Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fingolfingr είπε

Από 28/6 είναι υποχρεωτικός ο προσωπικός αριθμός για την έκδοση ταυτότητας. Και για να βγάλεις προσωπικό αριθμό πρέπει να βγάλεις ΑΦΜ.

Πάω λοιπον να βγάλω για την 12χρονη κόρη μου ΑΦΜ ακολουθόντας την διαδικασία και μου βγάζει ότι πρεπει να έχει ταυτότητα για να γίνει ταυτοποιηση. Κανείς δεν ξέρει τι πρεπει να γίνει γιατί είναι καινούργιο. 

Έχει κανείς καμια ιδέα;

ΕικόναΕικόνα

Οπότε για να βγάλεις ταυτότητα θες προσωπικό αριθμό και για να βγάλεις ΠΑ θες ΑΦΜ και για να βγάλεις ΑΦΜ θες ταυτότητα.

Τζατζίκι κι ακροθαλασσιά για πάντα.

• Haha 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Οπότε για να βγάλεις ταυτότητα θες προσωπικό αριθμό και για να βγάλεις ΠΑ θες ΑΦΜ και για να βγάλεις ΑΦΜ θες ταυτότητα.

Τζατζίκι κι ακροθαλασσιά για πάντα.

Μίλησα με ΑΑΔΕ (μετά από 1 ωρα και 20 λεπτα αναμονή. Μου είπαν ότι η πλατφόρμα τους θελει ταυτότητα για να βγάλω ΑΦΜ.

Μίλήσα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Μου είπαν ότι εκείνοι θέλουν προσωπικό αριθμό για να βγάλουν ταυτότητα.

Κάποιος δεν εχει ενημερωθεί σωστά αλλα.... ψαξε βρες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Μίλησα με ΑΑΔΕ (μετά από 1 ωρα και 20 λεπτα αναμονή. Μου είπαν ότι η πλατφόρμα τους θελει ταυτότητα για να βγάλω ΑΦΜ.

Μίλήσα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Μου είπαν ότι εκείνοι θέλουν προσωπικό αριθμό για να βγάλουν ταυτότητα.

Κάποιος δεν εχει ενημερωθεί σωστά αλλα.... ψαξε βρες

Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα να κάνω έκδοση ταυτοπροσωπίας όπως κάνουν για κάτω των 12 ετών και θα έστελνα αυτό μαζί με την ταυτότητα του γονέα στην ΑΑΔΕ.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα να κάνω έκδοση ταυτοπροσωπίας όπως κάνουν για κάτω των 12 ετών και θα έστελνα αυτό μαζί με την ταυτότητα του γονέα στην ΑΑΔΕ.

Συμφωνα με τα ΚΕΠ, ταυτοπροσωπία απαγορεύεται να βγάζουν σε άτομα ανω των 12 γιατί πρεπει να έχουν ταυτότητα. Ότι τα ραντεβού για την ταυτότητα είναι μετά από 4-5 μήνες δεν παίζει ρόλο.

Πριν από ενα μήνα που επρεπε να δώσει εξετάσεις αγγλικά και χρειαζόταν καποιο εγγραφο μεσώ γνωστού βγαλαμε ταυτοπροσωπία για να δώσει. Γιατί ως γνωστόν.... χωρίς γνωστό δεν κανεις τίποτα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Συμφωνα με τα ΚΕΠ, ταυτοπροσωπία απαγορεύεται να βγάζουν σε άτομα ανω των 12 γιατί πρεπει να έχουν ταυτότητα. Ότι τα ραντεβού για την ταυτότητα είναι μετά από 4-5 μήνες δεν παίζει ρόλο.

Πριν από ενα μήνα που επρεπε να δώσει εξετάσεις αγγλικά και χρειαζόταν καποιο εγγραφο μεσώ γνωστού βγαλαμε ταυτοπροσωπία για να δώσει. Γιατί ως γνωστόν.... χωρίς γνωστό δεν κανεις τίποτα

Το ενδεικτικότερο της κατάντιας δεν είναι ότι συμβαίνει αυτό το Catch22, είναι ότι δε μας κάνει καν εντύπωση πια.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/7/2025 στις 1:33 ΜΜ, fingolfingr είπε

Από 28/6 είναι υποχρεωτικός ο προσωπικός αριθμός για την έκδοση ταυτότητας. Και για να βγάλεις προσωπικό αριθμό πρέπει να βγάλεις ΑΦΜ.

Πάω λοιπον να βγάλω για την 12χρονη κόρη μου ΑΦΜ ακολουθόντας την διαδικασία και μου βγάζει ότι πρεπει να έχει ταυτότητα για να γίνει ταυτοποιηση. Κανείς δεν ξέρει τι πρεπει να γίνει γιατί είναι καινούργιο. 

