Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kinitos είπε

Αλλα οπως και να εχει το θέμα ολοι μας έχουμε 

1 μοναδικό αριθμό ταυτότητας 

Νομίζεις…

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν σήμερα μερικές δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα γιατί το κράτος δεν τους έδινε το δικαίωμα από την δεκαετία του 1960;

Και τους αναγνώρισε το δικαίωμα στην ταυτότητα μόλις πριν έναν μήνα με νόμο (αλλά μέχρι να υπογραφούν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις βράσε ρύζι) και θα έχουν από 1 έως 6 (αν θυμάμαι καλά) χρόνια  περιθώριο για να πάνε να βγάλουν;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gorge18 είπε

Δε χρειαζετε τραπεζα. Μπορεις σε κεπ να στο κανουν μονο με αριθμο τηλεφωνου. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι γινετε να βαλεις και το δικο σου. Ρωτησε..

Δεν μπορεί το ίδιο κινητό να είναι περασμένο σε πάνω από ένα άτομο στο ΕΜΕΠ. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Στο ΚΕΠ για να δηλώσεις πιστοποιημενο κινητο.

5 ώρες πριν, villasg είπε

Αμα δεν εχεις κινητο δεν μπορεις να κανεις τιποτα 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Snolly είπε

ουτε 007 μου εδινε ουτε 666 εδωσε ομως ΧΧΧ (αλλα δεν το εκανα)

Όπως έγραψα και στο άλλο θέμα, σε εμένα δίνει ΧΧΧ (επιλέγοντας Χ και Χ) και ΚΚΚ (επιλέγοντας Κ και Κ). Είμαι σε μεγάλο δίλημμα, τι λέτε να κάνω;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, koutsis είπε

Εννοείς να σεβαστώ την άποψη αυτών που λενε οτι ο ΠΑ ειναι το χαραγμα του διαβόλου και το 666? 🤔

Κανείς δε το λέει αυτό.

Οι αναφορές από τη δεκαετία του 90 για το 666 στις ταυτότητες αφορούσε το γραμμωτό κώδικα κατά EAN, όπου λανθασμένα εκτιμούν ως 6 τις δύο μεγαλύτερες γραμμές που ορίζουν την αρχή μέση και τέλος του κώδικα. Το 6 συμβολίζεται στο EAN ως 2 γραμμές και ένα κενό στο δεξί μέρος του κώδικα και ανάποδα (inverted) στο αριστερό μέρος, δηλαδή 2 λευκές γραμμές και μία μαύρη μπάρα. Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν EAN, έχουν όμως τσιπάκι (το RFID). Το τσιπάκι είναι μεταγενέστερο στην επιχειρηματολογία, δε γνωρίζω πως ακριβώς ενεπλάκη.

Η Αποκάλυψη του Ιωαννή προφητεύει πως δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς να έχεις τον αριθμό του θηρίου. Η σύνδεση ενός προσωπικού αριθμού με όλες τις καθημερινές λειτουργίες ενός ανθρώπου - πχ χρηματικές συναλλαγές, ταξίδια, συναλλαγή με το κράτος κτλ είναι στην ουσία προπομπός αυτού που προφητεύει ο Ιωάννης. Προφανώς ο συγκεκριμένος προσωπικός αριθμός δεν είναι το "χάραγμα", άλλωστε αυτό όπως προφητεύεται θα είναι στο μέτωπο ή στο χέρι. Όμως πρέπει να παραδεχτούμε πως οδεύουμε βήμα  βήμα προς μία ψηφιακή κοινωνία που η προφητεία του Ιωάννη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη πραγματικότητα. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο αντιδρούν κάποιοι στο να αποδεχθούν τον προσωπικό αριθμό.

• Like 3
  • Haha 6
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, malakudi είπε

Κανείς δε το λέει αυτό.

Οι αναφορές από τη δεκαετία του 90 για το 666 στις ταυτότητες αφορούσε το γραμμωτό κώδικα κατά EAN, όπου λανθασμένα εκτιμούν ως 6 τις δύο μεγαλύτερες γραμμές που ορίζουν την αρχή μέση και τέλος του κώδικα. Το 6 συμβολίζεται στο EAN ως 2 γραμμές και ένα κενό στο δεξί μέρος του κώδικα και ανάποδα (inverted) στο αριστερό μέρος, δηλαδή 2 λευκές γραμμές και μία μαύρη μπάρα. Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν EAN, έχουν όμως τσιπάκι (το RFID). Το τσιπάκι είναι μεταγενέστερο στην επιχειρηματολογία, δε γνωρίζω πως ακριβώς ενεπλάκη.

Η Αποκάλυψη του Ιωαννή προφητεύει πως δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς να έχεις τον αριθμό του θηρίου. Η σύνδεση ενός προσωπικού αριθμού με όλες τις καθημερινές λειτουργίες ενός ανθρώπου - πχ χρηματικές συναλλαγές, ταξίδια, συναλλαγή με το κράτος κτλ είναι στην ουσία προπομπός αυτού που προφητεύει ο Ιωάννης. Προφανώς ο συγκεκριμένος προσωπικός αριθμός δεν είναι το "χάραγμα", άλλωστε αυτό όπως προφητεύεται θα είναι στο μέτωπο ή στο χέρι. Όμως πρέπει να παραδεχτούμε πως οδεύουμε βήμα  βήμα προς μία ψηφιακή κοινωνία που η προφητεία του Ιωάννη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη πραγματικότητα. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο αντιδρούν κάποιοι στο να αποδεχθούν τον προσωπικό αριθμό.

