Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν το ζητούμενο ήταν να φαίνεται ότι τραβήχτηκε από άτομα που ήταν στην ιστορία για να φαίνεται πιο αληθοφανές, τότε οποιοδήποτε κινητό και να χρησιμοποιούσε θα στήριζε το εγχείρημα.

Επίσης αν είναι έτσι για να φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις κανονικές λήψεις και στις λήψεις με κινητό τότε είναι σαν να σου λέει χρησιμοποιήσαμε iPhone για να φαίνεται πιο μάπα το βίντεο σε σχέση με το επαγγελματικό και να κάνει μπαμ ότι είναι ερασιτεχνικό? Διαβάστε το όπως θέλετε στην τελική.

Αυτοί που ήδη χρησιμοποιούν iPhone δεν χρειάζονται αυτή την ταινία για να τους πείσει να τα χρησιμοποιούν και αυτοί που δεν χρησιμοποιούν iPhοne πάλι δεν θα αλλάξουν γνώμη.

Ντόρος να γίνεται.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
34 minutes ago, Backpacker said:

Karate Τυφλη φυγή (blind escape) για τους παρα πολυ καμένους μύστες. 

MV5BYWVkYzI3YTEtZTYyYS00MjlmLThjOGItZTcwY2JjNDE1OTA4XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

"Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα" η απόλυτη ταινία δράσης στον Ορνεράκη.

"Γιαγκόναν ο βάρβαρος" η Τελική Μάχη όλα τα λεφτά 
(έχω παίξει και γω στη δεύτερη, τον πειρατή :p)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, AtiX είπε

Ναι γιατί ως γνωστόν σε αυτού του επιπέδου παραγωγές νοικιάζουν τον εξοπλισμό για να γυριστούν…

Ρε συ Atix ενώ συμφωνούμε σε πολλά , μερικές φορές πετάγεσαι σε πράγματα που δεν έχεις ιδέα. Με ένα απλό googlaρισμα θα δείς πως κάμερες Imax ούτε ο Nolan αγοράζει αλλά νοικιάζει.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/nolan-odyssey-first-blockbuster-to-only-use-imax-cameras-1236217925/

Screenshot 2025-06-04 132821.png

Screenshot 2025-06-04 133152.png

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Ρε συ Atix ενώ συμφωνούμε σε πολλά , μερικές φορές πετάγεσαι σε πράγματα που δεν έχεις ιδέα. Με ένα απλό googlaρισμα θα δείς πως κάμερες Imax ούτε ο Nolan αγοράζει αλλά νοικιάζει.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/nolan-odyssey-first-blockbuster-to-only-use-imax-cameras-1236217925/

👍

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ο @AtiX παραδέχεται ότι έχει άδικο και βελτιώνεται. Μπαίνει να σχολιάσει για όχι να αποδείξει ότι έχει δίκιο. Κρίμα που πάρα πολλοί δεν το κάνουν.

Στα του άρθρου: δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει γκρίνια. Προφανώς και ένα καλό κινητό, όπως πχ το iPhone 16 Pro Max, μπορεί να δώσει επαγγελματικής ποιότητας εικόνα όταν συνδυαστεί με σωστό φωτισμό, φακούς, λήψεις και επεξεργασία. Δεν είναι θέμα περιορισμού, είναι ξεκάθαρη σκηνοθετική επιλογή.

Η Apple δίνει ένα πολύ καλό πακέτο για βίντεο: σταθερότητα, φυσικά χρώματα, δυνατότητα εγγραφής σε ProRes/Log, πολύ καλό software και συνοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο το hardware, είναι το συνολικό οικοσύστημα. Και ναι, προφανώς και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και άλλα κινητά ή επαγγελματικές κάμερες, αλλά επέλεξε κάτι πιο ελαφρύ και ευέλικτο για συγκεκριμένο λόγο: να δημιουργήσει μια αίσθηση άμεσης δράσης και έντασης.

Άρα, δεν τίθεται θέμα "γιατί δεν πήρε μια RED". Δεν ήθελε να το κάνει έτσι. Και όπως φαίνεται, ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ο @AtiX παραδέχεται ότι έχει άδικο και βελτιώνεται. Μπαίνει να σχολιάσει για όχι να αποδείξει ότι έχει δίκιο. Κρίμα που πάρα πολλοί δεν το κάνουν.

