salatzitzis Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Καλησπέρα στην κοινότητα, Θα ήθελα να μοιραστώ μια πρόσφατη εμπειρία από ανταλλαγή κινητών στο φόρουμ, για να βοηθήσω άλλα μέλη να αποφύγουν παρόμοια προβλήματα. Συμφώνησα σε ανταλλαγή όπου το τηλέφωνο που θα έπαιρνα υποτίθεται ότι συνοδευόταν από τιμολόγιο αγοράς από Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν έλεγξα την ώρα της ανταλλαγής αν το τιμολόγιο ήταν μέσα στο κουτί και, όταν το ανακάλυψα αργότερα, επικοινώνησα με το άλλο μέρος χωρίς να καταφέρω να το λάβω, παρά τις υποσχέσεις. Η συμβουλή μου είναι να ελέγχετε πάντα επί τόπου το τιμολόγιο πριν ολοκληρώσετε οποιαδήποτε ανταλλαγή, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η συμφωνία τηρείται. Έχει κάποιος άλλος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Πώς το χειρίστηκε; Οποιεσδήποτε συμβουλές ή εμπειρίες είναι ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ!
salatzitzis Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου Πια είναι η αποδεκτή στάση από μεριάς μου ? Σε κάποιον που αρνείται να μου δώσει αυτό που έγραφε στην αγγελία , εν προκειμένω το τιμολόγιο αγοράς από Ελλάδα που από βιασύνη δεν έλεγξα ότι βρίσκεται μέσα στο κουτί. Η απάντηση που μου έδωσε, ότι θα το ζητήσει από τον προηγούμενο , δείχνει ότι ανέβασε την αγγελία αναγράφοντας ότι είναι αγορασμενο από Ελλάδα με τιμολόγιο, χωρίς να το έχει . ότι έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα και ακόμα το ψάχνει τι δείχνει; Έχω δικαίωμα να ακυρώσω την συναλλαγή μας;
papafllesas Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Αφού δεν ελέγξες την ώρα τις συναλλαγής αν υπάρχει το τιμολόγιο, μερα τρέχα γυρεύε, εξαρτάται από την εντιμότητα του άλλου να ανταποκριθεί σε αυτά που έγραφε στην αγγελία. 1
geomrk Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Στις 4/6/2025 στις 11:00 ΜΜ, salatzitzis είπε δείχνει ότι ανέβασε την αγγελία αναγράφοντας ότι είναι αγορασμενο από Ελλάδα με τιμολόγιο, χωρίς να το έχει . δεν ειπε καπου ψεμματα παντως
Λύση pp6210 Δημοσ. 7 Ιουνίου Λύση Δημοσ. 7 Ιουνίου γενικα θελει πολυ ξεκαθαρη επικοινωνια του τι υπαρχει κ τι οχι, το αν εχει καποιο προβλημα το προϊον η όχι (αν δεν ρωτησεις δεν θα σου πουν!), ο αλλος ειχε burned pixel στην οθονη του κινητου και μου ειπε οτι δεν το ειχε προσεξει..ευτυχως διαλεγω παντα χερι με χερι, κ μπορω να φυγω... και φυσικα, εχουμε γεμισει αγγελιες χωρις τιμη ενω απαιτειται απο τους κανονισμους... 2
salatzitzis Δημοσ. 7 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 hours ago, geomrk said: δεν ειπε καπου ψεμματα παντως Είπε ψέματα φίλε μου , πρώτον γιατί ακόμα δεν το βρήκε το τιμολόγιο δεύτερο γιατί το τηλεφωνο έχει χώρα ενεργοποίησης την Γαλλία αντί για Ελλάδα που έγραφε στην αγγελία και μου είπε και στα μηνύματα , τρίτο γιατί δεν είχε το τιμολόγιο στα χέρια του όταν ανέβασε την αγγελία . Μόνο ψέματα είπε Επεξ/σία 7 Ιουνίου από salatzitzis 2
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 9 ώρες πριν, salatzitzis είπε τρίτο γιατί δεν είχε το τιμολόγιο στα χέρια του όταν ανέβασε την αγγελία . Η αγγελια ελεγε οτι ΕΙΧΕ τιμολογιο ή αποδειξη αγορας; Αν οχι,δε βλεπω που ειπε ψεμματα. Μπορει να το πηρε δευτερο χερι απο καποιον που το αγορασε με τιμολογιο. Χωρις παρεξηγηση,απο αυτα που γραφεις και απο τον τροπο που τα γραφεις και εγω δε θα ασχολιομουν παραπερα να σου βρω το τιμολογιο. Εχεις κανει μια αναρτηση για να προφυλαξεις τον επομενο χρηστη απο αναλογη εμπειρια,αλλα το μονο που λειπει ειναι η αποδειξη. Σοβαρα τωρα; Εδω εχουμε διαβασει απειρες φορες για αγορες και απατες εκατονταδων ευρω .
