά-καλά ούτε κεφάλαιο κίνησης και υπάρχει κίνδυνος να κοπεί και το ρεύμα, είναι ότι βάζουν μια χρέωση "αύξηση αποθεματικού" στα κοινόχρηστα ώστε να μαζέψουν κάποια χρήματα. 

Δεν μπορείς να βάλεις αύξηση αποθεματικού, χωρίς να έχει γίνει συνέλευση. Έτσι του έρχεται του άλλου να βάλει αύξηση για οποιοδήποτε λογο ?!

Δημοσ.
4 hours ago, sphinxgr said:

Τα έχουν γράψει κ άλλοι θα τα γράψω συνοπτικά κ εγω μιας κ είμαι κάμποσα χρόνια διαχειριστής κ τραβάω κ εγω τα ζόρια μου με τα ζωα που υπάρχουν

• Τα κοινόχρηστα στα 5 έτη διαγράφονται

Δλδ;; Δεν τα πληρωνει κανενας και ολα καλα;

14 hours ago, mariosnik_ said:

Την τακτική μηνιαία συντήρηση του ασανσέρ την χρεώνεται ο ενοικιαστης. Την επισκευή ο ιδιοκτήτης. 

Επισκευη γραφει αυτο το μηνα 50 ευρω, αλλα μοιραζεται στα 3. Οπως εχει και συντηρηση κλασσικα σχεδον καθε μηνα. 40 ευρω εκει δια του τρια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Witcher1st είπε

Δλδ;; Δεν τα πληρωνει κανενας και ολα καλα;

Δεν είναι έτσι. Αν χρωστάει ενα διαμέρισμα 5000€ και ΔΕΝ πληρώσει κ παρέλθουν 5 χρόνια, ΔΕΝ μπορείς να τα ζητήσεις να στα δώσει. Προφανώς η πολυκατοικία θα έχει πρόβλημα πληρωμών. Οπότε θα πρέπει να μαζευτούν τα 5000€. Απο ποιους? Απο τους υπολοίπους. 

Για αυτό λέω κάτι που πολλοί δεν καταλαβαίνουν.

Αυτός που δεν πληρώνει έχει πρόσωπο και κλέβει τα λεφτά όλων των υπολοίπων. Δεν είναι μια άγνωστη εταιρία. Δεν πληρώνει και όλα αυτα που δεν πληρώνει, ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Δεν είναι πρόβλημα διαχειριστή. Είναι όλων. Όλους τους κλέβει στην πολυκατοικία αυτός που δεν πληρώνει. Όλοι τον χρηματοδοτούν και τον δανείζουν. 

Δεν έχουν λεφτά για δικηγόρο? ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Θα του πληρώνουν τα κοινόχρηστα τότε.... Απο τη θεωρία στην πράξη. Όταν αρχίσουν να τα πληρώνουν, τότε θα καταλάβουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...