Στα του άρθρου:

Στα του άρθρου: δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει γκρίνια. Προφανώς και ένα καλό κινητό, όπως πχ το iPhone 15 Pro Max, μπορεί να δώσει επαγγελματικής ποιότητας εικόνα όταν συνδυαστεί με σωστό φωτισμό, φακούς, λήψεις και επεξεργασία. Δεν είναι θέμα περιορισμού, είναι ξεκάθαρη σκηνοθετική επιλογή.

Η Apple δίνει ένα πολύ καλό πακέτο για βίντεο: σταθερότητα, φυσικά χρώματα, δυνατότητα εγγραφής σε ProRes/Log, πολύ καλό software και συνοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο το hardware, είναι το συνολικό οικοσύστημα. Και ναι, προφανώς και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και άλλα κινητά ή επαγγελματικές κάμερες, αλλά επέλεξε κάτι πιο ελαφρύ και ευέλικτο για συγκεκριμένο λόγο: να δημιουργήσει μια αίσθηση άμεσης δράσης και έντασης.

Άρα, δεν τίθεται θέμα "γιατί δεν πήρε μια RED". Δεν ήθελε να το κάνει έτσι. Και όπως φαίνεται, ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Μα για αυτό αναφέρω στο αρχικό σχόλιο πως ''τα λέμε καλά'' διότι ξέρω πως δεν είναι ξεροκέφαλος και όταν παρουσιαστούν στοιχεία καταλαβαίνει όπως κάνω και εγώ. Το ξέρω πως πάρα πολλοί δεν το κάνουν(αυτοί είναι σε λίστα αγνόησης)

Η γκρίνια υπάρχει γιατί περνάνε μια εικόνα ότι τα πάντα τα έκανε το iphone και ο σκηνοθέτης είναι τόσο ταλέντο που με κάμερα κινητού τραβάει παραγωγή hollywood. Αυτή είναι η αφήγηση....Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και εγώ που ασχολούμαι με τον κλάδο εκνευρίζομαι όταν διαβάζω τέτοια advertorial. Ο μόνος λόγος που επέλεξε iphone ή γενικά να σκηνοθετήσει έτσι είναι η διαφήμιση και ο ντόρος.  

Αυτό που μένει σε έναν τρίτο που βλέπει τέτοιες ειδήσεις και δεν ασχολείται με τον χώρο είναι πως : Αυτός είναι απίστευτος που μπόρεσε να κάνει ταινία με κινητό ή το iPhone είναι τόσο καλό που μπορείς να τραβάς ταινίες.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Μα για αυτό αναφέρω στο αρχικό σχόλιο πως ''τα λέμε καλά'' διότι ξέρω πως δεν είναι ξεροκέφαλος και όταν παρουσιαστούν στοιχεία καταλαβαίνει όπως κάνω και εγώ. Το ξέρω πως πάρα πολλοί δεν το κάνουν(αυτοί είναι σε λίστα αγνόησης)

Η γκρίνια υπάρχει γιατί περνάνε μια εικόνα ότι τα πάντα τα έκανε το iphone και ο σκηνοθέτης είναι τόσο ταλέντο που με κάμερα κινητού τραβάει παραγωγή hollywood. Αυτή είναι η αφήγηση....Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και εγώ που ασχολούμαι με τον κλάδο εκνευρίζομαι όταν διαβάζω τέτοια advertorial. Ο μόνος λόγος που επέλεξε iphone ή γενικά να σκηνοθετήσει έτσι είναι η διαφήμιση και ο ντόρος.  

Το κατάλαβα το ύφος σου από το αρχικό και εκτίμησα ότι ήταν καλόπιστο. Η παρατήρηση που κάνεις είναι λογική, και όντως, πολλές φορές πλασάρεται το «γυρίστηκε με iPhone» λες και δεν υπήρξε καμία άλλη υποστήριξη, που είναι προφανώς παραπλανητικό. Ένα κινητό μόνο του δεν κάνει ταινία, το ξέρουμε.

