Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν έχει κάποιο probe θερμοκρασίας στην πλάτη εσωτερικά, που συνδέεται με τον θερμοστάτη, τότε έχει ξεκολλήσει ή έχει κοπεί.

Εάν όχι, τότε πιθανό να έχεις καμιά διαροή από το λάστιχο της πόρτας. Εφαρμόζει καλά;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Εάν έχει κάποιο probe θερμοκρασίας στην πλάτη εσωτερικά, που συνδέεται με τον θερμοστάτη, τότε έχει ξεκολλήσει ή έχει κοπεί.

Εάν όχι, τότε πιθανό να έχεις καμιά διαροή από το λάστιχο της πόρτας. Εφαρμόζει καλά;

Τσέκαρα το λάστιχο και δε δείχνει κάποιο κενό.

Τώρα το  probe θερμοκρασίας πρώτη φορά το ακούω.

Στο google μου έβγαλε θερμόμετρα.

Μπορείς να δώσεις μερικές πληροφορίες για το probe θερμοκρασίας;

Δημοσ.

Έχω ένα ψυγείο Canty Forma DeLuxe, το είχε το σπίτι που νοικιάζω.

Δεν έχει πρόβλημα ψύξης, έχει σοβαρό πρόβλημα κατανάλωσης.

Αγόρασα ένα Tapo μετρητή κατανάλωσης και διαπίστωσα ότι καταναλώνω 60Kw το μήνα, την στιγμή που ολο το σπίτι έχει 130-150 Kw.

Φυσικά και είμαι προς αγορά νέου γιατί η διαφορά 200 με 700 ετησίως είναι τεράστια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, panosntok said:

Έχω ένα ψυγείο Canty Forma DeLuxe, το είχε το σπίτι που νοικιάζω.

Δεν έχει πρόβλημα ψύξης, έχει σοβαρό πρόβλημα κατανάλωσης.

Αγόρασα ένα Tapo μετρητή κατανάλωσης και διαπίστωσα ότι καταναλώνω 60Kw το μήνα, την στιγμή που ολο το σπίτι έχει 130-150 Kw.

Φυσικά και είμαι προς αγορά νέου γιατί η διαφορά 200 με 700 ετησίως είναι τεράστια.

Τα απλά ψυγεία δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην καταναλωση, όσο οι παλιοί ψυγειοκαταψυκτες (οι οποίοι βαράνε 3+ κιλοβατωρες την ημέρα).

Επίσης αν το μετρησες τώρα μάλλον θα μετρησες τη μέγιστη κατανάλωση του λόγω καλοκαιριού.

Ακόμα και με αυτή την κατανάλωση που μετρησες, θα γλυτώνεις 1 κιλοβατώρα την ημέρα, δηλαδη περίπου 6€ το μήνα.

Ανάλογα με την τιμή ενός καινούριου, βλέπεις αν σε συμφερει.

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, εντόπισα αντίστοιχο "πρόβλημα", σε κλειστό σπίτι (μόνο το ψυγείο λειτουργεί), καταναλώνονται 6 kWh ημερησίως, οι οποίες προέρχονται από το ψυγείο, παλιό Pitsos (νομίζω) 20ετιας, ύψος περίπου 1.90 και πλάτος 70αρι ή 80αρι..

Αν το κάνουμε δια 24 ώρες της ημέρας, καίει 0.25 kWh την ώρα, κατανάλωση υπερβολική..

Εκτιμώ πως απλά έχει κολλήσει ο θερμοστάτης και νομίζει πως δεν πιάνει θερμοκρασία.., από φρεον εκτιμώ είναι εντάξει γιατί τα παγώνει όλα γρανίτα μέσα.. 

Καμία ιδέα; Δυστυχώς ταμπελάκι κατανάλωσης δεν έχω εντοπίσει..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άλλαξα τον θερμοστάτη αλλά το πρόβλημα παραμένει .... 

Έβαλα προς το παρόν στην πρίζα ένα χρονοδιακόπτη και δουλεύει έτσι μέχρι να βρω κάνα ψυκτικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...