D.Luffy Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Saloufas said: Το Software Lumen που έτρεχε το 2020 tech demo ειναι Ray tracing απο τα Lidl, in house τεχνική, cheap tricks επί της ουσίας για να μπορουμε να πουμε οτι οι κονσολες με το σάπιο hardware μπορουν να τρέξουν rt, δεν εχει καμία σχέση με το rtxgi μιας και δεν δίνει το ιδιο αποτέλεσμα σε ακρίβεια φωτισμού σκιών και αντανακλάσεων χώρια οτι κάνει και upscale με το όποιο flickering, φτηνά κόλπα της UE5 για να ψαρωνουν οι console peasants Αυτό το "σάπιο hardware" που λέτε μερικοί παιδιά, λύστε μου την απορία.. Τι ακριβώς hardware θα έπρεπε να είχαν οι κονσόλες με δεδομένο ότι: - Eίναι κάτι fixed και προφανώς δεν μπορεί να αλλάζει κάθε 1-2 χρόνια και άρα ό,τι και να μπει θα είναι πάντα πίσω από τις εξελίξεις μακροπρόθεσμα. - Θα πρέπει να στοχεύει σε αρκετά χαμηλότερο εύρος τιμών από τα top PC parts. - Θα πρέπει να μην είναι κάτι εξωτικό ώστε να μπορεί να παραχθεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες για να καλυφθεί η ζήτηση. Με τα παραπάνω τι περιμένετε? Επιδόσεις 5090 με rtxgi και τα πάντα real time χωρίς τρικς και κόλπα? Έχω την εντύπωση ότι έχουμε φτάσει στο να αγνοούμε ή να περιφρονούμε το τελικό αποτέλεσμα (που είναι το ζητούμενο) της παράστασης και να ψάχνουμε πίσω από τα παρασκήνια και τις κουρτίνες να βρούμε τι είναι faked και τι "real" (που τίποτα απολύτως δεν είναι ακριβώς real σε καμία τεχνική γραφικών). Και εγώ το έχω κάνει για να μην σε παρεξηγώ @Saloufas. Αν μπορώ όμως να έχω πχ τα γραφικά του Matrix tech demo σε ένα παιχνίδι, αξίζει να σκέφτομαι αν αυτό θα γίνει με "κόλπα" ή χωρίς? Και αν πχ το RT έχει καλό αποτέλεσμα αλλά είναι από τα Lidl και όχι από τον.. Σκλαβενίτη θα πάρω μικρότερη ικανοποίηση? Επεξ/σία 4 Ιουνίου από D.Luffy 2
D.Luffy Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 22 minutes ago, MikeGR7 said: Δε ξερω τι τοσο καλο ειδες στα γραφικα, το περιβάλλον ηταν bland και τα textures στο μεσο ορο. Το πιο εντυπωσιακό που εδειξαν ηταν το αλογο, το οποίο εχμ.... ας πουμε οτι στους παλιους εφερε αναμνησεις απο πατατοπαίχνιδα... γκουχ γκουχ...call of duty DOGS... Edit: Βασικά δε μπορω να αντισταθω, ολη φαση μοιάζει με αυτο και η νεα γενια δικαιούται να το βιωσει 😆 : https://youtu.be/8tn9mlvMxq8 Καλά για το "bland περιβάλλον" δεν ξέρω ακριβώς τι δεδομένα χρησιμοποιείς για να το χαρακτηρίσεις, όμως: Εμένα με εντυπωσίασε ο indirect φωτισμός (πχ στο σημείο που περνάει με το άλογο κάτω από τα υπόστεγα στη γέφυρα και πως φαίνεται η σκίαση στις ξύλινες σκαλωσιές), η μεγάλη ποικιλία στο περιβάλλον το οποίο συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία όπως πετρώματα διάφορου τύπου με διαφορετικά emissive χαρακτηριστικά ταυτόχρονα μαζί με βλάστηση, χιόνι και νερό, πληθώρα μικρών αντικειμένων που κάνουν κάθε σκηνή πολύ busy και άρα πιο ζωντανή (ειδικά στο market), τα materials του ξύλου και του μετάλλου, τα διαφορετικά υφάσματα στα ρούχα και πως αντιδρούν (όταν πχ πετάει ένας npc έναν άλλο έξω από την ταβέρνα) και φυσικά η υψηλή γεωμετρία που έχει κάθε σκηνή. Τώρα για τα textures που λες, εγώ πάντως δεν μπόρεσα να κρίνω την ποιότητα τους μιας και το yt βίντεο δεν έχει αρκετή ευκρίνεια.. Παρόλα αυτά σίγουρα έχουν ποικιλία μιας και δεν είδα να επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα. Γενικά συγκρίνοντας το με τα υπόλοιπα open world, θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω και η ποιότητα είναι πιο κοντά σε κλειστού τύπου games όπως AW2 και Hellblade 2. Όπως και να χει αν τα γραφικά είναι τόσο "meh" όπως υποστηρίζεις, φαντάζομαι θα πέσει και το ανάλογο κράξιμο online ότι είναι οριακά καλύτερο από το W3... Θα δούμε τι θα πει και ο υπόλοιπος κόσμος. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Ρε Mike τι οριακά καλύτερο από το TW3 ; Το έπαιξες πρόσφατα το παιχνίδι ; Επειδή το έπαιξα εγώ 2η φορά σε native 4K με ray-tracing, δεν έχει καμία επαφή με αυτό που έδειξαν. Ειδικά το animation system του TW3 είναι εντελώς outdated. Το βίντεο που έδειξαν είναι next-gen σε όλα του, φωτισμοί, animations, shaders κλπ. Τα textures δεν μπορείς να τα διακρίνεις γιατί είναι εντελώς θολό λόγω του youtube compression.