Απλώς εδώ, νομίζω πως δεν είναι τόσο απλό το «για τη διαφήμιση». Ναι, προφανώς και υπάρχει και marketing πίσω από την επιλογή, μιλάμε για το Hollywood... Αλλά μιλάμε και για τον Boyle και τον Anthony Dod Mantle, που δεν είναι τίποτα τυχαίοι. Έχουν ιστορία στο να πειραματίζονται με τεχνολογία, και η αισθητική επιλογή του να πάνε σε ένα είδος "υπερκινητικής" απεικόνισης, σε υπερευρεία αναλογία, με κάμερες που μπορούν να μπουν παντού, φαίνεται πως τους ενδιέφερε πραγματικά.

Εκεί που συμφωνώ είναι στο ότι τα media συχνά το απλοποιούν για λόγους εντυπώσεων. Αλλά δεν φταίει η χρήση του iPhone καθεαυτή. Φταίει η παρουσίασή της ως «θαύμα». Ενώ στην πραγματικότητα, είναι ένα ακόμα εργαλείο, δυνατό μεν, αλλά εργαλείο, μέσα σε ένα πολύπλοκο και καλά στημένο σύστημα παραγωγής.

Οπότε θα έλεγα πως ναι μεν υπάρχει δόση «ντόρου», αλλά δεν αναιρεί ότι χρησιμοποιήθηκε με λόγο και σκηνοθετική λογική, όχι απλώς σαν διαφημιστικό stunt. Δε νομίζω ότι θα ρισκάριζε κάποιος από τους παραπάνω την καριέρα του ή ένα επιτυχημένο franchise για να κάνουν διαφήμιση στην Apple.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Εκεί που συμφωνώ είναι στο ότι τα media συχνά το απλοποιούν για λόγους εντυπώσεων. Αλλά δεν φταίει η χρήση του iPhone καθεαυτή. Φταίει η παρουσίασή της ως «θαύμα». Ενώ στην πραγματικότητα, είναι ένα ακόμα εργαλείο, δυνατό μεν, αλλά εργαλείο, μέσα σε ένα πολύπλοκο και καλά στημένο σύστημα παραγωγής.

Οπότε θα έλεγα πως ναι μεν υπάρχει δόση «ντόρου», αλλά δεν αναιρεί ότι χρησιμοποιήθηκε με λόγο και σκηνοθετική λογική, όχι απλώς σαν διαφημιστικό stunt.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί επιλέχτηκε. Θεωρώ πως είναι για τον ντόρο αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Πολύ πιθανό να είναι γιατί μπορούν , γιατί θέλουν να πειραματιστούν και άλλα πολλά. Είναι η δική μου εκτίμηση καθαρά.

Το όλο θέμα γίνεται για το πως προβάλετε στα media. Εγώ το βλέπω όμως και λίγο πατριωτικά το θέμα μιας και ασχολούμαι όπως έγραψα.Ξέρω απο πρώτο χέρι πως και το παραμικρό που προσθέτω στο οπλοστάσιο μου βελτιώνει έμπρακτα το τελικό αποτέλεσμα. Θα είναι ένα αντίβαρο για το gimbal ? θα είναι ένα απλό δαχτυλίδι τον 2€ για να κουμπώσω άλλο φακό ? Όλα βοηθάνε και το αποτέλεσμα φαίνεται. Οπότε όταν ακούω ΄΄Α ο τάδε έκανε ταινία με κινητό'' νιώθω να προσβάλλομαι ειλικρινά σου μιλάω. Είναι σαν να μου λένε εσύ είσαι παντελώς άσχετος που χρειάζεσαι 7 κιλά Rig και διάφορους φακούς , drones κλπ κλπ ενώ αν ήσουν καλός με ένα κινητό θα έκανες παπάδες..... Εκεί είναι η ολη μου ένσταση ότι τα Media το προβάλουν με τέτοιο τρόπο που ο μέσος άνθρωπος που δεν έχει κάποια εικόνα κρατάει το οτι 1 iphone αρκεί.....

Μακάρι να αρκούσε ένα κινητό. Όσοι όμως ασχολούνται ακόμα και ερασιτεχνικά ξέρουν πόσο βαθιά πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη σε αυτό τον κλάδο....