Έχει κανείς καμια ιδέα;

ΕικόναΕικόνα

Δεν έχει πάρει αυτόματα ΑΦΜ; Για κοίτα αυτή την ανακοίνωση https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-12/dt_4.12.2024._0.pdf

Δημοσ.
Στις 2/7/2025 στις 3:56 ΜΜ, loutrikan είπε

Δεν έχει πάρει αυτόματα ΑΦΜ; Για κοίτα αυτή την ανακοίνωση https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-12/dt_4.12.2024._0.pdf

Υποθέτω δεν έβγαλαν για όλα τα παιδιά ΑΦΜ, γιατί και εγώ έχω παιδιά 12 ετών και κάτω και δεν πήραν αυτόματα ΑΦΜ ακόμα, ή τουλάχιστον δεν μου κοινοποιήθηκε το ΑΦΜ (όπως έγινε για μεγαλύτερό μου παιδί).

Σε κάθε περίπτωση, όποιος/α ξέρει, για περίπτωση παιδιού που δεν έχει ακόμα ΑΦΜ, πρέπει να βγει υποχρεωτικά άμεσα ΠΑ ή μπορεί να βγει όταν βγει το ΑΦΜ;

Δημοσ.
Στις 2/7/2025 στις 3:56 ΜΜ, loutrikan είπε

Όχι δεν εχει παρει. Η μικρή που είναι 10 εχει παρει. Η μεγάλη που είναι 12.... όχι

Η απάντηση που ελαβα από την ΑΑΔΕ ήταν ότι δεν υπηρχε πρόβλεψη οποτε όντως είναι φαυλος κύκλος. Ψάχνουν να βρουν τρόπο να αλλαξει το σύστημα ωστε να δεχεται και άλλα εγγραφα ταυτοποιήσης (εκτός ταυτότητας). Θα είναι έτοιμο..... κάποτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα πηγαν καλα. Διορθωσα και ενα ορθογραφικο λαθος του πατρωνυμου στο Myinfo,
πηρα και ενα ευκολο τριψηφιο και οδευουμε προς εκδοση ταυτοτητας.
Να συμπληρωσω οτι  σωστο πατρωνυμο-μητρωνυμο  αναγραφεται στη ληξιαρχικη πραξη γεννησεως
και πρεπει σε περιπτωση λαθους να κανουμε αιτηση  στο δημο που κατοικουμε για να διορθωθει.
Ο δημος με την σειρα του ενημερωνει την αστυνομια.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.
22 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Όχι δεν εχει παρει. Η μικρή που είναι 10 εχει παρει. Η μεγάλη που είναι 12.... όχι

Η απάντηση που ελαβα από την ΑΑΔΕ ήταν ότι δεν υπηρχε πρόβλεψη οποτε όντως είναι φαυλος κύκλος. Ψάχνουν να βρουν τρόπο να αλλαξει το σύστημα ωστε να δεχεται και άλλα εγγραφα ταυτοποιήσης (εκτός ταυτότητας). Θα είναι έτοιμο..... κάποτε

Μήπως έχεις κανένα βύσμα στην ΑΑΔΕ; Μόλις έβγαλαν αυτό το δελτίο τύπου, λες και έκαναν φωτογραφική ρύθμιση για'σένα! 

(Πέρα απ'τον χαβαλέ ελπίζω με αυτόν τον τρόπο να ξεμπερδέψεις κι εσύ και πολλοί γονείς σαν κι εσένα με το ίδιο πρόβλημα).

https://www.aade.gr/deltia-typoy-anakoinoseis/deltio-typoy-10072025

• Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreaspapp είπε

Μήπως έχεις κανένα βύσμα στην ΑΑΔΕ; Μόλις έβγαλαν αυτό το δελτίο τύπου, λες και έκαναν φωτογραφική ρύθμιση για'σένα! 

(Πέρα απ'τον χαβαλέ ελπίζω με αυτόν τον τρόπο να ξεμπερδέψεις κι εσύ και πολλοί γονείς σαν κι εσένα με το ίδιο πρόβλημα).

https://www.aade.gr/deltia-typoy-anakoinoseis/deltio-typoy-10072025

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη!

Δεν έχω καταλάβει εάν η αυτόματη απόδοση ΑΦΜ για ανήλικα τέκνα σταμάτησε οριστικά, για όσα έγινε, έγινε, και για τα υπόλοιπα πάμε με τη διαδικασία που περιγράφει το έγγραφο. Έτσι φαίνεται, αλλά δεν το λέει κατηγορηματικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...