salatzitzis Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 20 hours ago, geomrk said: δεν ειπε καπου ψεμματα παντως 31 minutes ago, StamTheMan said: Η αγγελια ελεγε οτι ΕΙΧΕ τιμολογιο ή αποδειξη αγορας; Αν οχι,δε βλεπω που ειπε ψεμματα. Μπορει να το πηρε δευτερο χερι απο καποιον που το αγορασε με τιμολογιο. Χωρις παρεξηγηση,απο αυτα που γραφεις και απο τον τροπο που τα γραφεις και εγω δε θα ασχολιομουν παραπερα να σου βρω το τιμολογιο. Εχεις κανει μια αναρτηση για να προφυλαξεις τον επομενο χρηστη απο αναλογη εμπειρια,αλλα το μονο που λειπει ειναι η αποδειξη. Σοβαρα τωρα; Εδω εχουμε διαβασει απειρες φορες για αγορες και απατες εκατονταδων ευρω . Φίλε μου η αγγελία έγραφε ότι το τηλέφωνο είναι αγορασμενο από Ελλάδα με τιμολόγιο , το τιμολόγιο που έγραφε στην αγγελία δεν το είχε ποτέ στα χέρια του όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα . Δεν θεωρώ ότι γραφω με αγένεια η εριστηκοτητα για να αρνηθεί κάποιος να είναι συνεπής ή να ασχοληθεί να μου βρει το τιμολόγιο. Άνοιξα θέμα γιατί είναι δεύτερη φορά που συμβαίνει , την πρώτη φορά είχα χρόνο και τσεκαρα το κουτί,δεν είδα το τιμολόγιο και του το είπα εκείνη την στιγμή , μου είπε την έχω σε ηλεκτρονική μορφή μόλις πάω σπίτι θα στην στείλω . Μετά μου άρχισε το παραμυθι ότι δεν την βρίσκει και δεν κάθησα να ασχοληθώ άλλο. 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, salatzitzis είπε Φίλε μου η αγγελία έγραφε ότι το τηλέφωνο είναι αγορασμενο από Ελλάδα με τιμολόγιο , το τιμολόγιο που έγραφε στην αγγελία δεν το είχε ποτέ στα χέρια του όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα . Αρα δεν εγραφε οτι εχει το τιμολογιο. Το τιμολογιο ειναι καπου στην επιχείρηση για την οποια αγοραστηκε και μου φαινεται λογικο. Το οτι δε ρωτησες εσυ αν θα δοθει μαζι,δεν κανει τον αλλο ψευτη. Αν εβλεπα και εγω τετοια αγγελια,θα ρωτουσα αν μπορει να δοθει αντιγραφο. Εαν ηθελες να το εχεις για τηνεγγυηση,θα επρεπε να εχεις την κοινη λογικη να το ζητησεις. Αν δεν ειχε εγγυηση,δε βλεπω το λογο που κανεις τετοιο χαμο και αναρωτιεσαι αν πρεπει να ακυρωσεις τη συναλλαγη. Απο τον τροπο που γραφεις,ΥΠΟΘΕΤΩ οτι δεν το θες ουτε για την εγγυηση ουτε για να το περασεις στα εξοδα,γιατι αν ηταν ετσι θα ησουν ξεκαθαρος οτι χρειαζεσαι το τιμολογιο,ειδικα αφου λες οτι σου εχει ξανατυχει. Και σου λεω παλι,εντελως φιλικα,αν ημουν στη θεση του αλλου,δε θα ασχολιομουν παραπερα. Ο τυπος σου ειπε οτι θα το ζητησει απο τον προηγουμενο. Ειτε το ειπε για να σε ξεφορτωθει,ειτε το εννοουσε και ο προηγουμενος δεν του το εχει δωσει. Εαν παντως το ηθελες για κατι αλλο,περαν απο παραξενια,θα επρεπε να το ειχες πει στον τυπο και θα επρεπε επισης να το ειχες γραψει και εδω. Επεξ/σία 8 Ιουνίου από StamTheMan 1