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί επιλέχτηκε. Θεωρώ πως είναι για τον ντόρο αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Πολύ πιθανό να είναι γιατί μπορούν , γιατί θέλουν να πειραματιστούν και άλλα πολλά. Είναι η δική μου εκτίμηση καθαρά.

Το όλο θέμα γίνεται για το πως προβάλετε στα media. Εγώ το βλέπω όμως και λίγο πατριωτικά το θέμα μιας και ασχολούμαι όπως έγραψα.Ξέρω απο πρώτο χέρι πως και το παραμικρό που προσθέτω στο οπλοστάσιο μου βελτιώνει έμπρακτα το τελικό αποτέλεσμα. Θα είναι ένα αντίβαρο για το gimbal ? θα είναι ένα απλό δαχτυλίδι τον 2€ για να κουμπώσω άλλο φακό ? Όλα βοηθάνε και το αποτέλεσμα φαίνεται. Οπότε όταν ακούω ΄΄Α ο τάδε έκανε ταινία με κινητό'' νιώθω να προσβάλλομαι ειλικρινά σου μιλάω. Είναι σαν να μου λένε εσύ είσαι παντελώς άσχετος που χρειάζεσαι 7 κιλά Rig και διάφορους φακούς , drones κλπ κλπ ενώ αν ήσουν καλός με ένα κινητό θα έκανες παπάδες..... Εκεί είναι η ολη μου ένσταση ότι τα Media το προβάλουν με τέτοιο τρόπο που ο μέσος άνθρωπος που δεν έχει κάποια εικόνα κρατάει το οτι 1 iphone αρκεί.....

Μακάρι να αρκούσε ένα κινητό. Όσοι όμως ασχολούνται ακόμα και ερασιτεχνικά ξέρουν πόσο βαθιά πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη σε αυτό τον κλάδο....

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι τα media το πλασάρουν λάθος και δίνουν την εντύπωση πως «να, ένα κινητό και έκανες ταινία». Και καταλαβαίνω πώς το βιώνεις όταν ξέρεις από μέσα πόσο πράγμα χρειάζεται για να βγει σωστά ένα πλάνο.

Απλώς, προσωπικά πιστεύω ότι αν το iPhone δεν έδινε και ποιοτικό αποτέλεσμα, δεν θα το ακουμπούσαν ούτε ο Boyle ούτε ο Dod Mantle. Δεν ρισκάρεις καριέρες και budget εκατομμυρίων για να κάνεις απλώς διαφήμιση. Το χρησιμοποιούν γιατί μπορούν να πάρουν καλό υλικό με αυτό, ειδικά σε συγκεκριμένες συνθήκες και setups. Ίσως αυτό να θέλει να πει και το άρθρο, ακόμα και αν το υπερτονίζει.

Δεν είναι «μόνο» το iPhone, ούτε το αντίστροφο: δεν είναι κι άχρηστο. Είναι ένα δυνατό εργαλείο μέσα σε μια ολόκληρη παραγωγή. Το λάθος είναι όταν παρουσιάζεται σαν να έκανε όλη τη δουλειά μόνο του.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, 6xXx6 είπε

Γι’ αυτό δείχνει τόσο χάλια

Καθόλου όμως .

17 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

ελαχιστοι καταλαβαν γιατι και πως το εκανε αλλα κραζουν τον Danny Boyle

ποιος ειναι αυτος ο τυχαιος τελος παντων???

image.png.aa47247849294b847362b6b0b8153cd4.pngΠραγματικά απορώ αν σκέφτονται πριν κράξουν í

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Εγώ περιμένω να δω πόσο άξια συνέχεια είναι των 2 πρώτων.

Το πρήξιμο με την διαφίμηση των iPhone δεν με συγκινεί. Αν ο σκηνοθέτης το έχει και θέλει, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα καλό ακόμη και με xiaomi των 100 ευρώ να το έκανε το γύρισμα. Και εν πάση περιπτώση με τόσο πρόσθετο εξοπλισμό δεν είναι ακριβώς γυρισμένο με κινητό αλλά οκ λέμε τώρα :P

Νταξει τώρα λες βλακείες και το ξέρεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...