Το ότι εν έτει 2025 ασχολούμαστε σοβαρά με τι λέει η εβραικη μυθολογία που γράφτηκε πριν 2000 χρόνια, με ξεπερνάει 😅

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Από πότε έχεις εσύ να κάνεις χειρόγραφη αίτηση;;

Δεν είναι τόσο σπάνιο, πριν λίγες μέρες συμπλήρωσα χειρόγραφα υπεύθυνες δηλώσεις πχ.

2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Νομίζεις…

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν σήμερα μερικές δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα γιατί το κράτος δεν τους έδινε το δικαίωμα από την δεκαετία του 1960;

Και τους αναγνώρισε το δικαίωμα στην ταυτότητα μόλις πριν έναν μήνα με νόμο (αλλά μέχρι να υπογραφούν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις βράσε ρύζι) και θα έχουν από 1 έως 6 (αν θυμάμαι καλά) χρόνια  περιθώριο για να πάνε να βγάλουν;

Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Πως λειτουργούν και συναλλάσσονται αυτοί;

Δημοσ.
3 hours ago, andreas1gr said:

Νομίζεις…

Οχ8 δεν το ήξερα αλλα οταν βγάλουν (αν) θα έχουν ενα μοναδικό αριθμό μαζο με τους άλλους που ειπα .

Οπότε δεν αλλάζει στην ουσία 

Δημοσ.

Αν μείνουμε με τις παλιές ταυτότητες δεν θα ισχύουν ρωτούν πολλοί; Αλήθεια μετά τον αριθμό για ευκολία μας τι άλλη ευκολία θα μας φέρουν ως το τέλος της δεκαετίας; Ξέρετε; 

• Haha 1
Δημοσ.

θα μας πουν -για στατηστικους λογους- πριν τις 5 Σεπτεμβριου που θα αρχισουν να εκδειδουν τον ΠΑ σε ολους οσους δεν τον εξεδοσαν μονοι τους το ποσοστο οσων τον εξεδωσαν και το ποσοστο που το κρατος θα το εκδοσει υποχρεωτικα; ή μπααααααααααα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, koutsis είπε

Το ότι εν έτει 2025 ασχολούμαστε σοβαρά με τι λέει η εβραικη μυθολογία που γράφτηκε πριν 2000 χρόνια, με ξεπερνάει 😅

Σε λυπάμαι... Για 2 λόγους που ούτε καν θα τους αναλύσω. Απλά ήθελα να πω πως όντως σε λυπάμαι κ το κλείνω εδώ. 

6 ώρες πριν, zazoum είπε

το ξέρεις ότι τα χαραγματα τα λένε οι γραφικοί φανατικοί αιρετικοί της ΕΟΝ και όχι ο απλός Χριστιανός.

Εγώ που είμαι απλός Χριστιανός κ βλέπω ότι οδηγούμαστε στο χάραγμα αλλά δεν έχω ΕΟΝ έχω όμως Cosmote TV τι φάση;

• Like 1
  • Confused 2
  • Haha 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, koutsis είπε

Εσύ μην ασχολείσαι. Προφανώς δεν πιστεύεις. Άλλοι θέλουν να ασχοληθούν. 

3 ώρες πριν, zio10 είπε

Δεν είναι τόσο σπάνιο, πριν λίγες μέρες συμπλήρωσα χειρόγραφα υπεύθυνες δηλώσεις πχ.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Πως λειτουργούν και συναλλάσσονται αυτοί;

Πιθανον να αναφέρεται για τους Ρομα. Μέχρι το 1970, δεν μπορούσαν να βγάλουν καν ταυτότητα. Δεν τους αναγνώριζε πουθενά το κράτος. Μονο κάποιο έγγραφο του ΟΗΕ μπορούσαν να βγάλουν και είχαν μαζί τους όσοι το είχαν. 

Ακόμα και στις μέρες μας βέβαια, πάλι δεν έχουν όλοι αυτοί ταυτότητα. Συναλλαγές ας γελάσω, μαύρο μετρητο απο κλεμμένα κτλ μόνο έτσι ζουν αρκετοί. 

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι έχουμε καινούργια ταυτότητα (αυτές σαν πιστωτική κάρτα) με την έκδοση προσωπικού αριθμού θα αναγκαστούμε να εκδώσουμε νέα ή καμία σχέση;

Δημοσ.
2 hours ago, logica1 said:

Εγώ που είμαι απλός Χριστιανός κ βλέπω ότι οδηγούμαστε στο χάραγμα αλλά δεν έχω ΕΟΝ έχω όμως Cosmote TV τι φάση;

Σε λυπάμαι... Το ότι δεν έχεις ΕΟΝ, όμως έχεις Cosmote TV υπαρχουν 2 λόγοι που ούτε καν θα τους αναλύσω.

• Like 1
  • Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...