salatzitzis Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 5 hours ago, StamTheMan said: Αρα δεν εγραφε οτι εχει το τιμολογιο. Το τιμολογιο ειναι καπου στην επιχείρηση για την οποια αγοραστηκε και μου φαινεται λογικο. Το οτι δε ρωτησες εσυ αν θα δοθει μαζι,δεν κανει τον αλλο ψευτη. Αν εβλεπα και εγω τετοια αγγελια,θα ρωτουσα αν μπορει να δοθει αντιγραφο. Εαν ηθελες να το εχεις για τηνεγγυηση,θα επρεπε να εχεις την κοινη λογικη να το ζητησεις. Αν δεν ειχε εγγυηση,δε βλεπω το λογο που κανεις τετοιο χαμο και αναρωτιεσαι αν πρεπει να ακυρωσεις τη συναλλαγη. Απο τον τροπο που γραφεις,ΥΠΟΘΕΤΩ οτι δεν το θες ουτε για την εγγυηση ουτε για να το περασεις στα εξοδα,γιατι αν ηταν ετσι θα ησουν ξεκαθαρος οτι χρειαζεσαι το τιμολογιο,ειδικα αφου λες οτι σου εχει ξανατυχει. Και σου λεω παλι,εντελως φιλικα,αν ημουν στη θεση του αλλου,δε θα ασχολιομουν παραπερα. Ο τυπος σου ειπε οτι θα το ζητησει απο τον προηγουμενο. Ειτε το ειπε για να σε ξεφορτωθει,ειτε το εννοουσε και ο προηγουμενος δεν του το εχει δωσει. Εαν παντως το ηθελες για κατι αλλο,περαν απο παραξενια,θα επρεπε να το ειχες πει στον τυπο και θα επρεπε επισης να το ειχες γραψει και εδω όταν είναι αγορασμενο από ελληνικό μαγαζί η συγκεκριμένη μάρκα έχει service στην Ελλάδα συγκεκριμένα στην procordia , αλλιώς το στέλνεις στο εξωτερικό . Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί θεωρεις υπερβολή ότι ζητάω από τον άλλο να είναι συνεπής με αυτά που γράφει στην αγγελία του ;
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 6 ώρες πριν, salatzitzis είπε Φίλε μου η αγγελία έγραφε ότι το τηλέφωνο είναι αγορασμενο από Ελλάδα με τιμολόγιο , το τιμολόγιο που έγραφε στην αγγελία δεν το είχε ποτέ στα χέρια του όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα . Δεν θεωρώ ότι γραφω με αγένεια η εριστηκοτητα για να αρνηθεί κάποιος να είναι συνεπής ή να ασχοληθεί να μου βρει το τιμολόγιο. Άνοιξα θέμα γιατί είναι δεύτερη φορά που συμβαίνει , την πρώτη φορά είχα χρόνο και τσεκαρα το κουτί,δεν είδα το τιμολόγιο και του το είπα εκείνη την στιγμή , μου είπε την έχω σε ηλεκτρονική μορφή μόλις πάω σπίτι θα στην στείλω . Μετά μου άρχισε το παραμυθι ότι δεν την βρίσκει και δεν κάθησα να ασχοληθώ άλλο. Kαι γιατί να σου δώσει το τιμολόγιο;Για να το αγόρασε με τιμολόγιο έχει τα φορολογικά στοιχεία του αγοραστή και εχει περαστεί στα βιβλία του. 5 ώρες πριν, StamTheMan είπε Αρα δεν εγραφε οτι εχει το τιμολογιο. Το τιμολογιο ειναι καπου στην επιχείρηση για την οποια αγοραστηκε και μου φαινεται λογικο. Το οτι δε ρωτησες εσυ αν θα δοθει μαζι,δεν κανει τον αλλο ψευτη. Αν εβλεπα και εγω τετοια αγγελια,θα ρωτουσα αν μπορει να δοθει αντιγραφο. Εαν ηθελες να το εχεις για τηνεγγυηση,θα επρεπε να εχεις την κοινη λογικη να το ζητησεις. Αν δεν ειχε εγγυηση,δε βλεπω το λογο που κανεις τετοιο χαμο και αναρωτιεσαι αν πρεπει να ακυρωσεις τη συναλλαγη. Απο τον τροπο που γραφεις,ΥΠΟΘΕΤΩ οτι δεν το θες ουτε για την εγγυηση ουτε για να το περασεις στα εξοδα,γιατι αν ηταν ετσι θα ησουν ξεκαθαρος οτι χρειαζεσαι το τιμολογιο,ειδικα αφου λες οτι σου εχει ξανατυχει. Και σου λεω παλι,εντελως φιλικα,αν ημουν στη θεση του αλλου,δε θα ασχολιομουν παραπερα. Ο τυπος σου ειπε οτι θα το ζητησει απο τον προηγουμενο. Ειτε το ειπε για να σε ξεφορτωθει,ειτε το εννοουσε και ο προηγουμενος δεν του το εχει δωσει. Εαν παντως το ηθελες για κατι αλλο,περαν απο παραξενια,θα επρεπε να το ειχες πει στον τυπο και θα επρεπε επισης να το ειχες γραψει και εδω. Για να το περάσει στα βιβλία του ο φίλος θα έπρεπε να κοπεί νέο τιμολόγιο απο τον πωλητή προς τον φίλο. 1