Georgios Pappas Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Το unreal engine 5 δεν ειναι που λυγίζει όλες τις κάρτες γραφικών? που βγάζει πολύ λίγα frames, που κολλάνε games? που τα περισσότερα παιχνίδια είναι εντελώς unoptimized? Εντύπωση θα μου κάνει άμα το παιχνίδι θα τρέχει όμορφα. 2
Alani13 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, manolis940 είπε Γιατί σνομπάρεις το gaming σε linux; https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2024/08/21/linux-scores-a-surprising-gaming-victory-against-windows-11/ Δε το σνομπάρω ίσα ίσα. πιστεύω το gaming σε linux είναι καλύτερο μιας και είναι ποιο lightweight το os. Gpu drivers εξάλλου τώρα ποια, υπάρχουν. 34 λεπτά πριν, Georgios Pappas είπε Το unreal engine 5 δεν ειναι που λυγίζει όλες τις κάρτες γραφικών? που βγάζει πολύ λίγα frames, που κολλάνε games? που τα περισσότερα παιχνίδια είναι εντελώς unoptimized? Εντύπωση θα μου κάνει άμα το παιχνίδι θα τρέχει όμορφα. Κοίτα αν υπολογίσουμε ότι μία nVidia rtx 5090 32GB έχει 3.5 - 4 χιλιάρικα, μόνο η κάρτα χωρίς το pc, καταλαβαίνεις ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ξέφυγε το chat. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από Alani13 1
fremendog Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Georgios Pappas είπε Το unreal engine 5 δεν ειναι που λυγίζει όλες τις κάρτες γραφικών? που βγάζει πολύ λίγα frames, που κολλάνε games? που τα περισσότερα παιχνίδια είναι εντελώς unoptimized? Εντύπωση θα μου κάνει άμα το παιχνίδι θα τρέχει όμορφα. Δεν έχεις άδικο. Το Robocop: Rogue City είναι ένα απ’ τα ελάχιστα παιχνίδια που χρησιμοποιούν την Unreal Engine 5 και έχει γίνει optimization της προκοπής. 1
Arkin Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 4 ώρες πριν, D.Luffy είπε Εντάξει το τερμάτισες λίγο. Όχι και οριακά βελτιωμένο.. Είναι κατώτερο σε σχέση με το W3. Πέρα από την πλάκα, αυτό που έδειξαν για εμένα τουλάχιστον ήταν εντυπωσιακό και μου θύμισε τα οπτικά επίπεδα του Hellblade 2. Καμία σχέση και επαφή με W3. Τώρα αν σκεφτούμε ότι έτρεχε και σε base PS5 με 60fps, είναι ακόμα πιο τρελό. Βέβαια το downgrade θα είναι αναμενόμενο όταν μπουν και οι υπόλοιποι μηχανισμοί του full game.. Και πάλι καλά που έβαλαν και το ανάλογο banner από κάτω ώστε ο κόσμος να μην κάνει όνειρα απατηλά.. Το βίντεο πιο πολύ έχει να κάνει με την συνεργασία Epic/CDPR και αναρωτιέμαι τι άλλο θα προκύψει από αυτήν. Ίσως ακόμα και κάποιο Epic Store deal?? Δεν ειναι ασχημο το witcher 3 ειδικα με max ray tracing αλλα προφανως αυτο που εδειξαν στο βιντεο ειναι σε τελειως αλλο επιπεδο σε καλο pc θα ειναι μουρλια. Spoiler 1
D.Luffy Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 33 minutes ago, Arkin said: Δεν ειναι ασχημο το witcher 3 ειδικα με max ray tracing αλλα προφανως αυτο που εδειξαν στο βιντεο ειναι σε τελειως αλλο επιπεδο σε καλο pc θα ειναι μουρλια. Reveal hidden contents Δεν έχω σκοπό να θάψω το W3. Στέκεται καλά και σήμερα αλλά τα χρονάκια του τα δείχνει και ακόμα και στα ωραία screens που παρέθεσες και με RT, καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι παιχνίδι PS4 era.. Συμφωνώ ότι αυτό που έδειξαν στο βίντεο είναι σε τελείως άλλο επίπεδο.
MikeGR7 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Ειδικά το animation system του TW3 είναι εντελώς outdated. Εδω θα συμφωνησω 100%
Arkin Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Saloufas είπε έλα ρε σοβαρά τωρα?😏 Ε ναι επειδη αρκετος κοσμος πιστευε οτι ειναι απο το PS5. Πιο το PS5 που ειναι στα 10-12 tflops. Να μου λεγανε απο 5090 που ειναι στα 100tflops ναι ανετα θα το πιστευα. Τωρα αν βγει το παιχνιδι το 2030 ετσι οπως το βιντεο θα ειναι 100% αλλα θα θες και παλι 1000+ ευρω καρτες γραφικων για να τα δεις. Ας εχουμε καποιες γηινες απαιτησεις οσον αφορα τα γραφικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα