Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

αγόρασα πρόσφατα την RX7600XT (Υλοποίηση της Gigabyte) για να αντικαταστήσω την προηγούμενη NVIDIA κάρτα μου. Εφόσον απεγκατέστησα όλα τα drivers της παλιάς κάρτας με DDU εγκατέστησα την καινούρια. Προσπαθώντας να κλείσω τον υπολογιστή παρατήρησα ότι κάνει πάρα πολλή ώρα και εν τέλει δεν κλείνει, ούτε κάνει restart, ούτε μπαίνει σε sleep. Πιο συγκεκριμένα νεκρώνουν όλα τα περιφερειακά, μαυρίζει η οθόνη, κλείνει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι αλλά τα φανάκια και η κάρτα λειτουργούν ακόμα. 

Δοκίμασα:

1) Clean boot για να δω αν φταίει κάποια εφαρμογή

2) Εγκατάσταση και απεγκατάσταση των drivers της κάρτας

3) Απεγκατάσταση των drivers της Realtek (είδα στο ίντερνετ ότι έχουν conflicts πολλές φορές)

4) Έτρεξα όλα τα scans για να δω αν υπάρχει κάποιο corrupted αρχείο

5) Εγκατάσταση παλιότερων drivers της κάρτας

6) Απενεργοποίηση του fast start

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι είμαι όλος αυτιά. 

Σύστημα: Asrock a520m hdv, 16gb ram, 700w psu, windows 11

Επεξ/σία από plampsid
συστημα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, plampsid said:

700w psu,

Ποιο τροφοδοτικο εχετε και ποια ηταν η προηγουμενη καρτα γραφικων που ειχατε? Η καρτα που αγορασατε ειναι καινουργια απο καταστημα η μεταχειρισμενη απο ιδιωτη σε αγγελια?

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Καλησπέρα η προηγούμενη κάρτα ήταν η 1660ti, την καινούρια την αγόρασα σφραγισμένη από κατάστημα. Το psu είναι της Coolermaster bronze, semi modular 

Δημοσ.
1 minute ago, plampsid said:

Καλησπέρα η προηγούμενη κάρτα ήταν η 1660ti, την καινούρια την αγόρασα σφραγισμένη από κατάστημα. Το psu είναι της Coolermaster bronze, semi modular 

Μπειτε σε περιβαλλον windows και σαν admin δωστε αυτη την εντολη :  

shutdown /s /f /t 0

Kαι πειτε μας αν κλεισει αμεσως το pc.

Δημοσ.

Ξεκινάει την διαδικασία του κλεισίματος, σβήνει - μαυρίζει η οθόνη και τα υπόλοιπα περιφερειακά, ο υπολογιστής όμως ακόμα λειτουργεί, τα φανάκια και η κάρτα λειτουργούν. Στις μόνες περιπτώσεις που ο υπολογιστής σβήνει εντελώς είναι όταν δεν είναι εγκατεστημένοι οι drivers της κάρτας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα κατα την γνωμη μου καπου εχουν μεινει drivers της Nvidia και γινεται conflict. Εγω προσωπικα οταν αλλαζω καρτα και ειδικα απο amd σε nvidia και αντιστροφως  κανω φορματ και εγκατασταση ολων απο την αρχη προκειμενου να μου σπασουν τα νευρα.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Δεν ειναι απίθανο το DDU να εχει κάνει corrupt κάπου(το εχω δει να πηδ... τον bootloader σε 2 pc)

Με την παλιά δουλευει κανονικά το pc?. 

Οταν βάζεις drivers,η καρτα δουλέυει σωστά (ασχετα αμα δεν κλείνει μετά) games κτλ. Μήπως εχει θέμα η ίδια.

Δοκίμασε να τρέξεις μερικές εντολές για corrupted windows, πριν κανεις φορματ.

Δημοσ.

Εφόσον λοιπόν έκανα τα πάντα, με το θέμα να παραμένει απλά άφησα τα windows να κάνουν install τους drivers αυτόματα χωρίς να τους κάνω εγώ μέσω του adrenaline. Χωρίς λοιπόν φορτωμένο το adrenaline, το pc κλείνει. 

Τώρα τι και πως, ειλικρινά δεν ξέρω. 

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις και τις τελευταίες ενημερώσεις των 11 εάν δεν το έχεις κάνει. Στην συνέχεια κάνε εκ νέου εγκατάσταση το adrenaline και έπειτα αφού εγκατασταθεί μέσα από την εφαρμογή της AMD επέλεξε ενημέρωση των drivers της κάρτας σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...