salatzitzis Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου Επαναλαμβάνω γιατί φαίνεται δεν έχει γίνει κατανοητό . Η αγγελία έγραφε είναι αγορασμενο από Ελλάδα με το τιμολόγιο του , αποδείχθηκε(μέσω sn) ότι δεν είναι αγορασμενο από Ελλάδα και δεν έχει τιμολόγιο. το ότι δεν έλεγξα εκείνη την στιγμή το κουτί να δω αν είναι μέσα το τιμολόγιο είναι το δικό λάθος , λάθος όμως ανθρώπινο , το λάθος όμως του πωλητή έγινε επίτηδες με σκοπό την παραπλάνηση . Φίλε μου για το τιμολόγιο που λες γιατί να μου το δώσει και ότι έχει τα φορολογικά στοιχεία του αγοραστή, τα φορολογικά στοιχεία αφμ δεν χρειάζονται και σβήνονται , είναι απαραίτητος ο αριθμός τιμολόγιου τα στοιχεία της συσκευής και το όνομα του αγοραστή , έχω ξαναπάρει κινητό με τιμολόγιο που απλά είχε σβήσει το αφμ και την διεύθυνση και όλα τα υπόλοιπα υπήρχαν κανονικά . 2
roybatty Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 8 ώρες πριν, salatzitzis είπε Άνοιξα θέμα γιατί είναι δεύτερη φορά που συμβαίνει , Το δις εξαμαρτείν...
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 1 ώρα πριν, salatzitzis είπε Επαναλαμβάνω γιατί φαίνεται δεν έχει γίνει κατανοητό . Καλα οκ. Και ακομα δε μας λες γιατι το χρειαζεσαι.
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 04/06/2025 at 10:52, salatzitzis said: Καλησπέρα στην κοινότητα, Θα ήθελα να μοιραστώ μια πρόσφατη εμπειρία από ανταλλαγή κινητών στο φόρουμ, για να βοηθήσω άλλα μέλη να αποφύγουν παρόμοια προβλήματα. Συμφώνησα σε ανταλλαγή όπου το τηλέφωνο που θα έπαιρνα υποτίθεται ότι συνοδευόταν από τιμολόγιο αγοράς από Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν έλεγξα την ώρα της ανταλλαγής αν το τιμολόγιο ήταν μέσα στο κουτί και, όταν το ανακάλυψα αργότερα, επικοινώνησα με το άλλο μέρος χωρίς να καταφέρω να το λάβω, παρά τις υποσχέσεις. Η συμβουλή μου είναι να ελέγχετε πάντα επί τόπου το τιμολόγιο πριν ολοκληρώσετε οποιαδήποτε ανταλλαγή, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η συμφωνία τηρείται. Έχει κάποιος άλλος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Πώς το χειρίστηκε; Οποιεσδήποτε συμβουλές ή εμπειρίες είναι ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ! ολα σε μια απαντηση. ουδεν λαθος αναγνωριζεται μετα την απομακρυνση. ο λογος του εναντια στο λογο σου.κοινως δεν μπορεις να κανεις κατι ΠΕΡΑ απο πληρη ελεγχο κατα την παραλαβη και παντα χερι με χερι.αλλιως πας σε αλλα sites εξειδικευμενα στις πωλησεις που υπαρχουν κανονες και οροι Επεξ/σία 8 Ιουνίου από poulinos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα